Şimdi Ara

Samsung, One UI 8 ile bootloader kilidi açma seçeneğini kaldırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy şu anda #9
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yakında o da gider merak etmeyin, bankacılık vs risk derler iptal olur o iş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .mpower kullanıcısına yanıt
    Alakası yok galiba. Var mı bilemedim şimdi. Varsa fişi çekildi o halde

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayın da sınırdan 5 km ileride insanların 35 bin tl'ye aldığı cihaza biz neden 75 bin tl ödüyoruz. Vergi alınır tamam ama bu kadar da yapılmaz. Elimde bir p40 pro var google olayından dolayı çok sıkıntı çekmeye başladım. Saat aldım samsung sevdiğim için watch 7 aldım google olmadığı için huawei ile çalışmadı. S25 ultra bakıyorum yurtdışı almak dışında bir çare göremiyorum ama onun da kayıt olayı sıkıntı. İnsanları neden çıkmaza sokuyorlar anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu haberi bile savunacak kadar düşmüş Samsungfanboylar 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iPhone dan ne farkı kaldı. Gider değeri ikinci elde daha az düşen iPhone alırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .mpower kullanıcısına yanıt

Evet kapanacak. Server denen illegal / yasadışı imei değiştirme bootloader açmaktan geçiyor.

Bazıları kına yak diyecekler ... Bunu diyenler ciddi paraları server kaydına vermek isteyenler kadar bu işten ticaretini yapanlar en büyük yaygara koparacaklar pardon hasır altı edecekler.

Server denen ücret zaten aşırı pahalı ve kasıtlı fiyatları yüksek tutuyorlar. Samsung BootLoader ı artık her ay artırıyor neredeyse ortalama 2 ayda 1 e düştü .

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Port işi genel manada sakat işlerdir. Kamera uyumsuz olur ve geriye dönüş te olmaz çünkü knox sıfır değildir.

KNOX e-fuse yani elektronik sigorta geri dönüşümsüz atarsa yanu SIFIR oluşu bozulursa da custom romlarla cebelleşmeye değmez.

Google Pixel serisi geriye dönüşler mümkündür. Gerçek custom romlar isteyen Google Pixel alır ...

• Desenize Samsung ta katılıyor kısıtlılıklara

• Paşa keyfin bilir Samsung, alternatifin çok, gerek duyanlar başka markalara yönelirler olur biter.
    Sen mi telefon satmak için uğraşacaksın, ben mi telefonunu kullanmak için uğraşacağım, bir düşün bakalım?

• 6 yıl güncelleme veriyor diye custom roma gerek yoksa illa seçeneği kaldırmak mi lazım.

Verdikleri güncellemeler de sanki müthiş verimli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 28 Temmuz 2025; 18:29:8 >
  • huawei cihazım android 6 ile gelmişti, sonrasında 7 güncellemesi almıştı. o 7 güncellemesi o kadar kötüydü ki telefon kasım kasım kasılıyordu, uygulamalar rastgele çöküyordu. bir android 7 custom rom'u yükledikten sonra telefon yeni cihaz gibi olmuştu. velhasıl, üreticiler telefonu sattıktan sonra gönderdikleri güncellemeleri önemsemiyor, düzgün kalite testi yapmıyor. bootloader bile kilitli ise üretici ne derse baş sallamak zorundayız. sen tercih edersin ya da etmezsin beni ilgilendirmez ama ne samsung ne xiaomi ne de huawei benim güncelleme konusunda güvendiğim markalar arasında değil.

• @sensaura yine kritik bir Samsung güncellemesi ve maliyeti.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ben artik dusunmuyorum guncelleme falan. Yooooo :)

Samsung, One UI 8 ile bootloader kilidi açma seçeneğini kaldırdı
  • Xiaomi Samsung el ele bitirdiniz root camiasını be.

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Bugün roota gerek yok, adb ile debloat ediliyor diyenler. Firmalar uzun süre güncelleme veriyor diyenler. Sesiniz çıkmıyor ama, bugün rootu kapatan yarın adb ile yapabileceklerini de engeller. Sonra harici apk yüklemeni de engeller. Bu işler böyle gider hep alıştıra alıştıra.

Ayrıyetten siz sanırım gerçekten cihazınıza bugüne kadar iyi bir kernel ve rom kurmamışsınız ki bu sözleri söylüyorsunuz. Telefondan kaldırdığınız uygulamalar telefonu biraz ferahlatır ancak, arkaplanda planlı eskitmeleri ve yavaşlatmaları engelleyemezsiniz.

Bugün git bir Samsung s8 al, yeni bir batarya tak. Üzerine de iyi bir custom rom ve kernel at. Kırk yıllık s8'in verdiği performansı görünce, yaptığınız fanboyluklardan utanırsınız. Gözünüzle görün telefonların bilerek nasıl kullanılamayacak hale getirdiklerini, 1080p San Andreas oynatan telefonlar telefon menüsünde kasıyor. Şunu bile düşünen azıcık anlar neler döndüğünü..

Sözün özü bunun savunulacak hiçbir tarafı yok, neymiş gerek yokmuş. Sana göre yok. Ben parasını vermişim cihazı satın almışım, bana ait bir eşyaya müdahale edebilme hakkımı kendimde görüyorum, müdahale etmesen bile bu hakkı sende kendinde görmelisin.

Rootlarken veya kilidi açarken zaten başta söylüyorlar hiçbir sorumluluk almıyoruz bozulursa diye, garanti kapsamından da çıkmış oluyor. Ee buna rağmen şimdi bunları yasaklıyorlarsa iki dakika kafasını çalıştırıp düşünen zaten art niyet olduğunu anlar. Zorla kendi istedikleri şekilde kullanmak zorundasın cihazı. Bu zorbalık sadece planlı eskitmeler ve cihazı yavaşlatmalar değil, aynı zamanda arkaplanda da senin bilmediğin kişisel verilerinin cirit atıyor olması. Artık istihbarat mi bakar, yoksa 3. firmalara reklam amaçlı mı satarlar orasını bilemeyiz. Dalga geçtiğiniz iphone kullananlarla aynı kafadasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 29 Temmuz 2025; 18:43:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.