Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (446. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

beyler merhaba nx mini için güzel bir portre lens varmı ? nx mini ile güzel portreler çekebilirmiyim arkaplanı bulanıklaştırarak v.s

17mm f1.8 lens var orjinal mininin. bulabilirseniz güzel lenstir ama bulması zor

hocam 17mm alacaktım fakat hiçbiryerde bulamadım hayyamda felanda yok inernette baktım sahibinden,sanalpazar v.s ama hiçbiryerde yok bu lens türkiyeye getirmediler belkide

piyasada 350 civarına 1-2 yere geldi ve bitti. Mini kampanyasından sonra yaygınlaşınca bulmak zorlaştı. 499 yüksek bir rakam fiyatı 350ye çekse foto zeynep en az 10 tane alacak çıkar forumdan ama onlarda tok satıcı. Belki biri toplu alım için konuşur.

• Arkadaşlar nx300 makinem sağ salim geldi gayet güzel bir cihaz.
    Makineyi şarja taktım ekranda şarjın dolduğuna dair bir gösterge yok sadece makine off durumundayken kırmızı ışık yanıyor nx'lerde şarj durumu böyle mi? Bir de ekran amoled ama samsung telefonlardaki gibi değil daha solgun gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Böyle hızlı cevap ve bilgilendirme yapmaları güzel doğrusu.
    Gelen cevaba göre, isimler tutuyor, orijinal olmaması için şuan görünen bir neden yok:)

26 Ocak'ta ebay'den siparişini verdiğim çanta (Lowepro hatchback 16l) bugün elime ulaştı arkadaşlar. Şöyle biraz sağına soluna baktım ama doğrusu orijinal olup olmadığını anlayamadım. Tabi kutu içerisinde gelmediği için biraz ezilmiş. O yüzden sağını solunu düzeltmek gerekiyor. Artık evde iyice incelerim, diğer çanta ile karşılaştırırım. Ancak ondan sonra anlarım orijinal mi değil mi?

Orijinal değilse bile oldukça iyi bir taklit. Ve çok kısa sürede geldi ttttaaaa Çin'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 17 Şubat 2016; 14:04:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nx3000 gövdeyi aldım arkadaşlar , alınacaklar listemi tekrar bir güncelleyeyim . .

16-50 kit lens
    18-55 kit lens
    20mm 2.8
    30mm 2.0
    16mm 2.4
    m42-nx adaptör
    fd-nx adaptör

bu 5 lensten birini alacağım . ilk tercihim 20 ve 30mm lensler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 17 Şubat 2016; 14:28:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaddaradam

Piyasa çok kızıştı beylerrr... hergun birileri bisey alip satiyor. Devamli araniza yeni katildim mesajlari geliyor:) bu arada yeni gelenlerden instagram grubumuza 2 tane transfer yapabiliriz. Instagrami cok bosverdim bu aralar yeni acilim geliyor instagram konusunda.

Aynen ekipman almak kolay fotoğraf çekmek zor bence :)
  • Bende de NX3000 mevcut arkadaşlar ama sizin gibi çekemiyorum henüz. İlk defa böyle bir makine alınca, zorlanıyorum.

Kakadu by Kursat Ufuk Coskun, on Flickr

PanduriniErkek by Kursat Ufuk Coskun, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: gaddaradam

Piyasa çok kızıştı beylerrr... hergun birileri bisey alip satiyor. Devamli araniza yeni katildim mesajlari geliyor:) bu arada yeni gelenlerden instagram grubumuza 2 tane transfer yapabiliriz. Instagrami cok bosverdim bu aralar yeni acilim geliyor instagram konusunda.

Tam da birisi teklif etse diye bekliyordum aslinda

• Dün ani bir kararla bir çadır aldım ve gelince ilk denememi yaptım. Arkaplan boş tabi. Sadece şişeye odaklandım. Pek bir şeye benzemedi ama daha değişik şeyler yapacağım inşallah.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    link atar mısın erden aldın çadırı?
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-studyo-prolight-urun-cekimi-icin-kup-cadir-lt-001-80x80x80cm-270124476/detay

Boyutu tam istediğim tarzda ve fiyatı gayet uygun. Yani diğer çadırlara göre uygun.

İçinde 4 farklı renkte arkaplan geliyor. Bir tarafları kadife, diğer tarafları poliyester. Kaliteyi gayet iyi buldum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 17 Şubat 2016; 18:08:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-studyo-prolight-urun-cekimi-icin-kup-cadir-lt-001-80x80x80cm-270124476/detay

Boyutu tam istediğim tarzda ve fiyatı gayet uygun. Yani diğer çadırlara göre uygun.

İçinde 4 farklı renkte arkaplan geliyor. Bir tarafları kadife, diğer tarafları poliyester. Kaliteyi gayet iyi buldum ben.

hocam önce katlamayı öğrenin öyle alın :D . 150x150 bende var katlamak için adam çağırıyorum :D
    alırken en ucuz bu sitedeydi :https://www.fotoalisveris.com.tr/studyo-isik/urun-cekim-cadirlari.html

• Herkese tekrar Merhaba. NX300 ve diğer ekipman ile uğraşmalarımın sonucunda akıllı telefonuslu çıkartıp çekmeye göre yaratıcılık açısından çok kayıp yaşadığımı fark ettim. Sanırım bu sebepten birkaç aya ekipmanlarımı elimden çıkartacağım kendimi kamera ile çekim yapmaya zorluyorum ve yaratıcılık tamamen gidiyor

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-studyo-prolight-urun-cekimi-icin-kup-cadir-lt-001-80x80x80cm-270124476/detay

Hayırlı olsun. güle güle kullan. Nivea men çekimini çok beğendim. Hiç gölge yok ve çok net. Fotoğraf olduğu gibi mi photoshop ile gölge silme vb. düzeltme var mı? Bir de ışıklandırma için ne kullanıyorsun? Cevaplayabilirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 17 Şubat 2016; 21:55:36 >

• coldasice kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Beğendiğine sevindim. Photoshop müdahalesi yapmadım. Sadece raw dosyasını açıp biraz kontrast ve doygunluk verdim. Bir de arka plan beyazdı ve onu sarı yaptım.

Işıklandırma biraz amatörce ama işe yarıyor. Tekzen'den 23 liraya üçlü Osram florasan alıp çadırın yanlarına ve bir tane de üstüne koydum. Lambalar 23W ve 1600lm ışık veriyorlar. Daha da tasarruflular var ama onlar 1600lm ışık vermiyorlar. Sağ taraftaki ışığı soldakine göre biraz daha yakına koyup biraz derinlik hissi vermek istedim.

Çekimde ise arka planı tamamen beyaz yapmak için histogram kullanmak gerekiyor. Ortamda çok beyazlık olduğu için makinenin ölçümüne güvenmemek lazım. Bu yüzden aydınlık bölgeleri kaybetmeden birkaç duraklık pozlama telafisi kullanıp histogram grafiğini sağa yaslamak gerekli. Ben 2.3 durak pozitif pozladım. Belki dikkatini çekmiştir; Lightroom veya ACR'de bir fotoğraf açınca fotoğrafın üzerinde gezersen sağ üstte R,G,B ve yanlarında sayılar bulunur. O sayılar imlecin bulunduğu kısımdaki pozlama miktarını gösterir. 0 simsiyah 256 ise bembeyazdır. Bu iki değerde detaylar tamamen kaybolur. Histogram grafiğini sağa dokunmayacak şekilde iyice sağa dayarsak 245-250 gibi sayılar alıyoruz. Yani aydınlık bölgelerdeki detayları kaybetmeden alabileceğimiz kadar detay alıyoruz. Gölgeler de faydalanıyor tabi bundan. Bu sayede hem arkaplan iyice beyaz oluyor hem de cisimdeki aydınlık bölgeleri kaybetmeden iyice açıyoruz. Gölge kısımlar da açılıp daha fazla detay veriyor ve gerekirse kısabiliriz istediğimiz yeri. Az pozlanmış fotoğrafta ise açma yaparsak kumlanma olacaktır.

Bu histogram durumu ürün fotoğrafçılığına has bir şey değil ama ek bilgi olarak söyleyeyim dedim. Manzara fotoğraflarında kullanılıyor daha çok. Dinamik aralığın fazla olduğu sahnelerde yapılıyor ki gölgelerden daha fazla detay alınsın.

• Bir deneme daha yaptım ama bu biraz komik oldu Hem olmayan photoshop becerimden dolayı hem de saati pek doğru açıyla çekmememden ötürü. Yine de zevkliydi. Saati focus stacking ile 8 fotoğraf birleştirerek yaptım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Şubat 2016; 1:49:13 >

• ufukcoskun kullanıcısına yanıt
    Ufuk ne zaman aldın nx3000 Görüşelim eğitim beleş sana :)

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    ben iki fotoyu da beğendim. Tam aklımda dışarıda çok çekim yapamıyorum. Evde ürün çekimleri veya farklı kompozisyonlar mı yapsam derken senin bu çalışmaların geldi. İkisini de çok beğendim. sadece saatin altında beyazlık olmasa daha güzel olurmuş gibi geldi bana.

Histogram tekniğini bilmiyordum. Biraz daha detaylı anlatabilirmisin.
  • quote:

Bir deneme daha yaptım ama bu biraz komik oldu Hem olmayan photoshop becerimden dolayı hem de saati pek doğru açıyla çekmememden ötürü. Yine de zevkliydi. Saati focus stacking ile 8 fotoğraf birleştirerek yaptım bu arada.

Günaydın. Arkadaş gerçekten her iki fotoğraf da süper olmuş. Tebrikler.

Güya ben de ürün fotoğrafı çektim ama şu açıklamalarınızın hiç birinden haberdar olmadığım için hepsi de dandik oldu. Birincisi ışık çadırım yoktu, kendim amatörce bir çadır yapmıştım ama bu önemli değil. Ürün fotoğrafı nasıl çekilir videolarını izliyorum ama hiç biri sizin açıkladığınız detayları vermiyor. Çektiğim fotoğrafları LR veya PS' de açıyorum mesela fakat açınca farkediyorum ki benim beyaz olduğunu sandığım fonun tamamı beyaz değil. Denge olmadığı için de her yerini aynı tona getiremiyorum. Veya gölge oluyor, ben gölgeleri kaybetmeye çalışınca da bu sefer fotoğraf ekseninden kayıyor.

Neyse artık sizin açıklamalarınız benim için bir başlangıç noktası olacak. Bunun üzerine daha fazla şey öğrenmeye çalışacağım. Kendi adıma tekrar teşekkür ederim.

• Arkadaşlar ebay'den satın aldığım Lowepro Hatchback sırt çantası tamamen orijinal. Bulessky isimli kullanıcıdan güvenle satın alabilirsiniz.

Dün akşam daha önce aldığım çantaya baktım. Her iki çantada da Çin'deki fabrikada üretildiğine dair bir etiket var. Dün gelen çantada bu etiketi görünce hafif bir kıllanmıştım. Zaten malzemesi, dikişleri, hatta iplerin düğümlenme şekli bile bire bir aynı. Ama etiketlerin de aynı olduğunu görünce tam kanaat ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar ebay'den satın aldığım Lowepro Hatchback sırt çantası tamamen orijinal. Bulessky isimli kullanıcıdan güvenle satın alabilirsiniz.

Dün akşam daha önce aldığım çantaya baktım. Her iki çantada da Çin'deki fabrikada üretildiğine dair bir etiket var. Dün gelen çantada bu etiketi görünce hafif bir kıllanmıştım. Zaten malzemesi, dikişleri, hatta iplerin düğümlenme şekli bile bire bir aynı. Ama etiketlerin de aynı olduğunu görünce tam kanaat ettim.

güle güle kullanın.

Bende nx mini kullanıcılarına lowepro dashpoint 20ti tavsiye ederim. Vatandan aldım bende fiyatı uygun, çok kaliteli bir çanta.

• 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.