Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Orijinalden alıntı: GEREDELİ

arkadaşlar cihazı alalı ıkı gun oldu ama sol ve sağ tuşlarına(kendi mouse) tıklarken sadece alt tarafı işlev görüyor. Bu normal mi?

Touchpad in kenarları tıklama yapmıyor bende . sadece ortası .

peki bu durum normal mı? herkeste mı boyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

arkadaşlar 1600 lük ram nereden bulabiliriz. Vatanda stok kalmamış.

+1 ben de arıyorum sabahtan beri,bir tek ebay da buldum ücretsiz kargo 30 dolar'a

Ben aşağıdaki linkteki ramden alıp taktım ancak şu anda Vatan'ın çoğu mağazasında yok gibi gözüküyor, isterseniz hafta içi kendinize yakın bir Vatan şubesine gidip olan bir mağazadan getirtmelerini isteyin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-psd34g16002s-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook--ram/productdetails.aspx?I_ID=59859

• quote:

Orijinalden alıntı: GEREDELİ

quote:

Touchpad in kenarları tıklama yapmıyor bende . sadece ortası .

peki bu durum normal mı? herkeste mı boyle?

Touchpadin kenar kısımlarının tıklama yapmıyor olması normaldir.
  • quote:

peki herhangi bir terslik olmuyor mu 1600 ile 1333 beraber çalışıyor mu sorunsuz olarak?

Ben bilgisayarda gömülü olan ram 1333 mhz diye biliyordum. Vatandan alırken özellikler kısmında 1333 yazıyordu. Elemanlarda buna göre ram verdi.
    Vatanın ürün sayfası. (Şuan kalkmış)
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eB-3AIvQj5kJ:www.vatanbilgisayar.com/samsung-np530u4c-s01tr-np530u4c-core-i5-3317u-17ghz-4gb-750gb%2B24gb-ssd-1gb-gt620-14-w7pr/productdetails.aspx%3FI_ID%3D60819+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Yorumlar hep 1600mhz üzerine olunca şüphelendim. Everest Ultimate'i kurdum az önce. Bellek aygıtları kısmında ChannelA-DIMM0'da Samsung'un 4gb rami 1333 mhz ve ChannelB-DIMM0'da Kingston 4gb rami 1333 mhz gözüküyor. Herhalde iki ram'de 1333 mhz'de çalışıyor şuan.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Everestte ramin modelini M471B5273DH0-CK0 olarak gözüküyor. Buda 1600 mhz 4gb ram oluyor.

Sizce 1333 1600 arası fark ne olur. Bu 4'lüğü kenara atıp yeni bir 1600mhz 4'lük ram almaya değermi?
    Şuanlık bilgisayarın çalışmasında bir sıkıntı yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• islemcinin calisma frekansiyla orantili olarak 1333mhz hizinda bellek gerekiyorsa 1600 almanin performansa etkisi yoktur. Overclock yapilamadigina gore geri kalan potansiyelinide kullanamayacaginiza gore ekstra maliyet getirir ancak. Dolasiyla 1333mhz alip keyfinize bakin alacaksaniz eger. He ben olsam RAM alirmiyim? Hayir sonucta SSD ile HDD yi birbirinden ayirip temiz format sonrasi mevcut 4 gb bellegimi zaten verimli sekilde kullaniyorum 8gb bellek beni etkilemez.
  • Arkadaşlar,

Gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar, Masaüstü bilgisayarlarda yapıldığı gibi, İşletim Sistemini cihaza entegre olan SSD'ye kurup, data olarak HDD'yi kullanmışlar. Bizler de böyle yapsak, Express Cache'den daha hızlı ve istikrarlı bir kullanım elde etmiş olur muyuz ? Tavsiye eder misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

quote:

peki herhangi bir terslik olmuyor mu 1600 ile 1333 beraber çalışıyor mu sorunsuz olarak?

Ben bilgisayarda gömülü olan ram 1333 mhz diye biliyordum. Vatandan alırken özellikler kısmında 1333 yazıyordu. Elemanlarda buna göre ram verdi.
    Vatanın ürün sayfası. (Şuan kalkmış)
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eB-3AIvQj5kJ:www.vatanbilgisayar.com/samsung-np530u4c-s01tr-np530u4c-core-i5-3317u-17ghz-4gb-750gb%2B24gb-ssd-1gb-gt620-14-w7pr/productdetails.aspx%3FI_ID%3D60819+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Yorumlar hep 1600mhz üzerine olunca şüphelendim. Everest Ultimate'i kurdum az önce. Bellek aygıtları kısmında ChannelA-DIMM0'da Samsung'un 4gb rami 1333 mhz ve ChannelB-DIMM0'da Kingston 4gb rami 1333 mhz gözüküyor. Herhalde iki ram'de 1333 mhz'de çalışıyor şuan.

Everestte ramin modelini M471B5273DH0-CK0 olarak gözüküyor. Buda 1600 mhz 4gb ram oluyor.

Sizce 1333 1600 arası fark ne olur. Bu 4'lüğü kenara atıp yeni bir 1600mhz 4'lük ram almaya değermi?
    Şuanlık bilgisayarın çalışmasında bir sıkıntı yok.

laptop da normal de 1600 var.Samsung un sitesinde öyle yazıyor,ama siz 1333 taktığınız için o ram de 1333 de çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serin_su842

Arkadaşlar easy settings programındaki ayarların kaydedilmesi işlemini nereden yapıyoduk unuttum.Bilgisayar başladığında bluetooth tekrar açılıyor

Eğer cihazın üzerinde yüklü gelen Easy Settings yazılımını kullanıyorsanız aşağıdaki linkteki versiyonu indirip güncelleyin ve ekran görüntüsündeki gibi Bluetooth'u kapatıp "Sistem yeniden başlatıldığında önceki ayarı koru." kutucuğunu işaretleyin.

http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201207/20120718103756025/Easy_Settings_1.1.1.4.ZIP

• Samsung' un kendi sitesindeki driverleri kontrol ettiğimde yüklü olan ekran kartı driverlarının(Hd4000 ve 620M) eski olduğunu gördüm ve bunları manuel olarak kendim güncelledim. Fakat grafik puanı 5.1' den 4.9' a; oyun grafik puanı da 6.6' dan 6.3' geriledi. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqoco

Samsung' un kendi sitesindeki driverleri kontrol ettiğimde yüklü olan ekran kartı driverlarının(Hd4000 ve 620M) eski olduğunu gördüm ve bunları manuel olarak kendim güncelledim. Fakat grafik puanı 5.1' den 4.9' a; oyun grafik puanı da 6.6' dan 6.3' geriledi. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Şu anda cihazımda yüklü olan sürücüler ve Windows derecelendirmesi aşağıdaki ekran görüntülerindeki gibidir.

@serin_su842; rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Samsung' un kendi sitesindeki driverleri kontrol ettiğimde yüklü olan ekran kartı driverlarının(Hd4000 ve 620M) eski olduğunu gördüm ve bunları manuel olarak kendim güncelledim. Fakat grafik puanı 5.1' den 4.9' a; oyun grafik puanı da 6.6' dan 6.3' geriledi. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Şu anda cihazımda yüklü olan sürücüler ve Windows derecelendirmesi aşağıdaki ekran görüntülerindeki gibidir.

@serin_su842; rica ederim.

Hocam benim Intel HD4000 driver tarihi: 26.03.2012 versiyon: 8.15.10.2712; GT620 ise tarih: 28.05.2012 versiyon: 8.17.12.9687.
    Buna göre grafik notu 4,9, oyun grafik notu ise 6,3.

Bu duruma göre driverları güncellemekle hata mı ettim nedir yani???

• Hocam bu cihazda pes,nfs performansı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesajlarda onceki serideki ekran kenarindaki cizilme sorunundan bahsedilmis fakat daha sonra sikayeti olan cikmamis.ben cihazi 6aydir kullaniyorum ve cizik sorununu yasiyorum ciddi olcude.bu seride oldu mu bilmiyorum ama diger seride bu sorundan dolayi servise giden oldu mu ? olduysa nasil bi cevap aldi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam benim Intel HD4000 driver tarihi: 26.03.2012 versiyon: 8.15.10.2712; GT620 ise tarih: 28.05.2012 versiyon: 8.17.12.9687.

Güncel sürücüler ile alınan performansın düşmemesi gerekiyor aslında. Bir ara bu sürücüleri ben de indirip deneyeceğim. İsterseniz siz de nVidia'nın yeni çıkardığı WHQL sertifikalı 306.23 nolu sürücüyü deneyebilirsiniz.

http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.23/306.23-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: juventas

ilk mesajlarda onceki serideki ekran kenarindaki cizilme sorunundan bahsedilmis fakat daha sonra sikayeti olan cikmamis.ben cihazi 6aydir kullaniyorum ve cizik sorununu yasiyorum ciddi olcude.bu seride oldu mu bilmiyorum ama diger seride bu sorundan dolayi servise giden oldu mu ? olduysa nasil bi cevap aldi ?

Bu seride çizilme sorunu olmadığı için ilk sayfalar haricinde fazla bahsedilmedi ancak aşağıdaki link üzerinden önceki serinin konusundan çizilme ve servise gönderme ile ilgili konuşulanlara ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=63081774

• quote:

quote:

Güncel sürücüler ile alınan performansın düşmemesi gerekiyor aslında. Bir ara bu sürücüleri ben de indirip deneyeceğim. İsterseniz siz de nVidia'nın yeni çıkardığı WHQL sertifikalı 306.23 nolu sürücüyü deneyebilirsiniz.

http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.23/306.23-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

Eve gittiğimde deneyeceğim fakat sorunun daha çok HD4000 driverından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü test sırasında kullanılan kart olarak HD4000 gözüküyor.

Bu arada herkes gibi bende açılış hızına takıldım. Eğer cihazı komple kapatırsak açılması 40 saniyeyi buluyor. Ama yok uyku modu veya Samsung fast boot modun cihazı kapatırsak 10 saniyeden kısa sürede açılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: juventas

ilk mesajlarda onceki serideki ekran kenarindaki cizilme sorunundan bahsedilmis fakat daha sonra sikayeti olan cikmamis.ben cihazi 6aydir kullaniyorum ve cizik sorununu yasiyorum ciddi olcude.bu seride oldu mu bilmiyorum ama diger seride bu sorundan dolayi servise giden oldu mu ? olduysa nasil bi cevap aldi ?

Bu seride çizilme sorunu olmadığı için ilk sayfalar haricinde fazla bahsedilmedi ancak aşağıdaki link üzerinden önceki serinin konusundan çizilme ve servise gönderme ile ilgili konuşulanlara ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=63081774

teşekkür ederim

• Dostlar gün boyu kullanımda prize devamlı takılı olması batarya ömrünü azaltır mı ?
    Yoksa şarj olunca batarya devreden çıkıyor mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bende Samsung NP-530U4C sahibiyim. Vatan Bilgisayardan yaklaşık iki hafta önce 1450 TL ye aldığım bilgisayarımı her açıdan inceledim ve şu ana kadar çok olumsuz bir yanıyla karşılaşmadım.

Hatta bilgisayarın orjinal recovery bölümünü kaldırıp, kendi oluşturduğum geri yükleme noktasını yerleştirdim. Bu sayede bir problem olduğu zaman kendi oluşturduğum recoverye döneceğim.

Bilgisayarın piyasada iki çeşiti var benim gördüğüm bir tanesine MAY 2012 diğerinde JUN 2012 yazan üretim tarihi basılı ve ikisi arasında sadece klavyenin alt tarafında yapıştırmalarda renk farkı var. Birisi komple siyah diğeri renkli. Ama kesinlikle donanım farkı yok. Bazı arkadaşlar işlemcinin 2.nesil olabileceğini yazmış ama her ikiside 3.nesil işlemciye sahip.

SSD disk üzerine sistem kurulduğu zaman belli bir süreden sonra mavi ekran hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Sebebini bilmiyorum ama başıma geldi. Performans olarak mükemmel oluyor ama mavi ekran hatası canınızı sıkabilir. Bende bundan dolayı normal disk üzerine kurulum yaptım. Ve şu anda hem performans hemde şıklık konusunda bir şikayetim yok.

Alanlara ve alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Dostlar gün boyu kullanımda prize devamlı takılı olması batarya ömrünü azaltır mı ?
    Yoksa şarj olunca batarya devreden çıkıyor mu ?

% 80 e gelince prize takılı, dolmuyor yazısı çıkıyor. Ama her hangi bir zararı olur mu bilmem...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.