Şimdi Ara

Samsung LE32N71B lcd tv - hdmi-dvi kablo - msi 9550 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarı lcd tv ye hdmi-dvi kabloyla bağlayınca inanılmaz kötü bir görüntü alıyorum.Yani yazılar bile okunmuyor ama analog bağlantıyla görüntü güzel.İşin ilginci ekran kartına dvi çıkışı takılıyken analog kablodan da HİÇ sinyal gelmiyor.Lcd tv ye hdmi girişi takılıyken ise menude PC diye bi sekme war ayarların yapıldığı orası kapanıyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım açıkçası.

    tecrubelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.



  • izmirdeysen eğer 0232.3368747 turan bey den yardım alabilirsin diye düşünüyorum samsung servis

    yada 0232.364 11 11 den sezgin bey
  • İzmirdeyim, eğer çözemessem sorunu ararım verdiğin numaraları, saolasın.
  • Ekran kartının HDTV desteği var mı ? Çözünürlük ne kullanıyorsun ?
  • Samsung 32N7 de HDMI aracılığıyla PC bağlantısı 1:1 piksel mapping ile hiçbir şekilde yapılamamaktadır.

    HDMI yerine bildiğimiz monitor kablosu ile PC girişi olan D-sub15 ten bağlayın, çözünürlüğü 1360*768 e getirin. En ideal PC çıkışını bu şekilde alacaksınız.

    "Adam gibi" A->D converteri olan sistemlerde sinyal kaybına ugramayacak derecede kaliteli bir kablo ile yapacagınız analog component ve D-sub 15 bağlantısının HDMI den pratikte farkı yoktur.

    Ayrıca hem dvi den hemde analog çıkıştan goruntu almak için ekran kartının dualview tipi multi monitor desteğini aktif hale getirirseniz kullanımı daha rahat olacaktır.
  • Ekran kartının HDTV desteği var zannediyorum, en azından menude HDTV support diye bir sekme var orda 720p ve 1080i diye iki tiklenecek özellik var

    Ama "ahmetdemir" arkadaşın verdiği bilgileri göz önüne aldığımda bunun pek bir manası olmadığını düşünüyorum.Desenize ben bu hdmi-dvi dönüştürücüyü boşuna almışım

    Bu arada çözünürlük 1024*768 kullanıyorum, 1360*768 çok küçük geldi ve kalite farkı farkedemedim.

    Ya neden 1:1 piksel mapping yapamıyoz bu lcd tv de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekiad -- 5 Ocak 2007; 18:23:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: geekiad

    Ekran kartının HDTV desteği var zannediyorum, en azından menude HDTV support diye bir sekme var orda 720p ve 1080i diye iki tiklenecek özellik var

    Ama "ahmetdemir" arkadaşın verdiği bilgileri göz önüne aldığımda bunun pek bir manası olmadığını düşünüyorum.Desenize ben bu hdmi-dvi dönüştürücüyü boşuna almışım

    Bu arada çözünürlük 1024*768 kullanıyorum, 1360*768 çok küçük geldi ve kalite farkı farkedemedim.

    Ya neden 1:1 piksel mapping yapamıyoz bu lcd tv de


    Açıkçası dönüştürücüyü boşa almışsınız.

    1366*768 çözünürlüklü TV ler 720p veya 1080i ile bire bir uyuşmadıgından goruntu kaynagından upscale-downscale yapılması gerekiyor. yani 1:1 mappingi 720p,1080i harici çözünürlük desteklemeyen hdmi 1.2 ile yapmanız mümkün değil.

    Dolayısıyla HDMI den 1:1 mapping almak için hem standart çözünürlükte, hemde fullscan modu olan Sony 40w2000 gibi bir tv ye ihtiyacınız var.
    Zannedersem 32" te hdmi den sadece lg nin yeni serilerinde custom resolutiondan elle değer girilerek 1:1 mapping alınabiliyor, ama dogrulugundan emin değilim.


    Ama d-sub15 ten alınabildiği için açıkçası pek bir önemi de yok. 1024 te ise goruntuyu yayacagından uygulamalarda oran(aspect ratio) sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca yazı netliği ciddi biçimde düşecek.
    1360*768 gibi bir şansınız varken(ki sadece LG ve samsungta var) bunu kullanmanızı tavsiye ederim.




  • 1:1 mappingden anlamam İşin şakası bir yana , masaüstü uygulamaları için vga bağlantısı daha uygun. Karakterler daha okunabilir bir durumda ama hafif bir buğu mevcut. HD materyalleri izlerken HDMI bağlantısını kullanmak akıllıca. Ben 1776X1000 çözünürlükte izliyorum HD filmleri ve memnunum.
  • Geekiad,
    N71'den memnun musunuz?Kablo,digitürk ,uydudan hangisini kullanıyorsunuz.Yorumlarınız benim için çok önemli.Çünkü N71'i ciddi bir şekilde almayı düşünüyorum. Çok teşekkürler.
  • Ayrıca ingilizce bilenler için HDMI den pc bağlantısını gayet güzel açıklayan aşağıdaki linkteki yazıyı okumalarını tavsiye ederim.

    http://www.tweaktown.com/articles/1022/2/page_2_hdmi_hdtv_and_pcs/index.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mturgut

    Geekiad,
    N71'den memnun musunuz?Kablo,digitürk ,uydudan hangisini kullanıyorsunuz.Yorumlarınız benim için çok önemli.Çünkü N71'i ciddi bir şekilde almayı düşünüyorum. Çok teşekkürler.



    Aleti şu an için sadece pc monitörü olarak kullanabildim.Almaktaki amacım zaten Pc monitörü olarak kullanmak ve xbox 360 a bağlamaktı. Digiturk ve uydu yok kablo tv var evde.Yalnız onu kullanabilmem için 15 metrelik felan bi kablo lazım onu alırsam seyyar olarak ta olsa kablo tv izleyebileceğim sanıyorum.Eğer izleyebilirsem izlenimlerimi yazarım seve seve, ancak genel olarak kablo ve lcd tv pek iyi anlaşamıyorlar. Yani pek bi kalite beklentim yok zaten o amaçla da almadım aleti dediğim gibi.

    Bu aleti aldıktan sonra şimdiye kadar gördüğüm diğer lcd tvler şaka gibi gelmeye başladı bana.Arada bariz kalite farkı var diyeceğim ama yetmez, uçurum var.2500-3000 ytl lik etikete sahip olanlarla yapıorum kıyası tabi, yani öle ucuz ürünlerle zannedilmesin.

    Ah bi de hdmi-dvi kabloyu elimde patlatmasaydı...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.