Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (3677. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
96.373
Cevap
399
Favori
3.429.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 36753676367736783679
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoretti

    ekran şu şekilde...



    Sizin mesajlar ve mesaj servisi uygulamaların sürümleri nedir acaba belki onları yüklesem düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GROUPİN

    Merhaba arkadaşlar,

    Bazı şeyleri anlayabilmiş değilim. Bazı arkadaşlar telefonu tamamen güç tasarruf moduna alıp(bir çok özelliği kısarak) ekranı karartarak,temayı değiştirerek 5,6 saat ekran süresi alıyorum diye övünüyor. Sırf ekran süresi fazla olacak diye telefonun bir çok özelliğini kısacaksam yahut kullanmayacaksam bu telefonu neden aldım? Sadece arama, whatsapp, facebook,instagram kullanılacaksa eğer daha ucuz telefonlar zaten var! Tamam göreceli bir durum olabilir ama bu telefonu alacak kişilerin pil konusunda sorduğu sorulara yanıltıcı cevaplar vermeyelim!

    Kendim, eğlence modu açık ekran wqhd olarak ayarlı, lte, konum, oto senk. açık,s-health aktif halde. Akıllı ekran vb tüm sensörler aktif halde. Ayrıca Gün boyunca sabah 8 den itibaren gece 12 ye kadar yarımşar saat facebook ve instagram a giriyorum(kendi uygulamalarını kullanıyorum tarayıcıdan kısayol değil!).Clash of clans oynuyorum. (oda toplasanız yarım saat gün boyunca!) Tabi whatsapp da gün boyunca belirli aralıklar ile kullanıyorum. Şimdiye kadar aldığım maksimum ekran süresi 3 - 3,5 saat!!!

    Sürç-i lisan ettiysek affola...

    Samsung'un pıllerınde bır sorun var. Artık buna ınanıyorum. Ornek vermek gerekırse yenı aldıgım tabletın pılı 2 - 3 saat gıdıyordu. Kuzen tabletı kırdı. Aynı modelın yenısını alıp verdı. Aynı model tablet bu sefer 5 - 6 saat pıl suresı vermeye basladı. S7 Edgeye gelecek olursak: Pıl konusunda 7 ıle 9 saat ekran suresı tamamen yalan. Genelde 4 - 5 saat pıl suresı alıyorum. Hatta gecen hafta macı ızledıgım gun 6 saatte pılı %28 lere ındı. Bır gunu bır gunune tutmuyor. Bazen yatakta uyumadan once 1 saat thema, uygulama vs.. denıyorum. Ekran hıc kapanmıyor. 1 saatte %9 pıl harcamıs.. Mantık olarak en az 8 - 9 saat ekran acık kullanırım dıye dusunuyorum.. Yok arkadas o surelerı goremıyorum. Bosta ınanılmaz pıl tuketıyor... Eskı huaweı telefonum bosta neredeyse bu telefonun 4 katı daha az pıl tuketıyordu




  • ploff kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz, yaşadığım olaylardan yola çıkarak söylüyorum daha önce s4 kullandım eşimin telefonu da aynıydı. Cihazlarda birebir tüm uygulamalar ve ek özellikler aynı olarak kullanıldı. İşin garip tarafı eşim sosyal medyayı daha fazla takip etmesine rağmen o benden yaklaşık 1 saat daha fazla ekran süresi alabiliyordu. Ben işim gereği gün içerisinde cihazı whatsapp ve bir takım aramalar dışında pek fazla kullanmıyordum! Dediğiniz gibi cihazdan cihaza bir takım pil üzerinde farklılıklar gözlemlenebilir!

    Ayrıca s7 edge cihaz bekleme modunda dediğiniz gibi aşırı derecede pil tüketiyor. Bu cihazı almadan önce özellikle bu forumu çok takip ettim. Android 7.0 ın ilk çıktığı zamanlarda bir kaç arkadaş bekleme konumunda gece yarısından sabaha kadar %1-%2 pil tükettiğini söylemişlerdi. Ama söylemedikleri tek şey yatmadan önce cihazı güç tasarruf moduna almalarıymış. Bizzat kendim de bu şekilde test ettim!

    Sonuç olarak günlük kullanımda 6 saat 7 saate yakın değerler alabilirsiniz fakat telefon güç tasarruf modunda olacak kullandığınız tema açık renkler içeremeyecek ve cihazın bir çok özelliğini kapatmanız gerekecek(edge ekranı akıllı ekran v.s.)!




  • Hiç bir zaman 6-7 saat ekran süresi alaçam diye bir kural yok evde karanlık ortamda wifiyle kullan en az 6 saat ekran süresi verir. Ama bide plajda kullan bakayım en fazla 4 saat ekran süresi verir. Hayvanat bahçesine gittin resim video cekeyim dersen ekran suren en fazla 3 3.5 saat olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 12 Eylül 2017; 11:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Bu cihazı alacak bir kişi bu forumda pil ile ilgili soru sorduğu zaman(ben de bu soruyu sordum...) günlük kullanımda hangi uygulamalar açık hangi modda, hangi servisler aktif bu tür detaylı bir açıklama yaparak cevap verilmeli diye düşünüyorum...
  • GROUPİN kullanıcısına yanıt
    Gece beklemede güç tasarrufu fln açmadan sadece aod kapalı şekilde %2 gidiyor
  • GROUPİN kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi göreceli bir durum bahsettiğiniz. Siz aod hayranısınızdır bir başkası için anlamı yoktur. Ya da edge ekranın o görüntüsünü seviyorsunuzdur bir başkası için o fonksiyon gereksizdir. Kısacası görecelidir. Pil konusu sorulduğunda da yanıltıcı cevap kısmı için de, zaten son pil kullanımın altında hangi uygulamayı ne kadar kullandığın yüzde olarak gözüküyor. Aklı eren biri çok rahat kıyaslama yapabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Gece beklemede güç tasarrufu fln açmadan sadece aod kapalı şekilde %2 gidiyor

    Akşam yatmadan önce özellikle dediğiniz şekilde tekrar bir deneme yapacağım. Sonuçları ertesi gün tekrar paylaşacağım.
  • Arkadaşlar S7 Edge'de çalışan en son sürüm AOD, hava durumu,saat ve galeri uygulamalarının sürüm numaralarını söyleyebilir misiniz? Hangisini denediysem bir türlü çalıştıramadım. Özellikle S8 hava durumu ve saati çok şık duruyor. Touchwiz versiyonum 6.1.55.0. Güvenli başlatma seçeneği ile yüklemeyi denedim fakat yükleyemedim uygulamaları. Sizinde güncellemeye değer önerileriniz varsa yüklemeyi isterim.
  • GROUPİN kullanıcısına yanıt
    aynen ben de eğlence modunda kullanıyorum. Tema olarak koyu renk seçtim ama pilden değil de görünüm olarak daha hoşuma gittiğinden. Konum kapalıdır ihtiyacım olursa açarım. Ekran süresini hiç önemsemem. package dis.pro. programı kurulu değil. Sadece kullanmadığım için Facebook devredışı bırakılmış durumda. Telefonu su geçirmezliği, sd kart takılabilirliği ve 2K ekranı için aldım. Donanım zaten tavan.
  • mesajlar 4.1.01
    mesaj servisi 4.0.59
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khan143

    Aynen dediğiniz gibi göreceli bir durum bahsettiğiniz. Siz aod hayranısınızdır bir başkası için anlamı yoktur. Ya da edge ekranın o görüntüsünü seviyorsunuzdur bir başkası için o fonksiyon gereksizdir. Kısacası görecelidir. Pil konusu sorulduğunda da yanıltıcı cevap kısmı için de, zaten son pil kullanımın altında hangi uygulamayı ne kadar kullandığın yüzde olarak gözüküyor. Aklı eren biri çok rahat kıyaslama yapabilir diye düşünüyorum.

    Merhaba,

    Açıkçası aod hayrannı değilim. i4-s4-g3 kullandıktan sonra gerekli bulmuyorum açıkçası. Edge ekranı içinse evet benim işime fazlasıyla yarıyor. Aramlar, cihaz bakımını v.s. kısa yolda bu ekran üzerinden yapıyorum.
    Pil kullanımına gelince şöyle bir şey göstereyim.





    Resimlerden de anlaşılacağı üzere telefonu sabahtan beri anca bu kadar kullanabildim ve buna karşın aldığım ekran süresi bu. Detaylı olarak yazmak gerekirse; Aod gece ekranı açık, konum açık, wifi açık, lte açık, parlaklık otomatik, oto senk. açık, tüm bildirimler açık, performans modu eğlence olarak seçili. Konumum itibari ile de lte çekim gücü değişkenlik gösteriyor! Kısacası telefonda ne var ne yok açık.

    6-7 saat ekran süresi alan arkadaşlar neye göre, hangi özelliklere göre (kapalı ve ya açık) detaylı şekilde açıklarsa sevinirim. Aldığımız bu cihazlar ucuz cihazlar değil. Özellikle bu cihazı yeni alacak arkadaşlar açısından pil konusunda bu tür yorumlar yapılırsa daha yararlı olur!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: W.Klitschko

    Bana kalırsa ikisininde almaman çünkü her halükarda kılıf kullanmadan kullanırsan ilk düşüşte kırılır çünkü telefon camdan ve ikisininde ekranı cok pahalı kaldiki samsung servisleri rezalet bense var afedersin köpeklerden pişmanım satıp başka model alcam tavsiye etmem tabiki karar sizin

    +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1
  • gorkemykn G kullanıcısına yanıt
    güvenli açılış ile touchwiz yüklemiştim daha önce. Fakat bu son güncellemeyi yüklemedi. Bende güvenli başlatmayı iptal ettim tekrar başlattım ve bu sefer 6.1.55.0 güncellemesi yüklendi. Daha önce yüklenmeyen AOD de yüklendi bu sefer. Ama AOD takılmalara kapanmalara sebep oldu kaldırdım 2.0.73 sürümüne döndüm.

    Yani yüklenmiyorsa "güvenli başlatma" seçeneğini değiştirip telefonu kapatıp açın yükleniyor s8 uygulamaları.
  • Arkadaşlar,

    AOD sürekli kullanan biri değilim. Fakat gözlemlediğim kadarıyla samsung' un kendi sitesinde sunulan ibarede, "Telefonunuz cebiniz ve ya çantanızdayken yüz üstü çevrilmişken veya cihaz pili azken otomatik devre dışı olacak kadar akıllıdır." az önce denedim ve bu özelliğin herhangi bir şekilde otomatik olarak kapanmadığını gördüm. Sizde de aynı mı ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtsbora


    quote:

    Orijinalden alıntı: ohen

    ben getirttim. getirtirsen exynoslu model getir. hiçbir sorun yaşamazsın.

    Teşekkürler. Exynoslu versiyonu önermenizin sebebi ülkemize uyumlu olduğu için mi, imei çakma ile ilgili mi?

    2. Dediğiniz. Snapdragonu bizim telciler tanımaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün çok ilginç bir şey oldu. Saat 7 gibi telefonu %84 şarjla biraktım. Sabah telefonu elime aldığımda şarj %0 olmuş telefon kapanmıştı.



    Ne oldu anlayamadım ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Virus vs. olabilir mi? Instagram uygulaması tüm şarjı harcamış gibi.


    https://i.hizliresim.com/pGvXLz.png

    https://i.hizliresim.com/kXZGlv.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkx1925 -- 12 Eylül 2017; 13:56:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GROUPİN kullanıcısına yanıt
    ekran > ekranı kapalı tut
    bu seçeneği işaretlerseniz aod kapanır cebe girdiğinde.
  • Veri akışı fazla değil ama bataryayı asıl tüketen Kamera olmuş (5 saat 38 dk) Instagram kullanmadığım için bilmiyorum canlı kamera bağlantısı vb bir uygulaması filan oluyor mu?
  • İnstagram açıkken bazen orta tuşa basmak istediğinizde hemen üzerinde yer alan fotoğraf ekleme butonuna dokunulabiliyor. Uygulamayı da kapatmazsanız kamera açık kalıyor. Görüldüğü üzere kamera kapanmadığı için bütün şarjı yemiş
  • 
Sayfa: önceki 36753676367736783679
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.