Şimdi Ara

Samsung’da iç savaş çıktı: İki birim arasında bellek krizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung’da iç savaş çıktı: İki birim arasında bellek krizi

Şirket içinde tansiyonun yükselmesine neden olan bellek anlaşmazlığı, Samsung’un yarı iletken operasyonlarını yürüten DS ile akıllı telefonlardan sorumlu MX birimini karşı karşıya getirdi. DRAM fiyatlarının yıl içinde sert yükseliş göstermesi, bu iki yapı arasındaki tedarik dengesini bozarak iç işleyişi sarsmış durumda.

Şirket içinde DRAM krizi

Bellek pazarındaki sıkışıklık kasım ayıyla birlikte kritik seviyeye ulaştı ve 12 GB LPDDR5X modüllerinin fiyatı 70 dolara fırladı. Oysa yılın başında fiyatlar 33 dolar seviyesindeydi, yani iki katlık bir artış söz konusu. Bu tablo DS tarafının kârlılığı artırmayı öncelik haline getirmesine yol açıyor.

Bu bağlamda aktarılanlara göre Samsung’un DS kolu, MX biriminden gelen en az 1 yıllık bellek tedarik talebini reddetti. Böylece uzun vadeli tedarik anlaşmaları yerine her üç ayda bir yeniden müzakere edilen kısa dönemli kontratlar devreye girmiş oldu.

Görüşmelerin karmaşık hale gelmesi üzerine iki birimin üst yönetimi doğrudan devreye girerken, tüm çabalara rağmen MX yalnızca yılın son çeyreğini kapsayan bellek tedarikini güvence altına alabildi. DS tarafı, küresel ölçekte yaşanan DRAM ve NAND sıkıntısını fırsata çevirerek daha yüksek gelir getiren anlaşmalara ağırlık vermek istiyor. Artan çip fiyatları ve 2nm GAA süreçlerindeki verim artışı sayesinde şirketin 2026’da 69 milyar dolar işletme kârına ulaşabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca çip üretim faaliyetlerinin 2027’de kârlılık çizgisine geçmesi bekleniyor.

Ancak alınan bu sert kararların doğrudan etkileyeceği kritik bir nokta var: Galaxy S26 serisinin fiyatlandırması. Şubat 2026’da tanıtılması beklenen yeni amiral gemisinin, yükselen bellek maliyetleri nedeniyle daha yüksek bir çıkış fiyatıyla gelebileceği değerlendiriliyor.

Kaynak:https://wccftech.com/samsung-rejects-dram-request-from-its-own-mobile-experience-division-to-maximize-profitability/

• Biri tedarikçi, diğeri satın alan olsa çok mesele değil. Ama iki kardeş olunca iş biraz problem, D.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka yüzünden ram ve ekran kartı krizi varmış yersen. Habere gelince Samsung bellekleri artarsa büyük patlarlar bilgisayarların %80'i Samsung bellekleri kullanıyor ve şirketler rakip bellek firmaları kullanacaklar

• Çinliler piyasaya girmese boş.

Bunlar sürekli bahane üretip fiyatları yükseltiyorlar

Onlara eski fiyattan anlaş ama son kullanıcıya şişir fiyatları güzel taktik. Talep pik yapınca firmalar “arz daralması” bahanesini çok sever.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Adamlardaki lükse, şirketin büyüklüğüne bakar mısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz bu işe dün mü girdiniz nasıl envanter yok ya yüklü sipariş aldıysan onu da ona göre yapacan

• O işin yalanı. Onlar parayı peşin ve çok ucuzdan alıyorlar. Milyar dolar akıtmışlardır milyonlarca falan ürün yap bana diye. Hazırda siparişte aldıkları için, dışarıya pahalı satalım diye bahane üretiyorlar.

Bu fiyatlar yaz aylarından önce düşmez. Dünyada en fazla %20 zamlanmıştır bunlar. Bizim ülkedeki dağıtıcılarda fırsat bu fırsat deyip %200-300 şişirdiler fiyatı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Durun, siz kardeşsiniz! Samsung’da iç savaş çıktı: İki birim arasında bellek krizi  Stone'un da dediği gibi hikaye ve yalan. Şirket açık açık ikiyüzlülük yapıyor, böyle devasa şirketlerin bir planı, bir envanteri, bir hesabı olmadığını düşünmek saflık olur. Koskoca Samsung yapay zekadaki bellek ihtiyacını hesaba katamadı mı yani? AI haberleri 2022'de patlmaya başladı, üretim kapasitesini 3 senede arttıramadı mı bu Samsung? Geçiniz. Arzı kısıp suni bir kara borsa yaratıp fiyatları yükseltme çakallığı yapıyor Samsung. Ülkelerin mahkemeleri şöyle Samsung gibi çakallık yapan RAM üreticilerine bir dava açsa okkalı bir ceza soksa bir şeyler düzelir ama yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.