Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (448. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: giresunlu_28

Cep telefonundan bakıyorum tebrik ederim kadrajı biraz aşağıya Alsan belki daha iyi olurdu bana gore suyun yansımalarından ayrı bir hava katardi

Sağolasın. Deneme amaçlı olduğu için çok acele ettim. Kadraja falan hiç dikkat etmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke nx3000 nx300 gibi nx500de ülkemizde bulunsa. Gerçekten efsane bir makineye benziyor. amazonda 16-50 lensle 490 dolara bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar nasıl? Oldukça temiz bir fotoğraf olmamış mı? 45mm ile çekildi.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    45mm DENEME9705 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

güzel bir kare olmuş ve 45 mm olmasına rağmen baya bi geniş açı olmuş ...

•  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    Amasya by murat can, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: blackas

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar nasıl? Oldukça temiz bir fotoğraf olmamış mı? 45mm ile çekildi.

45mm DENEME9705 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

güzel bir kare olmuş ve 45 mm olmasına rağmen baya bi geniş açı olmuş ...

Evet di mi bir de öyle bir durum var. Kadraja o kadar geniş açıdan sığdı çünkü oldukça uzak sayılırdım. Ama yine de işe yarar bir fotoğraf çıkmış ortaya.

Fotoğrafı çektiğim saatte artık iyice gece karanlığı çökmüştü. Ortaya iyi bir kare çıkmayacağı belliydi. O yüzden bir iki kare çekip hemen ayrıldım. Gün batımına doğru, bulutlar ve güzel ışıklar olan bir manzara yakalamış olsaydım epey bir vakit harcar, güzel bir kare yakalardım.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    olsun yinede hoş bir kare olmuş , şehir ışıkları sırıtmamış , güzel bir atmosfer oluşmuş , eline sağlık ...
  • quote:

Amasya by murat can, on Flickr

Yansıma nerede? Güzel bir yansıma yakalayamadınız / yapamadınız mı?

Ayrıca suyun üzerindeki harenin ne olduğunu anlamadım. Gökyüzünün rengi ile suyun üzerindeki renk sanki birbiri ile uyumsuz olmuş. Orijinalinde de öyle mi fotoğrafın?

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    yok gök yüzü çok boştu bende yine kendi çektigim bulutları ekledim , ama ırmak üzerine biraz yansıma yapmalıydım unuttum , tekrar düzenlemem gerekecek :)

hemen görmüşsünüz :) , bazen resme uzaktan başka bir gözle bakmak gerekiyor :)
  • quote:

yok gök yüzü çok boştu bende yine kendi çektigim bulutları ekledim , ama ırmak üzerine biraz yansıma yapmalıydım unuttum , tekrar düzenlemem gerekecek :)

hemen görmüşsünüz :) , bazen resme uzaktan başka bir gözle bakmak gerekiyor :)

Irmak üzerinde büyük bir yuvarlak var. Onu da farkettiniz di mi?

Photoshop ile bulut veya fotoğrafın orijinalinde olmayan başka şeyleri doğal bir şekilde ekleyebilmek için sanırım çok usta olmak gerekiyor. Doğrusu ben yıllarca PS ile uğraşsam da o yetkinliğe eremem. Ama siz yakında bu zorluğun üstesinden de geleceksiniz. Hem çok çalışıyorsunuz hem de yetenek var sizde.

• Samsung Nx 3000 serisi ile çekilen Uzun pozlama

Lens 16-50

Bu mesaja eklenen görseller:

• Alınık 16-50mm , 20mm , 30mm nx lensler . . m42-nx adaptör . . Acil olmasa da acile yakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tualdekiyansima

Arkadaslar flasi takiyorum ama patlamiyor ayarini mi yapamadim acaba? Hangi modda nasil ayarlicam? Bir diger sorunda yesil kutucuklarin ciktigi odagi kaybettim ekrana dokunup kendim odakliyordum simdi kayboldu :)

Neden kimse cevap vermiyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar.

9-27mm NX mini almak isteyenler bana ulaşsın lütfen. 380TL'ye veriyorum.
  • quote:

quote:

Arkadaslar flasi takiyorum ama patlamiyor ayarini mi yapamadim acaba? Hangi modda nasil ayarlicam? Bir diger sorunda yesil kutucuklarin ciktigi odagi kaybettim ekrana dokunup kendim odakliyordum simdi kayboldu :)

Flaş taktıktan sonra yukarı doğru kaldırmanız gerekiyor. Mutlaka yapmışsınızdır ama yine de bir ihtimal.

Daha sonra menüye gelin. Flaş ayarlarını kontrol edin.

• quote:

quote:

Modelin kullanim kılavuzunda yazar bunlar. Kilavuz yoksa cihazin modelini yazarsan yardimci olan çıkacaktır.

• Tualdekiyansima T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeşil kutucuk soruna cevap vereyim, menüyü ve ifadeleri tam hatırlamıyorum ama odak noktası gibi bir ayar menüsü vardı; tek nokta, merkez ağırlıklı veya çerçeve ağırlıklı gibi. Çerçeve ağırlıklıyı seçtiğinizde o yeşil kutucuklar çıkması lazım. Ya da yüz tanıma, gülümseme, kapalı/açık göz özelliği gibi bir şeyler vardı, bunlarla da ilgili olabilir. Menüleri kurcalayıp sırayla deneme-yanılma yapın, sonucu bizimle paylaşın:)

Flaş konusuna gelince, ortamda yeterince ışık olduğu için flaş patlamıyor olabilir mi? NX Mini için dahili ve harici flaşı daha hiç kullanmadım, fakat kapalı, açık, patlamaya zorla gibi 3 seçenek olması lazım, en azından cep telefonunda böyle menü var. Bunu patlamaya zorla olarak ayarlayıp çekim yapar mısın?

Hatta, flaşı test etmek için, bu konuda bilgili arkadaşlara şunu sorayım, flaş açık iken enstantane hızını maksimuma çıkarırsak ki bu durumda ışık yetmeyebileceği için makine flaşı patlatır mı?

• kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Makinenin flaş patlatma hızı bellidir.
    Muhtemelen flaş açıkken daha yüksek hızlara çıkmasına müsaade etmeyecektir.

Bir soru da ben sorayım:
    Samsung TR piyasasından çekiliyor mu?
    Elektronik mağazalarında (misal teknosa) samsung ürünleri stok temizleme kategorisinde hep.
    Eğer çekiliyorsa bu son kullanıcıyı etkiler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuğra_

Makinenin flaş patlatma hızı bellidir.
    Muhtemelen flaş açıkken daha yüksek hızlara çıkmasına müsaade etmeyecektir.

Bir soru da ben sorayım:
    Samsung TR piyasasından çekiliyor mu?
    Elektronik mağazalarında (misal teknosa) samsung ürünleri stok temizleme kategorisinde hep.
    Eğer çekiliyorsa bu son kullanıcıyı etkiler mi?

son kullnıcıyı olumlu etkiler kanımca zira teknosa olmasa ben şimdi sahip olduğum lensleri alamazdım.

130 liraya lens sattı teknosa daha ne olsun :)

ha amacınız fotoğrafçılık öğrenmek değil de ticaret veya profesyonellik ise e tabi 2. eli kanımca canon nikon gibi olmayacaktır hiç bir zaman

şu an biraz araştırma ile 2. el bir samsung aynasızı ve 3 adet sıfır lensi toplamda 1000 liraya alabilirsiniz.

bu hiç bir markada mevcut değil

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Şubat 2016; 17:22:48 >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Şu an için dediğiniz belki doğru ama iki yıl sonra ne olacak?
    Mevcut lensler mi dönüp duracak piyasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuğra_

Şu an için dediğiniz belki doğru ama iki yıl sonra ne olacak?
    Mevcut lensler mi dönüp duracak piyasada?

türkiyede durum böyle dünyada çekilme yok hatta yeni nx500 modeli çıkarttı en son.

en kötü amazondan vb alınır.

zaten bol seçenekli leneleri mevcut piyasada.

dediğim gibi en azından amatörler için mevcut.

hayırlı günler.
  • 
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.