Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (704. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.628
Cevap
93
Favori
448.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 702703704705706
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam cok tesekkurler kesinlikle katiliyorum zaten hakimim programlara telefonumda her daim lightroom snapseed vs.vardir..ama dedigim gibi makinanin hakkini veremiyorum sanirim :) doga vs.de basarili fotograflar yakalarken portre ya da insan cekiminde istedigim sonucu alamiyorum.sanirim bunun icinde 45 mm ye ihtiyac var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Macro tüp ile 10cm civarına düşerse harika olur... Ah aptal kafam ah nerden aldım o industar lensi ...

@Dementor-1
    Dün siz "Makro ve manzara çekerken F:16 ları görüyoruz a zaman çizik etkisi daha belirgin olur." yazmıştınız ya dedim acaba makro özelliği var da benim mi haberim yok gibisinden aklıma geldi bi baktım çatır çatır çekiyor namussuz nx .... Araştırmak çok önemli...

Aşırı mutluyum yaa

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    SAM_0273 by KadirS0110, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 15 Aralık 2018; 12:44:32 >
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2

• renklikareleer R kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nx1

60mm

Raynox

2018-12-09_05-38-59 by gurcan bozdag, on Flickr

2018-12-15_01-59-37 by gurcan bozdag, on Flickr

2018-12-15_02-00-59 by gurcan bozdag, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Elimde ki 20mm lensin 17cm minimum focusu var üstüne üstlük x2 optik zoom var benim haberim yok istediğim çoğu fotoğrafı çekebilirmişim :(
    Aynı zamanda 45mm lensin ise 30cm focusu var ondada x2 optik zoom var....

Macro tüp ile 10cm civarına düşerse harika olur... Ah aptal kafam ah nerden aldım o industar lensi ...

@Dementor-1
    Dün siz "Makro ve manzara çekerken F:16 ları görüyoruz a zaman çizik etkisi daha belirgin olur." yazmıştınız ya dedim acaba makro özelliği var da benim mi haberim yok gibisinden aklıma geldi bi baktım çatır çatır çekiyor namussuz nx .... Araştırmak çok önemli...

Aşırı mutluyum yaa

SAM_0273 by KadirS0110, on Flickr
    20 ve 30mm lensteki optik zoom olayını anlayamadım?

• garuda kullanıcısına yanıt
    Optik zoom yanlış tabir olmuş olabilir heyecanla yazarken her şey karıştı beynimde

Manuel modda lensin üstünde ki tuşa basınca zoom kısmını gördüm x2 ye kadar çekince büyüttü istediğim şey oydu.

Tek eksi yanı raw Çekime izin vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 15 Aralık 2018; 14:36:7 >
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Power zoom denilen özellik galiba. O tuşa basınca sensörün küçük bir alanını kullanıyor lens. Böylece yakınlaşma elde ediliyor. Bu makineler apsc yani 1,5x çarpanlı o tuş İle 2 ya da daha fazla çarpanlı oluyor.

Yalnız bu konu tartışmalı biraz bazıları gereksiz diyor bildiğin fotoğrafı kesmek (croplamak) ile aynı şey diyorlar. Bazıları da normalden kötü kesmekten daha iyi diyorlar. Bu konu İle ilgili güzel bir sayfa vardı bulursam eklerim.

Raynox filtreyi unutmuşuz bence en güzeli o. Hem tüm lenslerde kullanılabiliyor hem kullanımı kolay hemde camı çok kaliteli.

Bu arda pentax K3II makinemi sattım. Tam karar vermedim ama galiba Samsung nx3000 alacağım.

• Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    Kroptan kesinlikle bin kat daha iyi bence çünkü Krop bu kadar net görüntü veremiyor. Raynox evet güzel ama azcık pahalı gibi

Neden nx3000 hocam? Diğerleri değil de

• quote:

Orijinalden alıntı: renklikareleer

Hocam cok tesekkurler kesinlikle katiliyorum zaten hakimim programlara telefonumda her daim lightroom snapseed vs.vardir..ama dedigim gibi makinanin hakkini veremiyorum sanirim :) doga vs.de basarili fotograflar yakalarken portre ya da insan cekiminde istedigim sonucu alamiyorum.sanirim bunun icinde 45 mm ye ihtiyac var ?
    Rica ederim. Portre çekimlerinde 45mm lens güzel sonuç verir. 45mm açısını anlamanız için 18-55mm lensinizi 45mm ye getirin. Kapsama alanı hakkında bilginiz olur. 45mm sabit açı olduğundan ileri/geri yürüyerek kadraj yapmanız gerekir.

18-55 ile de portre çekebilirsiniz. Arka planın flu olması için. Modelle modelin arkasında kalan nesneler arasında mesafe olsun. Lensi 55mm getirin, diyaframı en açık haline yani 5.6 ya getirin.Tek nokta odaklama seçin. Modelin omuzlarının tamamının kadrajda olması şartıyla modele mümkün olduğunca yaklaşın. Odaklamayı modelin gözüne yapın.

Aşağıdaki fotoyu 18-55mm lensle çektim
    Hüseyin Avni Dede by Mehmet Atacan, on Flickr

• quote:

Kroptan kesinlikle bin kat daha iyi bence çünkü Krop bu kadar net görüntü veremiyor. Raynox evet güzel ama azcık pahalı gibi

Neden nx3000 hocam? Diğerleri değil de
    Nx3000 hem ucuz hem ince hem de hafif.

Nx sayfasında çok fazla arıza İle karşılaştım biraz daha okuyayım sayfayı.

• Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar 3 sorun yaşadım.

1- dosya atarken makine donuyordu sorun karttaymış orjinal sd card alınca düzeldi

2- Mode tuşunun sapıtması dokunmasanız bile mod değiştirmesi bunun çözümü ise makinenin vidalarını açıp tuşa wd-40 sprey sıkmak

3-dün yaşadığım makine reset atması bunun için ise güncelleme yapınca düzeldi bilginiz olsun

• Moralim yerine geldi ya Tek üzüntüm ise Tair Sniper 300mm lensim var iken ay fotoğrafı çekememiş olmam...

Not: Belki çok amatörce görünebilir ama ilk deneyişim, tripodsuz 200mm ile ancak bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 15 Aralık 2018; 22:40:51 >
  • Merhabalar, yaklaşık 30 sayfa okudum ama hiç NX30 kullanan görmedim. Deneyimleri olan var mı?

HTC One™

Time to unleash your brilliance. HTC.
    HTC One First Look / Introducing the New HTC One / HTC One Promo
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiray35

Merhabalar, yaklaşık 30 sayfa okudum ama hiç NX30 kullanan görmedim. Deneyimleri olan var mı?

Elde tutuşu güzel, yetenekli bir makine. NX serisi alıp üzülen görmedim hiç. Tek önemli olan doğru fiyata ürün bulmak. Çünkü aynı anda aynı makineye 500 tl ilan verende çıkar 1500 tl de. Siz o 500 tl olan NX i aldığınız sürece bu sistem harikadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Moralim yerine geldi ya Tek üzüntüm ise Tair Sniper 300mm lensim var iken ay fotoğrafı çekememiş olmam...

Not: Belki çok amatörce görünebilir ama ilk deneyişim, tripodsuz 200mm ile ancak bu kadar

diyafram kaça ayarlı idi bu fotoğrafta?

• Tam olarak böyle hocam

1/60 sec
    f/5.6
    ISO 400
    Compensation: -3
    200 mm
    Digital Zoom: 2×
  • quote:

Tam olarak böyle hocam

1/60 sec
    f/5.6
    ISO 400
    200 mm

F11 de dene bu kadar parlak ve uzak mesafeli çekimleri. Ayın üstündeki kriterler daha da belli olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 17 Aralık 2018; 10:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Tam olarak böyle hocam

1/60 sec
    f/5.6
    ISO 400
    200 mm

F11 de dene bu kadar parlak ve uzak mesafeli çekimleri. Ayın üstündeki kriterler daha da belli olabilirdi.

Alıntıları Göster
    Akın hocam nick değişmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: garuda

Akın hocam nick değişmiş

Bir süredir böyle. Bunlar hep dış güçlerin oyunu

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.