Şimdi Ara

Samsung Odyssey OLED G8 VS OLED G9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

geçen gün amazon üzerinden Samsung Odyssey G8 G85SD modelini 33.000TL'ye satın almıştım henüz elime ulaşmadı,

bu gün bakınırken Samsung sitesi üzerinden Samsung Odyssey OLED G9 G91SD modelinin 32.500TL'ye satıldığını fark ettim.

Benim bildiğim kadarıyla seçtiğim modeller arasında birisi 34 inch birisi 49 inch (g9 istememin sebebi bu) farkı var,

bir de G8 modeli daha güncel bir model içerisinde tizen vb. var diye biliyorum. İhtiyacım olmayan bir özellik açıkçası. Onun haricinde G9 modeli kendi modelleri içerisinde giriş seviye bir model diye biliyorum 144 hz tazelemesi var.

İş için kullanacağım grafik tasarımcıyım. G9 modelini tercih etmemek için bir sebebim var mıdır bu konuda bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?

• Ben işyerinde 2x27" QHD monitör kullanıyorum, evde de giriş seviye G9 (G95C). İki konfigürasyon da birebir aynı hesaba geliyor. Hem boyut hem çözünürlük olarak. G9'da tek panel olmasının çok avantajını görüyorum. En basiti 2 monitör olunca hep birinin merkezine bakmak gerekiyor. Diğerine bakmak için de kafayı bayağı çevirmek gerekiyor. G9'da hep ortaya bakıyorum. Gerekli olan diğer pencereleri de kenarlara atıyorum. 1-2-1 düzeninde kullanıyorum programları, çok rahat oluyor. Tercih etmemek için tek sebep çok büyük olması bence. Eğer 2 tane 27" monitör koyacak yeriniz var ise G9 kullanmak daha mantıklı. Benim yaşadığım tek problem toplantılarda tam ekran paylaşırken 32:9 oranında bir ekranı paylaşıyor olmam. Monitörün yarısını paylaş diye bir seçenek olmuyor ne yazık ki. O yüzden karşıdakiler benim ekranı sıkıştırılmış olarak görüyor. İş için başka bir problem yaşamadım hiç. Eğer çok fazla ekran paylaşmanız gerekiyorsa bu cidden can sıkıcı olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.