Şimdi Ara

Samsung S8003 Jet Firmware Güncelleme (Güncel 28.09.2010) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
2
Favori
218.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • efsane arkadaşım saol bilgin için yazdıklarını iyi okudum sonuçta yeni kullanıcısı değiliz bu telefonun ayrıca belki bilmiyosundur bu telefonun ilk sürümlerinde aktiv sync kurcalayanlar rehberlerinden oldular yani sorunluydu şimdi yeni güncellemelerle bu sorunu giderdiler bizde kullanmaya yeni başladık fakat sen sadece kendimizin senkronize edebileceğimizi yazmışsın ama nerden nasıl olduğunu yazmamışsın bende ayarını bulamamıştım şimdi buldum yani eski sürümlerde sen bu aktive sync yi kurcalasaydın rehberin ve mesajların uçardı buda bilgi olsun tırstığımız için ilk alanlardan biri olarak kullanamadık bu özelliğini gerçi yine okusaydın forumu görürdün diyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 23 Ekim 2010; 20:44:42 >
  • Merhaba arkadaşlar. az önce telpa ya mesaj yazdım. sizinle paylaşayım dedim. cevap gelince buraya yine yazarım. bu yazdıklarımın hiçbiri yalan değil. ben ortopedik engelli bir arkadaşınızım. bilginiz olsun. :)
    -------------------------------------------------------mesaıjım-------------------------------------------------------------------------------------

İyigünler, ben Samsung jet kullanıcısıyım. görüyorum ki, dünyanın hiçbir yerinde, 2009 sürüm firmware kullanan, yükleyen yok.

siz neden hala 2009 firmware yüklüyorsunuz?? biliyorsunuz türkçe karakterlerin sorunsuz olduğu bir tek sizin elinizdeki sürümlerde mümkün oluyor. ancak internetteki hiçbir kaynakta elinizdeki yazılımların bir tanesi bile mevcut değil. neden böyle?? ben bir kullanıcınız olarak firmware talebinde bulunuyorum. yurt dışı genelinde gsm şirketleri öyle veya böyle firmware leri yayınlamışlar. siz neden bizi mağdur ediyorsunuz??

evet belki talep etsek yükleyeceksiniz elinizdeki en son sürümü, ancak bunu neden tekelinizde tutuyorsunuz anlamış değilim. bizim gibi yenilikleri yakından takip etmek isteyen, yeniliklerden uzak kalmak istemeyen kullanıcıları neden avrupa sürümlerine mahkum ediyorsunuz?

belki bir talepte bulunmak, el açmak zorumuza gidiyor, belki benim gibi engelli vatandaşlar var ve hakkının peşinden koşamayacak durumda ve kendisine hediye edilen cihazını evinde güncellemek istiyor. neden insanları özgür bırakmıyorsunuz??

yaptığınız işleri taktir ediyorum evet. ancak lütfen bu konuda bir adım atın. zira ben bir adım atacak takatte değilim.

S8000XPJG1 ve S8000XPJA1 sürümlerini yükledim. denedim. ve mükemmel.

telefonum sizin bana sattığınız ilk telefondan en az 2 kat hızlı ve stabil oldu.
    ancak sizden aldığımız bir yazılımı yüklersek etik olur. yakışanı da budur.
    ve sizin sürümleriniz dışında bu türkçe karakter yazınca, 100 karakter yer kaplaması sorununu çözmemiz mümkün gözükmüyor.

lütfen bu talebe kayıtsız kalmayın. sizden rica ediyorum.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

efsane arkadaşım saol bilgin için yazdıklarını iyi okudum sonuçta yeni kullanıcısı değiliz bu telefonun ayrıca belki bilmiyosundur bu telefonun ilk sürümlerinde aktiv sync kurcalayanlar rehberlerinden oldular yani sorunluydu şimdi yeni güncellemelerle bu sorunu giderdiler bizde kullanmaya yeni başladık fakat sen sadece kendimizin senkronize edebileceğimizi yazmışsın ama nerden nasıl olduğunu yazmamışsın bende ayarını bulamamıştım şimdi buldum yani eski sürümlerde sen bu aktive sync yi kurcalasaydın rehberin ve mesajların uçardı buda bilgi olsun tırstığımız için ilk alanlardan biri olarak kullanamadık bu özelliğini gerçi yine okusaydın forumu görürdün diyecem

sağol kardeş bu bilgiyi dün forumdaki bazı mesajlara baktığımda edinmiştim yine de teşekkür ederim.

şöyle izah edeyim; o söylediğim iki ayarı da "manuel" yaptığın zaman, bekleme ekranına activesync widgeti getir. widget iki modlu, toplu ve açık şekil.

açık şekildeyken "gelen kutusu" butonuna basıyorsun. ve gelen ekranda, sol alt köşedeki buton olan "Senkr" butonuna basıp maillerini denetleyebilirsin.

bana diyorsun ama sen okumuyorsun. çünkü ben bunları ilk activesync ayarlarını açıkladığımda anlatmıştım iyi hatırlıyorum.

kendine iyi bak sağlıcakla kal. bysss

• güzel kardeşim ben onu sormadımki ilk yazdığın mesajda yazdığını sordum manuel olayını bolt olarak vermene gerek yok hemde yanlış yeri bolt olarak vermişin buda ayrı bi soru kör değiliz ne okuduğumuzu biliyoruz ben sana wifi otomatik açılmasın dedim sen bana maillerden bahsediyosun dikkat et bak ne sormuşum önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 23 Ekim 2010; 21:21:22 >
  • yaw arkadaş. orayı manuel yapmazsan kendisi denetlemek istediğinde, activesync in bağlantı profilini wifi bağlantın olarak seçmişsen otomatik olarak onu açacaktır. bunun neresini anlamadın??
  • arkadaşlar kolay gelsin! benim s8003 ün yazılım versiyonu: SW VER: S800MJVJA2 CSC VER: S800MJVJA1. olarak görünüyor. bunlar acaba güncel mi? tavsiyeleriniz ne olur? bide jar uzantılı dosyaları telefona atıp kurmak istediğimizde "dosya türü desteklenmiyor" diyor. bu sorun easy java nın olmamasından mı kaynaklanıyor? teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalkon

arkadaşlar kolay gelsin! benim s8003 ün yazılım versiyonu: SW VER: S800MJVJA2 CSC VER: S800MJVJA1. olarak görünüyor. bunlar acaba güncel mi? tavsiyeleriniz ne olur? bide jar uzantılı dosyaları telefona atıp kurmak istediğimizde "dosya türü desteklenmiyor" diyor. bu sorun easy java nın olmamasından mı kaynaklanıyor? teşekkür ederim.

hiç dokunma bence. saat gecenin 3 ü oldu hala o versiyonu arıyorum bulamadım. JV demek türkiye yazılımı demek.

JA ise 2010 Ocak demek.

yurt dışında 2010 haziran felan var ama daha türkiyede en son 2009 ağostos vardı. sen çok şanslısın. eğer kasma felan yoksa telefonundan performans problemin yoksa hiç dokunma derim.

tabi diğer arkadaşlar katılırlar mı bilemem. ama bende olsa kesinlikle dokunmazdım. içindeki versiyonu yedekleyebilsek. denersin bişeyler ama. ben çok aradım yedeklemeyle ilgili bir prosedür bulamadım.

iyi akşamlar.

• yok telefonda kasma falan yok. gayet hızlı. ama dediğim gibi attığım jar dosyalarını "dosya türü desteklenmiyor" diye açmıyor. bunun nedeni nedir acaba? easy java olmamasından dolayı mı?
  • Ne güzelya oh her servis kafasına göre yazılım yüklüyo
  • quote:

yok telefonda kasma falan yok. gayet hızlı. ama dediğim gibi attığım jar dosyalarını "dosya türü desteklenmiyor" diye açmıyor. bunun nedeni nedir acaba? easy java olmamasından dolayı mı?

efsane_05 kardeşimiz üst kısımlarda easy java olmayanlarda nasıl bir yöntem izleyerek yüklediğini izah etmiş ben o şekilde sorunu çözdüm ve çok rahatım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkiyem71

quote:

yok telefonda kasma falan yok. gayet hızlı. ama dediğim gibi attığım jar dosyalarını "dosya türü desteklenmiyor" diye açmıyor. bunun nedeni nedir acaba? easy java olmamasından dolayı mı?

efsane_05 kardeşimiz üst kısımlarda easy java olmayanlarda nasıl bir yöntem izleyerek yüklediğini izah etmiş ben o şekilde sorunu çözdüm ve çok rahatım.

Kardeşim ağzına sağlık. güzel söylemişsin. aslında easy java olmadan jar yükleme diye bi konu açmam gerektiğinin farkındayım ama, buradan vermek daha kolayıma geldi. vakti olan bi arkadaş açsın isterse konuyu. iyi olur arayan arkadaşlara.

Ben bu yöntemi bi alman sitesinde buldum arkadaşlar. youtube da bi videoada anlatılmış baktım şaka gibi. video referansındaki linke bi tıkladım. baktım site almanca. neyse hiç anlamasam da almancadan, ezbere bi şekilde üye oldum ve attach olarak verilen programı aldım ve sizler için 4shared sitesine attım.

Mantık çok basit aslında. Adamların yaptığı exe; telefondaki jar dosyanızın yolunu görmesini sağlayacak html kodlarını oluşturup, html uzantılı bir kısayol şeklinde kaydediyo. yani şöyle: istall_app.html
    şeklinde bi dosya oluşturuyo. siz jar dosyanızı ve o html kısayolunu tele atıyosunuz. ve html uzantılı kısayolu açtığınızda, telefonun kendi browser ı açılıyo ve netten bir download sayfasına girmiş gibi, jar uygulamanızın ismiyle bi link veriyo size. aslında localhost gibi düşünün. linki bağladığı uygulama aslında telefon hafizasında. siz o linke tarayıcınızda tıkladığınızda, normal download eder gibi yüklemeyi 1 saniyede hallediyorsunuz.

Aslında düz bir mantık. ama akıllıca ve çok pratik. ben şu an bu şekilde yüklüyorum şahsen ve bir sorunlar karşılaşmadım.

NOT: html oluşturan exe yi antivirüs programları "virüs" olarak görüp siliyor ama kesinlikle değildir.
    bu yükleme yöntemi her firmware için çalışmaktadır. sebebi de yukarıda açıkladığım mantıktan dolayı.
    ve bu yükleme içi "jad" uzantılı dosyalara ihtiyacınız yok.

BU KONUNUN BİRKAÇ MESAJ ÖNCESİNDE VERDİĞİM YÖNERGEYİ TEKRAR PAYLAŞIYORUM ARKADAŞLAR. (KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

oyun veya program yüklemenin çocuk oyuncağı gibi bir yolunu buldum. çok komik gerçekten. mükemmel bulmuşlar. buradan paylaşıyorum.
    hiç öyle internals delan uğraşmayın. bir tıkla yükleniyo. easy java gibi bişey.
    adımlar şöyle:

1) linkteki programı indirin. aslında program değil basit bir bat dosyası görevi görüyor.
    http://www.4shared.com/file/7kECPAsK/hf_jar4htm.html

2) bu rar'ın içindeki "jar4htm" adlı uygulamayı, ne kadar yüklemek istediğiniz jar dosyası varssa pc de, onlarla aynı konuma atın.

3) bu uygulamayı çalıştırın (tercihen yönetici olarak çalıştırın) ve gelen ms-dos penceresine enter tuşuna basın.

4) ms-dos penceresi gittikten sonra; o klasöre "install_apps" adında birdosya daha oluşmuş olacak.
    bu dosyayla beraber oyunlarımızı (telefonu pc ye medya oynatıcı modunda bağlayıp) telefonumuzda açtığımız herhangi bir klasöre kopyalıyoruz.

5) telefonun usb bağlantısını söküp, "install_apps" dosyasına telefonun dosyalarım kısmından ulaşıp tıklıyoruz.

6) telefonun kendi web tarayıcsısı açılıyor ve sanki bir download page gibi bizim oyunlarımız listeleniyor (link şeklinde)

7) istediğimiz oyunu, sanki internetten yüklüyormuşuz gibi, linkine tıklayıp yüklüyoruz.

BU KADAR BASİT.

benim çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim. çünkü internals> storage settings yöntemlerinin hiçbiri bende işe yaramadı yükleyebilen varmıdır bilmiyorum.

ama bu yöntem tarafımdan denenmiştir ve çalışması garantidir.

zaten yayınlayan alman sitesi de "for ALL FİRMWARES" adıyla yayınlamış.

ben uygulamayı sizin için siteye üye olup indirip tekrar 4shared sitesine upload ettim. sitede attach durumundaydı çünkü üye olmadan inmiyodu.

bi de o linki verip de sizi uğraştırmak istemedim.

SAYGILARIMLA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 24 Ekim 2010; 14:53:36 >

• bu dediğiniz yöntemde ms-dos sayfasına enter yapıyorum hata veriyor tekrar enter yapıyorum ama dediğiniz install-apps oluşmuyor. oyunlarla aynı konuma aTIN DERKEN NEYİ KASTEDDİNİZ? ben yanlış mı yaptım acaba?
  • en yeni firmvare dediginiz 2010 temmuz S8000XPJG1 sanırım çıkış tarihi zaten bundan sonraki aylarda başka güncel sürüm çıkmadıgı galiba. şimdiye kadar kaç aydır S800MPOJB1 kullanıyordum şimdi S8000xpjg1 e geçtim gayet hızlı easy javayı efsane 5 arkadaşın anlatmış oldugu şekilde hallettim fakat yanlız wifi baglantısı olmadan hiçbişi yüklenemiyor malesef bende kablosuz modem var sorun çekmedim ama belirtmekte fayda var saygılar
  • quote:

bu dediğiniz yöntemde ms-dos sayfasına enter yapıyorum hata veriyor tekrar enter yapıyorum ama dediğiniz install-apps oluşmuyor. oyunlarla aynı konuma aTIN DERKEN NEYİ KASTEDDİNİZ? ben yanlış mı yaptım acaba?

antivirüsünüzü devre dışı bırakmalısınız. yoksa virüs zannedip engelliyor.

vista kullanıyorsanız "yönetici olarak çalıştır" deneyin

jar4htm.exe yi bir pc de klasöre atın. oununuzu da (yüklemek istediğiniz jar dosyasını) bu klasöre alın.

ardında jar4htm.exe ye çift tıklayın. ms-dos penceresi açılacak; enter a basın.

ve klasörünüzde "install_apps" adında bir dosya daha oluşacak. şimdi bu dosya ile jar dosyanızı kabloyla telefonunuzda herhangi bi yere atın.

telefonunuzdan dosyalarım kısmından install_apps dosyasına tıklayın. ve oyunu download eder gibi yükleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin_24

en yeni firmvare dediginiz 2010 temmuz S8000XPJG1 sanırım çıkış tarihi zaten bundan sonraki aylarda başka güncel sürüm çıkmadıgı galiba. şimdiye kadar kaç aydır S800MPOJB1 kullanıyordum şimdi S8000xpjg1 e geçtim gayet hızlı easy javayı efsane 5 arkadaşın anlatmış oldugu şekilde hallettim fakat yanlız wifi baglantısı olmadan hiçbişi yüklenemiyor malesef bende kablosuz modem var sorun çekmedim ama belirtmekte fayda var saygılar

Kardeşim hiç okumuyosunuz ya lütfen ama lütfen diyorum bak.

localhost un ne demek olduğunu biliyor musun???

ne ilgisi var internet bağlantısıyla wireless la felan ya. böyle şeylere çok sinirlenirim. 100 sefer anlattık ya.

senin bir internet sayfasında (cepten girerken) kendi tarayıcısıyla bi sitedeki bağlantıya tıkladıpında noluyo?? (örneğin getjar.com dan bi programın download linkine)

o link senin mobil tarayıcını site sunucusundaki kaynak dosyaya yönlendiriyo.

BİZİM YAPTIĞIMIZDA DA LİNK SENİN TARAYICINI, TELEFONUNUN HAFIZASINA PC DEN ATMIŞ OLDUĞUN JAR DOSYASINA YÖNLENDİRİYO. BASİT BİR HTML DOSYASI.

HTML KODU BİLİYOSAN BU KODLARLA KENDİN MANUEL BİR HTML OLUŞTURSAN DA OLUR. ADAMLAR BUNU OTOMATİK OLUŞTURAN BİR EXE YAPMIŞ.

KALKIP WİRELESS FALAN DİYE SAÇMALAMADAN ÖNCE DÜGÜNCE OKUYUN YAZILANI.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

firmware meselesine gelince, evet tr dil desteği olan en son fw senin dediğin sürüm. ancak kimsede türkiye ye ait firmware yok. bir iki tane 2009 sürüm var o kadar.

türkiyeye ait en yeni sürüm S800MJVJA2 hatta S800MJVJA3 ama bu sürümler o kadar yeni ki sadece teknik servislerde ve gsm şirketlerinde var. kimsenin elinde yok yani.

bildiğiniz gibi türkiyeye ait yazılımlar JV olarak çıkıyor. ve en güncel olanlar, yanlış bilmiyorsam yukarıdaki sürümler.

birşeyi merak diyorum: ACABA HİÇKİMSE SERVİSTEN ŞAHSEN GİDİP FİRMWARE TALEBİNDE BULUNDU MU???

FİRMWARE DE TEKELLEŞTİRİLECEK KARA BORSASI OLACAK BİŞEY DEĞİL Kİ ARKADAŞ YA.

BEN İSTEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM DA. NE DERLKER BİLMEM. BEN CİHAZ ALMIŞIM BUNA FW WERMEK ZORUNDALAR BENCE.

EĞER BÖYLE BİR İSTEKTE BULUNAN ARKADAŞ VARSA, BİZİMLE PAYLAŞSIN DİYALOGLARI DA FİKİR SAHİBİ OLALIM.

• Efsane_05
    Öncelikle geçen yazdığın mesajda, Mesaj Bölümünden E posta Gelen Kutusu vasıtası ile mail alma ayarlarında wifi ile aldığını ama Vodafoe dan alamadığını yazmışsın ve Vodafone Internet ayarlarını sormuşsun.

Ayar Adı : Vodafone Internet
    Taşıyısı türü Paket veri (Pasif)
    erişim Adı : internet
    Kimlik Denetimi . Normal
    Kullanıcı Kimliği : vodafone
    Parola : vodafone
    Protokol HTTP
    Anasayfa URL'si :http://vodafone.com.tr
    Proxy adresi : Boş
    Gecikme süresi : 300
    GELİŞMİŞ AYARLAR
    Statik IP ve Statik DNS : Seçili Değil

Benim Ayarlar Bu şekilde. E psta Hotmail ayarlarını yukarıda yazmıştım.
    Belki etkisi olur Kullandığım yazılım ise S800MPOJB1

Artı son mesajında Teknik Servisten fw. talebinde bulunan varmı diye sormuşsun. Bu arada bi yanlışını da düzelteyim "Ben cihaz aldım firware vemek zorunda" diye yazmışsın bu konu ile ilgili koca bi yazı yazmıştım bir kaç gün önce. Kimse sana firmware vermek zorunda değil.Firmware çıkartmak zorunda da değil. Faturanda ve sözleşmende böyle bi madde mi var. Samsung sadece telefonu aldığın zaman ki özelliklerinin arızası durumunda düzeltilmesini garanti eder, yeni şeyler eklemeyi, yenilikleri veya yazılımları ekstradan kendi sunar veya üçüncü taraflar yapar. Bunda bi bağlayıcılık yoktur. Samsung gelip sana "Biz bu teli size 900.00 TL ye satmıştık ama az istemişis 100 veya 200 daha verin diyebilirmi? Hayır. Aynı şekilde sende fazasını isteyemezsin. Araba aldığında gidip "ben bu arabaya dünya para verdim alırken üzerinde cd çalar vardı şimdi dvd ler çıktı dvdli olsun teybi değiştirin göstergelerin aydınlatması mavi değil kırmızı ışık olsun diyebiliyormusun. Aldığında ne varsa odur. İsterse Mercedes olsun, istediğin kadar para vermiş ol. Ha mercedes müşterisini memnun etmek için yapar o keyfidir ama mecbur tutatmazsın. (Bu konuyu daha önce yazmama rağmen bu kadar uzun tutmamın sebebi başka arkadaşlarda okursa diyedir.)Gelelim konumuza Zamanında ben konuşmuştum yüzyüze. Samsung servise gidip kayıt yapan kişilerden servis ustası le görüşmek istediğimi söylemiş bir görevli yukarı gelmişti. O konuşmada bizim burda konuştuğumuz konuların bir çoğundan haberdar dahi olmadıklarını görmüştüm. Yatay menüye geçiş, menü ikonlarının yer değiştirilmesi 4 veya 5 yazılımdır yapılabilirken Samsung Teknik Servisin haberi dahi yoktu telde gösterince şok olmuşlardı. Ama eskiye dönebilmek için 2009 yazılımını veya ellerindeki en son yazılıı verme konusunda kesinlikle sıcak bakmıyorlar çünkü servis sizin yazılım atmanız mantığını zaten kabul etmiyor. Mantık olarakta zaten kullanıcının yazılım atmaması lazım bu işleri servis yapar (Brh breh breh) o yüzden Servisten Güncel yazılım alma işi yaş (Ha serviste kardeşiniz veya kuzeninin çalışıyorsa o ayrı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 25 Ekim 2010; 11:08:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Efsane_05
    Öncelikle geçen yazdığın mesajda, Mesaj Bölümünden E posta Gelen Kutusu vasıtası ile mail alma ayarlarında wifi ile aldığını ama Vodafoe dan alamadığını yazmışsın ve Vodafone Internet ayarlarını sormuşsun.

Kimlik Denetimi . Normal
    Protokol HTTP
    GELİŞMİŞ AYARLAR

Benim Ayarlar Bu şekilde. E psta Hotmail ayarlarını yukarıda yazmıştım.
    Belki etkisi olur Kullandığım yazılım ise S800MPOJB1

Artı son mesajında Teknik Servisten fw. talebinde bulunan varmı diye sormuşsun. Bu arada bi yanlışını da düzelteyim "Ben cihaz aldım firware vemek zorunda" diye yazmışsın bu konu ile ilgili koca bi yazı yazmıştım bir kaç gün önce. Kimse sana firmware vermek zorunda değil.Firmware çıkartmak zorunda da değil. Faturanda ve sözleşmende böyle bi madde mi var. Samsung sadece telefonu aldığın zaman ki özelliklerinin arızası durumunda düzeltilmesini garanti eder, yeni şeyler eklemeyi, yenilikleri veya yazılımları ekstradan kendi sunar veya üçüncü taraflar yapar. Bunda bi bağlayıcılık yoktur. Samsung gelip sana "Biz bu teli size 900.00 TL ye satmıştık ama az istemişis 100 veya 200 daha verin diyebilirmi? Hayır. Aynı şekilde sende fazasını isteyemezsin. Araba aldığında gidip "ben bu arabaya dünya para verdim alırken üzerinde cd çalar vardı şimdi dvd ler çıktı dvdli olsun teybi değiştirin göstergelerin aydınlatması mavi değil kırmızı ışık olsun diyebiliyormusun. Aldığında ne varsa odur. İsterse Mercedes olsun, istediğin kadar para vermiş ol. Ha mercedes müşterisini memnun etmek için yapar o keyfidir ama mecbur tutatmazsın. (Bu konuyu daha önce yazmama rağmen bu kadar uzun tutmamın sebebi başka arkadaşlarda okursa diyedir.)Gelelim konumuza Zamanında ben konuşmuştum yüzyüze. Samsung servise gidip kayıt yapan kişilerden servis ustası le görüşmek istediğimi söylemiş bir görevli yukarı gelmişti. O konuşmada bizim burda konuştuğumuz konuların bir çoğundan haberdar dahi olmadıklarını görmüştüm. Yatay menüye geçiş, menü ikonlarının yer değiştirilmesi 4 veya 5 yazılımdır yapılabilirken Samsung Teknik Servisin haberi dahi yoktu telde gösterince şok olmuşlardı. Ama eskiye dönebilmek için 2009 yazılımını veya ellerindeki en son yazılıı verme konusunda kesinlikle sıcak bakmıyorlar çünkü servis sizin yazılım atmanız mantığını zaten kabul etmiyor. Mantık olarakta zaten kullanıcının yazılım atmaması lazım bu işleri servis yapar (Brh breh breh) o yüzden Servisten Güncel yazılım alma işi yaş (Ha serviste kardeşiniz veya kuzeninin çalışıyorsa o ayrı)

Hocam sağolasın. ama ben de sana bi soru sormak isterim. bu telefonu, illegal olmada. 200 tl ye alabileceğim yer var. ve yasal. sadece telefon suriyeden gelme orjinal kutusunda. aynı şekilde Nokia N97 8GB da 199 tl ye alabilirim istesem şu an. hatta telefonunu veriyim, adamın hesabına yatırın 200 tl, iki gün içinde elinizde ürün. he neyi yok, garantisi yok. ama 6 aya yakındır sorun çıkmadan kullanan arkadaşlarım var. çok samimi yani. teli de inceledim bi fiyasko göremedim. Hem de bu adam iphone filan da getirtebiliyomuş. Çakma felan değil orjinal. telefonun bandrolleri felan tastamam.

Şimdi biz nedengidip de Samsung bayisinden alıyoruz bir fikrin var mı?? Adamlar şehrimize gelip teknik servis gibi dükkanlar açtıkları için. Bir başımız ağrıdığında gidebileceğimiz bir yer var diye, hiç işimiz düşmese de, ürünü alırken peşin olarak 600TL para ödüyoruz fazladan.

Evet belki sözleşmede yok. yasal bir yükümlülüğü de yok. Ama yukardaki sebeplere binayen adamlar, biz bir talepte bulunduğumuzda mümkün olduğu kadarıyla geri çevirmek istemiyorlar. niye çevirsin,
    sen gidip anlatacaksın çevrende "samsung şöyle iyi " diye mesela yani misaal veriyorum. Bu adamlar için sana yaptığı bir fw yükleme ama onlara reklam olarak geri dönüyor bu.

Ben bilgisayarımı garanti bitimine 1 ay kala "anakart fazla ısınıyor" diye yolladım. (NOT: makinayı yollamadan önce içini açmıştım, analog power jakının birini kesip, direk sata power bağlamıştım güç kaynağından gelen.) bak iyi dinle bu olayı;
    Adamlar aradılar, anakartınızı ısınmayan bir modelle değiştirdik diye. --yalnız anakart MSI G33 iken yeni taktıkları G31 serisi ve, çipleri eskide ICH10 bunda ICH7 eski board 8GB RAM destekliyo bu 4GB eski board arkada e-sata lar var bunda yok, en kötsü de eski board 6 soketli ses çıkışı vardı 8.1 desteliyo du, bu yeni G31 ise 3 çıkış esnek, 1 i microfon en fazla 7.1 destekliyo ve ben müzistyenim.---

şimdi adam tekniker bunları anlattı telefonda, ama eski anakartım masaüstünde stok fanla 60 derecede dururken, adam dedi ki bu yeni anakart NFS Mostwanted ı 2 saattir son ayarda oynatıyorum 32 dereceyi geçmedi deyince;

TAMAM dedim oldu yollayın. adamlar yolladı, ben aldım makinayı kurdum eve. baktım çok daha hızlı atak ve seri, yığılma felan yok süper olmuş.

Lakin, makinanın eksiklerini (yukarda saydığım eksi yönler) görünce, çok moralim bozuldu, ve Casper İstanbula mail attım. kızdım dedim neden ısınma problemi diye bir eski modeli taktınız? ısınmayan yeni modeli taksaydınız dedim. halbuki yeni takmak mecburiyeti yok değil mi? ÜSTELİK TELEFONDA ONAYLIYORUM. KABUL EDİYORUM DEĞİŞİKLİKLERİ YOLLAYABİLİRSİNİZ ÜRÜNÜMÜ. dedim teknikere.

maili attığım ilk gün, ürününüzle ilgili bilgiyi aldıktan sonra teknik ekipten. tekrar bildirimde bulunacağız. yazmış müşteri temsilcisi.
    ertesi gün şöyle bir mail geldi:

Ürününüzle ilgili gerekenlerin yapılması için, anlaşmalı olduğumuz kargo şirketine telefon edin, ve adresimizi verin ve yollayın bize dediler. hayret ettim.
    bu arada, zaten ilk gittiğinde 20 gün geçmişti. garantinin bitimine 9 gün kalmıştı. oldukça da art niyetli görünüyordum değil mi.

ve teknik servis tekrar aradı ve içinde oynama yaptığım için ürünü garanti dışı bırakabileceğini ancak benim acemi olmadığımı anladığı için böyle bir işlem yapmayacağını (yani garanti dışı bırak-ma-yacağını) söyledi.

ve ekledi: anakartınızı yeni sıfır bir G33 ile değiştirebilirim ancak bu serinin en güncel üretim tarihi 2006 o yüzden Q6600 işlemcinize ve diğer donanımlara o kadar uyumlu değil. performans kaybının ve ısınmanın sebebi bu. dedi.
    Ancak G31 anakartınız 2009 üretim ve son derece uyumlu ve performanslı çalışmakta. dedi.

G33 taksam yine aynı ısınma olacaktır dedi.

ben de dedim ki o zaman böylece kalsın. aynen geri yolladılar makinayı.

Bazı arkadaşlar bana kızabilirler. ama şimdi casper bunu sizce niye yaptı???

Ben söyleyim: BEN BU OLAYIN ÜZERİNE CASPER I KÖTÜLEYE-ME-DİĞİM GİBİ; ONU ÖVMEDEN DE GEÇEMEM. NİTEKİM ŞU AN SİZLERE AKTARDIĞIM GİBİ.

yani arkadaşlar, böyle olmasa, herkes gibi ben de giderim bir mahalle bilgisayarcısına, deneyimi nedir bilgisi nedir belli değil, toplatırım bir makina. çok da ucuza gelir. haksız mıyım.
    --------------------------------------------------------------------------------

Sonuç olarak: Adamlar mecburiyetten değil; ama prestij için, her müşterisinin isteğine cevap vermeyi tercih ediyolar. durum bu.

yani ben şunu söyledğim zaman;

YA KARDEŞİM, TELEFONU BENDEN 1 YIL SONRA ALAN ADAM, HEM DAHA UCUZA ALIYO, HEM DE ALDIĞI TELEFONDA GÜNCEL YAZILIM VAR CANAVAR GİBİ ÇALIŞIYO TELEFON, BEN SİZE İLK MÜŞTERİ OLDUM DİYE Mİ ONDAN AŞAĞIDA KALMAK ZORUNDAYIM. dediğim zaman, mecbur değilim kardeşim yazılım vermeye mi dicek Allah aşkına!

ya da; AYNI TELEFONU BENLE AYNI TARİHTE ALIP DA, BEN TÜRKİYEDEN O DA AMERİKADAN VEYA İNGİLTEREDEN ALDI DİYE NEDEN BEN ESKİ YAZILIMLARA MAHKUM OLUYORUM? dediğimde, nasıl ki yazılım cd sini felan sunduğu gibi onu da sunması gerekir.

bu işi bios update gibi düşün, çoğu firma 1 tane zor bios update çıkarıyo. çünkü mecbur değil ama benim boardım şu ana kadar 8 adet bios update çıktı. halbuki piyasadaki dengi anakartların da en hızlısıdır. bir sorunu yoktur.
    adam yazmış işte 2TB HDD support added diye. olay bu yani arkadaşım. kimse gidip de American Megatrend International firmasının boğazını sıkmıyor sonuçta. ama adamlar bios update i çıkarıyor. niye prestijli firma.

emin ol Samsung da prestijli bi firma.

Net ayarları için sağol. bendeki erişim adı vflive ve proxy sunucusu olan ayardı. bi de bunla deneyeceğim teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 25 Ekim 2010; 13:49:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Mesajlarda ki Hotmail Hesap ayarları
    Hesap Adı : Hotmail
    SMTP Sunucusu : smtp.live.com
    SMTP Port : 587
    Güvenli Bağlantı : TLS
    Gelen Sunucu Türü : POP3
    Pop3 sunucusu : pop3.live.com
    Pop3 Bağl. noktası : 995
    APOP Oturum Açma: Boş
    Güvenli Bağlantı : SSL
    İndirme sınırı : 500
    Alma Seçeneği : Sadece Konu (Bu şekilde sadece konunun başlığı gelir almak istediğiniz bir mailse AL dersiniz mailin tamamını alır. Böylece reklam ve gereksizler için boşa zaman artı kontör harcamamış olursunuz. Normal i seçerseniz tüm mailer tam gelir)
    Sunucuda Tut : Seçili
    Adresim : Mail adresiniz (Yazacak halim yok :)
    Kullanıcı Adı : Tekrar Mail Adresiniz
    Parola : Parolanız (Bunu hiç yazacak değilim :)
    SMTP Öncesi POP : Boş
    SMTP Kimlik Denetimi :Seçili
    POP3/IMAP4 ile Aynı : Seçili

tabi bunları yaptıktan sonra Mesajlar \ Ayarlar \ E-posta \ Profillerden kullanmak istediğiniz internet bağlantısını seçiniz. Diyelim ki bu ayarlarda Vodafone İnternet seçili siz wifi bağlanmış olsanızda burda Vodafone seçili olduğu için ordan indirir ve ücretli olur. O yüzden wireless ile indirecekseniz wifi bağladıktan sonra burdanda wifi bağlantısını seçin

EVET BU AYAR ÇALIŞTI SONUNDA ARKADAŞIM SAĞOL

SADECE BAĞLANTI EPOSTA BAĞLANTI PROFİLİNİ "VODAFONE INTERNET" OLARAK SEÇMEK GEREKİYORMUŞ. VODAFONE LİVE DEN BAĞLANMIYOR.

Kimlik Denetimi . Normal
    Protokol HTTP
    GELİŞMİŞ AYARLAR

bu kadar.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane_05 -- 25 Ekim 2010; 16:13:58 >

• easy java sız yükleme gerçekten çok basit ve akıllıca bulanı tebrik ediyorum...

efsane 05 arkadaşımızada teşekkür ediyorum bizi bundan haberdar ettiği için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biyomani -- 26 Ekim 2010; 2:43:20 >
  • peki bu jetdroit ile ilgili son bir bilgi varmı....???
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.