Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (702. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.628
Cevap
93
Favori
448.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Arkada ki sisin belirgin olması için diyafram enstantane vb kaç olması gerekir hocam ?
    Ayrıca greenleme, green effect şeklinde bir sonuca ulaşamadım farklı bir adı mı var acaba
    kumlanma efekti de olabilir tam adı aklıma gelmedi şimdi diyaframı kısmak gerekir arka plan da çıkması için 40-50 civarı enstantane yeterli olur sanırım
    Pentax K3II güzel makine. Benim için Nikon D500 den sonra alınabilecek en iyi makine. DSLR ile devam edecek olsam satmazdım. Eldekileri satıp Ucuz ama iş yapacak bir aynasız ile yola devam edeyim diyorum.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Lightroom kullanıyorsanız şu kalıplara bakın derim.
    Presetpro | Free Lightroom Presets, Luminar Presets, Photoshop Actions & More!
    Free Lightroom Presets Archives | Presetpro | Free Lightroom Presets, Luminar Presets, Photoshop Actions & More!
    https://www.freepresets.com/product-category/free-lightroom-presets/?orderby=popularity

Özellikle şu işinizi görebilir.
    https://www.freepresets.com/product/5-free-retro-film-presets/

• Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim indiriyorum hemen
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Arkadaslar merhaba.ben de nx300 ve 18 mm lens var.fakat artik yeterli gelmiyor. iphone ile cekilen fotograflari daha guzel buluyorum.telefon almaktansa lense yöneliyorum :) ben cogunuz kadar prof.degilim fotograflarimin kaliteli olmasini seviyorum..lens ne önerirsiniz ? Ve beni haberdar edebilir misiniz? Bir diger konu bu ara kafasina göre odakliyor.lenste mi sıkıntı vardir makinada mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Nx mount lensler içerisinde prime lensleri hemen her biri çok başarılı.. Burda önemli olan siz ne tarz fotoğraflar çekmek istiyorsunuz. Günlük kullanım için 30mm, portre çekimi için 45-85mm, macro için 60mm, mimari çekim için 16mm iyi seçimler olacaktır. Bir de bir çok lensi bir araya getiren 16-50s f2. 8 lensi iz var ki işte bu lens yukarıdaki tüm lensleri yaptığı işi yapabilir. Ancak fiyatı da en az üçünün toplamayı kadar... Velhasıl kelam önce "ne çekmek istiyorum?" sorusunun cevabını bulmalısınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklikareleer

Arkadaslar merhaba.ben de nx300 ve 18 mm lens var.fakat artik yeterli gelmiyor. iphone ile cekilen fotograflari daha guzel buluyorum.telefon almaktansa lense yöneliyorum :) ben cogunuz kadar prof.degilim fotograflarimin kaliteli olmasini seviyorum..lens ne önerirsiniz ? Ve beni haberdar edebilir misiniz? Bir diger konu bu ara kafasina göre odakliyor.lenste mi sıkıntı vardir makinada mi?
    Aslında 18-55mm çok kötü bir lens değildir. Fiyatına göre en keskin Samsung NX lensleri 30mm ve 45mm lenslerdir. Değişken odaklı lens isterseniz yine fiyatına göre gün ışığında kaliteli çıktı veren 50-200mm lensi öneririm.

Fn ye bastığınızda odak seçenekleri çıkar. Oradan odak türünü seçebilirsiniz. Ben özel durum olmadıkça odak türünü tek nokta olarak kullanıyorum. Tek nokta kullanınca odaklayacağı noktaya hakim olabiliyorsunuz. Bu noktayı OK tuşuna basarak yön tuşları ile ya da ekrana dokunarak istediğiniz bölgeye taşıyabilirsiniz. Ama bazı durumlarda tek nokta ile odaklamayabilir. Bu durumda odaklama türünü değiştirmek ya da başka bir yere odaklama gerekebilir.

Fotoğrafların ham çıktısı mat, karanlık vb olabiliyor o yüzden fotoğraf düzenleme yazılımları ile müdahele etmek gerekir. En basiti mobile Lightroom menüsündeki auto düzeltme seçeneği bile fotoğrafı daha göze dokunur hale getiriyor. Ayrıca içinde hazır gelen presetlerde fena sayılmaz.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    O lensi bilmiyorum. İndustar un makro özellikli olanı 55mm L/Z 61 f:2.8 bu lens bile 0,33 büyütme yapar. Ben uzatma tüpleri ile kullandım çok güzel sonuç aldım. Yalnız f:5,6 da çok güzel bokeh verir. Sabit duran kişilerde güzel portre çeker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugün industar 50-2 lensim geldi bende ki Samsung 45mm kat be kat "her konuda" daha iyi.
    Macro çekim için almıştım ancak anladım ki bana göre değil bu olay.
    Benim tek çarem Samsung 60mm.

Onun haricinde galiba üzüleceğim bir olay oldu ama belki çaresi vardır etiklediğim için rahatsız ettiysem özür dilerim.
    Makine açıkken aniden kendi kendine kapanıp tekrar açılıyor. Bir kaç şey denedim düzelmedi ne yapabilirim ?
    Makine nx300

Çok güzel manuel lensler var. Benim 3 adet lensim var mesela hepsi manuel. Otomatik odak büyük kolaylık ama keyif her daim manuel lenstir. Ayrıca cep dostu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel manuel lensler var evet katılıyorum ama galiba ben kullanmayı beceremedim bilmiyorum ki

mesela örnek çekilmiş bir fotoğraf
    Flickr
    Industar50-2 Complex (37 of 111)
    https://flic.kr/p/ee6BVb

Ben en fazla bu kadar yakından çekebiliyorum daha yakını odaklamıyor

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Acaba kendime kuruntu mu yapıyorum diye düşünüyorum ama çok kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 14 Aralık 2018; 15:12:17 >
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2

• quote:

Hocam çok güzel manuel lensler var evet katılıyorum ama galiba ben kullanmayı beceremedim bilmiyorum ki

mesela örnek çekilmiş bir fotoğraf
    Flickr
    Industar50-2 Complex (37 of 111)
    https://flic.kr/p/ee6BVb

Ben en fazla bu kadar yakından çekebiliyorum daha yakını odaklamıyor

Acaba kendime kuruntu mu yapıyorum diye düşünüyorum ama çok kararsızım

Her lensin minimum netleme mesafesi farklıdır. Amaçları da farklıdır. Yakını çekeceğim dersen makro lens alacaksın. Portre çekeceğim dersen ayrı, uzun mesafe çekeceğim dersen ayrı. O nedenle eldeki lensin teknik özelliklerini bilmek önemli. En önemli olan da minimum netleme mesafesi.

• Problem orda başlıyor zaten hocam bir kaç yere baktım 0.6cm minimum odaklama yazıyordu ona güvenerek ve diğer flicklere bakarak aldım.
  • quote:

Problem orda başlıyor zaten hocam bir kaç yere baktım 0.6cm minimum odaklama yazıyordu ona güvenerek ve diğer flicklere bakarak aldım.

Minimum Focusing Distance: 65 cm

65 cm, 0.6cm değil.

Problem orda başlıyor zaten hocam bir kaç yere baktım 0.6cm minimum odaklama yazıyordu ona güvenerek ve diğer flicklere bakarak aldım.
    hocam bu fotoları industar 50mm f2.8 ile çektim samsung nx300 ile fiyatına göre performansı çok iyi bence bu lensin.

SAM_1928 by garuda, on Flickr

SAM_1951 by garuda, on Flickr

SAM_1999 by garuda, on Flickr

SAM_2086 by garuda, on Flickr

SAM_2101 by garuda, on Flickr

SAM_2162 by garuda, on Flickr

• garuda kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru hocam 65cm yazıyor ama başka kaynaklarda da 0.6cm okuduğuma eminim hatta video da gördüm ama yanlış yazdılar kesin..

@garuda
    Hocam industar-61 modeli mi ? çünkü bende ki en az F/3,5
  • quote:

Dediğiniz doğru hocam 65cm yazıyor ama başka kaynaklarda da 0.6cm okuduğuma eminim hatta video da gördüm ama yanlış yazdılar kesin..

@garuda

0,6 m dir o. Bazen öyle yazıyorlar.

Flickr
    Artichoke seeds
    https://flic.kr/p/Hoo16L

flic.kr
    Flickr: Page Not Found
    https://flic.kr/p/YRxnkG

Kırpmış diye düşünüyorum ama ben kırpınca çok noiseli bir görüntü alıyorum nedir bunun sırrı acaba ?

• quote:

@garuda
    bendeki lens buydu hocam, Industar-61 L/Z 2.8 50mm macro M42

Olabilir yine de hocam bu kadar yakın nasıl çekebilmiş bu lens ile ?

https://flic.kr/p/Hoo16L

https://flic.kr/p/YRxnkG

Kırpmış diye düşünüyorum ama ben kırpınca çok noiseli bir görüntü alıyorum nedir bunun sırrı acaba ?
    sendeki macro olan değil hocam, bendeki macro lensti yanlış hatırlamıyorsam 5-10cm e kadar girip netleyebiliyordum.

• garuda kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o lens benim şu anki aldığımdan daha iyi ama satışta bulamadım sahibinden de falan.
    Diyaframı yıldız şeklinde o çok hoşuma gidiyor

Evet sizinki makro ama attığım fotoğraflar bendeki 50-2 ile çekilmiş onları nasıl çektiler onu çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 14 Aralık 2018; 15:38:6 >

• 
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.