Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.025
Cevap
31
Favori
101.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    "Talebinizdeki bilgiler eksik veya hatalıdır" demişler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randysotti R kullanıcısına yanıt

    Hadi geçmiş olsun o zmn (=

  • Arkadaşlar selam,


    Benim monitörümde nasıl anlatsam ekranın her yeri sanki çok hafif ıslakmış gibi lekeli gözüküyor. Ya da hani kağıda çok yakından bakarsınız da dokulu gözükür ya aynı o şekilde gözüküyor. Pürüssüz net bir şekilde gözükmüyor. Ben bu sorundan dolayı cihazı garantiye gönderdim ekranın değiştiğini söylediler. Yeni ekranın çerçevisiyle beraber takıldığını ve jelatinli olduğunu söylediler. Ama sanki aynı ekranmış gibi geliyor bana. Aynı derecede ışık sızması ve aynı sorundan müzdaribim. İlk aldığımda kesinlikle böyle bir durum olmadığını çok iyi hatırlıyorum. Sizlerde böyle bir durum var mıdır. Ne yapılabilir.

  • Arkadaşlar monitörümü kaça satayım 6 ay kullandım 1,5 yaşında. 5 ay daha garantili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *INVICTUS* kullanıcısına yanıt

    Bu model monitörün kronik sorunlarını bilen biri almaz, zaten internette kısa bir aramayla her şey bulunuyor. Belki biri ölü fiyatına alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 13 Ekim 2021; 13:40:52 >
  • Ben teşhir malı aldım 1.5 sene oldu, canavar gibi çalışıyor ya. Şanslıyım herhal.

  • Ayın 5 inde bıraktım bende servise monitörü sorunu tespit edemedik dediler yarın gidip teslim alıcam galiba.


    Şehir dışına çok çıkan biriyim 1 - 1.5 hafta sonra eve geldiğimde alt çıtada bu çizgileri görüyorum son zamanlarda. Garantisi de 1 ay sonra bitiyor sanırım yapacak bişey yok.

  • merhaba arkadaşlar, çok severek büyük bir memnuniyet ile kullandığım CHG70 monitörümde cihazı ilk açıldığında oluşan çizgi problemi ben de de ortaya çıkmaya başladı.

    servise teslim edip neler yaşandığının bilgisini vereceğim.

    umarım sorun çözülür, çünkü piyasada benzer özelliklere sahip muadil cihaz maalesef yok.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    2019 Kasım ayında aldığım CHG70 27" monitörde de ilk 2-3 dk yatay çizgiler oluyor. Monitör ısınınca düzeliyor. Kullanımda sorun yaşamadığımdan servise vermedim paneli değiştirseler yine aynı sorunu yaşarım diye düşündüm. Garantiye 1 ay kaldı. Servis çözüm sunuyorsa bende veriyim :)

  • sideeffect kullanıcısına yanıt

    Bir an önce garantiye verin, o çizgilerin kaybolma süresi gittikçe uzuyor ve sonunda da kalıcı hale geliyor. Bu modelin bilinen kronik bir problemidir; yerli yabancı forumlarda bilgisini bulabilirsiniz. Samsung'un ABD resmi sitesindeki yorumlarda bile bu sorundan bahsediliyor.

  • sideeffect kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    servis bırakın çözüm bulmayı sorunu tespit dahi edemediler.

    elimde kendi çektiğim fotoğraflar, servise de sundum, var ama illa ki anlık sorunu kendileri tespit edecekmiş, iki günün sonunda cihazı geri aldım.

    işin tuhafı bana da test ettirdiler, ve sorun bir türlü oluşmadı.

    tekrar aynı sorunun oluşması durumunda hem sorunu hem de seri numarasını video ile kayıt altına alıp yollamamı istediler.

    bu aksam yine kontrol edeceğim, canım sıkıldı, ekran kartından

    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

    şüphe etmeye başladım...

  • ekran kartı ile bir alakası yok, servis gereğini yerine getirmez ise bulunduğunuz ilçedeki Tüketici Hakem Heyeti'ne E-Devlet üzerinden müracaat edip mevcut soruna dair hem kendi fotoğraf ve video kanıtlarınızı hem de gerek Reddit ve YouTube'da bulunanlar ile gerekse de burada bu başlıkta yer alanları kanıt olarak ekleyin. cihazda bariz bir üretim hatası/kusur mevcut, hakkınızı arayın. bunu sadece size değil bu konu başlığında son 1-2 sayfadır bu sorundan dem vuran ancak servislerin kendilerini geri çevirmelerini sineye çeken tüm arkadaşlara söylüyorum.


    benim ilk müracatımda güya board değişimi yaparak arızayı giderdiğini iddia eden yetkili servis daha 1 ay geçti geçmedi sorun tekrar başgösterdiğinde yaptığım müracaatı abuk subuk bir şekilde ürüne benim zarar verdiğimi iddia etme cürreti göstererek reddetti. konuyu hem hakem heyetine hem de burası da dahil farklı mecralara taşıdım ve daha hakem heyeti henüz ilgili firmadan "savunma" istemişken sürecin sonu beklenmeden hızlıca mağduriyetim "fazlasıyla" giderildi.


    vatandaşsınız, ilgili kanunlar da sizin yanınızda, hakkınızı arayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 28 Ekim 2021; 18:49:2 >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam sorunun geçmişini bilmiyorum ama şu görüntüye ekran kartı hatası derdim ben. Artifact deniyor hatta bu tür hatalara...

  • bilmediğiniz konu hakkında ahkam kesmeyin, buradan evvelinde sayfalar boyunca ve ayrıca dünyanın bizim haricimizdeki her yerinden kullanıcılarca YouTube ile Reddit bu sorununun yaşandığı C27HG70'ler ile dolup taşıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 30 Ekim 2021; 14:22:23 >
  • selam arkadaşlar, ben uzun (3m) bir DP kablo kullanıyordum, 4 gündür Samsung kutudan çıkan kabloyu kullanmaya başladım ve sorun ortadan kayboldu, yine bir sorun görürsem yazarım.

  • Samsung'un C27HG70'in kutusundan DisplayPort kablo çıkıyor yani, ilginçmiş. burada konu içinde özellikle monitörün popüler olduğu ilk zamanlar ve her toplu alım yapılan indirim dönemlerinde satın alanların kutudan DP kablo çıkmadığı için tavsiye istediği (genelde de Paugge tavsiye edilir ve alınırdı) durumda cidden ufak çaplı bir piyango tutturmuşsunuz.


    siz yine de sorunun ortadan kalkıp kalkmadığına emin olmak için bir akşam vakti monitörü ve sisteminizi kapattıktan sonra şöyle bir 10-15 dakika civarı bulunduğu odanın ısıtıcısı her ne ise (artık klima mıdır yoksa kalorifer radyatörü müdür her neyse) kapattıktan sonra camı da açın ortam bir güzel 20'li derecelerin başlarına kadar düşsün. sonrasında sisteminizi ve monitörünüzü ortamı henüz ısıtmadan çalıştırın bakalım nereloloyooor bizlerle de paylaşırsınız.


    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    açıklama yapmadığım için eksik ifade etmişim, haklısınız C27HG70 kutusundan DP kablo çıkmadı, fakat bu ekrandan önce kullandığım bu monitörün 1080p versiyonu olan C27FG73 un kutusundan çıkan orijinal kablom durmaktaydı, onu kullandım.


    kablo değişiminden bu yana araya bayram tatilinin de girmiş olması ile PC neredeyse hiç kapanmadan çalıştı, son günlerde hava sıcaklıkları da yüksek (İstanbul) bu nedenle de bahsettiğiniz gibi sorun geçici şekilde ortadan kalkmış olabilir.


    PC çalışan oda serin, ve hafta içi PC 14-15 saat kapalı kalıyor, hava sıcaklığı da bu gün düştü.

    Tavsiye ettiğiniz gibi bu akşam eve gittiğimde pencere açıp oda sıcaklığını iyice düşürdükten sonra deneyeceğim.


    sorun yaşarsam mutlaka bildirim yapacağım.


    bu arada sorun yaşayan arkadaşlarım mümkünse farklı bir DP kablo veya yoksa HDMI kablo ile deneme yapma şansları olursa sağlama imkanımız da olur.

  • Destek bilişim adresine dün monitörü kargoladım. Dilekçeye ekran görüntü çıktılarını koydum ve şikayetimi yazdım.


    Onarım sürecini online takip edebilir miyim ? Monitör seri no ile sorgu alanı var ama hata veriyor.


    Bir de bu hata panelin kronik sorunu ise yeni panel takılsa da bir süre sonra yine aynı sorunu yaşayacağız sanki ?

  • sideeffect kullanıcısına yanıt

    servise teslim edince telefona sms geliyor onarım takip numarası takip ediceğiniz linkle beraber.

    Alıntı

    metni:
    https://www.samsung.com/tr/support/your-service/track-repair

    ben ürünü servise verdiğim de görevli arkadaş sadece güç kaynağını takıp monitörü açmaya çalıştı hdmı,dp bağlamadı görüntü gelmediği için ha evet sorunlu diye kaydı açmıştı :D ürün'ü teslim ederken de aynısı yaptılar:) allahtan yeni panelde jelatinler filan duruyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 4 Kasım 2021; 16:54:27 >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.