Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (275. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: not today

Öncelikle arkadaşlar hepinize merhaba,

NX makinalar hakkında en sağlıklı bilgiyi kullanıcılarından alacağımı düşündüğümden size birkaç sorum olacak. Cevaplayabilen arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Ben senelerce canon slr makina kullandım ve artık ne yalan söyleyeyim bana hem taşıması hem telefona aktarması külfet olarak geliyor. Daha portatif ve pratik işlem yapacağımı düşündüğümden nx3000 almaya karar verdim. Araştırdım soruşturdum gayet hoşuma gitti makina ama şöyle bir sorunum var:

Bugün öğrendim ki nx3000'de mikrofon girişi yokmuş. Ben blog videolarında da bu kamerayı kullanmayı düşünüyordum. Yani mikrofon girişi olan bir makinaya ihtiyacım var.

NX modellerinde mikrofon girişi olan herhangi bir model var mı? Ya da videoda ses çıkışı nasıl bilgi verebilir misiniz?

Bir de 16-50mm lens ve 18-55mm lensi arasında büyük bir fark var mı? 16-50mm'de zoom vs. var mı 16-50 kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

ps: aynalı model istiyorum nx30 tarzı bir şey değil.

NX1'de mikrofon girişi var fakat diğerlerini bilmiyorum. NX300'de yok mesela.

Her iki lens ile de zoom yapabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1
    NX1'de mikrofon girişi var fakat diğerlerini bilmiyorum. NX300'de yok mesela.

Her iki lens ile de zoom yapabilirsiniz.

slr makina tarzı nx1 de. ben daha portatif, aynalı modellerden istiyorum. ama bildiğim iyi oldu teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi not today -- 28 Ağustos 2015; 11:39:16 >
  • not today kullanıcısına yanıt
    Aynalı olanlar dslr'lardır. Portatif olanlar aynasız oluyor. Bence lensteki 18 ve 55 sayılarının ne anlama geldiğini araştırın öncelikle. Zoom olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur. Bildiğim kadarıyla mikrofon girişleri nx20, nx30, nx1 gibi daha büyük ve gelişmiş özellikleri olan makinelerde var.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    slr makinayı senelerdir kullandım 18-55, 50mm ve 17-50 kullanıyordum. 16 hakkında herhangi bilgim yoktu.

aynalıları en iyisi samsung bayide iyice inceleyeyim.

teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Aynalı olanlar dslr'lardır. Portatif olanlar aynasız oluyor. Bence lensteki 18 ve 55 sayılarının ne anlama geldiğini araştırın öncelikle. Zoom olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur. Bildiğim kadarıyla mikrofon girişleri nx20, nx30, nx1 gibi daha büyük ve gelişmiş özellikleri olan makinelerde var.

Nx300 de yok belki nx500 de vardır yanlız ebay'da nx300 için ayriyeten harici mikrofon satılıyordu belki bu aparatlarda ayrıyeten jak girişi vardır.
    Video çekimi filan fazla yapmadım maalesef sesi nasıldır , yorum yapamıcam ama YouTube de birsürü örnek video bulabilirsiniz
    18-55 kıt lenste ayrıyeten 2x zoom da var i-function özelliği ile yapılıyor( yada ben oradan yaptım ...
    16-50 lens ile ilgili bilgim yok ...

Aynasızlar platformunda Samsung gerçekten çok başarılı nx mini bile düşünülebilir bir cihaz bence ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 28 Ağustos 2015; 20:34:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler nx300 makinem durup dururken bozuldu. Önce ekran pusulandi,ekrandaki fotoğraflar soluklasti ve 3 saat sonra ekran tamamen gitti.makine fotograf cekiyor ekrana dokununca odaklamada yapiyor ama ekran yok. Boyle bir sorun yasayan oldumu? Suan tatildeyim ve donunce garantiye gonderecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackas

quote:

18-55 kıt lenste ayrıyeten 2x zoom da var i-function özelliği ile yapılıyor( yada ben oradan yaptım ...

Ne zamandır kullanıyorum NX300'ü fakat 2x zoom özelliğinin ne işe yaradığını bilmiyorum iyi mi!!!

i-function kullanmıyorum. Ayarını da sadece iso olarak yaptım bir daha da kurcalamadım. Şimdi okuyunca hatırladım 2x zoom olduğunu? Ne işe yaradığını açıklar mısınız zahmet olmazsa!!
  • Megapixel î küçülterek optik zoom yaptırıyor.

• blackas B kullanıcısına yanıt
    Nx500'de de yok. Hatta araştırmıştım ve hiçbir şekilde mikrofon bağlanamıyor. Nx300 neyse de 4K çekim yapabilen nx500'e lazımdı bence. Çok ciddi video çekenler için pek uygun değil yani bunlar. Panasonic modelleri ucuz ve videoda çok iyiler. Video özelliğini çok önemseyen ve henüz makine almamış kişiler düşünebilir.

2x zoomu dijital olarak yapıyor. Optik olarak zoom miktarı lense bağlı zaten. Fotoğrafta 2x dijital zoom kaliteyi çok bozmaz çünkü 20mp çözünürlük var ama videoda 2mp çözünürlük olduğu için 1mpye inecektir.

Dediğiniz gibi Nx Mini de çok güzel bir makine. Nx300den pek bir eksiği yok. Hele ki fiyatları 500-600 liraya inmişken piyasadaki en avantajlı makinelerden biri. Yarın video sesi açısından nx300 ve Nx mini karşılaştırması yapayım olmazsa. Youtube kanalı için mikrofon kaliteleri yeter bence. Sadece dışarıda rüzgar sesi problem olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 28 Ağustos 2015; 22:20:24 >

• quote:

Nx500'de de yok. Hatta araştırmıştım ve hiçbir şekilde mikrofon bağlanamıyor. Nx300 neyse de 4K çekim yapabilen nx500'e lazımdı bence. Çok ciddi video çekenler için pek uygun değil yani bunlar. Panasonic modelleri ucuz ve videoda çok iyiler. Video özelliğini çok önemseyen ve henüz makine almamış kişiler düşünebilir.

2x zoomu dijital olarak yapıyor. Optik olarak zoom miktarı lense bağlı zaten. Fotoğrafta 2x dijital zoom kaliteyi çok bozmaz çünkü 20mp çözünürlük var ama videoda 2mp çözünürlük olduğu için 1mpye inecektir.

Dediğiniz gibi Nx Mini de çok güzel bir makine. Nx300den pek bir eksiği yok. Hele ki fiyatları 500-600 liraya inmişken piyasadaki en avantajlı makinelerden biri. Yarın video sesi açısından nx300 ve Nx mini karşılaştırması yapayım olmazsa. Youtube kanalı için mikrofon kaliteleri yeter bence. Sadece dışarıda rüzgar sesi problem olacaktır.

Yazdıktan sonra jeton düştü. Şu telefonlardaki olay. Ben hiç sevmiyorum optik zoom işini. Öyle büyüteceksen çektikten sonra kırpma yaparsın daha iyi.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle :) Daha fazla zoom yapıyor gibi göstermek için bunu kullanan markalar var. Akıllı zoom falan gibi isimler verirler bir de. Halbuki hepsi aynı mantık.

• Makinanın flash yani hotshue bölümüne takılan ed-em10 isimli bir mikrofon var ve üstünde 3.5 mm jack çıkışı da var. Bu alınarak mikrofon işi çöZülebilir.

• quote:

Giriş seviye dijital fotoğraf makineleri tablosunu kastetti herhalde. Web sitesinden bulamadım ben bu tabloları.

Aynen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: for47

quote:

Giriş seviye dijital fotoğraf makineleri tablosunu kastetti herhalde. Web sitesinden bulamadım ben bu tabloları.

Buyurun listenin devamı.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 29 Ağustos 2015; 12:34:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

Makinanın flash yani hotshue bölümüne takılan ed-em10 isimli bir mikrofon var ve üstünde 3.5 mm jack çıkışı da var. Bu alınarak mikrofon işi çöZülebilir.

Onu biliyorum ama çok sağlıklı çalışan bir alet değil. Artık sanırım üretilmiyor ve bu yüzden yazılım güncellemesi de almıyor. Yeni çıkan makinelerde ses kalitesi ile alakalı sorunlar yapıyormuş ve Samsung bu konuda herhangi bir şey de yapmamış. Zaten NX kamera kullananların sayısı çok fazla değil. Bu kullanıcıların da çok az bir bölümü harici mikrofon alacağı için üretime, desteğe devam etmek istememiş olabilirler. Piyasada da artık tek tük kaldığı için bulmak çok zor ve pahalı. Video için kamera alacak kişiler hiç bu kadar kargaşa ile uğraşmayıp bir M43 Panasonic alsınlar.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Nx300(diğer modellerde de çalışır Zannımca) için ebay'da üç dört çeşit harici mikrofon seçeneği vardı , zaten Samsung üretmiyor , yan sanayi işi , performansı nasıldır bilemem , dediğiniz gibi video için nx serisini kullanan PeK yok , gerçi daha düne kadarda fotoğraf için kullanan da azdı fakat 500px de eskiden nx kullanıcısına nadir rastlarken şimdi sık sık türk kullanıcılarda bile rastlıyorum, videoda da aynı , az kullanılması kötü olduğundan değil bence , insanlar alışkanlıklarına sımsıkı bağlılar , bilindik garanti kendini kanıtlamış varken , bilinmeyen ile kim uğraşır , maceracı biri iseniz belki ugraşırsınız , lensteki 2x zoom dijital zom tabiki , mesela 600 mm lens 30-35x zoom'a felan geliyorki bizdeki lenslerle optik zoom çok zor ...(elimizde 200 mm var çarpanı ile 300 mm olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 29 Ağustos 2015; 13:53:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: for47

quote:

Buyurun listenin devamı.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Çok teşekkür ederim

• tekrar merhaba arkadaşlar,

önceden bahsettiğim mikrofon girişi sorunum için bir alternatif buldum. nx300'de samsungun NX Camera External Microphone'unu kullanabiliyorum.

peki nx300 daha iyi bir makina mı nx3000'den son sorum budur.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: not today

tekrar merhaba arkadaşlar,

önceden bahsettiğim mikrofon girişi sorunum için bir alternatif buldum. nx300'de samsungun NX Camera External Microphone'unu kullanabiliyorum.

peki nx300 daha iyi bir makina mı nx3000'den son sorum budur.

teşekkürler.

Nx300 çok daha iyi bir makina , nx3000 baya bi kırpılmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 29 Ağustos 2015; 16:59:29 >
  • dün yaşadığım bi tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

ben nx300 almadan önce nette araştırma yapıyordum hemen hemen tüm sitelerde nex 6 alınır nx300 de neymiş vs.. gibi yorumlarla karşılaşıyordum. sonra nx300 uygun buldum ve aldım. sonraları sony a6000 çıktı, sitelerde yere göğe sığdırılamadı (hala da öyle öve öve bitiremiyorlar.) ben de bu yorumlara görüşlere aldanarak çok iyi bişey zannettim makinayı ve nx300 makinamı az daha a6000 ile değiştirecektim o derece etkilenmiştim.
    sonra allahtan öyle bir hata yapmadım ve nx30 ile değiştirdim. allahtan diyorum çünki dün teknosa da a6000 i inceledim ve o sitelerde öve öve bitiremeyenlerin kulaklarını baya çınlattım
    ya yemin ediyorum kamera diye elime alıp fotoğraf çekmem yani. eline aldığın an soğuyorsun makinadan. sarıldım nx30 cihazıma öpüp kokladım ya.
    kamera üzerin de bir zoom lens vardı berbat berbat tiksindim kameradan. diğerine baktım sabit odaklı lens var o biraz daha net di ama kesinlikle bi nx300 değil.
    odaklama hızı çok övülüyordu ben bi fark göremedim. bi de vizör koymuşlar kıytırıktan ya arkadaş bu kadar yapmacık olmaz bir cihaz.
    bu marka fanatiği insanlar yüzünden yüzlerce kişi yanlış yönlendiriliyor. benim gibi sitelerden a6000 i çok iyi makina zannedip beklentiyi yüksek tutanlara sesleniyorum "aman kardeşim aman diyorum uzak dur" bu marka fanatiklerine sakın ha sakın kanma. git cihazı kendin incele öyle karar ver.

• 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.