Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_reso

dün yaşadığım bi tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

ben nx300 almadan önce nette araştırma yapıyordum hemen hemen tüm sitelerde nex 6 alınır nx300 de neymiş vs.. gibi yorumlarla karşılaşıyordum. sonra nx300 uygun buldum ve aldım. sonraları sony a6000 çıktı, sitelerde yere göğe sığdırılamadı (hala da öyle öve öve bitiremiyorlar.) ben de bu yorumlara görüşlere aldanarak çok iyi bişey zannettim makinayı ve nx300 makinamı az daha a6000 ile değiştirecektim o derece etkilenmiştim.
    sonra allahtan öyle bir hata yapmadım ve nx30 ile değiştirdim. allahtan diyorum çünki dün teknosa da a6000 i inceledim ve o sitelerde öve öve bitiremeyenlerin kulaklarını baya çınlattım
    ya yemin ediyorum kamera diye elime alıp fotoğraf çekmem yani. eline aldığın an soğuyorsun makinadan. sarıldım nx30 cihazıma öpüp kokladım ya.
    kamera üzerin de bir zoom lens vardı berbat berbat tiksindim kameradan. diğerine baktım sabit odaklı lens var o biraz daha net di ama kesinlikle bi nx300 değil.
    odaklama hızı çok övülüyordu ben bi fark göremedim. bi de vizör koymuşlar kıytırıktan ya arkadaş bu kadar yapmacık olmaz bir cihaz.
    bu marka fanatiği insanlar yüzünden yüzlerce kişi yanlış yönlendiriliyor. benim gibi sitelerden a6000 i çok iyi makina zannedip beklentiyi yüksek tutanlara sesleniyorum "aman kardeşim aman diyorum uzak dur" bu marka fanatiklerine sakın ha sakın kanma. git cihazı kendin incele öyle karar ver.

Hayırlı olsun hocam NX30.Bende hiç hazzetmiyorum şu fanboyları.Kendileri kullanıyor diye kendi cihazlarını 5D Mark III zannediyorlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GelecektenGelenDinozor kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. aynen öyle. bu fanboyları 2006-2007 senelerinden çok iyi hatırlıyorum. o zamanlar samsung yavaş yavaş piyasayı ele alıyordu cep telefonu sektöründe, bu vatandaşlar "samsung da ne ya çin malı o alınır mı hiç nokia gibi bir dünya devi varken samsungu almak aptallıktır" vs.. gibi sallayıp duruyorlardı. şimdi aynı dönemi fotoğraf sektörün de yaşamaya başladık hadi hayırlısı
    hani bi çok makina gereksiz yere övülüyor siteler de ama bu a6000 öyle böyle değil abi d4s den mark 3 lerden iyi diyenler oldu artık o derecelere geldi. yemin ediyorum mark 3 den daha iyi fotoğraf çekse dahi o cihazı elime alıp fotoğraf çekmem. bildiğin tenekeyi katlayıp fotoğraf makinası diye bir lens takmışlar

• https://flic.kr/p/x2iSwM

Sinop erfelek şelaleleri ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 29 Ağustos 2015; 21:34:28 >
  • Bir macro çalışması 18-55 kıt lens ve uzatma tüpü ile çekildi ...

https://flic.kr/p/xFD6Vm

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Samsung kamera falan yapamaz:)) puanlamayi nasil yapmislar? Samsung buz dolabi yapsin, kaldir su tabloyu cabuk:)) yeni tartismalar baslamasin yok efendim neymis nikon d7200 geride... alayi geride. 4k cekmekle, hizla, imaj kalitesiyle makine olmaz. makine dedigin ele oturcak klasik cihazları anımsatacak(retro yahu illede retro) ne bileyim lensi az mesela samsugun sonra lensler plastik yahu ele alinca plastik hissi veriyo plastik kokuyo. suda cekmez bu cihaz, sarji az, elime oturmadi. cart curt. kaldiysasen ekle:)) olsada yesek bee. he servisi var yok belirsiz. budur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_reso

teşekkürler. aynen öyle. bu fanboyları 2006-2007 senelerinden çok iyi hatırlıyorum. o zamanlar samsung yavaş yavaş piyasayı ele alıyordu cep telefonu sektöründe, bu vatandaşlar "samsung da ne ya çin malı o alınır mı hiç nokia gibi bir dünya devi varken samsungu almak aptallıktır" vs.. gibi sallayıp duruyorlardı. şimdi aynı dönemi fotoğraf sektörün de yaşamaya başladık hadi hayırlısı
    hani bi çok makina gereksiz yere övülüyor siteler de ama bu a6000 öyle böyle değil abi d4s den mark 3 lerden iyi diyenler oldu artık o derecelere geldi. yemin ediyorum mark 3 den daha iyi fotoğraf çekse dahi o cihazı elime alıp fotoğraf çekmem. bildiğin tenekeyi katlayıp fotoğraf makinası diye bir lens takmışlar

a6000 cok iyi bir cihaz diye piyasaya cikti. bende cihazi cok begeniyorum. ancak youtube da bir cok test yapildi. cok ovulen hizi omd5 in fuji t1 in gerisinde kaldi ustelik odaklama hatalarida yapti cihaz, bunlardan yeni olmasina ragmen... fiyatina gore cok cok iyiydi ciktiginda testlerden once, su an fiyati omd5 le ayni ise isinin zor olacagini dusunuyorum. ayrica fotograflarda cok buyuk gorunuyor, tosun gibi, banami oyle geldi anlamadim. vizor cikintisida elestiri aldi sanirim. sony o kadar cok model cihaz suruyoki piyasaya samsungu bu yonuyle elestirenler artik bunu soyleyemiyor oldu... ff serisini takip cok zor sony nin...aliyon 6 aya yenisi... Bu nedir anlamadim.bilmem kac sene once cikan next7 nin yerini alsin diye cikti ama next 7 halen daha pahali ve tutulan model sanki...

• soghan kullanıcısına yanıt
    abi bi kere eline aldığın an kamera hissi vermiyor. tutup da fotoğraf çekmek istesen adam gibi tutulacak yeri yok. parmak uçlarıyla tutuyorsun avuç içi boş kalıyor
    fiyatları bi anda acaip düştü fakat zamanın da fanboyların yorumlarına aldanıp çok süper bişey aldığını zanneden vatandaşlar şu an 2. elini sıfırından pahalıya satıyorlar
    gir bak siteye 2000 den aşağı fiyat yazan yok, sıfırı 1,749 garibim artık hangi faboylara denk gelmişse fotoğraf piyasasının ferrarisini aldığını sanıyor

• Bu sabah saat 6'da kalktım ve şu iki fotoğrafı çektim.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    KUM ZAMBAĞI8079 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

ERKEN SALACAK8087 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 30 Ağustos 2015; 13:54:07 >

• İkinci fotoğraf ile ilgili planım şu. Ay'ı kesit alacağım ve 1,3 veya 1,5 oranında büyüteceğim. Sonra orijinal fotoğraftaki yerine kopyalayacağım. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ama öğrenirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

İkinci fotoğraf ile ilgili planım şu. Ay'ı kesit alacağım ve 1,3 veya 1,5 oranında büyüteceğim. Sonra orijinal fotoğraftaki yerine kopyalayacağım. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ama öğrenirim.

Hocam bence bozma gayet güzel olmuş

• quote:

İkinci fotoğraf ile ilgili planım şu. Ay'ı kesit alacağım ve 1,3 veya 1,5 oranında büyüteceğim. Sonra orijinal fotoğraftaki yerine kopyalayacağım. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ama öğrenirim.

Elinize sağlık , bence deneme yapın , böylece yaptığınızı beğenmeseniz dahi deneyim kazanır ve başka kapılar aralanır ...

• Uzungöl den bir manzara:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 30 Ağustos 2015; 16:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: honorareus

quote:

Hocam bence bozma gayet güzel olmuş

Teşekkürler.

Benim fotoğraflarla ilgili çok temel iki eksiğim şunlar. Daha da çoktur, kimbilir neler vardır ama bu ikisi çok temel.

1) Fotoğraflarım keskin çıkmıyor. Neden bilmiyorum!!!!

2) Bir de renklerden, hangi renk uyumludur falan; işte fotoğrafta örneği görüldüğü gibi, aslında gün doğumu fotoğrafı ama sanki gün batımı gibi çıkmış ("çıkmış" demek hata olur, "olmuş" demek daha doğru), hiç anlamıyorum. Ayın üzerindeki lekeler olmasa ay değil güneş gibi görünüyor. Sanatsal, görsel en ufak bir beceri yok. Daha kadraj vs oralara hiç gelmiyorum bile.

Ancak lense güverenek, çok basit şeyler çekiyorsam, işte o zaman bişiye benziyor. Geliyor birazdan bununla ilgili örnek!!!

• İşte bu fotoğraf arkadaşlar. Koruma altına alınmış, nesli tükenmekte olan bir bitki türü, kum zambağı ve içinde bir örümcek. Örümcek çok belli olmamış. Çünkü çok fazla kıpırdamıyordu ve benim de Sn. Örümcek'in bana poz vermesini bekleyecek kadar bol vaktim yoktu. Ayrıca biraz acele etmem gereken bir pozisyondaydım. Monfrotto Mini Tripodu kullanarak çektim. Işık çok iyiydi. Çok da güzel bir konu geçmişti elime ama ben bu şekilde harcamış oldum.

KUM ZAMBAĞI8097 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

• Bugün epey yoruldum!!!

KUM ZAMBAĞI8084 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

KUM ZAMBAĞI8080 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

KUM ZAMBAĞI8122 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Bence fotoğraflarınız güzel. Diyaframı çok kısık kullanıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Keskinliği etkileyen şeylerden biridir bu.

• Hdr denemesi

2015-08-31 03.59.02 by murat dogusan, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

Hdr denemesi

Çok güzel elinize sağlık.

Konu canlansın. Birkaç resim de benden
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 31 Ağustos 2015; 10:23:56 >

• Bu tipde kamera almak istiyorum
    NX2000 düşündüğüm kamera.Ekranı büyük olduğu için düşündüm.
    rakip olarak Sizce nx3000 mi, sony a5000 mi tercih edilebilir.
    nx2000 video çekiminde nasıldır.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 31 Ağustos 2015; 11:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Bence fotoğraflarınız güzel. Diyaframı çok kısık kullanıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Keskinliği etkileyen şeylerden biridir bu.

Makro çekimde alan derinliğini arttırmak için diyaframı mümkün olduğu kadar kısın demişti Scott Kelby üstad. Fakat objektifi düz tutmamızı da söylemişti. Objektifi düz tutma imkanım yoktu.
  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.