Şimdi Ara

SAMSUNG SYNCMASTER ~206BW~ LCD MONİTÖR İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
2
Favori
62.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o nokta aralığını gözün farketmesi söz konusu değil ama dediğim gibi yinede çok iyi seçim
  • Nokta aralığının düşük olması görüntü kalitesini, netliğini önem ölçüde arttırıyor, bu nedenle çok önemli.

Bende araştırıyorum, Samsung'un geniş ekran sınıfında TR'deki en iyi monitörü bu kesinlikle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: codeerdinc

fuducuq güle güle qullan darısı bize...film qalitesi ve fiyatı nasıll???bu tüplü monitörden artı kurtulmaq istiom

crt yi aratmayacak tek lcd 206bw diye ısrar ediyorum..... bilginize
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

o nokta aralığını gözün farketmesi söz konusu değil

bunu başka yerde demeyin sakın ki gülerler yanlış anlamayında

ekrana dikkatlice bakıldığında 0.28 veya 0.29 nokta pixel aralıklarını bariz şekilde görmek çok kolay!
    tabi
    isterseniz 206bw yi ve 226bw yi yan yana koyarak dikkatlice bakın.... bunu fark edeceksiniz!
    ne kadar düşük nokta aralığı = görüntüde o kadar netlik demek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Haziran 2007; 0:05:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

quote:

100-120 ytl daha ekleyip 226bw alman daha iyi olurdu ancak yinede tercihin çok güzel, iyi günlerde kullan

Teşekkür ederim. Yazılardan belirttiğim gibi 2 inç daha büyük olması, nokta aralığının daha az olmasından cazip değil benim için.

2 inch fazlası kesinlikle cazip değil dostum... için rahat olsun ki en iyi seçimi yapmışsın gerçektende
    206bw yi gönül rahatlığıyla kullanmanı tavsiye ederim.

22 ekranda hmmm olabilirdir hadi 22 aldık diyelim..
    ama ya görüntü kalitesi ne olacak? üstelik backligh da var
    bence uzak 22 lerde uzak dur ve elindeki nimetin değerini bil derim...

elimdeki sağlam 3 aylık ö.p siz 940 bw nin satılmasını bekliyorum ve hafta sonu bende alıyorum 206bw kesinlikle gerçi 940 bw dende çok menunum ama sormayın acele ettik

ayrıca 226bw lerin Tr ye yeni yeni girdiği dönemlerde bende nerdeyse 226bw ye çok heves etttim nerdeyse herkezden önce alıyordum.... ama şu oldu o gün şans işte benimkisi o zamanlarda 206bw yabancı sitelerde gözüme ilişti tesadüfen ve TR de yoktu...
    ve 226bw den saniyede vazgeçtim.... sonrada 206bw yi beklemeye karar verdim ve sabrettim geldi...
    inşallah haftayada bende alıyorum
    vala yerim büyük ekranı.. abi bana biraz daha görüntü kalitesi lazım yani... az olsun temiz olsun hesabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Haziran 2007; 0:22:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

ekrana dikkatlice bakıldığında 0.28 veya 0.29 nokta pixel aralıklarını bariz şekilde görmek çok kolay!
    tabi
    isterseniz 206bw yi ve 226bw yi yan yana koyarak dikkatlice bakın.... bunu fark edeceksiniz!

arkadaş zannedersem o nokta aralıgı arasında ki farkı gözünüz farkedemez demek istemiş (0.024mm lik bir fark var) ki bence bu konuda haklı da 226 ile 206 yı yan yana görme fırsatım oldu aradaki 5cm boyut farkından baska görüntü kalitesi ile ilgili o kadar büyük bir fark göremedim. sadece parlak panel kullanılan monitörler görüntü kalitesi daha iyi oldugu için kendilerini belli ediyordu. biraz konu dışı olacak ama hp w2207 gözüme bir başka gözüktü açıkcası aklımı çeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeXtrin -- 14 Haziran 2007; 0:21:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DeXtrin1

quote:

quote:

tabi

arkadaş zannedersem o nokta aralıgı arasında ki farkı gözünüz farkedemez demek istemiş (0.024mm lik bir fark var) ki bence bu konuda haklı da 226 ile 206 yı yan yana görme fırsatım oldu aradaki 5cm boyut farkından baska görüntü kalitesi ile ilgili o kadar büyük bir fark göremedim. sadece parlak panel kullanılan monitörler görüntü kalitesi daha iyi oldugu için kendilerini belli ediyordu. biraz konu dışı olacak ama hp w2207 gözüme bir başka gözüktü açıkcası aklımı çeldi

parlak ekranlar daha canlı gibi görünüyor haklıısnız...
    ama o tür ekrandaki nokta aralıkları ve pixeller gözü yanıltabilir dikkat edin....
    ayrıca: bu tür ekranları tavsiye etmiyoruz genellikle..
    çünkü aydınlık bir odada veya güneşli ortamda bu tür ekranlar yansıma yaptığı için kullanım sıfıra düşüyor...
    şunu bilinki, parlak ekranın görüntü canlılığı göz aldatmacasından başka birşey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Haziran 2007; 0:30:32 >

• iş yerinde 206bw var, evimde ise 226bw, ben görerek, gördüklerimi yorumluyorum, siz ise varsayımları.. Görmeden, bilmeden, cihazları test etmeden yorum yapmayın, "206bw ve 226bw arasında görüntü netliği farkı var, ben anlıyorum" diyenin gözleri mercekten olması gerekli.

quote:

quote:

tabi

• Bende aldım dostum gercekten cok guzel bır monıtor arkadaslarımıza tavsıye ederım
  • quote:

iş yerinde 206bw var, evimde ise 226bw, ben görerek, gördüklerimi yorumluyorum, siz ise varsayımları.. Görmeden, bilmeden, cihazları test etmeden yorum yapmayın, "206bw ve 226bw arasında görüntü netliği farkı var, ben anlıyorum" diyenin gözleri mercekten olması gerekli.

quote:

quote:

tabi

varsayımlar ile yol almıyoruz burda pardon ama hocam... bu ürün daha TR de yokken yabancı forumlarda bizlerin hatta ilk benim gözümüze ilişti desem yalan olmaz.... ve 206bw özellikleriyle sınıfındaki diğer ekranları ve 22 inc olanları görüntü testlerinde ezmiştir diye forumlar okuduk ve gördük...
    ve 226bw topiclerin ilk açıldığı dönemde 206bw için tavsiyelerim vardır...
    hatta demiştim ki 206bw acaba ne zaman TR ye gelecek bilginiz varmı diye reklam yapmıştım

madem görüntü kalitesi aynı diyorsunuz..... peki neden 226bw fiyatına / 206bw satılıyor..
    bunu düşünmenizi tavsiye ederim
    ayrıca: 0.282 nokta aralığı ile 0,258 mm nokta aralığı bulunan her iki ekranda görüntü kalitesi aynıdır diyorsanız... buna pes diyorum size başka birşey demiyorum...... sadece

22 inch karşısına oturup ikide bir gözüme batan 1 metre aralıktaki pixelleri saymaktansa...
    2 inch daha feragat ederek aynı paraya görüntü kalitesi daha iyi olan 20 inch alırım daha iyi
    ----------
    kolay gelsin tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Haziran 2007; 1:06:02 >

• bu cümleler laf salatası, ben test sitelerinde okuduklarınızın ne olup olmadığını sormadım, sorum çok basit, 226bw gördünüz mü? 206bw gördünüz mü? ikisini yanyana gördünüz mü?

Üç sorudan biri bile hayır ise, bana cevap atmayın lütfen çünkü siz teorik, bense pratikte gerçekleri konuşuyoruz, o kadar ufak bir nokta aralığını gözün seçmesinin çok çok zor olduğunu söylüyorum ve doğrusu da bu.

"22 inch karşısına oturup ikide bir gözüme batan 1 metre aralıktaki pixelleri saymaktansa... "

Bu cümleyi okuyunca 226bw yi uzaktan yakından görmediğinizi de anladım, yorum yapmadan ordan burdan duyduğunuz şeyleri değil, kendi kullandığınız, gördüğünüz, test ettiğiniz cihazları insanlara önerin yada yerin. Yoksa havada kalır ve komik olur

Ben diyorum ki işyerinde 206bw var, evde 226bw, arada fark yok, varsa bile gözün bunu seçmesi çok zor, bu sevgili arkadaşımızda "hayırr, testleri okudum, testleri inceledim, öyle değill, ben monitörü görmeden siyah ekranından pikselini seçerim" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 14 Haziran 2007; 1:32:27 >

• 206bw kullanıyorum, hem HP nin hem de Samsung'un 22" olan modellerini görüp uzun süre inceleme fırsatım oldu. Ben monitorümü bir kol mesafesi uzaktan kullanıyorum, 22" ile 20" arasındaki nokta aralığı farkını bu mesafaden farkedebiliyorum. Daha önce de yazdım defalarca, 22" e bakınca bahsettiğim mesafeden pikselleri tek tek görebiliyorum. Herkes bakar ama herkes farkedemez, ben farkedebiliyorum ve bu sebepten dolayı fiyat farkı çok olmamasına rağmen 206bw"yi tercih ettim, son derece memnunum.

İllaki model fanatikliği yapıp ortamı germeye gerek yok, çok kesin laflar edip ortamı germeye de gerek yok. "farkı insan gözü farkedemez" ne demek? bu farkı ben algılayabiliyorum, algılayabilen başka arkadaşlar da var. Normal bir insanın ayırt edemediği iki rengi ofset sektöründe çalışan "Renk Ayrımcısı" olan adamlar R G B değerlerini tek tek söyleyerek oldukça doğru bir şekilde farklılığı ortaya koyabiliyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyhung

206bw kullanıyorum, hem HP nin hem de Samsung'un 22" olan modellerini görüp uzun süre inceleme fırsatım oldu. Ben monitorümü bir kol mesafesi uzaktan kullanıyorum, 22" ile 20" arasındaki nokta aralığı farkını bu mesafaden farkedebiliyorum. Daha önce de yazdım defalarca, 22" e bakınca bahsettiğim mesafeden pikselleri tek tek görebiliyorum. Herkes bakar ama herkes farkedemez, ben farkedebiliyorum ve bu sebepten dolayı fiyat farkı çok olmamasına rağmen 206bw"yi tercih ettim, son derece memnunum.

İllaki model fanatikliği yapıp ortamı germeye gerek yok, çok kesin laflar edip ortamı germeye de gerek yok. "farkı insan gözü farkedemez" ne demek? bu farkı ben algılayabiliyorum, algılayabilen başka arkadaşlar da var. Normal bir insanın ayırt edemediği iki rengi ofset sektöründe çalışan "Renk Ayrımcısı" olan adamlar R G B değerlerini tek tek söyleyerek oldukça doğru bir şekilde farklılığı ortaya koyabiliyorlar.

gereken en güzel bir açıklamayı yapmışsın hocam

ben artık birşey demiyorum.. çünkü biz salata yapıyormuşuz...

• quote:

bu cümleler laf salatası, ben test sitelerinde okuduklarınızın ne olup olmadığını sormadım, sorum çok basit, 226bw gördünüz mü? 206bw gördünüz mü? ikisini yanyana gördünüz mü?

Ankara vatan bilgisayarda hepsini karşılaştırmalı çalışır vaziyete gördük hocam merak etmeyin...
    bütün markaların 17 19 20 22 inch model ekranlarını inceledik....
    hatta vatan bilgisayar dışındaki teknosa'da çalışan tüm lcd lerde dahil....
    --------------
    şahsen ben çok seçici ve titiz kullanıcı olduğum için size 2 yıl içinde 6 tane lcd kullanıp değiştirdiğimi söyleyeceğim.....

740bf 5 ay / HYUNDAI - Q90U 3 ay / 940bw 6 ay / 225 bw tabiki bu modeli 1 gün zor kullandım desem yeterlimi ??? ....

sonra HYUNDAI - X91W 1 ay / ve tekrar son olarak 940bw geri döndüm.... taki 206bw çıkana kadar.... 206bw çıkmasaydı şuan kullandığım 940bw den çok memnundum.. ama bende diğer kullanıcılar gibi daha iyisini hak ettiğim için en son 206bw de karar kıldım..... ve gidipte aynı paraya 22 dururken 20 inc alacak kadar paramızı sokağa atıp mantıksız iş yapacak değiliz hocam.. yani bir bildiğimiz olmasa haklısınız....

her ne olursa olsun ki görüntü kalitesi için 206bw yi ısrarla herkeze tavsiye ediyoruz..
    -----------
    ha 226bw ha 225 bw / yada başka model 22 ler olsun..... bu 22 inchlerin hepsini lanetledim

konu kapanmıştır ...
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Haziran 2007; 3:34:08 >

• öncelikle fanatik vb. kelimeleri seçerken yada bununla birilerini fişlerken bi kez daha düşünün, haddinizi aşmamaya özen gösterin.

Somut örneklerle yorum yapıldığı sürece herşeye açığım, yukrıda son 2 mesajdada söylediğim gibi arada fark varsa bile bunu farketmez çok zor diyorum, ki bu görüşüm doğru, 20 kişi görür, 15 i farketmez, 5 i farkeder, ben hiçbişey farketmiyorum örneğin çünkü değer o kadar büyük değil.

Her neyse olayı çok fazla dallanıp budaklandırmak istemezdim ancak hayatlarında bu monitörün ışığı yüzüne vurmamış insanlar çıkıpta "hocam böyle şeyleri başka yerde söyleme, gülerler" gibi cins mesajlar atınca üstüne üstlük bu 2 cihazla uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen, kendi kullandığım 2 monitör arasında görüntü netliği olarak fark göremediğimi de eklememe rağmen ısrarla inatlaşmasından dolayı bende bir kaç mesaj daha attım.

Kullanın, öyle övün, kullanın öyle eleştirin, kullanın öyle tavsiye verin, kullanmıyorsanız okuyun, öğrenin, iddialaşmayın

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhung

206bw kullanıyorum, hem HP nin hem de Samsung'un 22" olan modellerini görüp uzun süre inceleme fırsatım oldu. Ben monitorümü bir kol mesafesi uzaktan kullanıyorum, 22" ile 20" arasındaki nokta aralığı farkını bu mesafaden farkedebiliyorum. Daha önce de yazdım defalarca, 22" e bakınca bahsettiğim mesafeden pikselleri tek tek görebiliyorum. Herkes bakar ama herkes farkedemez, ben farkedebiliyorum ve bu sebepten dolayı fiyat farkı çok olmamasına rağmen 206bw"yi tercih ettim, son derece memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 14 Haziran 2007; 3:39:16 >

• düşündüm de hepimizin canı sağolsun yaw, uyduruk bir monitor meselesi yüzünden kalbiniz kırıldıysa kusura bakmayın, hepimiz insanız hepimiz fanatiğiz hepimizin tepesi atıyor arasıra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhung -- 14 Haziran 2007; 4:47:24 >
  • Arkadaşlar, biraz sakin olalım ve birbirimizi kırmayalım. Konu çok basit. Arkadaşımızın gözleri iki farklı değerde nokta aralığını tespit edecek kadar ayırımı yapamıyor sanırım. O halde arkadaşımızın dediği kendine göre haklı, aynı paraya neden gidip 20" alsın? Madem farkedemiyor 22" alır. Bu anlamda hak veririm. Tabi arkadaşımızın bilgisayarla neler yaptığı da önemli, bu kriter de ekranın belli noktalarına mı yoksa geneline mi odaklandığı konusunda bilgi verirdi ki bu bilgiden çıkan sonuç kişinin nokta aralığına verdiği önemi ortaya çıkarırdı. Ben iki F1 otomobiline binip hızlı kalkış testi yapmış olsam "iki otomobil de aynı hızda, çok hızlı" diyebilirim. Ama Alonso bu iki farklı otomobil ile hızlı kalkış testi yapsa, iki otomobil arasındaki farkı hisseder ve tercihini o otomobilden yana kullanır. Sonuç olarak 0,294 ile 0,258 nokta aralığı arasında bariz bir teknik fark fardır ama olay algılarda biter, algıların ise insanlara göre çeşitlilik göstermesi doğaldır...

• hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

hayırlı olsun

Teşekkürler arkadaşım, darısı başına...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.