Şimdi Ara

Samsung S8003 Jet Firmware Güncelleme (Güncel 28.09.2010) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
2
Favori
218.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 10lion

eh zamanında diyorduk bu telefonla youtube videolarını izleyememe sebebi Türkiye'de yasak olması diye ama kimse inanmıyordu. millet telefona samsunga küfrediyordu. dns ayarları ile biz izlediğimizi söyleyince dahası nasıl yapılacağını anlattığımız halde bize yalan söylüyorsunuz diyenler bile olmuştu. umarım youtube yasağı kalkınca anlamışlardır suçun telefonda olmadığını

aynen dediğin gibi kardeşim. zaten bariz belliydi gsm yasağından olduğu. benim tepki sadece, opera mini felan saçmalıklarıyla ayar yaptım girdi diyenlereydi. evet youtube a giriyordu. hatta ben vtunnel ile bile girdim cepten. ama videoyu oynatmıyordu. çünkü direkt olarak HTTP protokolü kullanması gerekiyor video kaynağına erişmek için. o zaman da HTTP protokol kapalı olduğundan erişemiyordu.

şimdi gayet net bi şekilde olay çözüldü. niye; yasak kalktı.

okuduğum bi habere göre de yasak tekrar gelecekmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanakfa

efsane kardeşim sen geldin forum hareketlendi senden ricam
    telefonum yurt dışı bu yüzden navigasyonu tam kulalanamıyorum
    kullanmanın bir yolunu söylersen sevinirim şimdiden teşekkür ederim

http://www.youtube.com/watch?v=eLW9YsAqlbU

bu videoddaki yapılanları yap. internals kısmından navigasyonu enable yapıp kaydettiğinde telefon otomatik yeniden başlayacak.

sonra şu linkteki programı indir:http://www.66.com/static_media/updates/sync9/samsung/ROUTE%2066%20Sync%20setup.exe

link çalışmazsa, sitenin linki;http://www.66.com/samsung/index.php?cid=TR&act=1 (bu sitede "route 66 sync" isimli 152 MB boyutlu programı indirin.)

programı kurun ve telefonunuzu "yığın depolama" modunda pc ye bağlayın.

route 66 programını çalıştırın ve güncellemeyi yapın.

son olarak dilerseniz en son tr haritasını şu linktenhttp://www.navking.eu/images/maps/Turkey.cmap indirip, hafıza kartındaki "SamsungNavigator" klasöründeki "maps" klasörüne yapıştırabilirsiniz.

takıldığınız yer olursa sorun. kolay gelsin iyi çalışmalar.

• @ayhanakfa ;

efsane_05'in verdiği şekilde yapsan dahi kullanamazsın o haritayı. samsung türkiye ile route66 arasındaki anlaşma ile samsung jet alana 2 sene boyunca harita bedava kampanyası yaptı samsng türkiye. doğal olarak biz telefonlarımızı alır almaz internettten aletimizi route 66 ya tanıttık ve lisansımızı almış olduk hala da haritayı kullanabiliyoruz. fakat sen tanıtsan bile samsung türkiye ürünü olmadığı için kapmanya dışı olacaksın ve haritayı kullanabilmek için lisansını satın alman gerekecek.
  • efsane_05 sizin hala su youtube izleme mevzuna inanmamaniza hayret ediyorum 10_lionda aslinda size itafen yorum yazmis ayar yapip izlendigine inanmayanlar yasak kalkinca artik izlenebildigine inanmistir diye.. sizde bnm lafim opera mini ayar sacmaliklari siteye giriyodu ama izlenmiyodu demissiniz

yanlis anlamayin tartisma yaratmak istemiyorum fakat niye yalan soyleyelimki bal gibide izliyodum aylardir youtube umu :))

iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 5 Kasım 2010; 22:27:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutb

efsane_05 sizin hala su youtube izleme mevzuna inanmamaniza hayret ediyorum 10_lionda aslinda size itafen yorum yazmis ayar yapip izlendigine inanmayanlar yasak kalkinca artik izlenebildigine inanmistir diye.. sizde bnm lafim opera mini ayar sacmaliklari siteye giriyodu ama izlenmiyodu demissiniz

yanlis anlamayin tartisma yaratmak istemiyorum fakat niye yalan soyleyelimki bal gibide izliyodum aylardir youtube umu :))

iyi forumlar...

Sorun yine benim birkaç hafta önce bahsettiğim konu. yukarıda, m.youtube.com s,tesinden nasıl video izleneceğini anlattım.

ANCAK SEVGİLİ SAYGIDEĞER ARKADAŞIM: YASAK KALKMADAN ÖNCE, HİÇBİR ARKADAŞ BENİM ANLATTIĞIM KADAR DETAYLI, NET VE EKSİKSİZ BİR ANLATIM YAPMADI. HERKES ANCA GİRDİM İZLEDİM ŞEKLİNDE LAFLAR SARFETMİŞ.

İNSAN DEMEZ Mİ "KARDEŞİM DETAYLICA ANLAT DA BİZ DE GİRELİM" DİYE. DEMEDİLER, BEN DE DEMEDİM. ARKADAŞINANLATTIĞI OPERA MİNİ VE DNS MASALINI OKUDUK , UYGULADIK HARFİYEN. ANCAK SONUÇ FİYASKO.

WATCH VİDEO LİNKİNE TIKLAYINCA KENDİ PLAYERİ GELİYO. BAĞLANTI KURU... DİYOR. VE "ARA BELLEĞE YAZILIYO" KISMINA GELE-ME-DEN "TEKRAR DENE" HATASI VERİYORDU. TEKRAR DENEMEKTEN KASIT YİRMİ SEFER DENEDİK YANİ.

HA DİYOSANIZ Kİ "YOK KARDEŞİM 100. DENEMENDE AÇACAKTI VİDEOYU" A-MEN-NA. BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE. BEN HATALIYIM. HA BENİM YUKARDA ANLATTIĞIM YAZIDA DİYEBİLİR MİSİN Kİ; "KARDEŞ ŞU NOKTAYI ATLAMIŞSIN, ŞU KISMI KARANLIKTA MUALLAKTA HAVADA KALMIŞ, VEYA YAZINDA ANLATIMINDA EKSİK YERLER VAR. " DİYEMEZSİNİZ. ÇÜNKÜ EN AZ 2 DEFA OKURUM YAZDIĞIM YÖNERGEYİ BEN.

DEDİĞİM GİBİ;

BİR YAZI BİR ANLATIM YAPTINIZ: 50 KİŞİ ALTINA "KARDEŞ OLMADI. KARDEŞ BENDE OLMUYO. KARDEŞ ŞURASI ŞÖYLE Mİ BURASI BÖYLE Mİ?" ŞEKLİNDE İFADELER İLE DOLUYORSA, O YAZIYI YAZANDA BİR YANLIŞLIK VAR DEMEKTİR. BU KADAR BASİT ASLINDA.

ŞİMDİ GİDİP BİR ARAŞTIR. YASAKLI DÖNEMDE M.YOUTUBE.COM SİTESİNDEN OPERA MİNİ BROWSER İLE ANLATILAN YÖNTEMLE UYGULAYIP DA ÇALIŞTIĞINI ONAYLAYAN KAÇ TANE YORUM VAR Bİ SAY.

Bİ DE OLMUYOR DİYENLERİN YORUMLARI SAY.

İNSAF ARKADAŞ YA. HALEP ORDAYSA JET BENİM ELİMDE. İSTERSEN SAÇLARIMIZ AĞARANA KADAR TARTIŞALIM. NE OLACAK SONUÇ AYNI.

BEN DAHA UNUTMADIM BU SİTEDEN BANA S800MPOJB1 SÜRÜMÜ TAVSİYE EDEN ARKADAŞI. YA AĞZIMI BOZMAK DA İSTEMİYORUM ANCAK. "BRE" DİYEYİM; FİRMWARE YÜKLEDİM MAKİNA İNTERNET TARAYICISINA GİRMİYODU. BIRAK ARTIK Bİ WEB SAYFASINI AÇMAYI DA.

O YÜZDEN. BEN OPERA MİNİ İLE GİREMEYENLERDENİM. BİR TEK BOLT İLE AÇIYORDU YASAKLI DÖNEMDE. O DA PLAYER KÜÇÜK. TAT VERMİYORDU. DERİN VE DETAYLI ANLATIN O ZAMAN SIRRINIZI DA, İNSANLARI İTHAM ETMEK YERİNE (İTHAM ETMEK KOLAY İŞ ) BİZ DE O AÇIK VE NET MAKALENİZE BAKIP KENDİMİZİ Bİ KONTROL EDELİM Kİ YANLIŞIMIZ NERDE, NEYİ EKSİK UYGULUYORUZ BULALIM DEĞİL Mİ?

HADİ SAĞLICAKLA.

• insanların okuma araştırma alışkanlıkları yokki ben jetin ana konusunda belki 10 kere yazmışımdır hem ayrıntılı hem yüzeyel bir şekilde 10 kişiye de direk cevap vererek anlatmışımdır belki.

http://forum.donanimhaber.com/m_32385317/mpage_78/f_/key_//tm.htm#39074667
  • efsane_05 artik sizin kismetsizliginizmis diyelim :) evet su konuda haklisiniz ben ayrintili sekilde aciklama yapmadm sadece dns verdim ki cunku ben baska ayar yapmadan sadece dns ayari ile girdim daha detayli anlatmam gerekiyordu nyse zten konuyuda uzatmaya gerek yok yasak masak kalkti nasil olsa artik pasalar gibi aciyo:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 6 Kasım 2010; 8:15:36 >
  • bu arada arkadaslar telefonda ilkkez anabaglantikuruldu (allshare oluyo heralde) denen seyi denedim. ps3 le yaptim baglantiyi cok guzel sekilde butun resimlerime muziklerime tvden baktim ama bi turlu videolari acamadim hata verdi tel mp4 kayit yapiyo ps3 nde mp4 calistirmasi gerekmezmi ? (ki destekliyo biliyorum) videolarini oynatabilen varmi allshare de ?

ve hazir forum tekrar canlanmis ve aklima gelmisken sunuda soruyim s8000xpjg1 firmware kullaniyorum telefonda sesini 14.sevieye yukselttigimde ses cikmaz oluyo varmi ayni firmware kullanipta bu sorunu yasayan acaba sorun teldemi yoksa firmwarede mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 6 Kasım 2010; 8:51:05 >
  • quote:

bu arada arkadaslar telefonda ilkkez anabaglantikuruldu (allshare oluyo heralde) denen seyi denedim. ps3 le yaptim baglantiyi cok guzel sekilde butun resimlerime muziklerime tvden baktim ama bi turlu videolari acamadim hata verdi tel mp4 kayit yapiyo ps3 nde mp4 calistirmasi gerekmezmi ? (ki destekliyo biliyorum) videolarini oynatabilen varmi allshare de ?

ve hazir forum tekrar canlanmis ve aklima gelmisken sunuda soruyim s8000xpjg1 firmware kullaniyorum telefonda sesini 14.sevieye yukselttigimde ses cikmaz oluyo varmi ayni firmware kullanipta bu sorunu yasayan acaba sorun teldemi yoksa firmwarede mi???

bende ses sorunu yok kardeş. senin telde belki problemdir. ama ben daha hiç telin gizli mesnüsünden ses ile ilgili bi oynama yap-ma-dım.

bilgin olsun. bende 14. seviyede bir problem gözükmüyor.

ayrıca, konuyu uzatmadığına da memnun oldum. ben de öyle tartışmak, kavga etmek yanlısı değilim zaten. ancak işte talihsizlik. benim tel girmedi bi türlü. zaten bu firmware değiştirme işine de sırf bu yüzden girmiştim. bilmem ya benim fw in yavaş olduğunu, başka fw li aynı telden görmedim ki kıyaslayım. ama bi sürpriz oldu. bariz hız artışı olunca; ben youtube u felan unuttum gitti gibi bişey yani!!

performans vazgeçilmezdir!! bir çoğuna göre.

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10lion

insanların okuma araştırma alışkanlıkları yokki ben jetin ana konusunda belki 10 kere yazmışımdır hem ayrıntılı hem yüzeyel bir şekilde 10 kişiye de direk cevap vererek anlatmışımdır belki.

http://forum.donanimhaber.com/m_32385317/mpage_78/f_/key_//tm.htm#39074667

evet arkadaşım. yazdığın yazıyı okumamıştım önceden.
    ama senin söylediklerinin aynısını birebir deneyerek görüm ve yaşadım.

şimdi yazını okuyunca da; sadece şunu söyleyebilirim:

Aynen öyle kardeşim. sağol! emeğine sağlık. açıklaman gayet teknik bilgi doğrultusunda ve net bir anlatımla olmuş.

• :( bende ses ayari fln yapmadim ama genede sorunun firmwarede olduguna inanmak istiyorum cunku servisle ugras zor is :\
    hem arada bi sapitiyo bu firmware galeride dolasirken fln

evet hizli hatta ben ayarlardan 800mhz yapiyim dedim onu yapinca cpu perf. 800.02 mhz gosterdi firmwarein kendi hizini kontrol ettim o daha hizli 800.11 mhz cikti:) ama kendi hizi surekli degisken nedense arada 799larada dustugude oluyo 800.20 ye ciktigida dedigim gibi bence bu stabil bir fw diil en azindan bnm telefonumda galeride veya mesaj yazarken sapitiyo

nyse uzatmadan bi ara baska bi firmware yukleyip deniyim o zaman insallah sorun telde degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imfisher -- 6 Kasım 2010; 14:56:22 >
  • quote:

:( bende ses ayari fln yapmadim ama genede sorunun firmwarede olduguna inanmak istiyorum cunku servisle ugras zor is :\
    hem arada bi sapitiyo bu firmware galeride dolasirken fln

evet hizli hatta ben ayarlardan 800mhz yapiyim dedim onu yapinca cpu perf. 800.02 mhz gosterdi firmwarein kendi hizini kontrol ettim o daha hizli 800.11 mhz cikti:) ama kendi hizi surekli degisken nedense arada 799larada dustugude oluyo 800.20 ye ciktigida dedigim gibi bence bu stabil bir fw diil en azindan bnm telefonumda galeride veya mesaj yazarken sapitiyo

nyse uzatmadan bi ara baska bi firmware yukleyip deniyim o zaman insallah sorun telde degildir

haklı olabilirsin. bak ben o mhz ayarını filan bile bilmiyorum. daha yeni senden duyuyorum. ama en başından beri söz ettiğim "sanki XPJA1 den birazcık çok az bi yavaşlığı var gibi geldi." sözlerimi senin şu söylediklerin destekliyor gibi.

yanılıyor muyum? sanki XPJA1 bana internet tarayıcısında filan daha bi atak gibi gelmişti. ama uzun süre kullan-ma-dığım için, yorumumdan emin olamamıştım. demek ki haklıymışım. belli de olmaz hani. belki de firmware den olabilir sorun.

kolay gelsin. iyi çalışmalar.

• konu kapandı belki ama ben hale wifi üzerinden youtube videolarını izleyemiyorum heralde yazılım sürümüyle alakalı ara belleğe alınıyor da öyle kalıyor
  • dostum hangi versiyon yuklu telefonda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumur

konu kapandı belki ama ben hale wifi üzerinden youtube videolarını izleyemiyorum heralde yazılım sürümüyle alakalı ara belleğe alınıyor da öyle kalıyor

hocam wifi den ben de ulaşamadım denedim de? bu meselenin ben protokoller ile olduğunu da düşünmeye başladım. artık aklıma başka bi sebep gelmiyor çünkü.

mesela telefon o "diğer" olarak isimlendirdiği protokol ne olabilir? "vodafone internet" isimli ayarlarda olan. mesela udp ise, ve bizim wifiden paylaştığımız bağlantıda da o protokol firewall sayesinde bloke edilmiş ise o yüzden kaynaklanıyor diye yorumluyorum.

çünkü antivirüsün firewall daki bloke ettiği gelen veya giden protokollere bakın, orda udp filan diyor. pc udp den açmıyor videoyu, normal http den açıyor. o yüzden pc de sorun yok gibi görünüyor. ama, "vodafone internet" ayarlarını, biz telefonun player inin internete erişmesi için seçiyoruz. "VOD ayarları" kısmından.

bu sebepten bence "vodafone internet" ayarlarındaki "diğer" olarak görünen protokol hangisi ise, o bence ya modem firewall ayarında, ya da pc mizdeki firewall ayarında, güvenlik amacıyla default olarak bloke edilmiştir diye tahmin ediyorum.

"diğer" denilen protokolü bilmediğimizden, bir araştırma da yapamıyoruz. ancak norton ve kaspersky programlarının firewall kısmına bakarsanız bazı protokollerin bloke altında olduğunu görürsünüz.

haliyle, tesadüfen başka firewall kullananlar veya bu ayarlar blokesini kaldırmış olanlar (dolaylı yoldan ve başka sebeplerden) veya da tüm firewall gibi programları iptal etmiş olanlar, veya herhangi bir spoofing programı kullanan arkadaşlar, wifi den erişebiliyorlar. ancak bunun dışındakiler erişemiyoruz.

benim yorumum bu yönde. delilim ispatım yok. bu alanda bilgisi olan arkadaşlar yanılıyor isem beni uyarsınlar lütfen. veya düşüncelerini paylaşsınlar. faydalı olur.

herkese selamlar.

• ha hocam bir ihtimal, Uygulama ayarları > medya oynatıcı > VOD ayarları

kısmındaki profilden de wifi bağlantını seçmeyi unutmuş olabilir misin, affına sığınarak belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 7 Kasım 2010; 13:20:42 >
  • Arkadaşlar yukarıda Yıutube ile ilgili konuşmalar dönüyor bende kendi bilgimi paylaşayım dedim. Youtube videoları izlemek için DNS ayarı VOD ayarı falan bahsediliyor. Ben telefonumda hiç bir ayar (DNS MNS vs.)yapmadan opera vs kullanmadan telefonun kendi internet tarayıcısından gayet rahat izliyorum. Üstelik wifi ile bağlandığımda da Vodafone Internet ile bağlandığımdada VOD ayarlarında ne seçi olursa olsun gayet hızlı bir şekilde açıp oynatıyo.
    Telefonda S800mPOJB1 yazılımı yüklü şuan
  • yok ya o seçili zaten vodla alalakası olacağını sanmıyorum olsa sende izleyemiyormuşsun zaten denedinmi acaba bilmiyorum wifi üzerinden wifiden her yere girebiliyorum normalde bağlanabiliyorum youtube sitesinide açıyorum ama videolar yüklenmiyor bi türlü sürüm ise s8000mcejc1

quote:

Orijinalden alıntı: efsane_05

ha hocam bir ihtimal, Uygulama ayarları > medya oynatıcı > VOD ayarları

kısmındaki profilden de wifi bağlantını seçmeyi unutmuş olabilir misin, affına sığınarak belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 8 Kasım 2010; 9:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Arkadaşlar yukarıda Yıutube ile ilgili konuşmalar dönüyor bende kendi bilgimi paylaşayım dedim. Youtube videoları izlemek için DNS ayarı VOD ayarı falan bahsediliyor. Ben telefonumda hiç bir ayar (DNS MNS vs.)yapmadan opera vs kullanmadan telefonun kendi internet tarayıcısından gayet rahat izliyorum. Üstelik wifi ile bağlandığımda da Vodafone Internet ile bağlandığımdada VOD ayarlarında ne seçi olursa olsun gayet hızlı bir şekilde açıp oynatıyo.
    Telefonda S800mPOJB1 yazılımı yüklü şuan

arkadaşım tarayıcının işi, video oynatma linkini, telefonun player ına ulaştırana kadar. ondan sonra tarayıcının bişey yaptığı bi fonksiyonu felan yok zaten.

bundan sonrası, tarayıcıdan aldığı linke, senin telefonun medya oynatıcısı internet üzerinden ulaşmaya çalışıyor. eee ne demek vod ile bir alakası yok saçm saçma konuşma şurda.

ne seçili olursa olsun oynatıyor ise, sendeki tüm internet profilleri yotube sitesine erişim sağlıyor demekki. peki bu arkadaş niye izleyemiyor ona cevap ver o zaman.

adam izleyemiyorum demiş. ben de orjinal ayarlar üzerinde yaptığım değişiklikleri aktardım ki belki çözüm olur diye. sen kalkıp gerek yok izleniyor diyosun. adam da diyor ki İZ-LEN-Mİ-YOR

ANLADIN. çözüm üret. laf salatası yapma. kise sana sor du mu, sen izleyebiliyor musun diye. ne şımarıklık yapıyorsun ben izliyorum diye. biz de izliyoruz. hem de evdeki 1mbps bağlantıda takılan videolar, telefonda takılmadan izleniyor.

çöz o zaman arkadaşımızın sorununu hadi. "MacGayver"

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

yok ya o seçili zaten vodla alalakası olacağını sanmıyorum olsa sende izleyemiyormuşsun zaten denedinmi acaba bilmiyorum wifi üzerinden wifiden her yere girebiliyorum normalde bağlanabiliyorum youtube sitesinide açıyorum ama videolar yüklenmiyor bi türlü sürüm ise s8000mcejc1

quote:

Orijinalden alıntı: efsane_05

ha hocam bir ihtimal, Uygulama ayarları > medya oynatıcı > VOD ayarları

Hocam tekrar selamlar. o zaman dediğim gibidir. eğer vodafone live aracılığı ile izlemeyi deneme şansın varsa bir dene. eğer izleniyorsa, yukarda yazdığım gibi, protokol wifi firewall dan bloke edilmiştir.

yok izlenmiyorsa; firmware değiştirmeni tavsiye ederim. zaten sendeki fw çok kararsız ve yavaş bi firmware. XPJG1 tavsiye ederim şu an kullanıyorum ve gayet tatmin edici. ama gördüğüm en hızlı fw XPJA1 di.

kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.