Şimdi Ara

Samsung Galaxy S9 ve S9+ tanıtıldı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
7.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilmycry_87

    mi 7 gelsın bakalım bu pek olmamıs yenılık yok

    Ucuzluğuyla ön plana çıkan markadan ne gibi bir yenilik bekliyorsunuz acaba? Bunu telefonu kötülemek için söylemiyorum, adamlar yenilik yapma derdinde değil, ucuz olsun diye kulaklık bile çıkmıyor kutudan. Xiaomi yetkilisi okusa o bile güler şuna

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colouse

    S8 ve S9 arasındaki farklar tıpkı iPhone 7 ve 8 gibi. S9+ alınmaya değer gibi ama Türkiye'de en az 6K olacak...

    5200 TL ön sipariş. ABD fiyatıyla 840 dolar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat beklediğimden iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pre-Order yapsak, elimize geliş tarihini bilen varmı?
    Daha doğrusu telefon ne zaman çıkıyor ?
  • Şu kameranın yanındaki parmaktan nabız ölçer midir nedir, o bir tek benim mi gözümü tırmalıyor?
  • F/1,5 diyafram ilgimi çekti. Muhtemelen bu sene en iyi fotografı bu telefon çekecek.
    Değişken değerli olmasını da fazla ışık aldığı için yapmışlardır. Yüksek enstantane de kurtarmadıysa demekki.

    Ekran, performans, pil vs. zaten güzeldi. Pek onlara girilmedi. Stereo hoparlör geldi ki zaten şimdi kadar çoktan olması gereken birşey.

    Bir eksik hepsinde olduğu gibi parmak izi okuyucunun arkada olması... Seneye o da çözülür sanırım.

    Bence telefon iyi. Ancak S8 ve hatta S7'si olan biri için geçmeye değer mi tartışılır.

  • iphone olsaydi 9 takla atmistiniz simdiye
    Kucuk bir yayini cok gordunuz samsunga
    (benim icin problem yok youtube`da zilyon tane yayin yapan yer var,isterdim takipcisi oldugum bu platform marka gozetmeksizin yayin yapsin)

  • Fiyatı ucuz geldi Türkiye ofisini tebrik etmek lazım şimdi 4600 lira ilk çıkış fiyatı piyasada bir süre sonra 4000 liranın altında bulunur.

  • Güzel telefon olmuş ama S6'yı S7 ve S8 ile değiştirmeme sebebim olan ram miktarı ve kamera yeterince iyi değil. S6'yı ancak Note 8, S9+ ile değiştiririm, donanım olarak değiştirdiğime o zaman değer. Kamera ne kadar iyi ışık da alsa, keskin de olsa 12Mp. Her şey o kadar süper olup çözünürlüğün düşük kalması olmamış. Benim S6 arkadaşımdaki S8'den iyi çekiyor uzun mesafede. Işık sorunu yoksa S6 hala ciddi bir rakip. F1.5-2.4 değişken diyafram güzel bir gelişme ama çözünürlükle de desteklenmeliydi bana kalırsa.

    Ram S9+ modelinde artmış, S9 da sabit kalmış. Samsung aynı anda çıkan iki telefonda(global olanlarda) rami her zaman aynı tutmuştu. Şimdi arada %50 fark var. S9 resmen üvey evlat muamelesi görmüş. Hadi kamerayı koymamışlar, boyut sıkıntı oldu falan bahane etsinler anladık diyelim de ram koymaya da mı yer yoktu? 760Mb kullanılabilir ram artacak diye kusura bakmasınlar değiştirmem telefonumu. S6'nın rami yetmediğinde S9'un da rami yetmeyecek çünkü. Daha önceden biliyorum. S-S3-S4-S5-S6 kullandım, kullanıyorum. Ramin S9 modelinde de 6GB olması lazımdı. Belki ram fiyatlarındaki yükseklikten dolayı böyle bir karar aldılar diyeceğim, telefonun fiyatına 100-150$ eklemeyi biliyorlarsa o rami de koymaları gerekiyordu. S9'u almam o yüzden.

    Bir de neresinden bakarsam bakayım en az 2500TL daha eklemem gerekecek S6'nın üzerine. Asgari ücret 1607TL, Mi 6 SD835 SoC+6GB ram+seramik kasa+128GB dahili depolama 1850TL, S6'dan S9'a geçmem için gerekecek para iyi ihtimalle 2500 Lira. Karşılığında 760MB daha fazla kullanılabilir ram, F1.5-2.4 değişken diyaframlı 4Mp daha düşük çözünürlüklü 4:3 oranda çeken, 960fps 720p 0.2saniye çekim yapabilen kamera(S6'da OIS destekli 16Mp 16:9) ve biraz daha uzun bir ekran alacağım, bir de yeni bir telefon olmuş olacak. Bunun için gidip 2500TL vermem, kusura bakmasınlar.

    S9+ için konuşacak olursam ve aradaki farkı yine 2500TL kabul edersem yine benzer şeyleri söyleyeceğim.
    2x optik yakınlaştırma sunan çift kamera sistemi
    1.5GB kullanılabilir ram
    Biraz daha büyük kapasiteli pil
    Daha büyük ekran

    bu üç farkı var S9'dan. Pil ile ekran aşağı yukarı bir birini dengeleyecektir. 960fps video kullanana belki güzeldir, teknik kısmından dolayı da 0.2 saniye ile sınırlanmıştır, bir mühendis adayı olarak anlıyorum arkasında yatan sebepleri ama şu fiyat farkı telefonları öldürüyor. Çok pahalılar. 9. modeli bugün tanıtılan bir seride 1 model hariç ilk 6 modelini almışım. Eskiden 200-300, en fazla 500TL koyup bir üst modele 1 sene sonra geçiyordum, çıktığı gibi veya birkaç ay sonra. Şimdi ödemem gereken ücret 2500-3000TL ve bana sunacağı fark bunun yarısına bile değmeyecek. Samsung'u beğeniyorum, HDD'si, monitörü, telefonu, Televizyonu vs. çeşitli ürünlerini kullandım, kullanıyorum ve hiç de yüzümü kara çıkarmadı ama bugünkü tanıtımda kendisinden biraz soğuttu. Ülkemizdeki ekonomik dengelerin de etkisi var elbette ama donanım olarak S9 modelinin konumunu yakıştıramadım. S9'dan farkı kamera ve pil olsaydı sadece boyut itibariyle anlam verir, S9'u almayı düşünürdüm, fiyatı uygun yakaladığımda da alırdım. Ama şu haliyle almam. Fiyatı uygun olsa bile almadan önce kırk defa düşünürüm. Çünkü rami az, kamerası 12Mp. %25 daha az pikseli var ve S6 da hiç fena çekmiyor. Karanlıkta daha iyi görüntü çekecek diye gidip 2500TL vermem. S9+ da muhtemel fiyatı itibariyle iyi ihtimalle 3000TL gibi bir fark vermek gerekecek. Hem eldeki telefonu vereceğim hem 3000 lira vereceğim sonra bir telefon alacağım ve her şeyiyle işte bu dediğim bir alet olmayacak. 12Mp 4:3 kamera canımı sıkacak, S9+ alsam boyutu eşşek kadar, S9 alsam rami fiyatının yanında cücük kadar...

    Yok arkadaş, ben S9'a geçmeyeceğim. O kadar parayı 760MB fazla ram olsun diye veya daha fazla ışık alıyor diye 12Mp kameraya vermek istemiyorum. S8 S8+ çıkış fiyatları düzeltmeden sonra 4000-4500TL idi. S9 ve S9+ aynı fiyatlardan TL olarak gelse bile aradaki fark çok fazla. Ki ben 2500TL-3000TL farkı daha da düşük fiyatlardan hesaplayıp yazdım. Şu fiyatlarla bu telefonlar bu donanıma sahipken alınmaz. Mi 7'yi beklerim, o da içime sinmezse S6 ile devam, akmıyor, kokmuyor.

    Edit: Fiyatlar açıklanmış S9 için 4600TL, S9+ için 5200TL. Yanında Gear sport saat. De get la Samsung



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 25 Şubat 2018; 21:47:5 >




  • Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    abi en nefret ettiğim şey bilmediği halde yorum yapma zorunluluğu hisseden insanlar. bir aç bak bakalım mi 7 beklenilen özelliklere. sonra aç mi 6'ya bak. o testlerde 5000liralık note 8'i ters döndürüp yere çarpan mi 6'ya.
  • S6 'dan S7 'ye geçişte tasarım neredeyse aynı idi.. fakat kamera,işlemci,ekran ve batarya konularında büyük ilerlemeler vardı.. suya dayaniklilik ve micro sd kart desteği gelmişti.. ısı dağıtıcı bakır boru ve game launcher i de ekleyelim..kısacası S9 daki donanımın temelini S7 nin attığı söylenebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diye tanıtmışlar anlamadım. Her şey "sızmış"tı sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olmuş beğendim ben.İphone X kullanıyorum ama şu zamanlarda telefon alacak olsaydım s9+ düşünürdüm.

    Yalnız şu telefonları biraz inceltin ya.En azından 8 mm altına düşse güzel olur.
  • Büyük ihtimalle seneye alacağım telefondur s9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 25 Şubat 2018; 21:46:57 >
  • çıkış fiyatı 5199 TL

    çıktıktan 1 hafta sonra n11 hepsiburada 4999

    çıktıktan 2 hafta sonra ithalatçı garantili 4699

    çıktıktan 3 hafta sonra n11 gibi sitelerde yine indirim 4699

    çıktıktan 4 hafta sonra nakite dönen cihazlar 4599

    çıktıktan 6 hafta sonra piyasa fiyatı 4199 TL



    yani 6 hafta bekle ucuza al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilmycry_87

    mi 7 gelsın bakalım bu pek olmamıs yenılık yok

    çöp snapdragon 845 bakalım puanları ile exynos farkı kaç 2 katı farklı olacaksa hiç çıkmasın xiaomı orta seviye gibi kalacak :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clb12

    Çöp

    dedi apple bot
    adamlar ilk defa ayarlanbilir diyafram yapmış 960 fps video yapmış sen gelmişsin çöp
    ne android nede ios fanatikliğim yok
  • Bu rakama ucuz diyebileceğimi tabii ki sanmıyorum ama piyasa koşullarına göre uygun fiyat olduğunu söyleyebilirim.

    4599 TL + Gear Sport akıllı saati ile birlikte oldukça alınası duruyor şuan. Alacak olsam hemen şuan alırdım. Gear Sport almaya kalkasanız 1000 TL ödeyeceğiniz bir cihaz. Sonradan fiyatı düşer korkusu yaşatmamak için bu hediye seçeneğini sunmuş sanırsam Samsung. Çok da iyi olmuş.

  • happymtl H kullanıcısına yanıt
    Değişken diyafram aralığı yenilik değil daha önceden varolan bir özelliği yeniden geri getirmiş oluyor. Nokia N86 değişken diyafram aralığına sahip ilk telefondur ve bundan 9 yıl önce çıktı. Tüketiciler daha diyafram kavramının yeni yeni farkına varıyorlar ama o zamanlar bu kavramları bilmedikleri için çıkan cihazın ne denli bir çığır açtığını o zaman farkedemediler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankebut34_57 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam s7 tam bir ustalık eseri s7 serisinden sonra s8 ve s9 aralarında aman bir fark yok tasarim dışında tam anlamıyla ustalığını samsung s7 ile hayata geçirmişti



    S7 EDGE kullanıyorum gerçekten harika bir cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.