Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar galaxy a5 in hoparlör performansından memnunmusunuz ? Testlerde a3 ün hoparlörünün daha kaliteli olduğu söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy2005

quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Apple, çok daha önceden kendini belli etti. Apple, bana göre müşterisini sonuna kadar sömürmeyi kendisine ilke edinmiş bir firma. Bu yüzden hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum ve çevremdekilere de kullandırtmıyorum. Fahiş fiyatlarla satılan iPhoneların yaptığı herşeyi hatta daha fazlasını iPhoneların yarı hatta üçte biri fiyatına satılan Android telefonlar da yapıyor. iPhoneların kameraları da öyle abartıldığı gibi mükemmel çekim yapmıyor.

Ben apple veya android fanboy'u değilim. Şöyle düşünelim, bu telefon için 1500-1600 lira civarında paralar verdi bir çocuğumuz değil mi? Fakat henüz 1 yıl dolmadan çoğu kullanıcı bataryadan şikayetçi olmaya başlamış ben de dahil. Muhtemelen uzun ömürlü bir cihaz olmayacak pek çok kullanıcı için. Sonra gidip yeni bir telefon alacağız o da olacak 1500 lira civarı, bize maliyeti oldu mu 3000 tl? Üstelik daha 2 sene falan dolmadan. Onun yerine gider iPhone alırım 3000 liraya uzun ömürlü kullanırım arkadaşımda 4s var ilk çıktığı zaman aldı halen kullanıyor ve halen taş gibi telefon. Biraz pahalı olsun kaliteli olsun.

Apple ci olmadığını bilmem de iphone dan anlamadığın kesin. İphone ların batarya sıkıntısı meşhur zaten 3-4 bin tl verip tel alacaksın 5 ay sonra batarya ölecek. 4s kullanan arkadaşın eğer şimdiye kadar en az 4 kere bataryayı değiştirmediyse eminimki şimdi hiç kullanmasa bile günde en az 4 kere şarj ediyordur.

Apple'dan gayet de iyi anlıyorum siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız veya anlamak istememişsiniz. Ben apple'ın bataryası bundan daha iyi gider diye bir iddiada bulunmadım. Ben kaliteden bahsediyorum. Her neyse herkes istediğini almakta özgür :) Ben bu tartışmalardan hoşlanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

Arkadaşlar galaxy a5 in hoparlör performansından memnunmusunuz ? Testlerde a3 ün hoparlörünün daha kaliteli olduğu söyleniyor.

A3 bilmiyorum ama ne kötü ne iyi arada derede bir performansi var.

Eski telefonlarım olan nokia 5800 ve htc m8 i özledim ses konusunda.

S3 minim vardı hani o bile daha tok hoş sesi vardı diye hatırlıyorum.

En azından hoparlör konumu güzel.

Samsung hoparlör konusuna felan egilmesi gerekiyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzmanÇavuş06

quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

Arkadaşlar galaxy a5 in hoparlör performansından memnunmusunuz ? Testlerde a3 ün hoparlörünün daha kaliteli olduğu söyleniyor.

A3 bilmiyorum ama ne kötü ne iyi arada derede bir performansi var.

Eski telefonlarım olan nokia 5800 ve htc m8 i özledim ses konusunda.

S3 minim vardı hani o bile daha tok hoş sesi vardı diye hatırlıyorum.

En azından hoparlör konumu güzel.

Samsung hoparlör konusuna felan egilmesi gerekiyor artık.

Katılıyorum. Çok arada derede bi performansı var. Mesela bi önceki telefonum G3 teki ses performansı daha iyiydi. Ama bu da kötü değil. Sadece daha iyi olabilirdi. Böyle ufak tefek kusurlar olur tabiki. Herşeye rağmen "i love my A5-2016 " :)

• selamlar. A5 2016 almak isteyen arkadaşlar. Bakırköy Marmara Forum Teknosa da güzel bir kampanya var. Teknosa Samsung Türkiye Garantili fiyat 1509 lira. 100 tl Bonus puan veriyor ve anında bonusu çekebiliyorlar. Oldumu size 1409 lira. Ayrıca Marmara Forum 31 Aralık a kadar 1000 tl üzeri alışveriş yapanlara 100 tl lik Marmara Forumda harcanabilir çek veriyor. Yani telefon 1309 tl ye geliyor. Ben 2 gün önce aldım. Bu ara A5 almak isteyen arkadaşlarada bilgi vermek istedim
  • Okurken içim parçalandı büyük geçmiş olsun.

Cihaz hatalı,bozuk vs. olabilir ama insanların işini kötü yapması çok üzücü birşey,kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz.

İnşallah telefonunuza bir çözüm bulursunuz,gerçekten çok üzücü bir durum yaşadığınız.

Bu paralel cihazlara hiç içim ısınmıyor,fredos gelen bilgisayarlar gibi görüyorum onları.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Batarya performansı için zaman ve sabır gerektiren bir işlem var. Önceki sayfalarda paylaşmıştım. Tekrar edeyim. Telefon bitip kapanana kadar kullanın. Daha sonra telefonu kapalı olarak USB'den bilgisayara bağlı olarak şarj edin. Bu işlem 6-8 saat arası sürüyor. O yüzden aramaları kaçırmamak için hattınızı evde bulunan başka bir telefona yönlendirin. Veya gece takılı bırakacaksanız bilgisayarın güç seçeneklerinden kendini kapatmaması için gereken ayarları yapın. Bataryanız %40'ın altına düşmeden yine aynı şekilde USB'den şarj edin. Bu defa açık olarak ta şarj edebilirsiniz. Kendi hızlı şarj cihazınızı kesinlikle kullanmayın. Normal Samsung şarj cihazı kullanın (5V 1.55A).
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• O da olur. Kendisinin hızlı şarj adaptörü bataryaya zarar veriyor. Bu durum sadece A5 için değil bütün marka model telefonlar için geçerli. Hızlı şarj olayı güzel ancak bir bedeli var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

O da olur. Kendisinin hızlı şarj adaptörü bataryaya zarar veriyor. Bu durum sadece A5 için değil bütün marka model telefonlar için geçerli. Hızlı şarj olayı güzel ancak bir bedeli var.

Hizli sarjin sorunu oldugu halde neden uretiliyor peki?

• Arkadaşlar Samsung Tema Mağazasında MIUI DARK isimli temayı kullanıyorum. Görsel olarak çok güzel olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim. Ayrıca en son Nova Launcher dahil birçok launcher denedim fakat touchwiz arayüzünün çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  • furkan5a F kullanıcısına yanıt
    Nedenini ben de çok düşündüm. Hızlanan hayatımız ve buna bağlı talepler en büyük neden bence. Hızlı şarj cihazı ile yarım saatte makul bir süre idare edecek doluluğa ulaşması aslında oldukça büyük bir kolaylık. Ancak bunun bedelini batarya ömrünü sömürerek ödüyoruz. Benzer durum hızlı şarj kullanan Apple ürünlerinde de yaşanıyor. Forumlarda sahiplerinin şikayetleri çığ gibi büyüyor. Aslında durum basit. Dolum süresi ne kadar uzarsa batarya süresi de o kadar uzuyor. USB'den şarj edince batarya süresi standart şarj aletinin süresini oldukça geçiyor. Uygun kullanım bence evde gece şarj ediliyorsa standart Şarj aleti veya USB ile, gün içerisinde ihtiyaç duyuluyorsa ve telefon kullanılacaksa hızlı şarj aletiyle olmalı. Şimdilik batarya teknolojisi bu şekilde. Umarım daha uzun ömürlü çözümler ve teknolojiler bulunur.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Gözünüzü seveyim bu kadar abartmayın ve korkmayın şu hızlı şarj meselesinden.

Altı üstü bir telefon bataryası bu,hızlısı yavaşı ortası yok.Siz ne yaparsanız yapın yıpranacak bir süre sonra.

Hızlı şarjda %10 fazla yıpransa ne olacak.Sonuçta 2900 mah oldukça büyük düzeyde pili var,bu pil bu telefonu en kötü 2 yıl rahat götürür.

Usb'den şarj edince batarya süresi uzuyor demişsiniz,yarın gece takıp sabaha kadar dolsun bakalım bir fark olacak mı deniyeceğim.Ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum ve 28-30 saatte bir şarja takıyorum telefonu.

Hızlı yavaş bunlardan ziyada telefonu zırt pırt şarja takmamak lazım,kritik husus budur bence.

Koskoca teknoloji firmaları bunu yapıp devam etmişse demek ki bir başarı var ortada,şöyle düşünün hızlı şarj çok zararlı birşey olsa her cihazın 2 yıl garantisi var.Adam göz göre göre bataryasını öldürüp servis maliyetini göze alır mı ? Bence almaz.

Kutunun içinden çıkan hızlı şarjla keyfinize bakın.Telefonu alırken hızlı şarj varmışş ooo diye hepimiz atladık şimdi niye kendimize çok görüyoruz.

Orjinal şarj aleti var,telefon ısınmıyor 90 dakika içinde tamamen doluyor mis gibi 5-6 saat ekran süresi alıyoruz halen zararlı mararlı.Bırakın şarj aletini,değerini,kablosunu keyfini çıkarın telefonun.

Bana sunulan teknolojik nimetleri kullanmıyacaksam niye aldım ben bu telefonu ? Düşürüp incitmedikten sonra ötesini kurcalamaya pek gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanÇavuş06 -- 27 Aralık 2016; 3:54:42 >

• UzmanÇavuş06 kullanıcısına yanıt
    Ben sadece yaşanan sorunun kaynaklanma sebebini ve çözüm yolunu gösterdim. İsteyen istediği gibi kullanmakta özgürdür. Siz de dilediğiniz gibi kullanmakta özgürsünüz. Ancak hızlı şarj cihazı ile kullanıp sorun yaşayanların veya %10, %20'lerde telefonun kapanıp yarı yolda bırakmasını istemeyenlerin elinde klasik şarj cihazı varsa veya USB'den şarj edebileceği zamanı varsa tercih edebileceği bir seçenek. Siz tercih etmezsiniz o ayrı. Bataryanın telefonu 2 yıl götüreceğini söylemişsiniz. Forumdaki bir çok arkadaş telefonu alalı bir yıl olmadan bu sorunu yaşamaya başladılar. Sonraki bir yılda neler olabileceğini kestirmek güç. Ayrıca bu telefonun sahiplerinin büyük çoğunluğu yeni modele geçerken ya ikinci elde satarak yeni telefonlarının bir kısım miktarını karşılıyor ya da aile bireylerine bu telefonu veriyor. Bataryası bitik veya serviste açılarak batarya değişimi olmuş bir cihazı ikinci elde satmak oldukça zor veya ederinin çok altına gider.

• arkadaşlar bu telefonun 2017'si ne zaman çıkacaktır piyasaya, bilgisi olan var mı? Dün bir teknoloji sitesinde gördüm haberini ama çıkış tarihi yoktu haberin içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

arkadaşlar bu telefonun 2017'si ne zaman çıkacaktır piyasaya, bilgisi olan var mı? Dün bir teknoloji sitesinde gördüm haberini ama çıkış tarihi yoktu haberin içinde.

Valla yazılımları bile eklendi Sammobile'a çok uzun süreceğini sanmıyorum.
  • Optus firması A5 2016 için android 7 yi teste başlamış. Ocak ayı sonuna doğru beta yazılımlar internete düşmeye başlayacaktır.

Kaynak:

https://www.sammobile.com/2016/12/22/optus-testing-android-nougat-for-the-galaxy-a5-2016/
  • Bende dün alacaktım bu telefonu ama a5 2017 videosunu görünce vazgeçtim.
  • Bana göre A5 2017 2000 lira ile giriş yapar. Dolardaki artıştan sonra 2016 A5'in bile tekno mağazalarda 1600 civarı fiyatı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsre

Çok uzun bir süre lg g2 kullandım. Ama artık eskidi diye lg g3 aldım ama ekran parlaklığı rezalet olduğu için tekrar lg g2 aldım. Sonra lg g4 çıktı gittim sorgusuz aldım hiç araştırma yapmadan. Daha sonra yorumlara bakınca eyvah dedim ve korkulan oldu tabi ki bootlop sorunu. Telefon 1 ay sonra pert oldu. Samsung u ise çöpwiz den dolayı sevmiyordum hantal diye ayrıca eski kasalarını hiç söylemiyorum bile. Taki telefon arayışı için telefoncu ya gittiğimde adam bana samsung almaz mısın diyene kadar. Adam a direk ama bana samsung deme ne dersen de dedim :) ön yargı işte. Bunu gösterdi bana ilk görüşte aşk :) :) almadan önce biraz araştırdım en ufak şikayet görmedim ve aldım. Samsung gerçekten çok yol almış. Yeni TouchWiz olsun tema desteği olsun batarya olsun dizayn olsun ki en önem verdiğim şey dizayn olur. Her anlamda süper bi telefon olmuş. Normal de telefon alınca ilk yaptığım şey xda dan rom port mod vs aramak olurdu ama samsung 2016 öyle bi yapmış ki hicbirseye gerek yok. Helal olsun
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

kullandığınız yazı tipinin ismi nedir ?

• Dün bir arkadaşım 4200 TL vererek 128 gb iphone 7 aldı. Söyleyecek çok söz vardı ama söylemedim, sadece yazık bu paralara. Arkadaş altı üstü bi telefon, 4200 TL verilir mi yahu?
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.