Şimdi Ara

Samsung ML 1610 siparişi verdim.Cihaz Geldi.İncelemem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
16.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece vatan'dan 115 ytl'e samsung ml 1610 model lazer yazıcı siparişi verdim.Bu yazıcıyı seçmemdeki en büyük iki neden fiyatının çok uygun olması ve tam dolu tonerle gelmesiydi.Aslında HP 1018'in de forumda bol bol bahsi geçmekte ama 145 ytl civarı fiyatının olması ve demo tonerle gelmesi beni samsung'a yöneltti.Bir de günde en fazla 10-30 sayfa metin çıktısı alan biri olduğum için ürünün ihtiyacıma cevap vereceğini düşünüyorum.

İlk başta çift yönlü yazan (duplex) bir lazer yazıcı arıyordum; baktım ki fiyatlar biraz tuzlu.Ben de sanal mağazalarda kullanıcı yorumlarını okurken bir kullanıcının çift taraflı yazma sağlayan ve daha bir çok özelliği bulunan fineprint yazılımını tavsiye ettiğini gördüm.Hemen programıwww.fineprint.com adresinden indirdim.Yazıcım olmamasına rağmen, nasıl çalıştığını uygulama imkanım oldu.Diyelim ki yazılacak 30 sayfalık belgeniz var.Yazılım sayesinde bu 30 sayfanın önce tek sayılıları çıkıyor ve yazıcının alt tepsisine koyuyoruz bu sefer de çift sayılılarını yazmasını sağlıyoruz.Fineprint kağıttan ve tonerden tasarruf amacıyla üretilmiş bir
    yazılım.Henüz pratikte kullanma imkanım olmamasını rağmen, tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Araştırma yaptım yapmasına da forumdaki diğer arkadaşların bu yazıcıyla olan tecribelerini burada öğrenmek isterim.

İyi günler.

EKLEME:

Arkadaşlar cihaz bugün elime geçti.Aşağıya resimlerini koyuyorum.İlk izlenim olarak yazıcının tipini çok beğendiğimi söylemeliyim.Aslında bembeyaz birşey bekliyordum ama 2007 sürümü olan koyu ve açık gri olanı geldi ki bu durum gerçekten hoşuma gitti Koyu renk olmasını istiyordum gerçekten de.Yazıcı windows vista driverları ve kablosuyla birlikte geliyor.Üzerindeki çıkartmada sizinde görebileceğiniz gibi "2007 new Edition" yazıyor.Şimdilik resimler detaylarını sonra konunun devamına yazacağım İnşallah:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 8 Kasım 2007; 23:03:29 >

• Bu bahsi geçen program olmadan da tek sayılı sayfaları belirterek bastırmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgyenendh -- 8 Ekim 2007; 13:10:03 >
  • Dostum makine henüz gelmedi.Kargoya vermişler.2-3 gün içersinde elimde olur İnşallah.Gelince görüşlerimi buraya yazarım.
  • Erci541 arkadaş bende 2 saat evvel sipariş ettim fineprint yazılımını indireyimmi ne dersin,beni cezbeden tarafıda toneri ekonomik kullanma seçeneği olmasıydı(bende yorumlarda okudum)hayırlısı gelsin görücez.
  • Ben de lazer yazıcı incelemesindeyim sonuç olarak Samsung 1620 gerçekten fiyat performans açısından öne çıktı. Bununla beraber yine Samsung 4200 modeli fiyatı 240ytl olmasına rağmen tarayıcı ve de fotokopi özelliği olmasından ötürü cazip gelmiyor değil.
    Samsung'ların hepsi dolu tonerle veriliyor.
  • Benim için tarayıcı ve fotokopi özellikleri , bir yazıcının çok nadir kullanacağım özellikleri.Dolayısıyla sadece yazıcı almak daha mantıklı geldi bana.Resim tarama desen zaten tarihte kaldı.Kitaptan tarayıp OCR yapayım desem, dijital fotoğraf makinem sağolsun. Yani ucuzluk ve iş görme açısından 1610 benim işimi çok iyi göreceğe benziyor.

@emekli1961, fineprint ile henüz çıktı almadım ama yapabileceklerini, "microsoft image document writer" diye bir özellik var oradan görme imkanım oldu.Bu özellikle mantık olarak kağıda basacağına resim dosyası olarak çıktı veriyor.Bence fineprint yazıcıya baya bir özellik katıyor.

- Çift taraflı yazma(duplex) ama kağıdı elle çeviriyorsunuz tabii ki.
    - 2-4-6-8 sayfayı bir sayfaya yazdırma
    - "çok gizli", "örnektir" gibi fligran basma (Bu galiba yazıcıyla gelen programlarda da var"
    - web sayfasındaki grafikleri engelleme sayesinde toner tasarrufu
    - Kitapçık oluşturma ve daha neler neler. Bence deneme değen bir program.ayrıca web üzerinden ilacını bulursanız ilerde böcük möcük yemez programı. craggle sağolsun.

Tam olarak şu yani;

Print Preview: Universal print preview with editing capability. Easily add blank pages, delete pages, and re-sequence jobs.

Ink Saver: Provides options to convert colored text to black and skip graphics.

Multiple Pages on a single sheet: Print 2, 4 or 8 pages on a single sheet of paper.

Watermarks Headers and Footers: Watermark, header and footer option allows documents to be marked with the date, time, system variables or custom text.

Forms and Letterheads: Allows the simplified creation of electronic forms and letterhead. The preview feature shows how output will appear before you print it to ensure correct alignment.

Combine Print Jobs: Allows multiple documents to be combined together as a single print job. This is useful for creating booklets based on web pages, etc.

File saving: Save pages and jobs to TIFF, JPEG, BMP, text and FP formats.

Clipboard Support: Any printed output can be copied to the clipboard for easy pasting into other applications.

Double Sided Printing Support: Booklet making and double sided printing are supported with all documents and printers. Booklets create a professional touch to all documents and are easy to read and carry. Double sided printing cuts paper use in half and reduces travel weight.

Paper Scaling: Allows large pages to be scaled to that they fit on standard paper sizes such as letter or A4.

Adjustable Margins: Margin adjustment allows for increased text sizes for better readability, by using more of the printable area on the page.

Gutter Support: Gutter capability provides space for binding documents.

Multiple FinePrinters: Multiple FinePrinters can be created. This allows the creation of "virtual printers" that have different pre-defined settings. For example, you could have a "booklet printer" that automatically prints a booklet or a "letterhead printer" that prints on your letterhead without the FinePrint dialog box appearing.

Easy server deployment: Install on a server as a shared printer for easy group or enterprise deployment.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 9 Ekim 2007; 17:09:23 >

• Bir de makineyi kullanan varsa; toner tasarrufunu her çıktı alışımızda, düğmeye basarak mı yapıyoruz?Yoksa bu ayarı yazılım vasatasıyla da halledebiliyor muyuz?
  • Toner tasarruf modunu yazılım vasıtasıyla yapabiliyorsunuz. Yani bir kere ayar sonra hep tasarruf diyelim. Fineprint programı kadar kullanışlı program görmedim. Sadece önlü arkalı değil. Bu programla kitap bile basabiliyorsunuz. Örneğin diyeceksizniz ki zaten bu kitabı basarken önce tek sayfaları basarım, sonra kağıtları ters çeviririm çift sayfaları basarım. Peki bir sayfaya 2 sayfa ( küçülterek ) basarken ne yapacaksınız. İşte bu program bunu bile kendisi hallediyor.

tipini değişmişler bu arada

favori bi cihazımdır kendileri

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • Yazıcım geldi arkadaşlar, hemen zahmetsizce (yazıcıyı kutudan çıkarmak dışında)kurdum ve denemelerime başladım.İlk izlenimlerim ve incelemelerim şu yönde:

İlk merak ettiğim konu fineprintle uyumlu çalışıp çalışmadığı idi.Bu heyecanla bu forumdan bu konuyu açtım ve explorer'daki print düğmesine bastı ben de fineprint gelecek de ayarlamaları yapacağım diye bekliyorum neyse 10 sn.lik bir ısınma sürecinden sonra sayfa çıkmaya başladı ben de hemen iptal tuşuna bastım.Yandaki reklamlar da dahil olamak üzere 4-5 tane resimin çıktığı görülüyordu.

Daha sonra fineprint'i varsayılan yazıcı olarak seçmediğimin farkına vardım.Fineprint'i varsayılan yazıcı olarak atadıktan sonra yazdır dediğimde artık fineprint programı gelmeye başladı buradan ayarları istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.Mesela grafikleri engelle diyorsunuz.Belgenizde o an grafikler olsa bile çıktı aldığınızda sadece metinler basılıyor.Bence güzel bir özellik.

Bir de çok merak ettiğim çift taraflı yazma olayını denedim.Yazdır penceresinde double sided tikini işaretleyin.Daha sonra print' basın.İlk tarafların baskısı bittiğinde program sizi kağıtları uygun şekilde çevirmeden tepsiye yerleştirmeniz ve yerleştirme işlemini tamamladığınızda ok düğmesine basmanız gerektiğini söyleyen bir pencereyle uyarıyor.Ben denedim gayet güzel oldu ama tepsiye koymayıp tepsinin hemen üstündeki boşluktan almasını sağladığım için baskı alırken kağıt biraz kaydı ve arka yüz hafiften yamuk çıktı.

Toner tasarruf modunda aldığım çıktılar, bu mod kapalı olduğunda aldıklarıma göre biraz daha soluk ama bu hiç de sorun değil.Okumayı kesinlikle etkilemiyor.Hem de %40 tasarruf sağlıyor.

Cihaz yeni sürüm olduğu için "2007 New Edition" kasa rengi açık ve koyu gri tonlarında.Ayrıca vista sürücülerine ait cd'de paket içeriğinde bulunuyor...

115 YTL'lik fiyatına göre gayet güzel bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.Tabii ki daha kalitelisi daha özelliklisi vardır ama f/p oranı gerçekten iyi bir makine aldığımı düşünüyorum.

Not:Fineprint'i sakın kurmamazlık etmeyin Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 10 Kasım 2007; 11:32:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

hayırlı olsun

tipini değişmişler bu arada

favori bi cihazımdır kendileri

Teşekkürler dostum.
  • Erci çok teşekkür ederim benim makinada dün akşam geldi karıştırıp duruyorum bende ingilizce olmadığı için(it is a book düzeyinde)verdiğin bilgiler için sağol kullanma kılavuzundada güzel anlatmış ama ben genede fineprint'i bi indereyim,makina gelmeden indirmiştim açılmayınca silmiştim demekki varsayılan göstermek gerekiyomuş yazıcı yoktuki neyi göstericem.
    Denedim güzel bide ingilizce olmasa(benim sorunum tabi)neyse çocuklar dil konusunda yardım ediyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 10 Ekim 2007; 20:01:49 >
    Buradan yazıcıyla ilgili haberlerini takip ediyorum. Bu bahsettiğin Fineprint programı tam sürüm mü yoksa demo mu? Sırasıyla bu programın temel özelliklerini yazabilir misin? Öyle ki ilk açıklamalarında gerekli bir program gibi görünüyor.
    Sağlıcakla kal.
  • Gerçekten de fineprint benim için gerekli bir program.En azından çift taraflı yazmayı kolaylaştırmak için kullanılabilecek gayet güzel bir program.Ben çift taraflı çıktı alma çalışmalarımda bir kaç hatalı basımdan sonra doğrusunu buldum.fineprint penceresinde double side tikini işaretleyip "settings" kısmından da "print front pages first" seçeneği seçilecek ve daha sonra çıktısını aldığımız kağıtları tekrar yazıcının tepsisine yüklüyoruz ve fineprint'in uyarısına "ok" diyoruz.

@saymar öncelikle teşekkürler; özelliklerini üst tarafta genel olarak verdim.Programı tam sürüm olarak kullanıyorum.Bunun için craggle'dan yararlanabilirsiniz...

İyi geceler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.