Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lgodtr

quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Apple, çok daha önceden kendini belli etti. Apple, bana göre müşterisini sonuna kadar sömürmeyi kendisine ilke edinmiş bir firma. Bu yüzden hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum ve çevremdekilere de kullandırtmıyorum. Fahiş fiyatlarla satılan iPhoneların yaptığı herşeyi hatta daha fazlasını iPhoneların yarı hatta üçte biri fiyatına satılan Android telefonlar da yapıyor. iPhoneların kameraları da öyle abartıldığı gibi mükemmel çekim yapmıyor.

Ben apple veya android fanboy'u değilim. Şöyle düşünelim, bu telefon için 1500-1600 lira civarında paralar verdi bir çocuğumuz değil mi? Fakat henüz 1 yıl dolmadan çoğu kullanıcı bataryadan şikayetçi olmaya başlamış ben de dahil. Muhtemelen uzun ömürlü bir cihaz olmayacak pek çok kullanıcı için. Sonra gidip yeni bir telefon alacağız o da olacak 1500 lira civarı, bize maliyeti oldu mu 3000 tl? Üstelik daha 2 sene falan dolmadan. Onun yerine gider iPhone alırım 3000 liraya uzun ömürlü kullanırım arkadaşımda 4s var ilk çıktığı zaman aldı halen kullanıyor ve halen taş gibi telefon. Biraz pahalı olsun kaliteli olsun.

A5 2016 ne zamandır kullaniyorsun ve batarya sorunun mu var aciklarmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar telefon A5 2016 ve halen güncelleme gelmedi. 5.1.1 de kaldı. And 6 nezaman gelir. Paralel int garantili. United Arab Emirates yazıyor.

• Beyler kimse bataryadan şikayetçi olmasın elinizdekine şükredin bu telefonun bataryasi dehset derecede güzel.Bundan 1 ay once telefonunun donmasindan sikayetci olduğum için s6 almaya karar verdim ve aldim ama ben a5 e öyle alışmıştim ki bataryasina s6 da oyle olur sandim ama hic beklediğim kadar deil en fazla 3 saat ekran suresi onun icin de full wifi ve oyun oynamamak gerek genelde 2 saat ekran suresi aliyorum ben hayatimda böyle saçmalık gormedim hiç mi düşünmediler acaba yaparken bunu siz yatip kalkıp şükredin bataryaniza siz batarya görmediniz daha :))
  • brc27 B kullanıcısına yanıt
    Kardes sana guncelleme gelmez kendin rom yuklemen lazim sammobile den indir son sürümü

• Merhaba kismetse yarin telefonu alacagim , b ana telefonu koruyacak, munkunse yere dusun ce ekran yere deymeyecek saglam bir kilif/kapak cam onerebilir misiniz

Tercihen ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Merhaba kismetse yarin telefonu alacagim , b ana telefonu koruyacak, munkunse yere dusun ce ekran yere deymeyecek saglam bir kilif/kapak cam onerebilir misiniz

Tercihen ucuz

Şimdiden hayr'lı olsun. Koruyucu kapak değil de pil koruyucu olarak kutudan çıkan hızlı şarj adaptörü ile şarj etme. Samsung'un 5v 1,5amper veren şarj adaptörü (A3) kullan. Çünkü hızlı şarj'la sürekli şarj ettim sütten ağzım yandı şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorum

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    Valla okudum hocam bende pil yorumlarini bazgecsem mi dedim olctum bictim en kotu 100 tl verir degistirirz dedim ama neyle sarj etcez bilemedm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lgodtr L kullanıcısına yanıt
    Aynı batarya sıkıntısı iPhone'da da olacak. Hem de orta seviye bir Android telefonun bataryası sıkıntılı halinin şarjı yine de sıkıntısız iPhone ile aynı gidiyor. 1600 TL'ye orta seviye bir Android telefon aldım kullanıyorum 1 sene oldu çok memnunum herhangi bir kasma donma yok. Bütçemi biraz daha zorlayıp iPhone 6S de alabilirdim ama gereksiz bulduğum için almadım. Şuan kullandığım telefonun şarjı biraz daha az gitmeye başladı ama birkaç gün sonra gidip garantiden yeni batarya taktırıcam batarya da telefon ile birlikte 2 yıl garantili. Kamera olarak iPhone 6 Plus'tan iyi 6S Plus ile aynı hatta bi tık daha iyi bile olabilir. Şarjı daha uzun gidiyor, kasma falan da yok. iPhone alanların çoğu iPhone'u statü sembolü sanıyorlar ve çevreye hava atmak için alıyorlar. Benim etrafa hava atıyım diye bir derdim de yok. O yüzden gereksiz buluyorum.

• quote:

Aynı batarya sıkıntısı iPhone'da da olacak. Hem de orta seviye bir Android telefonun bataryası sıkıntılı halinin şarjı yine de sıkıntısız iPhone ile aynı gidiyor. 1600 TL'ye orta seviye bir Android telefon aldım kullanıyorum 1 sene oldu çok memnunum herhangi bir kasma donma yok. Bütçemi biraz daha zorlayıp iPhone 6S de alabilirdim ama gereksiz bulduğum için almadım. Şuan kullandığım telefonun şarjı biraz daha az gitmeye başladı ama birkaç gün sonra gidip garantiden yeni batarya taktırıcam batarya da telefon ile birlikte 2 yıl garantili. Kamera olarak iPhone 6 Plus'tan iyi 6S Plus ile aynı hatta bi tık daha iyi bile olabilir. Şarjı daha uzun gidiyor, kasma falan da yok. iPhone alanların çoğu iPhone'u statü sembolü sanıyorlar ve çevreye hava atmak için alıyorlar. Benim etrafa hava atıyım diye bir derdim de yok. O yüzden gereksiz buluyorum.

İşte bu yorumlar beni öldürüyor, benim hava atmak gibi bi derdim yok ihtiyacım da yok zaten :) Statüyü falan iPhone'da bulacaksak ayvayı yedik, ben alırsam kalite için alırım. Şu an iPhone'da gerek servis gerek telefon olarak bulduğunuz kaliteyi diğer çoğu telefonda bulamıyorsunuz bu bir gerçek. Bu işin havayla cakayla alakası yok, en azından benim açımdan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan5a

quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

quote:

Apple, çok daha önceden kendini belli etti. Apple, bana göre müşterisini sonuna kadar sömürmeyi kendisine ilke edinmiş bir firma. Bu yüzden hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum ve çevremdekilere de kullandırtmıyorum. Fahiş fiyatlarla satılan iPhoneların yaptığı herşeyi hatta daha fazlasını iPhoneların yarı hatta üçte biri fiyatına satılan Android telefonlar da yapıyor. iPhoneların kameraları da öyle abartıldığı gibi mükemmel çekim yapmıyor.

Ben apple veya android fanboy'u değilim. Şöyle düşünelim, bu telefon için 1500-1600 lira civarında paralar verdi bir çocuğumuz değil mi? Fakat henüz 1 yıl dolmadan çoğu kullanıcı bataryadan şikayetçi olmaya başlamış ben de dahil. Muhtemelen uzun ömürlü bir cihaz olmayacak pek çok kullanıcı için. Sonra gidip yeni bir telefon alacağız o da olacak 1500 lira civarı, bize maliyeti oldu mu 3000 tl? Üstelik daha 2 sene falan dolmadan. Onun yerine gider iPhone alırım 3000 liraya uzun ömürlü kullanırım arkadaşımda 4s var ilk çıktığı zaman aldı halen kullanıyor ve halen taş gibi telefon. Biraz pahalı olsun kaliteli olsun.

A5 2016 ne zamandır kullaniyorsun ve batarya sorunun mu var aciklarmisin

Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. O kadar da titizlikle kullanıyorum üstelik, daha önceden yazılım ve donanım hakkında çalışmalarım olmuştu, bu nedenle bilinçli bir kullanıcıyım diyebilirim. Telefonumun bataryası stabil değil. Daha önce de yazdım ama %20 iken falan telefonu kapatıyorum gece, sabah bir alıyorum telefon kapanmış falan :) Belki de benim telefonumla ilgili sadece ama çevremdeki insanlardan bataryanın sapıttığı ile ilgili çok yorum aldım. Telefonu ilk aldığımda ben de bataryası muazzam müthiş falan diyordum, şimdi de çok kötü bir performansı yok tabii ama dediğim gibi sapıttı batarya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Yeni bir güncelleme geldi.

O güncelleme bana geleli bayağı oldu hocam

İşletim sistemi açısından belki fakat kasa olarak iPhonelar gayet kalitesiz. Öyle ahım şahım mükemmel bir servisi de yok. Herkes Apple servisinin sıfır telefon verdiğini sanıyor ama servisin değişim ile verdiği telefonlar yeni telefonlar değil. Başkalarının kullanıp servise değişim amaçlı verdiği sorunlu telefonlar. Onları onarıp başkalarına sıfır telefon diye kakalıyorlar. O telefonlar da birkaç ay sonra tekrar sorun çıkarmaya başlıyor. İnsanımız da inanıyor Apple servisi mükemmel sıfır telefon veriyor diyor. 15 dakikalık bir batarya değişimi için de 15 gün bekletiyorlar.

• Arkadaşlar sizlere NOva launcher'in son versiyonu olan 5.0'ı tavsiye ediyorum. Google Play'den indirebilirsiniz. Ayarlarını yaptıktan sonra ve bir de icon paketi yükledikten sonra Nougat 7.0 arayüzüne sahip oluyorsunuz.. Zaten indirime de girdi isterseniz satın da alabilirsiniz. Ben çok beğendim bu versiyonu Samsung'un TouchWiz arayüzü çok can sıkıcı olmaya başlamıştı. Değişiklik isterseniz deneyebilirsiniz. Kasmıyor hızlı ve şarj tüketmiyor..
    Kalın Sağlıcakla..

• quote:

İşletim sistemi açısından belki fakat kasa olarak iPhonelar gayet kalitesiz. Öyle ahım şahım mükemmel bir servisi de yok. Herkes Apple servisinin sıfır telefon verdiğini sanıyor ama servisin değişim ile verdiği telefonlar yeni telefonlar değil. Başkalarının kullanıp servise değişim amaçlı verdiği sorunlu telefonlar. Onları onarıp başkalarına sıfır telefon diye kakalıyorlar. O telefonlar da birkaç ay sonra tekrar sorun çıkarmaya başlıyor. İnsanımız da inanıyor Apple servisi mükemmel sıfır telefon veriyor diyor. 15 dakikalık bir batarya değişimi için de 15 gün bekletiyorlar.

Her neyse hocam, ben direkt olarak android düşmanı veya apple sevdalısı değilim hangisi işime menfaatime geliyorsa onu kullanırım gereksiz tartışmaya gerek yok :) Her firma sonuç olarak millete kazık atma para kazanma peşinde Samsung Note 7'yi alelacele üretti sonra milletin suratında patladı telefonlar, başka telefonlarda başka türlü sorunlar var. İnsanlar istediğini alır istemediğini almaz telefona göre insanları sınıflandırmak yanlış bence, saygılar :)

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    Bildirim simgeleri çalışıyor mu hocam uygulamalarin üzerinden gözüken bildirimler , teslaydi galiba novada kullanilan ?

Samsung Türkiye garantili. Muhtemelen senin ROM başka bir ülkenin. Ülkelere göre yayım zamanları farklılık gösteriyor sanıyorum. Şimdilik fark edilebilecek bir iyileştirme görmedim. Batarya süresi ve hızı konusunda farklılık yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Samsung Türkiye garantili. Muhtemelen senin ROM başka bir ülkenin. Ülkelere göre yayım zamanları farklılık gösteriyor sanıyorum. Şimdilik fark edilebilecek bir iyileştirme görmedim. Batarya süresi ve hızı konusunda farklılık yok gibi.

Yoo hayır benimki de Türkiye garantili Türkiye romlu cihaz :)
    İlginç. O zaman aynı ülke cihazlarında bile güncelleme zaman farklılığı. Neyse en azından belki de Samsung tarihindeki güncelleme ile en çok desteklenen model bu oldu. A710 forumunda kullanıcılar, A510'a gelen güncellemeler nedeniyle hayıflanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatros86

Bildirim simgeleri çalışıyor mu hocam uygulamalarin üzerinden gözüken bildirimler , teslaydi galiba novada kullanilan ?

prime versiyonunu satın alırsanız tesla çalışıyor. Ama ben beleş olan sürümünü indirdim. Bunda bile reklam yok
  • Gece şarjım sonlara doğru yaklaşıyordu %5 indi ve telefonun ekranı gitti.sarj bitti sandim sonra kendini restledi.10 defaya yakin açılış logosu geldi samsung yazisi geldi ve sarji bitene kadar sürekli rest atip durdu kendine.hani takilmis plak gibiydi pin kodu sormadi surekli logo ve samsung yazisi cikip durdu.her restte ekran gelip gitti.bu bir kez daha olmuştu.

Hani pilin son zamanlari gerçekten çok suprizlere gebe.

Bu arada telefonun beyaz dengesinden bahsetmiştim. 900 liralık samsung e5 bembeyaz ekran sunarken a5 kırmızısı ekran sunuyor.bunlari yazarken telefonu arkaya dogru yatık tutuyorum beyaz görmek için.
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.