Şimdi Ara

Samsung S8003 Jet Firmware Güncelleme (Güncel 28.09.2010) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
2
Favori
218.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim ne inat adamsın ya bide yine yarım sayfa destan yazmışsın. Benim mesajımda da okursan orda araba örneğinde de vermiştim. Ha firme müşteri memnuniyeti açısından veya prestij açısından yapar o ayrı. Ama o firmanın iyi niyetine kalmıştır. Senin yazdığın örneği ele alırsak orda o teknik eleman yerine başkası olsa belki Anakartının değiştirmeyebilirdi.
    Firma iyi niyet olarak veya jest olarak görevi olmayan birşeyi yapabilir ama senin veya sitede okuduğum tonlarca kişinin yazdığı gibi "Yok efendim ben bu cihaza şu kadar para verdim. Yok ben Samsungdan aldım, Firmware çıkarmak zorunda, yok şunu eklemek bunu eklemek zorunda" gibi bir mecburiyet veya zorunluluk yoktur.
    Bide yazmışsın başka yerde 100 dolara yok 200 dolara alabilirim diye. Çalıntı malı 50 TL ye de alabilirsin. Garantisiz bir cihazı alamak için 600-700 tl para ödüyorsun ama o parayı garantiyi kapsayan şeyler için ödüyorsun. Yok efendim daha sonra alanlar daha ucuz alıyormuş daha son versiyon oluyormuşmuş
    Bende zamanında 106 ekan tv ye şimdinin iki katı para vermiştim. Bende gideyim Sony firmasına efendim Ben 3.000 TL para vermiştim. Şimdi alanlar daha ucuza alıyo hem şimdikilerde benim tv de olmayan şu özellikler var, bu özellikleri benim tvyede yüklemeye mecbursunuz, benim cihaza upgrade yapmaya mecbursunuz. Prestijinizi korumak için bari yapın deme gibi bir hakkım olabilir mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Efsane_05
    Kardeşim ne inat adamsın ya bide yine yarım sayfa destan yazmışsın. Benim mesajımda da okursan orda araba örneğinde de vermiştim. Ha firme müşteri memnuniyeti açısından veya prestij açısından yapar o ayrı. Ama o firmanın iyi niyetine kalmıştır. Senin yazdığın örneği ele alırsak orda o teknik eleman yerine başkası olsa belki Anakartının değiştirmeyebilirdi.
    Firma iyi niyet olarak veya jest olarak görevi olmayan birşeyi yapabilir ama senin veya sitede okuduğum tonlarca kişinin yazdığı gibi "Yok efendim ben bu cihaza şu kadar para verdim. Yok ben Samsungdan aldım, Firmware çıkarmak zorunda, yok şunu eklemek bunu eklemek zorunda" gibi bir mecburiyet veya zorunluluk yoktur.
    Bide yazmışsın başka yerde 100 dolara yok 200 dolara alabilirim diye. Çalıntı malı 50 TL ye de alabilirsin. Garantisiz bir cihazı alamak için 600-700 tl para ödüyorsun ama o parayı garantiyi kapsayan şeyler için ödüyorsun. Yok efendim daha sonra alanlar daha ucuz alıyormuş daha son versiyon oluyormuşmuş
    Bende zamanında 106 ekan tv ye şimdinin iki katı para vermiştim. Bende gideyim Sony firmasına efendim Ben 3.000 TL para vermiştim. Şimdi alanlar daha ucuza alıyo hem şimdikilerde benim tv de olmayan şu özellikler var, bu özellikleri benim tvyede yüklemeye mecbursunuz, benim cihaza upgrade yapmaya mecbursunuz. Prestijinizi korumak için bari yapın deme gibi bir hakkım olabilir mi.

Haklı olabilirsin burda kanun konuşmuyoru ki ben. mantıklı olanı konuşuyorum kardeş.
    ama görüşlerinin bir kısmı doğru.

benim tartıştığım kısım, Elbette fw çıkarmak zorunda değil. kesinlikle katılıyorum.
    Ama Telpa ya da samsung her kim yaptıysa veya geliştirdiyse yeni firmware yi, bize de sunmak zorunda.
    yazmaz o ayrı mesele. ama yazdıysa, bunu bize sunması gerekmez mi mantıken.
    Öbür türlü aynı ürünü kullanan iki mişteriyi fw vasıtasıyla birbirinden kayırmış olmaz mı firma._??

yani mantıklı olanı söylüyorum ben. benim mantığıma göre, hiçbirini vermese dahi, ürünü aldığımda üzerinde yüklü gelen Ağustos 2009 yazılımının bir kopyasını vermeli değil mi arkadaşlar ya??? haksız mıyım.?

• quote:

Orijinalden alıntı: biyomani

peki bu jetdroit ile ilgili son bir bilgi varmı....???

Kardeş birkaç msj yukarda verdim en son gelişmeyi takip edebileceğin linki. konuda bi jetdroid diye aratsan çıkacak yani ha.

Buyur tekrar paylaşalım:http://code.google.com/p/jetdroid/wiki/InstallationGuide
  • Arkadaşlar. Şimdi sizlere çok ama çok önemli bir paylaşımda bulunacağım.
    Konu; S8003 telefonumuza en uygun ve en kaliteli şekilde; video encode etmek.

Biliyorsunuz bu telefon divx dahil birçok videoyu destekliyor ve çevirebildiği kbps çok yüksek. bunun yanına bir de 30 kare/saniye yeteneği eklediğinizde mükemmel bir video oynatıcı performansı demek oluyor.

Şimdi sizlere vereceğim ayarları, Aşağıda linkini verdiğim programda yapın ve, videonuzu encode edin. MÜKEMMEL OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Transcode programı: Xilisoft Video Converter Ultimate v6.0.12.1022 Portable

Download Link:

Download (Hotfile):
    http://hotfile.com/dl/77575259/a82ff5e/Xilisoft_Video_Converter_Ultimate_v6.0.12.1022.zip.html

Mirror (FileSonic):
    http://www.filesonic.com/file/26591289/Xilisoft_Video_Converter_Ultimate_v6.0.12.1022.zip

Mirror (Fileserve):
    http://www.fileserve.com/file/3pxnb8d/Xilisoft_Video_Converter_Ultimate_v6.0.12.1022.zip

NOT:: Program portable ve cracksiz dir. ve diğer bazı portable programlar gibi problem yaratmıyor. Windows 7 RTM 7600 x86 Ultimate sürümünde tarafımca denenmiştir. ve direkt olarak çalışmaktadır. Hata verip kapanma yoktur video efekt yaparken keserken veya editlerken. (Bilginize)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi Video Advance Ayarlarımızı olduğu gibi yazıyorum:

1) alttaki profile kısmından General Video başlığı altından "H.264/MPEG4 AVC Video" seçeneğini seçelim.
    2) Sağ paneldeki "Basic Settings" yazan açılır listeye tıklayıp, Show Advanced Video Options" kutusunu işaretleyin. ve sağ kısma bir panel daha geldiğini göreceksiniz.
    **Ayarlar Sırası ile Şu Şekilde Olacak:

3) Video Size: 720x480
    Bitrate: 1200K
    Fram Rate: 29.97fps
    Level: 31
    Zoom: Pan and Scan
    Aspect Ratio: 80:48
    do_deinterlace: işaretli (True)
    GOP: 18
    -listeyi biraz aşağı kaydırın-
    motion_estimation: Tesa
    DCT algorithm: 4:2:2
    iDCT algorithm: 4:2:2
    me_threshold: 511
    -dört satır aşağıda-
    mb_decision: 8x8
    -bayağı bi aşağı inin-
    top: 1
    nr: 200
    sc_thereshold: Auto
    me_range: 16

4) Audio Codec kısmı altındaki ayarlar şu şekilde:

Sample Rate: 44100
    Bitrate: 128K
    Channel: Stero
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu kadar arkadaşlar. bu ayarları kaydedin (Alttaki profile kısmının sağında bulunan "Save as" butonu ile.

ve bir video encode edip deneyin. beğenirseniz (beğeneceksiniz eminim) teşekkür edin kafi.

BEN BU AYARLARI ÇOK ARADIM NETTE ZAMANINDA ARKADAŞLAR (S8003 VİDEO ENCODE SETTİNGS) DİYE,

AMA BİR VATANDAŞ DA BÖYLE BİR PAYLAŞIMDA BULUNMAMIŞ. BİR İKİ AY BU VİDEO ENCODİNG KONUSUNA GÖMÜLÜNCE, OLAYLARI YAVAŞ YAVAŞ ÇÖZDÜM VE KENDİM AYARLARIMI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YAPMAYI BAŞARDIM.

BAŞTA DENEME YANILMA YOLUYLA OLMAYINCA, ÖĞRENMEK GEREKTİ MECBUREN.

VE BU DETAYI BURADAN AKTARAYIM DEDİM.

NE DERSİNİZ? YERİNDE Bİ İŞLEM Mİ? YOKSA GEREKSİZ LÜZUMSUZ MU OLDU??

SAYGILAR

• Arkadaşım paylaşılmış bilgiden zarar gelmez elinde de sağlık lakin o kadar ince ayara gerek kalmadan hemen hemen herkesinde bildiği Total Video converter programı ile MP4 yap (divx te yapabilirsin)Hiç öyle ayarlar ile de uğraşmadan gayet güzel bir sonuç elde ediyorsun.
    ama yinde araştırman için tekrar sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 26 Ekim 2010; 16:27:12 >
  • Bu arada yukarıda Telpa ile meilleşmeni yazmışsın ama benim yukarıdan anladığım senin ne kadar arıza bir adam olduğun ve saygı konusundaki eksikliğin. (şimdi kesin banada hakaret etmeye kalkacak olursun)
    Adam sana "imkansız, siz beceremezsiniz" demiyor ki, bunu servislerin yapması lazım siz yapmamalısınız demek istiyor. Onlarda biliyor yazılım atmanın kolaylığını bu forum sitesini "Malesef olanaksıdır" derken Telpa veya Samsung buna müsade etmiyor, bunu kabul etmiyor anlamında söylemiştir onu ancak adamın sana herhangi bir yanlış veya sayugısızca bir şey söylememesine ramen senin adama yazdığın o şeyler hiçde hoş değil. Seninle görüşen ben olsaydım ve görüşme esnasında diyelimki bizde bir telefonun olduğunu ve takip numarasınıda konuşmuş olsaydık o telefonu bulur özellikle ağza yakın gelen mikron tarafına ...... yapar öyle yollardım sana.
    Yok ben telefonu şu fiyata alabilirimde alırdımda diyene de al o zaman sok cebine derdim.
    Dostum, bundan önceki mesajlarında da 10liona karşı daha siteye yeni üye olur olmaz yazdığın mesajlardada bu uslup vardı. Bence öncelikle sen bi kendi uslubunu gözden geçir başkalarının hatalarını yazmadan evvel.
    Sen daha yeni girdiğin şu zamanlarda burda çok uzun zamanlardır yorum yazan bilgi paylaşan insanla karşı saldırgan tavırların olsun (Ha sonra özür dilemiştin onuda okuduk o ayrı)Telpa görevlilerine karşı olsun tavırların çok aşırı ve yersiz. Bugün sen Telpa da çalışıyor olsaydın aynı şeyleri demek aynı şeyleri yapmak zorundaydın. İnsanların işlerine ve kişiliklerini saygısızlık hakkını hiçbirşey sana vermez. Ha sana saygısızlık yapılmışsa o ayrı.
    bilgi paylaşımlarına,emeğine ve araştırmalarına teşekkür ediyo saygı duyuyorken uslubunu ve kişiliğini tekrar kınıyorum arkadaş

• aliselale kopardın beni öldüm gülmekten arkadaş kapak olsun falan diyoda sen arar sorarsan tabikide sana garanti dışı kalır der gayet normal bi durum "aa hiç sorun olmaz açın içini dışına çıkarın biz yine yaparız" diyecek hali yok bende arayıp sorayım banada garanti dışı kalır der aman yapma der senin yaptığın eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürmek

quote:

Bu arada yukarıda Telpa ile meilleşmeni yazmışsın ama benim yukarıdan anladığım senin ne kadar arıza bir adam olduğun ve saygı konusundaki eksikliğin. (şimdi kesin banada hakaret etmeye kalkacak olursun)
    Adam sana "imkansız, siz beceremezsiniz" demiyor ki, bunu servislerin yapması lazım siz yapmamalısınız demek istiyor. Onlarda biliyor yazılım atmanın kolaylığını bu forum sitesini "Malesef olanaksıdır" derken Telpa veya Samsung buna müsade etmiyor, bunu kabul etmiyor anlamında söylemiştir onu ancak adamın sana herhangi bir yanlış veya sayugısızca bir şey söylememesine ramen senin adama yazdığın o şeyler hiçde hoş değil. Seninle görüşen ben olsaydım ve görüşme esnasında diyelimki bizde bir telefonun olduğunu ve takip numarasınıda konuşmuş olsaydık o telefonu bulur özellikle ağza yakın gelen mikron tarafına ...... yapar öyle yollardım sana.
    Yok ben telefonu şu fiyata alabilirimde alırdımda diyene de al o zaman sok cebine derdim.
    Dostum, bundan önceki mesajlarında da 10liona karşı daha siteye yeni üye olur olmaz yazdığın mesajlardada bu uslup vardı. Bence öncelikle sen bi kendi uslubunu gözden geçir başkalarının hatalarını yazmadan evvel.
    Sen daha yeni girdiğin şu zamanlarda burda çok uzun zamanlardır yorum yazan bilgi paylaşan insanla karşı saldırgan tavırların olsun (Ha sonra özür dilemiştin onuda okuduk o ayrı)Telpa görevlilerine karşı olsun tavırların çok aşırı ve yersiz. Bugün sen Telpa da çalışıyor olsaydın aynı şeyleri demek aynı şeyleri yapmak zorundaydın. İnsanların işlerine ve kişiliklerini saygısızlık hakkını hiçbirşey sana vermez. Ha sana saygısızlık yapılmışsa o ayrı.
    bilgi paylaşımlarına,emeğine ve araştırmalarına teşekkür ediyo saygı duyuyorken uslubunu ve kişiliğini tekrar kınıyorum arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 26 Ekim 2010; 21:09:43 >

• quote:

Bu arada yukarıda Telpa ile meilleşmeni yazmışsın ama benim yukarıdan anladığım senin ne kadar arıza bir adam olduğun ve saygı konusundaki eksikliğin. (şimdi kesin banada hakaret etmeye kalkacak olursun)

Bak arkadaşım, bir insan, buraya ilk defa yazıyo diye, acemi anlamına gelmez. siz bi kere burayı ayırt etmelisiniz. Belki sizden daha çok şey biliyorum:
    Arkadaşım dediğim ayarları yapıp video encode edip, kendin bahsettiğin programdan çıkan videoyla kıyasladın mı?
    Eğer bunu yapmadan bu eleştiriyi yapıyorsan, kendin bi önyargılı olmaktan kurtul. oldu mu? herkes zaten şöyle yapıyor diyerek herkes adına konuşma. kibirlilik yapma. "ben şu yoldan işimi hallediyordum arkadaşım" de, ve kendin adına kendi cümlelerinle konuş. ben sana hedef alıp da "şöyle yap videonu" diye bir emir kipinde konuşma yaptım mı??? ne demek herkesin bildiği şekilde yapabilirsin. ben bu meseleye çok zamanımı heba ettim. bunu bilmiyorsun bari o kadar kolay cümleler kurup benim kalbimi kırma.
    Belki de sizden çok fazla bilgisi olan biriyimdir. bilemem, şimdiye kadar bundan hiç emin olarak konuşup, böyle bir iddiada bulunmadım,
    ama sizler bana "daha yenisin" diye en baştan peşin hükümlü konuştunuz.

ben şunu amaçlarım hep; bişey yazıp paylaşıyosam, tüm eksi yönlerini ve olasılıklarını da yazarım ki, adam bana defalarca soru sormak zorunda kalmasın diye.

Adam msj yazmış konuya: ******** firmware i kullan çok süper.

Ne bu şimdi, paylaşım mı? kandırmaca mı? dümen mi? ne yani ne?
    niye süper? yazmamış - niye iyi? yazmamış- Sürüm tarihini? yazmamış. e kardeşim kim olduğunu da yazmamış.
    yani böyle bi paylaşım olmaz. ülke kodlarını ve yıl sıralamasını, en başta konuyu açan arkadaşımız açıklamış olsa idi; arada bir sürü arkadaş da, "bu şundan iyi mi?" "tr var mı" gibi karmaşalar yaşamazdı.
    bunu anlatamıyor muyum arkadaşlar size ben?

mesaj konusu;

Şimdi ad aktarmasına ne gerek var ki?? "yüklemek imkansız" dewmek YÜKLEMEK İMKANSIZ (YOLU YOK) (İHTİMALLER DAHİLİNDE DEĞİL) demektir. türkçe konuşuyo adam. hem söylemek istediğini düzgünce söylemeyece, hem de ben adamın manidar sözünün ardındaki anlamı anlamak zorundaymışım gibi, biri de senden sonra gülmüş.

Arkadaşlar, size diyorum ki ortada telpa yetkilisi felan yok. ya inanmıyoruuummm. mesajın içinden "firmware yükledim" ifadesini alıyo bilgisayar, buna klişe bir cevap veriyor. bu hepsi bu.
    Böyle değilse bile, "SATIN ALDIM" ne demek?? (SA-TIN- AL-DIM) demek. adam diyo ki, ben malı sattım sana, paramı da koydum cebime, ama her hakkı bende.
    böyle bir saçmalık dünyanın hangi ülkesinde var. bu alışveriş değil kandırmacadır o zaman. sattım deyip geri almaktır. Bana dicek ki, "kardeşim senin ürünün garantiden çıkmış artık." tamam. benim derdim bu değil ki,
    "lan aman telefona bişey olursa garantiye gönderemezsem" diye bir endişem yok ki. Ben garanti sözleşmesini yırtıp, tek taraflı fes de edebilirim. böyle bir hakkım da var. Adama diyorum ki, ürünün için çıkardığın son yazılımı ben de kullanmak istiyorum diyorum. adam daha tantana yapıyor bana!!

o da dicek ki; "ARKADAŞ YAZILIM VERMEK GİBİ BİR PROSEDÜR YOK! O YAZILIMI İSTİYORSAN, 2010 YAPIMI AYNI MODEL Bİ TELEFON DAHA ALACAN" dicek. ve mesele bitecek.

ben de gidip türkiye dışı bi firmadan, samsung harici bi marka telefon alacam. bunu kaldıramıyo adamlar. niye lafı dolandırıyolar. benim telefonum kıymetli, ben ne servise, ne telpaya ne de garantiye yollamak istemiyorum. değil mi?
    Böyle bir özgürlüğün yok "YOLLAYACAKSIN" diyolar ya ve bennn çıldırıyorum. emr-i vâki den hiç hoşlanmam.

Adamların tek amacı, oyunun aslı şu yani: TOPLUM GELİŞMENİN DIŞINDA KALSIN, TEKNOLOJİNİN GERİSİNDE KALSIN, KENDİ HİÇBİŞEY DENEMESİN, BULMASIN, GELİŞTİRMESİN VE ÇÖZMESİN, SONUÇ OLARAK ÜRETMESİN. ve siz de bu zihniyeti haklı çıkarmaya , benim üslubumun kaabalığından bahsediyorsunuz.

ya adama firmware istiyorum diyorum: adam yollayın biz gerekeni yaparız!! diyo. (SEN KİMSİN L....NNN)
    veya biz kimiz?? bi naneden anlamayız. adamın dediği bu. daha ben bu adama ne diye düzgün konuşayım ki; ben hangizinize, "bişeyden anlamıyorsun, bildiğin yanıldığına yetmez, çömez." desem zoruna gitmez arkadaşlar ya???
    ---------------------------------------------------
    başka bir konu
    Arkadaş ordan yazıyor işte:

******** firmware. bunu yükle şu an en güncel ve kararlı sürüm bu.

harikasınız. ne diyim ki, ama bende eşşeklik ki gidip yüklüyorum: ve telefon (daha önceki mesajların birinde yazdım) hiç yürümez oluyor. internet tarayıcısı 20 saniyede açılıyor. sadece menüden taraayıcı yani. sayfa felan değil.)

işte desteksiz bilgi, yanlışlar doğurur arkadaşlar. ben sizi samimi gördüğüm için yazdım. en baştan. yani her foruma da üyeyimdir bu nick ile. ama bir tanesine daha tek kelime yazmışlığım yoktur.

Ha diyosanız ki üslubun bizi rahatsız ediyor; şunu bilin ki, herkesin sizin üslubunuzu beğendiğini de düşünmeyin, bir daha da yazmayız olur biter kardeşş. siz rahat olun yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

aliselale kopardın beni öldüm gülmekten arkadaş kapak olsun falan diyoda sen arar sorarsan tabikide sana garanti dışı kalır der gayet normal bi durum "aa hiç sorun olmaz açın içini dışına çıkarın biz yine yaparız" diyecek hali yok bende arayıp sorayım banada garanti dışı kalır der aman yapma der senin yaptığın eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürmek

quote:

BAK BİNBAŞI MISIN NE BAŞIYSAN BİŞEY DİYİM Mİ SANA? FAZLA GÜLENİN SONU İYİ OLMAZMIŞ DERLER.

İKİ MESAJ YUKARDA DEDİM Kİ; " KESTİM KABLOLARI, BAĞLADIM, LEHİMLEDİM, KISA DEVRE OLAN Bİ TV KARTI TAKIP PCI SLOTUNU YAKTIM. MAKİNAYI YİNE DE GARANTİ DIŞI BIRAKMADILAR" DEDİM.

CANIN GÜLMEK İSTİYOSA, GİT BİKAÇ FIKRA OKU. PAŞAM

• emredersin paşam öyle yaparız sen iste yeter aslında fıkraya gerek yok sen başlı başına fıkra gibi bişeysin sen bu kafayla devam et biz bişey bilmiyoruz çok çıkıyo senin gibileri bu forumda alışığız biz

quote:

Orijinalden alıntı: efsane_05

BAK BİNBAŞI MISIN NE BAŞIYSAN BİŞEY DİYİM Mİ SANA? FAZLA GÜLENİN SONU İYİ OLMAZMIŞ DERLER.

İKİ MESAJ YUKARDA DEDİM Kİ; " KESTİM KABLOLARI, BAĞLADIM, LEHİMLEDİM, KISA DEVRE OLAN Bİ TV KARTI TAKIP PCI SLOTUNU YAKTIM. MAKİNAYI YİNE DE GARANTİ DIŞI BIRAKMADILAR" DEDİM.

CANIN GÜLMEK İSTİYOSA, GİT BİKAÇ FIKRA OKU. PAŞAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 26 Ekim 2010; 23:05:19 >
  • quote:

quote:

Bak arkadaşım, bir insan, buraya ilk defa yazıyo diye, acemi anlamına gelmez. siz bi kere burayı ayırt etmelisiniz. Belki sizden daha çok şey biliyorum:
    Arkadaşım dediğim ayarları yapıp video encode edip, kendin bahsettiğin programdan çıkan videoyla kıyasladın mı?
    Eğer bunu yapmadan bu eleştiriyi yapıyorsan, kendin bi önyargılı olmaktan kurtul. oldu mu? herkes zaten şöyle yapıyor diyerek herkes adına konuşma. kibirlilik yapma. "ben şu yoldan işimi hallediyordum arkadaşım" de, ve kendin adına kendi cümlelerinle konuş. ben sana hedef alıp da "şöyle yap videonu" diye bir emir kipinde konuşma yaptım mı??? ne demek herkesin bildiği şekilde yapabilirsin. ben bu meseleye çok zamanımı heba ettim. bunu bilmiyorsun bari o kadar kolay cümleler kurup benim kalbimi kırma.
    Belki de sizden çok fazla bilgisi olan biriyimdir. bilemem, şimdiye kadar bundan hiç emin olarak konuşup, böyle bir iddiada bulunmadım,
    ama sizler bana "daha yenisin" diye en baştan peşin hükümlü konuştunuz.

ben şunu amaçlarım hep; bişey yazıp paylaşıyosam, tüm eksi yönlerini ve olasılıklarını da yazarım ki, adam bana defalarca soru sormak zorunda kalmasın diye.

Adam msj yazmış konuya: ******** firmware i kullan çok süper.

Ne bu şimdi, paylaşım mı? kandırmaca mı? dümen mi? ne yani ne?
    niye süper? yazmamış - niye iyi? yazmamış- Sürüm tarihini? yazmamış. e kardeşim kim olduğunu da yazmamış.
    yani böyle bi paylaşım olmaz. ülke kodlarını ve yıl sıralamasını, en başta konuyu açan arkadaşımız açıklamış olsa idi; arada bir sürü arkadaş da, "bu şundan iyi mi?" "tr var mı" gibi karmaşalar yaşamazdı.
    bunu anlatamıyor muyum arkadaşlar size ben?

mesaj konusu;

Şimdi ad aktarmasına ne gerek var ki?? "yüklemek imkansız" dewmek YÜKLEMEK İMKANSIZ (YOLU YOK) (İHTİMALLER DAHİLİNDE DEĞİL) demektir. türkçe konuşuyo adam. hem söylemek istediğini düzgünce söylemeyece, hem de ben adamın manidar sözünün ardındaki anlamı anlamak zorundaymışım gibi, biri de senden sonra gülmüş.

Arkadaşlar, size diyorum ki ortada telpa yetkilisi felan yok. ya inanmıyoruuummm. mesajın içinden "firmware yükledim" ifadesini alıyo bilgisayar, buna klişe bir cevap veriyor. bu hepsi bu.
    Böyle değilse bile, "SATIN ALDIM" ne demek?? (SA-TIN- AL-DIM) demek. adam diyo ki, ben malı sattım sana, paramı da koydum cebime, ama her hakkı bende.
    böyle bir saçmalık dünyanın hangi ülkesinde var. bu alışveriş değil kandırmacadır o zaman. sattım deyip geri almaktır. Bana dicek ki, "kardeşim senin ürünün garantiden çıkmış artık." tamam. benim derdim bu değil ki,
    "lan aman telefona bişey olursa garantiye gönderemezsem" diye bir endişem yok ki. Ben garanti sözleşmesini yırtıp, tek taraflı fes de edebilirim. böyle bir hakkım da var. Adama diyorum ki, ürünün için çıkardığın son yazılımı ben de kullanmak istiyorum diyorum. adam daha tantana yapıyor bana!!

o da dicek ki; "ARKADAŞ YAZILIM VERMEK GİBİ BİR PROSEDÜR YOK! O YAZILIMI İSTİYORSAN, 2010 YAPIMI AYNI MODEL Bİ TELEFON DAHA ALACAN" dicek. ve mesele bitecek.

ben de gidip türkiye dışı bi firmadan, samsung harici bi marka telefon alacam. bunu kaldıramıyo adamlar. niye lafı dolandırıyolar. benim telefonum kıymetli, ben ne servise, ne telpaya ne de garantiye yollamak istemiyorum. değil mi?
    Böyle bir özgürlüğün yok "YOLLAYACAKSIN" diyolar ya ve bennn çıldırıyorum. emr-i vâki den hiç hoşlanmam.

Adamların tek amacı, oyunun aslı şu yani: TOPLUM GELİŞMENİN DIŞINDA KALSIN, TEKNOLOJİNİN GERİSİNDE KALSIN, KENDİ HİÇBİŞEY DENEMESİN, BULMASIN, GELİŞTİRMESİN VE ÇÖZMESİN, SONUÇ OLARAK ÜRETMESİN. ve siz de bu zihniyeti haklı çıkarmaya , benim üslubumun kaabalığından bahsediyorsunuz.

ya adama firmware istiyorum diyorum: adam yollayın biz gerekeni yaparız!! diyo. (SEN KİMSİN L....NNN)
    veya biz kimiz?? bi naneden anlamayız. adamın dediği bu. daha ben bu adama ne diye düzgün konuşayım ki; ben hangizinize, "bişeyden anlamıyorsun, bildiğin yanıldığına yetmez, çömez." desem zoruna gitmez arkadaşlar ya???
    ---------------------------------------------------
    başka bir konu
    Arkadaş ordan yazıyor işte:

******** firmware. bunu yükle şu an en güncel ve kararlı sürüm bu.

harikasınız. ne diyim ki, ama bende eşşeklik ki gidip yüklüyorum: ve telefon (daha önceki mesajların birinde yazdım) hiç yürümez oluyor. internet tarayıcısı 20 saniyede açılıyor. sadece menüden taraayıcı yani. sayfa felan değil.)

işte desteksiz bilgi, yanlışlar doğurur arkadaşlar. ben sizi samimi gördüğüm için yazdım. en baştan. yani her foruma da üyeyimdir bu nick ile. ama bir tanesine daha tek kelime yazmışlığım yoktur.

Ha diyosanız ki üslubun bizi rahatsız ediyor; şunu bilin ki, herkesin sizin üslubunuzu beğendiğini de düşünmeyin, bir daha da yazmayız olur biter kardeşş. siz rahat olun yeter.

Arkadaşım yeni üye olmana veya yorum yazmana, bilgine kimsenin lafı yok. Hatta ilk mesajıma bakarsan o zamanda "Belki bizden bilgilisindir" diye yazmıştım. Sorun yeni üye olman veya bilgin değil. Yeni üye olur olmaz burdaki eskilere hakaret ve saldırgan yazılarındı. Ben buna dikkatini çekmek için yazdım yoksa belkide Samsungun Mühendis veya Teknisyenlerindensindir ve bizim bilgimiz seninkini yanında konuşulamaz bile. tekrar söylüyorum sana sen daha yeni geldin yorum yazma paylaşma sen bilmiyorsundur demiyorum, ama insan daha üye olduğunun ertesi günü kendi bilgisini doğru kabul edip de diğer fikirlere saldırmamalı ki o yok dediğin Firmware kodlamasına uymuyor dediğin yazılımların olduğunu da görmüştün. Ki ne kadar emin ve iddialıydın o zamanda

Video konusuna gelince sana herkesin bildiği derken herkesin bildiği yöntem değil Herkesin bildiği program anlamında söyledim. Çok uğraştığını görünce daha pratik olarak diye aklıma gelen yöntemi yazdım yoksa senin verdiğini kötülemek değil sana başka bir alternatif olsun diye. Ben istersen herhangi bir convert ettiğim videoyu istediğin bir siteye upload edeyim kıyasla. Sende upload et başkalarıda kıyaslasın hangisi hoşlarına giderse onu kullansınlar. Ve ben senin fikrini çürütmek için değil sana altarnetif ve kolaylık olsun diye yazmıştım.

Arkadaşım o örnekte bahsettiğin tek kelime ile yazılım açıklayanlar veya açıklayamayanlar konusunda haklı olabilirsin ama onlarda sen gibi ben gibi buraya yazı yazan elleri kolları serbest yorumcular. Şimdi bi vatandaşın oraya öyle yazması ne siteyi ne 10lion'u ne cumhur'u ne beni bağlar. O da yanlış.
    bizde aynı sen gibi bildiğimiz çözdüğümüz öğrendiğimiz şeyleri başkaları ile paylaşmak onların sorunlarını çözmek bilmediklerimizi ise birbirimize danışmak için burdayız. Sen açıklamalı yazıyor zaman harcıyor emek harcıyorsun yukarıda da yazdığım gibi bunu takdir ediyoruz ama böyle yapman başkasına saldırganlık hakkını vermiyor kimseye

Telpa ya gelince, arkadaşım orda birileri var ama sayı azlığından tek işlerinini müşterilere cevap yazmak olmadığı için bazen geç bazen kısa bazen baştan savar gibi yazabiliyorlar. Yalnız şunu anlaman lazım. Servisin sana yazılım göndermesi olmaz zaten buna mecbur oldukları sana yazılım göndermemelerinin çok saçma olduğu fikirlerinden kurtul. Asıl servisin yazılımı sana göndermesi kendini yok saymasıdır. Servis kendi malzemesini sana göndermez. Bu ürünü çıkartan samsung'sa yazılımı çıkartan Samsungsa bunu sadece servislerine verme hakkı ve kullanıcısına vermeme hakkıda Samsung'a aittir. Bunun neyini anlamıyorsun. Örnekle, Bir kombi alırsın sana senin kullanıcağın düğmeleri anlatan Kullanıcı kılavuzu verilir halbuki Demirdöküm servislerine senin bilmediğin Servis ayarlarını anlatan kılavuz verilir. (Ben tanıdık vasıtası ile benim kombinin Servis Kılavuzunun dökümünü aldım orda ne ayarlar var. Kutudan çıkan Kullanıcı Kılavuzunda ayarlar en fazla 3-4 sayfada anlatılıren 30 sayfalık açıklama ve ayar var kılavuzda ) ama bu yazılımı kullanıcıya vermez Kullanıcının bu ayarlara müdahale etmesini istemez. Sen gidip Demirdöküme bunu zorlayamazsın. Sana verdiği özellikler ve ayarlar yetmiyorsa almama hakkın var. Ama servis dökümanı sana verilmez. Ki bu Firmwarelerin hepsini Samsungda çıkartmıyor üçüncü taraflar yazar veya editlerler ve bu bişekilde ya sızar veya yayımlanır bu samsungu veya servisleri bağlamaz. Bir anlaşma yaparsın o anlaşma o şartlarla bağlanır. Ve şartnamende sözleşmende yoksa fazlasını isteyemezsin sana şöyle bir örnek daha vereyim. Opel in 4*4 ünü almıştık aracı alırken sözleşmede kaza anında opel bilgisi olmadan boyatılmayacağı yazıyor. Başka bir modelde ön cama firma sahibi olmadan herhangi bir şey asmak veya yapıştırmak hatta içerden aynaya süs dahi asmak hakkı kullanıcıya verilmez. Firma derki benim aracımın bir klası ve karizması var dışardan görümünü değiştirip bunu bozamazsın eğer bu şartnameyi bilerek alırsan o aracı yok efendim ben onca para verdim araç benim aracım aracın renginde veya dışında oynama yapcam arkaya spoiner takıcam diyemezsin. Bunun gibi kalkıp Samsungdan bi telefon aldın diye sana bir ömür yazılım çıkartcak diye yok sana mail atacak diye kati konuşamazsın. Ha firma müşteri memnuniyeti için yapar kendi ismine nazaran yapar o bir ekstradır zorunlu tutamazsın. Sen iyisindir yapar yazılım yüklersin ama bi başkası yanlış yapar telefon güme gider e ne olcak o zaman herkes alan yanlış yazılım yüklemeye çalışsın bozsun sonra Samsung yapsın.Bu yüzden firma yazılım yükleme hakkını vermez kullanıcıya kendi servisine güvenir. Ha kendin yazılım atarsanda garanti dışı kalır. Servisin sana anlatmak istediğide bu. Bende gideyim arabanın motoru ile kafama göre oynayayım sonrada firmaya garanti kapsamında yap diyim. yazılımda telefonun motorudur.
    Senden alıntı ( o da dicek ki; "ARKADAŞ YAZILIM VERMEK GİBİ BİR PROSEDÜR YOK! O YAZILIMI İSTİYORSAN, 2010 YAPIMI AYNI MODEL Bİ TELEFON DAHA ALACAN" dicek. ve mesele bitecek.) adam böyle demiyor ki, yeni yazılım istiyosan ben bunun için Teknik Servis Kurdum müşterilerimin arıza sıkıntılarını gidersin diye onlara götür yüklesinler yazılımı diyor. Ben Servisime güvenir onların arkasında dururum ama çoluk çocuk bilen bilmeyen kurcalayacak bozacak ben yapacam varmı öyle şey diyor. Bide yazmışsın dünyanın neresinde var bu diye. Valla dünyanın her yerinde böyle.

Tekrar Senden Alıntı (Böyle değilse bile, "SATIN ALDIM" ne demek?? (SA-TIN- AL-DIM) demek. adam diyo ki, ben malı sattım sana, paramı da koydum cebime, ama her hakkı bende. böyle bir saçmalık dünyanın hangi ülkesinde var.) Arkadaşım adam diyorki evet telefonu sana sattım parasınıda aldım sende o para karşılığı bu cihazı aldın ve kullanıyorsun. Haa 2 sene boyunca buna garanti vereceksem birşey olduğunda ben yapacaksam ve ücretsiz yapacaksam benim telefonumu bu şekilde kullanacaksın servis ayarlarına karışmayacaksın ki, bende hatanın bendenkaynaklandığını bileyim. Ha ben bunu aldım benim malım istediğim gibi kullanırım diyorsan garantiyi unut veya garanti bitince istersen kışın üstüne otur karda kay.
    Bir olay anlatayım yaşadığım. adam telefonda kendi müşterisi ile tartışıyor sinirlenip Notebook klavyesinin üstüne yumruğu koyuyor. Klavyenin Enter tuşu ve yanındaki tuş kırılıyor ondan sonrada aldığı firmayı arayıp "Sinirlenip yumruk vurduğunuda söyleyerek ürünü sizden aldık garantili değilmi kardeşim deyip ücretsi servis istiyor. Bende şahısla samimiyetimden ötürü "Yok artık o zaman Notebookun ekranın ayağını sok karşıdan çıkar ondan sonra servis iste demiştim" Seninki de böyle bi cihaz aldın diye herşeye sahip olmuyorsun

Yine senden alıntı (Adamların tek amacı, oyunun aslı şu yani: TOPLUM GELİŞMENİN DIŞINDA KALSIN, TEKNOLOJİNİN GERİSİNDE KALSIN, KENDİ HİÇBİŞEY DENEMESİN, BULMASIN, GELİŞTİRMESİN VE ÇÖZMESİN, SONUÇ OLARAK ÜRETMESİN. ve siz de bu zihniyeti haklı çıkarmaya , benim üslubumun kaabalığından bahsediyorsunuz.) ne saçma bi yaklaşım. Senin bu deneme yanılmanın vebalini kim ödeyecek Firmamı. İyi o zaman herkes aldığı elektronik eşyayı kurcalasın içine edincede firmaya gidip garanti desin. Sen telefonu kurcala, ben plazmayı, öteki dijital kamerasını. İçine sıçıncada gidelim firmaya eee garantisi var diyelim.

Artı sana uslubun kötü yazma da demiyor kimse yaz paylaşta uslubunua bi gözden geçir diyoruz. Sende zaman harcıyor yardımcı olmak istiyorsun. Bak bi saatimi sana cevap vercem diye harcadım.

• Kardeş bir saatini verdiğin için teşekkür ederim. bu değer verdiğini ve samimiyetini fazlasıyla kanıtlar.

Lakin kimseye gitmem ben bozdum garantili tamir edin diye. Derim bozdum, garantili tamir ediyor musunuz? hayır derlerse, gidip başka tamirci felan da aramam, yapın kardeş parasını veririm derim servise.

yani niye kendi hatamdan dolayı milletin yakasına yapışayım ki, o kadar ruh hastası da değiliz :) Ha başta da dedim. ben sağlam ürünümü kimsenin eline verip de iyileştir güncelleştir demem. bu kadar kolay iş için kimsenin kapısını çalmam. benim yapıma ters. karakterim böyle.

ben adama bişey soruyorum, adam bana başka cevap veriyor. kızdığım nokta bu. Neyse vermezlerse bi tanıdık servis bulur alırım ben.
    madem ki gelişmeyi durdurmuyolar bu adamlar da, niye avarupada bu konu böyle el altından yapılmıyor. ya bişey diyim mi; tamamen bizim distribütör firmaların artistliği. başka hiçbirşey değil bence.

Ya adamlar yüklenmez diyo. ben yükledim deyince, tutmuş garanti dışı kalır diyo, ben garanti sordummu, garanti istedim mi, ürünüm bozuk dedim mi, arızalandı dedim mi, şu şikayetim var dedim mi bunlara şimdi.
    restmen beni salak yerine koyuyolar ya hu! su katılmamış salak derler ya. aynen öyle yani.

adam gibi cevap versene; hayır beyfendi böyle bir talebe cevap veremeyiz desene birader. ama burda haklıyım de mi?

ya ben de millet için uğraşıyorum arkadaş. şurdan verseydim de S800MJVJA2 sürümü. çok güzel olmazmıyıdı yani? yok abi yok. ben bu konuda hastayım. rahatsızım. manyağım. takıntılıyım.

artık seçip beğenin arkadaşlar hangisini derseniz deyin. ama benim cihazıma yükleme yetkisi sasdece onlarda olamaz. benim kafama bu mümkün değil yatmıyor. yatmaz. çok saçma ve yanlış geliyor.

kurallardan bahsetmiyorum, kurallar aksini söylüyor felan demeyin. ben kendi düşüncemi mantığımı söylüyorum. Bilmiyorum size olumlu mu geliyor olumsuz mu. ama bana hiç uymuyor bu mantık. ürünün bir sahibi olur ya bütün yetki de ondadır. benim fikrime göre. biliyorum kurallar anlaşmalar sözleşmeler öyle değil diyor.

ama; SAÇ MA LIK.

kendinize iyi bakın. rahatsızlık vermişsem özür dileklerimi kabul edin lütfen.

• Arkadaşlar Bir problem yaşıyorum ve çözemedim MPOJB1 fw sini kulanıorum ve teli alalı 1 ay oldu ekran dokunmatıgı arada kilitleniyor msj yazamıyorum bisey yapamıyorum tusa basıp ana ekrana geldimde menuye bastıgımda widget acılıo sadece sora sacma sapan seylre tklıo ama %80 doknmuo bunu nası cözebiiliriz fwden mi kaynaklanıo birazdan fw deistircem baska önerisi olan arkadas varsa tskrler (yurt dısndan alınma tel granti yok)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki01

Arkadaşlar Bir problem yaşıyorum ve çözemedim MPOJB1 fw sini kulanıorum ve teli alalı 1 ay oldu ekran dokunmatıgı arada kilitleniyor msj yazamıyorum bisey yapamıyorum tusa basıp ana ekrana geldimde menuye bastıgımda widget acılıo sadece sora sacma sapan seylre tklıo ama %80 doknmuo bunu nası cözebiiliriz fwden mi kaynaklanıo birazdan fw deistircem baska önerisi olan arkadas varsa tskrler (yurt dısndan alınma tel granti yok)

Piyasadaki tüm firmware leri denemedim. ama senin yüklediğini denedim. ya o yüklenir mi abi. boşver. Bi firmware yi ben editlesem ondan daha iyi olur. Tam rezalet bi firmware o.
    ben o firmware e 5 dakka dayanabildim ancak. anında değiştirdim, bırak kullanmayı da! :):):):)

benim gördüklerimin içinde en iyi ve performanslı olanlar;

S8000XPJA1 ocak 2010 sürümü.
    S8000XPJG1 temmuz 2010 sürümü.

ikisinin performansı da birbirine yakın. ama sanki XPJA1 daha bi seri geldi bana. ama çok yakın ikisinin de performansı birbirine.

ha şunu da söyleyim, türkçe karakter desteği felan var bunlarda ama easy java yok. onu da yukarda biyerde anlattım nasıl yükleme yapıldığını.

Anca JV diye başlayan seri dışında hiçbir firmware de, türkçe karakterler, standart karakterler gibi tek karakter yeri kaplamıyor. bu da yabana atılmayacak bi sorun.

e bunun yanında bi de şu var; türkiyede en son piyasada bulunan türkiye firmware i, 2009 sürümleri var. daha hiç 2010 sürüm JV serisi görmedim ben. ama gsm şirketlerinin elinde S800MJVJA2 sürümü var. çok merak ediyorum ben de.

türkiyede durum bu arkadaşım. bol şanslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 27 Ekim 2010; 14:09:22 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar Bir problem yaşıyorum ve çözemedim MPOJB1 fw sini kulanıorum ve teli alalı 1 ay oldu ekran dokunmatıgı arada kilitleniyor msj yazamıyorum bisey yapamıyorum tusa basıp ana ekrana geldimde menuye bastıgımda widget acılıo sadece sora sacma sapan seylre tklıo ama %80 doknmuo bunu nası cözebiiliriz fwden mi kaynaklanıo birazdan fw deistircem baska önerisi olan arkadas varsa tskrler (yurt dısndan alınma tel granti yok)

Piyasadaki tüm firmware leri denemedim. ama senin yüklediğini denedim. ya o yüklenir mi abi. boşver. Bi firmware yi ben editlesem ondan daha iyi olur. Tam rezalet bi firmware o.
    ben o firmware e 5 dakka dayanabildim ancak. anında değiştirdim, bırak kullanmayı da! :):):):)

ikisinin performansı da birbirine yakın. ama sanki XPJA1 daha bi seri geldi bana. ama çok yakın ikisinin de performansı birbirine.

ha şunu da söyleyim, türkçe karakter desteği felan var bunlarda ama easy java yok. onu da yukarda biyerde anlattım nasıl yükleme yapıldığını.

Anca JV diye başlayan seri dışında hiçbir firmware de, türkçe karakterler, standart karakterler gibi tek karakter yeri kaplamıyor. bu da yabana atılmayacak bi sorun.

e bunun yanında bi de şu var; türkiyede en son piyasada bulunan türkiye firmware i, 2009 sürümleri var. daha hiç 2010 sürüm JV serisi görmedim ben. ama gsm şirketlerinin elinde S800MJVJA2 sürümü var. çok merak ediyorum ben de.

Tşkr ederim yorum gerçekten aydınlatıcıydı ancak dokunmatiğn çalışmaması donanımsal sanırsam tutukluluk yapıo calısmıo msj karakterinde hicbi tusa basmıo öle sap gibi kalıo afedersin... bende begenmedim acıkcası bu fw yi smdi senin dedign fw yi yukleyecem ama yinede dokunmatigin olacagını sanmıyorum tşkrler hersey icin baska önersi olan varsa birde servise göturdugmde bana nekadar para ckarırlar tahmininzce? dokunmatik panel deisirse gircek bana buyk bi fyat galiba bn sevmedim bu jeti inanın alıcama pisman oldum

• quote:

quote:

quote:

Tşkr ederim yorum gerçekten aydınlatıcıydı ancak dokunmatiğn çalışmaması donanımsal sanırsam tutukluluk yapıo calısmıo msj karakterinde hicbi tusa basmıo öle sap gibi kalıo afedersin... bende begenmedim acıkcası bu fw yi smdi senin dedign fw yi yukleyecem ama yinede dokunmatigin olacagını sanmıyorum tşkrler hersey icin baska önersi olan varsa birde servise göturdugmde bana nekadar para ckarırlar tahmininzce? dokunmatik panel deisirse gircek bana buyk bi fyat galiba bn sevmedim bu jeti inanın alıcama pisman oldum

Önemli değil arkadaşım. ama dedim ya paneli eğer bi yere çarpmadıysan darbe almadıysa yazılımdır.

BENDE DE Bİ TAKILDI MESELA, TIKLADIM TIKLADIM BİRKAÇ OBJEYE; BİR KAÇ DAKİKA SONRA BİR AÇILDI, TÜM TIKLADIKLARIMI SIRASIYLA ALGILADI (ÇOK HIZLA BİR ANDA YANİ HERŞEY AÇILDI) sinirimi bozdu benim de.

panel değişme ücreti konusunda bir malumatım yok. Ama çok bişey tutacağını da sanmam. (sadece tahmin; 100 - 200 TL yi aşmaz diye düşünüyorum) ama net bilgim yok.

benim tek vukaatım; telefonda biri yüzüme kapatınca sinirlendim telefonu arka kapağı masaya gelecek şekilde, masanın üzerine sertçe çarptım.

(hani okey atarken taşa elinle destek olursun ya ortaya vurduktan sonra) o şekilde yani. fırlatmadım. ama sert çok sert bi şekilde vurdum.

sonra uzun bi süre muhtemelen bozulmuştur diye bakamadım telefona. ama baktığımda bozulmamıştı. hayret ettim. ama sağlam çarptım yani.

yani bana sorarsan öyle ekrana felan direkt bir darbe vurmadıysan, panelin bozulması biraz düşük ihtimal. ha diken üstünde duruyordur, fabrikasyon hatadan dolayı bahaneye bakıyodur, o ayrı tabi. o kadarını da bilemem.

Sağlıcakla kal.

• garantisi yokmu telefonunuzun bu takılmalar bazen yazılımlada düzelebiliyor
    quote:

• hayır garantisi yok yurt dısından geldigi icin ben pc programcısıyım telden pek anlamam ama donanımdan ve yazılımdan biraz olsn anlarım bir yere carpmadım ama yazılmdan deil gibime gelio çunku arkadasımın dedigi gibi bisey olmuo tamamen hicbi tusa basmıo bir sey yapmassam acılmıyorda neyse bakacaz artık 100 tl dokunmatikse ben teli 380 e aldım 4 te bir fiyatı:) bence pahalı:S neyse tskrler
  • yurtdışından kaçak gelmediyse uluslar arası garanti kapsamında 1 sene bakılabiliyor telefona ama kaçaksa yapacak bişey yok yani pasaporta kayıtlıysa bakarlar
    quote:

hayır garantisi yok yurt dısından geldigi icin ben pc programcısıyım telden pek anlamam ama donanımdan ve yazılımdan biraz olsn anlarım bir yere carpmadım ama yazılmdan deil gibime gelio çunku arkadasımın dedigi gibi bisey olmuo tamamen hicbi tusa basmıo bir sey yapmassam acılmıyorda neyse bakacaz artık 100 tl dokunmatikse ben teli 380 e aldım 4 te bir fiyatı:) bence pahalı:S neyse tskrler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 27 Ekim 2010; 16:18:02 >
  • yok kacak deil yanı gelirken pasaporta kaydettirilmiş telefon. ancak elimde bi garanti kabul edilecek kadar bir belge yok. off size tavsiyem ülkemizden alın daha iyi yurt dısı telefonlara bakmayın ucuz diye tşkr ederim arkadasım sanada ilglendigin icin
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.