Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.726
Cevap
53
Favori
305.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infest06

Merhaba kismetse yarin telefonu alacagim , b ana telefonu koruyacak, munkunse yere dusun ce ekran yere deymeyecek saglam bir kilif/kapak cam onerebilir misiniz

Tercihen ucuz

Telefonu aldım tavsiyesi olan yok mu vereyim siparişini
  • quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

quote:

Orijinalden alıntı: furkan5a

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Apple, çok daha önceden kendini belli etti. Apple, bana göre müşterisini sonuna kadar sömürmeyi kendisine ilke edinmiş bir firma. Bu yüzden hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum ve çevremdekilere de kullandırtmıyorum. Fahiş fiyatlarla satılan iPhoneların yaptığı herşeyi hatta daha fazlasını iPhoneların yarı hatta üçte biri fiyatına satılan Android telefonlar da yapıyor. iPhoneların kameraları da öyle abartıldığı gibi mükemmel çekim yapmıyor.

Ben apple veya android fanboy'u değilim. Şöyle düşünelim, bu telefon için 1500-1600 lira civarında paralar verdi bir çocuğumuz değil mi? Fakat henüz 1 yıl dolmadan çoğu kullanıcı bataryadan şikayetçi olmaya başlamış ben de dahil. Muhtemelen uzun ömürlü bir cihaz olmayacak pek çok kullanıcı için. Sonra gidip yeni bir telefon alacağız o da olacak 1500 lira civarı, bize maliyeti oldu mu 3000 tl? Üstelik daha 2 sene falan dolmadan. Onun yerine gider iPhone alırım 3000 liraya uzun ömürlü kullanırım arkadaşımda 4s var ilk çıktığı zaman aldı halen kullanıyor ve halen taş gibi telefon. Biraz pahalı olsun kaliteli olsun.

A5 2016 ne zamandır kullaniyorsun ve batarya sorunun mu var aciklarmisin

Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. O kadar da titizlikle kullanıyorum üstelik, daha önceden yazılım ve donanım hakkında çalışmalarım olmuştu, bu nedenle bilinçli bir kullanıcıyım diyebilirim. Telefonumun bataryası stabil değil. Daha önce de yazdım ama %20 iken falan telefonu kapatıyorum gece, sabah bir alıyorum telefon kapanmış falan :) Belki de benim telefonumla ilgili sadece ama çevremdeki insanlardan bataryanın sapıttığı ile ilgili çok yorum aldım. Telefonu ilk aldığımda ben de bataryası muazzam müthiş falan diyordum, şimdi de çok kötü bir performansı yok tabii ama dediğim gibi sapıttı batarya :)

Garantisi varsa batarya pil degisimi niye yapmiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Apple, çok daha önceden kendini belli etti. Apple, bana göre müşterisini sonuna kadar sömürmeyi kendisine ilke edinmiş bir firma. Bu yüzden hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum ve çevremdekilere de kullandırtmıyorum. Fahiş fiyatlarla satılan iPhoneların yaptığı herşeyi hatta daha fazlasını iPhoneların yarı hatta üçte biri fiyatına satılan Android telefonlar da yapıyor. iPhoneların kameraları da öyle abartıldığı gibi mükemmel çekim yapmıyor.

Ben apple veya android fanboy'u değilim. Şöyle düşünelim, bu telefon için 1500-1600 lira civarında paralar verdi bir çocuğumuz değil mi? Fakat henüz 1 yıl dolmadan çoğu kullanıcı bataryadan şikayetçi olmaya başlamış ben de dahil. Muhtemelen uzun ömürlü bir cihaz olmayacak pek çok kullanıcı için. Sonra gidip yeni bir telefon alacağız o da olacak 1500 lira civarı, bize maliyeti oldu mu 3000 tl? Üstelik daha 2 sene falan dolmadan. Onun yerine gider iPhone alırım 3000 liraya uzun ömürlü kullanırım arkadaşımda 4s var ilk çıktığı zaman aldı halen kullanıyor ve halen taş gibi telefon. Biraz pahalı olsun kaliteli olsun.

A5 2016 ne zamandır kullaniyorsun ve batarya sorunun mu var aciklarmisin

Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. O kadar da titizlikle kullanıyorum üstelik, daha önceden yazılım ve donanım hakkında çalışmalarım olmuştu, bu nedenle bilinçli bir kullanıcıyım diyebilirim. Telefonumun bataryası stabil değil. Daha önce de yazdım ama %20 iken falan telefonu kapatıyorum gece, sabah bir alıyorum telefon kapanmış falan :) Belki de benim telefonumla ilgili sadece ama çevremdeki insanlardan bataryanın sapıttığı ile ilgili çok yorum aldım. Telefonu ilk aldığımda ben de bataryası muazzam müthiş falan diyordum, şimdi de çok kötü bir performansı yok tabii ama dediğim gibi sapıttı batarya :)

Garantisi varsa batarya pil degisimi niye yapmiyorsun

Garantisi var vereceğim zaten yakın bir zamanda.

• Telefon için jelatin arıyorum ama bir türlü bulamadım.Kullanan ya da bulan var mı?İnternetten veya İstanbul içi alabilirim.Camlar çok kalın geliyor ve kalan boşluk gerçekten rahatsız ediyor.Önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashab-ı Kehf

Telefon için jelatin arıyorum ama bir türlü bulamadım.Kullanan ya da bulan var mı?İnternetten veya İstanbul içi alabilirim.Camlar çok kalın geliyor ve kalan boşluk gerçekten rahatsız ediyor.Önerilerinizi bekliyorum

Telefonun en kotu yanida bu uygun cam falan yok

• quote:

quote:

Telefon için jelatin arıyorum ama bir türlü bulamadım.Kullanan ya da bulan var mı?İnternetten veya İstanbul içi alabilirim.Camlar çok kalın geliyor ve kalan boşluk gerçekten rahatsız ediyor.Önerilerinizi bekliyorum

bu telefona en iyi olan ekran koruyucu zore marka nano glass var, o kenarlarda fazla açıklık bırakmıyor, en azından ekran kısmını tam kapatıyor, kavisli siyah kısımlarda çok az açıklık oluyor o kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk aldığım günden beri hizli sarj kullanıyordum(5ay oldu) . İlk aylarda 8 9 10 saat ekran suresi aliyordum kullanim yoğunluğuna bağlı olarak. Son zamanlarda ekran suresi 7ye düşmüştü. Son birkaç gündür hizli sarj kullanmıyorum ekran surem 10 saate cikti
  • hızlı şarjı çıkardım ben de dün. Zaten yatarken takıyordum hızlı şarj olmasının bir mantığı yoktu benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suncent93

Ilk aldığım günden beri hizli sarj kullanıyordum(5ay oldu) . İlk aylarda 8 9 10 saat ekran suresi aliyordum kullanim yoğunluğuna bağlı olarak. Son zamanlarda ekran suresi 7ye düşmüştü. Son birkaç gündür hizli sarj kullanmıyorum ekran surem 10 saate cikti

10 saat çok iyi süre. Mobil veri falan kapalı sanırım

• Evet wifi açık hep ama surekli sosyal medya spotify falan açık oluyor

• Daha önce yazmıştım ama bazı arkadaşlar yine kılıf ve cam filmi konusunda soru sormuş.

3 aydır,telefonu çıkardım ve bu kılıfın içine koydum.Telefonda en ufak bir çizik yok.

1.Cam filmi derdi yok.
    2.Cam ve metali hissediyorsunuz kılıfız kullanır gibi.
    3.Akıllı ekranı olduğu için çağrı cevaplama işlemini kapağı açmadan hallediyorsunuz.
    4.Konuşurken yüzünüz telefona değmediği için temiz kalıyor.

Telefon kutudan çıkmış gibi duruyor.Kılıfa gelirsek,alırken korkmuştum o kadar para verdik diye.Deformasyon olmuyor.Sadece arka yüzeyde özellikle kamera çevresinde çizikler mevcut ama belli olmuyor koyu renginden dolayı..

Daha önce 20 ay kullandığım tele 2 cam filmi,kılıf,kapak vs. derken 100-130 lir arasında para harcamıştım onca sabretmeme rağmen.

Bu kılıfa 180 lira vermiştim,160'a felanda vardı internette.

Kılıfta çizilme hariç hiç bir deforme yok olmuyor.O deri kısmı hakikatten kaliteli,kapağı arkaya sıfır yapsanız bile zamanla bozulmuyor.

Cam filmi,kapak vs. uğraşmak yerine bu kılıfı alın geçin,bu telefonun hakkı bu beyler...

Filmsiz cama dokunmak,metali hissetmek,aramaları felan cevaplamak.Ayrıca müzikleri felan değiştirmek çok fonksiyonlu.

3 aydır kullanıyorum,hani çöp olacak malzemeden yapmamış adamlar parasını haketdiyor.

Hem telefon güvende hemde metal ve cam herşey sizde :)

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    tema oldukça iyiymiş zaten 10 milyon indirme sayısı var hoşuma gitti ama benim ufak bir sıkıntım var şu ilk ekran bana gelmiyor hava durumu saat tarihin olduğu ekran telefonda orayı gizleme ayarı var mı acaba orayı mı kapattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbilek -- 24 Aralık 2016; 12:24:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: glorya_

quote:

quote:

bu telefona en iyi olan ekran koruyucu zore marka nano glass var, o kenarlarda fazla açıklık bırakmıyor, en azından ekran kısmını tam kapatıyor, kavisli siyah kısımlarda çok az açıklık oluyor o kadar

http://zoreaksesuar.com/-Galaxy-A5-2016-Nano-Glass-Micro-Ekran-Koruyucu-Ön-Arka
    Bu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: altinbilek

tema oldukça iyiymiş zaten 10 milyon indirme sayısı var hoşuma gitti ama benim ufak bir sıkıntım var şu ilk ekran bana gelmiyor hava durumu saat tarihin olduğu ekran telefonda orayı gizleme ayarı var mı acaba orayı mı kapattım

Ne temasi hocam ?

• Android 7 güncellemesi GsmArena'da konuşulmaya başlandı. 2016'nın alacağı kesin. Hatta haberde söylendiği kadarıyla 2015'ler dahi güncellenebilir. Böyle bir şey olursa, Android tarihinde 4.4 KitKat ile satışa sunulan A5(2015) aldığı 3 büyük güncelleme ile bütün kalıpları yıkar. Bu durumda A5(2016)'nın Android 8'i de alacağı ihtimali oldukça yükselir.

Edit : Link

GSMArena.com
    Original Samsung Galaxy A5 is getting Android 7.0 Nougat update in January
    http://www.gsmarena.com/original_samsung_galaxy_a5_is_getting_android_70_nougat_update_in_january-news-22319.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 24 Aralık 2016; 13:44:30 >

• quote:

quote:

Ne temasi hocam ?

Nova Launcher 5.0
  • quote:

Ana ekranda istediğini yapabiliyorsunuz. Tema desteği de var ama ben Antimo icon paketi yükledim telefona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Merhabalar...

Ekim'in başlarında kardeşime iki telefon almıştım.. Biri Galaxy A3 diğeri A5.. Kardeşimin A3'ü beğenmesi sbebiyle A5 bende kaldı.. İlk zamanlarda düzgün giden şarjı o zamandan bu zamana özellikle %15'de iken çok çabuk bitmeye başladı. Forumdaki arkadaşların da en büyük sıkıntısı bu zannedersem.
    Başımdan şöyle bir olay geçti.. Kardeşimin telefon elimde iken %5 şarjının kaldığını fark ettim. Ona "hemen şarja koy yoksa kapanır" dedim. Bana "Yok abi kurcalamazsam bayaa bi gidiyor" dedi. Bende " benim telefon hemen kapanıyor" deyince kardeşim bana "Zaten ben ne zaman senin hızlı şarj cihazınla şarz etsem telefonun şarjı yarı yarıya düşüyor. Pili daha erken bitiyor" deyince bende jeton düştü..
    Benim telefonu onun şarj cihazıyla şarj ettim. Daha önce 2 gün zor giden telefon ilk yavaş şarjında iken 3 günü tamamladı. Hatta bugün saat 11:30 civarı gibi %12 de iken tekrar kardeşimin şarj adaptörü ile 2. şarja taktım. Hemen düzelmesini beklemiyorum ama ilk şarjda bu kadar fark ettiyse zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum..

Evet forumda uzun süre tartışıldı konuşuldu bu konu kesin olarak şunu söyleyebilirim ki hızlı şarj bataryanın ömrünü daha erken bitiriyor.. Kardeşimin A3'ün de 2.300mah. lik batarya bulunuyor ve %1'de iken bile kapanmıyor. Fakat bizimkiler %5'e düştüğünde şarj adaptörüne taana kadar kapanıyor.
    Ama ben telefonu ilk aldığımda %1'e kadar düştüğünde kapanmadığına şahidim.
    Ne olursa olsun bu hızlı şarj mevzusu gözümde artık bitmiştir.

Galaxy A3'ün şarj adaptörü 5v 1.5amp. A5'in adaptörü 9v 2.amp. Yalnız üzerindeki yazılardan anladığım kadarıyla hızlı şarjı desteklemeyen modellerde 5v 1.6amp le şarj ediyor.. Bizim telefonların hızlı şarj etmesini önleyebileceğimiz bir yöntem varmıdır..

Not : Bu sitede hızlı şarj'ın pilin ömrünü bitirdiği ve zaman içinde zarar verdiğini anlatan bir yazı buldum...
    Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    Hızlı Şarj Batarya Ömrünü Bitiriyor! - ShiftDelete.Net
    http://shiftdelete.net/hizli-sarj-batarya-omrunu-bitiriyor-61896

Telefonun bataryası değişebilir olsa bu kadar kafaya takmam ama malesef değişebilir değil. Servise göndermek lazım. :(

+1000 hızlı şarj adaptörü kullanan diğer Samsung S7 vs. telefon kullanıcıları da bizim gibi aynı dertten müzdarip olduğunu forumda açılan konulardan öğrenebilirsiniz. Yani bu genel bir durum. Sorun pil hücrelerinin 1-1,5 amperlik şarja uyumlu olmasından kaynaklanıyor..

Merhaba, aynı şekilde kardeşimde A3 bende A5 var. Li-ion 18650 ve ni-mh şarjlı kalem pil konusunda tecrübem olduğundan ve hızlı şarjın zararlarını ve hızlı şarj olan her tür kimyasal yapıda pilin hızlı boşalacağını biliyordum ve telefonu almadan 5V 2A orjinal Samsung şarj cihazını ve Tronsmart 20 AWG altın kaplama uçlu micro USB kablo aldım. Anroid versiyonunu da 5.1 e düşürdüm % 25-35 pil ömrü arttı.

A3 şarj cihazı üzerinde 1.55A yazıyor ama A5 orjinal kablosu ile A5 in çektiği akım olan 1.75-1.77A verebiliyor ama yazın sıcakta zorlandığından çok ısınıyor sıkıntı olur, A3 micro USB kablosu çok ince ve dandik max 1.5A veriyor. ( A3 1.35A akım çeker)

Samsung orjinal 5V2A iarj cihazı 2.1-2.2 A akım verebiliyor. Samsung şarj cihazları kaliteli ama kabloları çık dandik, LG kablo da aynı birkaç ay sonra yeterli akımı iletmiyor, telefonda daha yavaş şarj olmaya başlıyor.

Bu şarj cihazı ile gelen kablo 1.5m çok uzun ve A5 kutusundaki kadar kaliteli değil.
    PDAteknoloji
    Samsung Orjinal Micro USB Ev Şarj Aleti - Beyaz EP-TA12EWEUGWW - PDATeknoloji
    http://www.pdateknoloji.com/samsung-orjinal-ev-sarj-aleti-beyaz-epta12eweugww_48885.html

Tronsmart kablo normalde tek olarak satılmıyor ve 20AWG 0.75mm tel kalınlığı olduğundan biraz kalındır. Elimde en fazla 2.5A çeken cihaz yada 2.5A akım verebilen şarj cihazı var, fotosunu ekledim Tronsmart kablo 13A kadar akım iletebiliyormuş.
    GeekBuying
    Tronsmart [5 Pack] 1ft*1 & 3.3ft*3 & 6ft*1 Gold Plated USB 2.0 Male to Micro USB Cable 1.8M 1M 0.3M - White
    http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart--5-Pack--Gold-Plated-USB-2-0-Male-to-Micro-USB-Cable-1ft-3-3ft-6ft---White-362049.html

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 25 Aralık 2016; 4:9:5 >

• Çin markalarıyla a5 2016 yı nasıl kıyaslıyorsunuz hayret..

Hiç değilse kalşteyi servisini falan geçtim zaten de şu çin telefonların sar değerlerine bari bakın nasıl bir zehir aldığınızı anlamanıza yardımcı olur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 25 Aralık 2016; 11:08:42 >
  • quote:

quote:

Apple ci olmadığını bilmem de iphone dan anlamadığın kesin. İphone ların batarya sıkıntısı meşhur zaten 3-4 bin tl verip tel alacaksın 5 ay sonra batarya ölecek. 4s kullanan arkadaşın eğer şimdiye kadar en az 4 kere bataryayı değiştirmediyse eminimki şimdi hiç kullanmasa bile günde en az 4 kere şarj ediyordur.

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.