Şimdi Ara

Samsung S8003 Jet Firmware Güncelleme (Güncel 28.09.2010) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
2
Favori
218.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben araştır derim pasaporta kayıtlıysa bakabilirler araştır derken ara sor bi teknik servisi çünki her marka bu kapsama girmiyor örneğin nokia uluslar arası garanti vermiyor imei nosunu isterler senden enfazla onunla baktırabilirsin garanti durumuna
    quote:

Orijinalden alıntı: zeki01

yok kacak deil yanı gelirken pasaporta kaydettirilmiş telefon. ancak elimde bi garanti kabul edilecek kadar bir belge yok. off size tavsiyem ülkemizden alın daha iyi yurt dısı telefonlara bakmayın ucuz diye tşkr ederim arkadasım sanada ilglendigin icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 27 Ekim 2010; 16:30:02 >
  • Samsung Electronics Türkiye'ye mail olarak bildirmistim daha önce gelen cvp şöyle

Samsung Electronics olarak Avrupa Birliği üye ülkelerinden alınan ya da
    ithal edilen cihazlara bir (1) yıl süreyle bölgesel garanti verilmektedir.
    Cihazınızın, Türkiye’de yetkili teknik servislerimiz tarafından garanti
    kapsamında işlem görebilmesi için, faturasında satın alınan yere ait
    kaşenin bulunması ve garanti kitapçığında Türkiye’de hizmet alabileceği
    yetkili teknik servislerinden en az birinin (Samsung Servis Merkezi, Başarı,
    Telpa) belirtilmiş olması gerekmektedir. Ancak, bu garanti cihaz değişimini
    ve yazılım yüklenmesini kapsamamaktadır.

Konu ile ilgili yetkili teknik servislerimiz ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

Teknik servis iletişim bilgilerine aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.
    İlginiz için teşekkür ederiz.

http://www.samsung.com/tr/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki01 -- 27 Ekim 2010; 16:39:10 >

• dediğim gibi araştırmanda fayda var eğer dedikleri kriterlere uyuyosa boşa para verme zaten piyasası şuan telefonun 450-500 tl seviyelerinde sende 380 e almışsın 150-200 tl para vermene değmez diye düşünüyorum
    quote:

Samsung Electronics Türkiye'ye mail olarak bildirmistim daha önce gelen cvp şöyle

Samsung Electronics olarak Avrupa Birliği üye ülkelerinden alınan ya da
    ithal edilen cihazlara bir (1) yıl süreyle bölgesel garanti verilmektedir.
    Cihazınızın, Türkiye’de yetkili teknik servislerimiz tarafından garanti
    kapsamında işlem görebilmesi için, faturasında satın alınan yere ait
    kaşenin bulunması ve garanti kitapçığında Türkiye’de hizmet alabileceği
    yetkili teknik servislerinden en az birinin (Samsung Servis Merkezi, Başarı,
    Telpa) belirtilmiş olması gerekmektedir. Ancak, bu garanti cihaz değişimini
    ve yazılım yüklenmesini kapsamamaktadır.

Konu ile ilgili yetkili teknik servislerimiz ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

Teknik servis iletişim bilgilerine aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.
    İlginiz için teşekkür ederiz.

http://www.samsung.com/tr/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION

• tşkr ederim grckten saolun ... bu arada kücük bir bilgi telefona full reset(format) atma kodu *2767*3855# (hafıza kartıını cıkartmanız önerilir eski ayarlarına yeniden dönderir ekranda bir yazı görunur ve beklemenizi söyler bu esnada telefonunuzu kapatmayın hicbir tuşa basmayın) formda varmı göremedim ama paylasmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki01 -- 27 Ekim 2010; 17:06:05 >
  • var dostum var neler yokki diğer konusunda bi sürü şey paylaşıldı zamanında ama şimdi bu telefonun popüleritesi bitti o yüzden paylaşımda bitti bende sadece navigasyon programını beğendiğim için kullanıyorum ama çok şükür şuana kadar servise gitmedim bi sıkıntım olmadı
    quote:

tşkr ederim grckten saolun ... bu arada kücük bir bilgi telefona full reset(format) atma kodu *2767*3855# (hafıza kartıını cıkartmanız önerilir eski ayarlarına yeniden dönderir ekranda bir yazı görunur ve beklemenizi söyler bu esnada telefonunuzu kapatmayın hicbir tuşa basmayın) formda varmı göremedim ama paylasmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 27 Ekim 2010; 17:11:29 >
  • benim sansıma iste sırf yurt dısndan die hicbiseynden faydalanamıorum ne navigasyon ne servis birde aksi gibi daha 1 ay oldu bi suru problem yasadım birini duzeltsem baska bitane cıkıyor..
  • keşke almasaydın diyorum daha güzel modeller varken hemde yurtdışından alma şansın varken wave yada galaxy s baksaydın ben alalı çok olmadı daha 10 yada 11 ay oldu alalı ama şimdiden bitti telefon dediğim gibi sırf navigasyon için tercih edilebilir bu telefon ha diğer özellikleri kötümü hayır değil iş görüyo
    quote:

benim sansıma iste sırf yurt dısndan die hicbiseynden faydalanamıorum ne navigasyon ne servis birde aksi gibi daha 1 ay oldu bi suru problem yasadım birini duzeltsem baska bitane cıkıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 27 Ekim 2010; 17:23:41 >
  • arkadaşlar bu jet droidin son yükleme dosyasını ve nasıl yüklendiğini biri resmi sitesinden çevirip yazabilirmi inigizlcem pek yok çok makbule gçer çnkü jetin özellikleri az ne tema yükleniyo ne simbiyon hiç bieşy yükşlenmiyo.. videoda izlenmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

arkadaşlar bu jet droidin son yükleme dosyasını ve nasıl yüklendiğini biri resmi sitesinden çevirip yazabilirmi inigizlcem pek yok çok makbule gçer çnkü jetin özellikleri az ne tema yükleniyo ne simbiyon hiç bieşy yükşlenmiyo.. videoda izlenmiyor..

ustam yotube da bir video tutorial vardı. ama linki şu an veremeyecem kusuruma bakma ama bi bak derim
  • quote:

Arkadaşlar Bir problem yaşıyorum ve çözemedim MPOJB1 fw sini kulanıorum ve teli alalı 1 ay oldu ekran dokunmatıgı arada kilitleniyor msj yazamıyorum bisey yapamıyorum tusa basıp ana ekrana geldimde menuye bastıgımda widget acılıo sadece sora sacma sapan seylre tklıo ama %80 doknmuo bunu nası cözebiiliriz fwden mi kaynaklanıo birazdan fw deistircem baska önerisi olan arkadas varsa tskrler (yurt dısndan alınma tel granti yok)

Evet hayırlı ugurlu olsun:( firmware yuklememe ragmen sorun aynen devam ediyor dokunmatik panel bozulmuş ben şu mıknatıslı telefon kabından şüpheleniyorum bozulmasının sebebi olarak manyetik alan oluşturup paneli bozmuş olabilir . iyice bozulana kadar kulanıcam sonra vercem servise napalım artık:S tek dilegim allahtan kazık kadar fatura ckarmazlar inşallah
  • quote:

quote:

Arkadaşlar Bir problem yaşıyorum ve çözemedim MPOJB1 fw sini kulanıorum ve teli alalı 1 ay oldu ekran dokunmatıgı arada kilitleniyor msj yazamıyorum bisey yapamıyorum tusa basıp ana ekrana geldimde menuye bastıgımda widget acılıo sadece sora sacma sapan seylre tklıo ama %80 doknmuo bunu nası cözebiiliriz fwden mi kaynaklanıo birazdan fw deistircem baska önerisi olan arkadas varsa tskrler (yurt dısndan alınma tel granti yok)

Evet hayırlı ugurlu olsun:( firmware yuklememe ragmen sorun aynen devam ediyor dokunmatik panel bozulmuş ben şu mıknatıslı telefon kabından şüpheleniyorum bozulmasının sebebi olarak manyetik alan oluşturup paneli bozmuş olabilir . iyice bozulana kadar kulanıcam sonra vercem servise napalım artık:S tek dilegim allahtan kazık kadar fatura ckarmazlar inşallah

Hocam senin adına üzüldüm. ne de olsa güzel tasarımı olan bi cihaz. ağız tadıyla kullanamamış olman gerçekten üzücü.

Ama kısmet. ne denir ki başka. Allah daha iyisini nasip etsin diyelim.

• Telefonda konuşurken kesilmeler oluyordu bende servise götürdüm sonunda
    telefonumu 1 sene 2 ay olmuş alalı :)

BAŞARI SERVİSİNE:
    Telefonu verirken sorunlarım;
    1)Konuşurken kesilme,
    2)Dokunmatik zor algılaması,
    3)GPS bağlanmıyor,

Bugün aldım telefonumu ekranı değiştirip yenisini takmışlar iphone un dokunmatiğine yakın olmuş algılaması
    Yeni Firmware versiyonu olarak S800MJVJA2 olarak yüklemişler.
    GPS im hala bağlanmıyor senkronize etmeme ve herşeyi yapmama rağmen.

Acaba sorun benim telde mi yoksa diğer kullanıcıların GPS e bağlanmasında sorunlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler7 -- 28 Ekim 2010; 18:35:22 >
  • Arkadaşlar android yüklemeye karar verdim. önerisi tavsiyesi olan var mı?? gayet makul göründü bana. bilemiyorum. korkuyorum aslında da.

http://code.google.com/p/jetdroid/wiki/InstallationGuide

http://jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=18&p=24#p24

bu linklerdeki bilgiler yeterli ve uygulanabilir mi sizce???

nolur fikir verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: freestyler7

Telefonda konuşurken kesilmeler oluyordu bende servise götürdüm sonunda

BAŞARI SERVİSİNE:
    1)Konuşurken kesilme,
    3)GPS bağlanmıyor,

Bugün aldım telefonumu ekranı değiştirip yenisini takmışlar iphone un dokunmatiğine yakın olmuş algılaması

Acaba sorun benim telde mi yoksa diğer kullanıcıların GPS e bağlanmasında sorunlar var mı?

Sana kötü haberlerim var.
    O iphone gibi olmuş dediğin ekran bende de vardı. Leke yüzünden değiştirtmiştim ekranı. Değişimin üzerinden 1 ay geçti ve şu anda eski ekranımı mumla arıyorum. Bir süre sonra dokunmatik panelin gevşemesi sonucu telefon alakasız yerlere tıklamaya başlıyor. Keşke şu leke tekrar oluşsa diye dua ediyorum şu anda

GPS'e bağlanmama sorunu bende de var. 5-6 tane uydu görüyor ama hepsi kırmızı seviyede. GPS alıcıları çok zayıf.

Garanti süresi içinde leke problemi 2 kere daha oluşursa hiç düşünmeden para iadesi talep edeceğim. Wave kat be kat daha iyi. Biraz para ekleyebilirsem GalaxyS düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BBoYSySTR

quote:

Orijinalden alıntı: freestyler7

Telefonda konuşurken kesilmeler oluyordu bende servise götürdüm sonunda

BAŞARI SERVİSİNE:
    1)Konuşurken kesilme,
    3)GPS bağlanmıyor,

Sana kötü haberlerim var.
    O iphone gibi olmuş dediğin ekran bende de vardı. Leke yüzünden değiştirtmiştim ekranı. Değişimin üzerinden 1 ay geçti ve şu anda eski ekranımı mumla arıyorum. Bir süre sonra dokunmatik panelin gevşemesi sonucu telefon alakasız yerlere tıklamaya başlıyor. Keşke şu leke tekrar oluşsa diye dua ediyorum şu anda

GPS'e bağlanmama sorunu bende de var. 5-6 tane uydu görüyor ama hepsi kırmızı seviyede. GPS alıcıları çok zayıf.

Garanti süresi içinde leke problemi 2 kere daha oluşursa hiç düşünmeden para iadesi talep edeceğim. Wave kat be kat daha iyi. Biraz para ekleyebilirsem GalaxyS düşünüyorum.

Umarım sendeki sorun bende yaşanmaz,eski ekranımda sadece dokunmatik olarak sorun vardı leke filan yoktu.Bu A-GPS e sahip Galaxy S de de gpse bağlanamama sorunu var mıdır acaba araştırdın mı?Arada fiyat farkı 500TL var acaba buna değer mi diye düşünmeden edemiyorum...

• Arkadaşlar JetDroid uygulamasını yaptım. gayet de güzel oldu. Şunları paylaşayım:

1) .apk uzantılı oyunları felan gayet güzel çalıştırıyor. tam bir oyun canavarı.
    2) Dokunmatik hassasiyeti diye buna derim ben. kalibrasyonda hiç hata yok ve çok güzel olmuş.
    3) Sim kartla bir bağlantı kuramıyor henüz.
    4) Wifi veya bluetooth donanım gibi arabirimleri kullanamıyorsunuz.
    5) Türkçe dil seçeneği mevcut
    8) Kamerayı kullanamıyorsunuz.
    9) Telefon birazcık ısınıyor. Yani normal kendi işletim sisteminde bir saat video izlediğinizdeki ısıya, daha kısa sürede ulaşıyor, ancak aşırı derecede artmıyor. yani risk sınırına yaklaştığını düşün-mü-yorum.
    10) Dosya yöneticisi, hafıza kartının diğer bölümüne erişemiyor.
    11) Medya oynatıcısı sadece kendi yükleme bölümünü analiz edebiliyor. (ext3) olan yeri. (NOT: daha bir medya oynatmadım ve denemedim. Ama müzik çalara girdiğimde "medya yok" diyor. Hata verip kapan-mı-yor.)
    12) Rehbere, mesaj yaz kısmına felan giriyor, internet tarayıcısını da açıyor sorunyok. ama simkartla bağlantı olmadığı için boş.

Ama yine de güzel. oyun keyfi çok fazla ya. müthüş bi duygu. oyun oynamak için düşünülebilir. Çok ideal olmuş çünkü oyunlarda.

E zaten multiboot olduğundan, kendi işletim sistemine dokunmuyorsunuz. bu da en güzel yanı.

• jetin ekranında oyunları oynamak güzel oluyomu? yani algılamada sorun varmı ve sensörlü oyunlarda mevcutmu acaba? bnde çünkü sırf oyun için yüklemeyi düşünüyorum tabi becerebilirsem.....
  • efsane arkadaşım sen en son sürümümü yükledin yoksa eski sürümlerden mi bide nasıl yapılacağına anlatırsan sana zahmet makbule geçer..
  • Öncelikle sensörlü oyunlar henüz mevcut değil. en son sürümü yükledim. 2.1

ancak takılmalar felan oluyo arkadaşlar. oyunda değil normalde. oyunlar gayet seri bi şekilde çalışıyor. block breaker tarzı bi oyun var o kadar hassas ki algılaması, gerçekten kusursuz ve oynaması çok keyif veriyor. sırf onun için bile yüklenebilir.

yükleme işine gelince; teorik prosedür olarak anlatayım, gerisini aşağıya verdiğim linkten devam edin ve yine takıldığınız yerde yardımcı olurum. çünkü tutorial çok uun ve onun türkçesini hazırlamak çok zaman alır.

Şöyle;

Önce bi 8GB veya 4GB Micro SDHC özellikli bi hafıza kartınız olacak.

ilk olarak Oracle Virtual Box (sanal makina programı; kendi sitesinden ücretsi sunuluyor) programını kurup, yine kendi sitesinde verilen Ubuntu işletim sisteminin iso dosyasını indirin ve;

aşağıdaki linkteki resimlerde gösterildiği şekil bi sanal makina oluşturup, ubuntuyu kurun.

sonra ubuntunun "ubuntu software center" kısmından, "Gparted" adlı partition programını ubuntunun otomatik olarak kurmasını sağlayın.

bunları yaptıktan sonra, hafıza kartınızdaki verileri yedekleyin kendi bilgisayarınızda, (sanal makinaya değil)

telefon için ilk adım, boot loader ı değiştirmek olacak. yine o sitede multiloader ile resimleri takip ederek yapın. (not: telefon verileriniz silin-mi-yor. sadece, yes ve no tuşlarına basılı tutunca Jetdroşd moduna geçme özelliği oluyor. sizin telefonunuz olan kısım olduğu gibi duruyor. yani o kısımda bi değişiklik olmuyor.)

sonra telefonunuzu normal sistemle açın ve "Depolama" olarak pc ye bağlayın, sonra vşrtual box daki ubuntunun görmesi için, virtual box un üstteki aygıtlar>usb seçeneğinden telefonunuzu seçin.

sonra ubuntu görünce, Gparted programına girin ve resimlerdeki gibi bölümlemeyi yapın.

http://www.youtube.com/watch?v=6POsB_lWjew bu linkteki videonun özelliklerinde verilen jetdroid indirin ve, bi klasöre çıkarın.

bunu telefonun hafıza kartı kısmına kendi pc nizeden atın. sonra telefonu ubuntuya yeniden gösterin (storage depolama modunda)

sonra ubuntıuda gelen pencereleri kapatıp, ubuntunun "applications>accessories>terminal" seçeneğine tıklayın.

o ekrana ilk şunu yazın: sudo nautilus (enter a basın)

ardından sifreniz istenirse yazıp enter diyin.

bir gezgin penceresi açılacak. o gezgini kullanarak, kartınıza attığınız klasördeki jetdroid dosyalarının hepsini, bölümlediğiniz "ext3" olan bölüme yapıştırın.

ardından bu terminali ve gezgini kapatın.

yeni bi terminal açın; bu kez;

sudo chmod -R 777 (yazın ve bekleyin öylece, sakın enter a basmayın bu aşamada)

ardından masaüstünüzden ext3 bölümünüze bir etiket verdiyseniz o etiketle ismi görünecektir veya NEW Volume olarak görünecektir. o bölüme girin ve üstteki gezginde bölümün adı olan yere sağ tıklayıp copy deyin (tutorialdeki resimde var)

ardından o gezgini kapatı ve yarım bıraktığınız terminal pencereniz gelip, üstteki menüden edit>paste file names seçeneğini seçin ve enter a basın.

ubuntu şifrenizi isterse yine şifrenizi yazıp enter a basın. ve resimde olduğu gibi "safely remove" diyerek güvenli çıkartın diskleri. bu kadar telefonunuzu kapatın ve önce arama tuşuna ve aynı zamanda da no tuşuna ikisine bir basılı tutarsanız, telefonunuz jetdroid modunda açılacaktır.

bu bir anlatım değil yol göstermedir. çok yüzeysel ifade ettim. ama özellikle detaylandırmamı istediğiniz kısım olursa söyleyin yardımcı olurum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Video tutorial linki, izleyin faydalı olur: http://www.youtube.com/watch?v=6POsB_lWjew

Bootloader linki:http://darkforestgroup.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=5417.0;attach=3092

Jetdroid 2.1 Linki:(tre işaretini aradan kaldırın)http://www.mega-upload.com/?d=AH1QQXQS (bunun içerisinde kerneli, qwerty klavye dosyası felan mevcut. ama ingilizce yazılı tutorialde hepsini biz indirip aynı klasörde topluyoruz bu noktaya dikkat. ama bu paketi indirirseniz, yazılı ingilizce tutorialdeki, kernel dosyasını bu klasöre kopyalamak felan gerekmiyor. yani hazır. indir extract et ve yükle.)

Yardımcı olacak resimlerin olduğu ingilizce tutorial linki:http://code.google.com/p/jetdroid/wiki/InstallationGuide

VirtualBox download sayfası:http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Ubuntu iso İndirme sayfası: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

basit anlamda toparlamak istedim. detaylı yardımcı olacak bir anlatım değil farkındayım. ama komple tutorial hazırlamak yerine, sadece net anlaşılmayan yerleri izah etmek bana daha uygun arkadaşlar.

detaylandıramadığım için özür dilerim. ama sorulara yardımcı olacağım. teşekürler. iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 31 Ekim 2010; 11:42:29 >

• Arkadaşlar biliyosunuz youtube açıldı bende wifi den girdim güzelce site açıldı ama videolara tıklıyorum baglantı kuruldu ara belleğe alınıyor diyip öyle kalıyor neden böyle sizde nasıl acaba
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.