Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A56 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
252
Cevap
23
Favori
14.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAMSUNG GALAXY A56 ANA KONUSUNA HOŞGELDİNİZ...

Samsung Galaxy A56 5G

- Ekran: 6.64 inç Super AMOLED, FHD+ çözünürlük, 120Hz yenileme hızı.

- İşlemci: Exynos 1580.

- RAM: 8/12 GB.

- Depolama: 128/256 GB.

- Batarya: 5000 mAh, 45W hızlı şarj desteği.

- Kamera: 50 MP ana kamera.

- Diğer Özellikler: IP67 su ve toz direnci, Gorilla Glass Victus+ koruma.

A56 hakkında detaylı bilgi ve kaynak için

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Samsung A56 ve A36 başlıklarının ayrı ayrı açılması çok daha iyi olurdu. Cihazlar piyasaya çıktıktan sonra bu sayfada kaos yaşanacak, bütün yorumlar birbirine girecek. Beğeni ve eleştirilerin A56'ya mı yoksa A36'ya mı yapıldığı anlaşılmayacak.

Örneğin, 6-7 ay sonra A56 almayı planlayan biri deneyimleri/yorumları okumak için bu forum sayfasını açtığında onlarca sayfa A36 yorumuyla karşılaşmak zorunda kalacak, çünkü tahmini 140 sayfanın 70'i A36 yorumu olacak, boşuna zaman kaybı.

Yol yakınken değişiklik yapmakta fayda var.

A56'nın fiyatı yüksek. 1000 lira fazla verip s24fe 256gb almak daha mantıklı S24fe'den üstün tek yanı 300 mah fazla bataryası. A55 kullanıyorum a56 20 bin lira olsaydı alırdım ama 25 bine asla alınmaz çünkü s24fe 256 gb 26 bin lira.

A36'nın fiyatı çok iyi. Kardeşim için aldım. A56'ya fazladan 5 bin lira verecek bir özellik yok. Hadi a36 1200 nit a56 1500 nit olur,a36'nın hafızası 256 ama a56'nın 512 olur vb. üstün birkaç özellik olur 5 bin fazla verilir ama işlemcideki ufak bir fark için 5 bin verilmez. Zaten a serisi kullananların işlemciyle pek işi yok işlemciyi iyi isteyenler s serisi alır. A36'nın da e-simli olması süper olmuş. A35'te e-sim yoktu a55'te vardı bu yıl bu gerekli özelliği sınıf ayırıcı özellik yapmamasını takdir ettim samsungun.

A35 ve a55'te ekran 1000 nit güneş altında kullanırken yetersiz geliyor bakalım 1200 nit çok fark edecek mi. Sırf bu yüzden a55'i değiştirip a36 ya da s24fe alacağım. Kardeşimin a36'sında test edip karar vereceğim.

A36 almak istemeyenler eğer 1000 nit yeterli gelecekse a55 alsın. Oppo reno 13 serisindeki fiyat politikasını gördükten sonra Samsung vicdanlı dedim. Samsung olmasa uygun fiyata kaliteli telefon almak hayal. Oppo reno 13F 25 bin lira ama kamera vasat,e-sim yok. Samsung'un değerini bilmek lazım.

Mart 2025'te biri Samsung alacaksa A36,A55, S24fe,s25 dışında bir telefona gerek yok aslında s25 de pahalı ama küçük,güçlü ve yeni telefon isteyenlerin tercihi olabilir

22 Mart 2025 saat 19.30 Güncelleme: Kamera incelemelerini izlediğimde a56'nın üstün olduğunu gördüğüm ve kamerayı önemsediğim için n11'den 23200'e a56 aldım. Hepsiburadada a36 siparişimi iptal ettim. A36 ve a56'ya sepette 1300 lira indirim var. Almak isteyenler için güzel fırsat. Döviz artmışken fiyat çok düşmez

26 Mart 2025 saat 1.50 Güncelleme: N11'de 23000'e düştü. Samsung kamu çalışanlarına indirimle 20824 liraya veriyor.
    Kendime 26000'e s24fe,kardeşime 23200'e a56 aldım. Ben aldıktan 2 gün sonra Samsung kampanya yapıp %15 indirimle 20824'e düşürdü bence hiç kaçırmayın. S24fe ile arasında 5 bin lira var ben ekran kalitesi ve kamera kalitesinden dolayı s24fe aldı. A56 ortalama kullanıcının işini fazlasıyla görür ama ben denize gittiğimde güneş altında 1000 niti yeterli bulmadığım için a55'ten s24fe'ye geçtim.
  • Serinin yeni konsept görseli;

• A36 snapdragondan dolayı daha mantıklı bir seçim geliyor bana nedense.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Ama onun da sensörü 56 kadar iyi değil. Tam bir anne baba telefonu olmuş 36..

• weneorn kullanıcısına yanıt

Ana kamera lensleri benzer ön kamera lensleri her iki modelde de değişecek yeni sensör geliyor sırf çekmeme muhabbetine bile exynos'lu cihaz almam artık tövbe.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Eğer söylentiler doğru çıkarsa aynı 35 ve 55de olduğu gibi sensörler 1/1.96 inç ve 1/1.56 inç değerleri ile gelecek. Gündüz aşırı olmasa bile düşük ışıkta fark büyük olacaktır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A56 için 6 yıl sistem güncellemesi alacağı söyleniyor. Android 21 yani. Bakalım açıklanmayan özelliklerde 45W harici cezbedici bişeyler çıkarsa A55'i satar buna geçerim. S serisini yazılım kısıtıyla uyguna veya abonelikle verseler keşke. Ayrı ayrı cihaz çıkarıp duruyorlar.😡

Güncelleme: 12GB Bellek kesin gibi. Bu da iyi bi gelişme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 25 Şubat 2025; 17:45:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY A36 [ANA KONU]
    3 hafta önce açıldı
    SAMSUNG GALAXY A16 [ANA KONU]
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 Mart'ta tanıtılacakmış.

https://www.donanimhaber.com/samsung-galaxy-a26-a36-ve-a56-nin-tanitim-tarihi-aciklandi--188289

Sızan özellikler çok yetrsiz bazı şeylerde geriye gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 28 Şubat 2025; 20:30:31 >
  • A56 nın A55 e göre artısı daha ince ve daha hafif olması, A55 i elime aldığımda kalınlığı gözüme battığı için almamıştım, samsung un fiyata göre telefona çerçeve koymasıda ayrı bir tuhaflık, en ucuz modelde en kalın çerçeve, en pahalı modelde en ince çerçeve, yöneticilerin arasında türk mü var diye insan düşünüyor.

• Resm, olarak tanıtıldı. Hadi hayırlısı

• Cihazlar bugün tanıtılmıştır, konu güncellendi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tanıtım üzdü. 12GB/256GB minumum gelecek A56 diye beklerdim iddialarda da vardı ama gene 8/128 geldi. Android 21 alacağı söylenen cihazda bu depolama bu bellek rahatsız ediyor. Ya bizim bilmediğimiz Google Android gelişmesi olacak ya Samsung salmış artık ne versek alırlar diyor. Başka bişey gelmiyor aklıma. Hayır bi de depolamayı düşük tutuyorsun hafıza kartı desteğini niye kaldırıyorsun? Veriyormusun ücretsiz 300GB bulut yedekleme? Yok. Usb'nin bari 3.0 desteği olsaydı... Pwm olayınıda çözmediklerine eminim.

Gelsin cihaz, ucuza (en fazla 10 veririm) piyasaya düşünce alıp geçeriz. Lakin kesinlikle memnun değilim, rakipleri güncelleme ve arayüz dışında donanımda fersah fersah önde. Şu yılda şu cihaza 400-500 dolar istenmesi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 2 Mart 2025; 17:31:50 >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Keşke 512 GB'lık modeli de üretilseydi.

Ama Türkiye'ye gelir miydi, bilemiyorum...

• Samsung Shop'ta A55 256 GB fiyatını 24.500 liraya çıkarmışlar,A56'da muhtemelen 27.5-30 arası fiyatla listelenir,Samsung Shop fiyatları hep abartı ama piyasaya çıkış rakamı kabaca bu olacaktır.

Klasik olarak bir kaç haftaya piyasa fiyatı düşer ama yine de saçma sapan bir rakamda olacakmış gibi geliyor.

• Bugün avrupa lansmanı yapıldı, youtube'a bir sürü tanıtım videosu bile düştü ama samsung türkiye sitesinde görünmüyor. Bize geç mi gelecek acaba? ayrı bir lansman mı olacak? a56'da selfie kamerasında kalite epey artmış gibi, bu segment için güzel haber bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tfn2626 -- 2 Mart 2025; 20:46:31 >
  • Sırf 6 yıl güncelleme için NP01 den geçmeyi planlıyorum tabii 21k civarına düşmesi şartı ile

• tfn2626 kullanıcısına yanıt

Geçen sene de geç gelmişti Nisan gibi Hepsiburada ile önsiparişe açılmıştı.

A serisi Haziran'da ucuzluyor. Bu yıl olmamış. A36 kesinlikle tercih edilmemeli. A55 alın geçin. A26 ikinci iş telefonu olarak iş görür. A56 sadece bekleyenler için güzel bir tercih olur. Ama kayda değer bi yenilik yok, A55 ve A35 daha olmuş telefonlardı.

Bu sene farklı telefonlara yönelmekte fayda var bence. Samsung bu kadar kısmıyordu bu sene hem donanım sabit, hem yazılım geciktiriyor. Tabi uygun fiyat, kampanya olursa değerlendirilir. Bize seçenek lazım.

• Samsung sanırım nokia yolunda gidiyor 😂

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.