Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Burda boş boş konuşmanız hiç hoşuma gitmiyor.Tam 40 gun samsung 40b651 lcd bekledim istanbul bilişimde açtıgım 10 telefon görüşmesinde önümüzdeki hafta gelecek vaadleri ve YALANLARI ile telefonda benden ödeme koparmaya çalıştınız.Daha önce bu şekilde olmayan ürünleri önceden sipariş alarak satmaya çalıştığınızı söledikleri için kanmadım size.Ve kredi karti bilgilerimi vermedim.Sonuç olarak en son telefon ve isim bilgilerimi aldınız.çünkü dedim ki bu tv yı bu hafta almam lazım benı mutlaka arayın.dendi ki çarşamba günü satışta ve bilgilerimi aldınız.çarşamba oldu ,perşembe oldu,cuma oldu.. Yine sizden ses seda yok.Aradım,ve tabii ki ortada tv yok...Benden olmayan bir televizyon için tv gelmeden 3 hafta önce para kopartıp kendinize bağlamaya çalıştınız.Sizin çalıştığınız firmanın anlayış ve prensibi bukadar.sadece ürün satmak.çalışanlarınız da prim kazanmak.Sonuç şu oldu; Ben paşa paşa gidip Teknosa'dan ürünümü aldım.En azından sözlerinde durdular ve 1 saat sonra evımde kuruluydu tv...
    Ayrıca Samsung bu senene yetkileri anadolu grup'tan alacak ve samsung turkiye'yi açacak.İnşallah sizin gibi fırsatçılardanda kurtulmuş olacaz

quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Sayın Mixenon

Allah Korusun gibi güzel ve içten samimi temennileriniz için teşekkür eder misli ile karşılık vermek isteriz.Yaşanan küresel kriz ile birlikte bir çok üretici firma zarar açıklamıştır aslında.Milyar dolarlık zararları açıklayan firmalar Panasonic Sony gibi çok köklü kuruluşlardır.Bildiğiniz gibi bir çok otomotiv devide iflasını acıklamıştır.Dolayısı ile (Ya yarın bir gün yok olursa düşüncesi kendi varlığımızla birlikte hayatımızın her alanında büyük firmalarda da dahil olabilmektedir o sebeple bu bakış acısı çok olumluya götürmeyecektir kimseyi çıkmaz yola götürür gibi )Hatta bir diğer önemli markaların ülkemizdeki temsilleride bu bağlamda zayıflamışlardır.Bizim arzumuz her zaman büyük güçlü temsillerin olması.Neticede güçlü bir ülke güçlü bir halk bu sekilde oluşacak ve herkeze zincirleme katkıları olacaktır.Firmamız bu kriz noktasında 2 kattan daha fazla büyümüştür.En somut örneğini bu site üzerinden İ.B den aldım diyen geniş kullanıcı kitlelerinden anlayabilirsiniz.Yada her hafta sonu 10 gazeteye ilan verdiğimiz ulusal gazetelerden.Şu an binlerce ürünümüzün olduğu stoklarımızı dileyen her tüketici ziyaret edebilir reelliğini sorgulayabilir.
    Personel noktasında da ciddi arayışlarımız istihdam süreclerimiz devam etmektedir daha geniş bir kadroya doğru koşmaktayız.Özellikle plazma noktasında bir çok firma geri cekilirken biz ısrarla elimize taşın altına sokmakta ve bu ürün gamını tüketicilerle buluşturmak isteğindeyiz.

Tekrar ilginize teşekkür ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thujonn -- 9 Ekim 2009; 16:16:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thujonn

Burda boş boş konuşmanız hiç hoşuma gitmiyor.Önce açıkça adımı soyadımı verıyım ZAFER TOPKAR.Tam 40 gun samsung 40b651 lcd bekledim istanbul bilişimde açtıgım 10

telefon görüşmesinde önümüzdeki hafta gelecek vaadleri ve YALANLARI ile telefonda benden ödeme koparmaya çalıştınız.Daha önce bu şekilde olmayan ürünleri önceden sipariş

alarak satmaya çalıştığınızı söledikleri için kanmadım size.Ve kredi karti bilgilerimi vermedim.Sonuç olarak en son telefon ve isim bilgilerimi aldınız.çünkü dedim ki bu tv yı bu

hafta almam lazım benı mutlaka arayın.dendi ki çarşamba günü satışta ve bilgilerimi aldınız.çarşamba oldu ,perşembe oldu,cuma oldu.. Yine sizden ses seda yok.Aradım,ve

tabii ki ortada tv yok...Benden olmayan bir televizyon için tv gelmeden 3 hafta önce para kopartıp kendinize bağlamaya çalıştınız.Sizin çalıştığınız firmanın anlayış ve prensibi

bukadar.sadece ürün satmak.çalışanlarınız da prim kazanmak.Sonuç şu oldu; Ben paşa paşa gidip Teknosa'dan ürünümü aldım.En azından sözlerinde durdular ve 1 saat sonra

evımde kuruluydu tv...
    Ayrıca Samsung bu senene yetkileri anadolu grup'tan alacak ve samsung turkiye'yi açacak.İnşallah sizin gibi fırsatçılardanda kurtulmuş olacaz

Herkese selam.. Dostum ağzına sağlık.. Aynı dertten muzdarip olan biriyim.. 8 temmuzda İbden sipariş ettiğim tvme nihayet kavuştum..
    İzlenimleri ayrıntılı yazmak istiyorum ama biraz daha kurcalamam gerekiyor..
    Ortalama 6 aydan fazladır hem özellik hemde fiyat anlamında forumu didikledim..
    Her konu okuyuşta kafam daha karıştı.. Her konuya derinlemesine gitmek kafadaki soru işaretlerini dahada büyüttü...
    haliyle her konuda başka bir özellik öğrenip o özelliği kapsayan bir tercih ve model arayışına girdim..
    herkes gibi lglh4000, 5000 ve 7000 arasında gittim geldim bu model için..
    forumda biri yazmıştı git al ve bi daha foruma girme diye :)..
    aslında 40b651 de ps3 oynamaktan vakit kalmıyordu ama yine gelip birşeyler karalayayım dedim..
    kararımı zor vereceğimi sanıyordum model anlamında ama özellik bakımından tam kafama oturdu bu model..
    helede signore alınca tamam dedim doğru iz üzerindeyim..
    mutlaka herkesin beğenisi farklıdır ama signorenin yorum ve bilgi anlamındaki görüşlerini takip ettim forumda..
    ve içimde bir uhde kalmadan siparişi verdim ibde.. şimdi bu sipariş sürecini yazmayacağım önceki sayfalarda bahsettim..
    aslında ib ile sıkıntılarımı ve ertelemeleri yazmak niyetinde değildim..
    20 günü aşınca ve adamlar hep erteleyince iki satır yazdım foruma hemen cevap geldi..
    forumun büyüsü herhalde.. stoktayken sipariş vermiştim.. kalmadı dediler ama şubedeb satışa devam.. !..
    neyse konuya döneyim.. tv yi beklemek cidden sıkıntılıydı..
    kargo geldiğinde 1 ay önceden alıdığım sehpa kurulumunu yaptım.. şu askılı olanlardan.. ve çok yakıştı..
    şunu belirteyim bu heyecanı ps3 ve psp ilk aldığım dönemde kargoyu açarken hissettiğim heyecanla açtım..
    güzel bir duygu..
    Panel güzel.. 651modelinin kırmızı yay şeklindeki alt bölümü estetik..
    panelleri izlemeye ve incelemeye gittiğimde van teknosaya 40'' hep ufak gelirdi gözüme..
    salona kurunca hiçte küçük olmadığını farkettim.. izleme mesafem 2m..
    sd yayını deneme amacıyla uyduyu taktım..
    uydu topfield.. türksat ve w3 bakıyor.. w3 (ss2 tv kartından ofline download yapmak için)..
    sacart bildiğimiz normal scart bağlantı..
    işin aslı sd yayın kanallara göre değişiyor netliği.. bazı kanallarda tatmin edici ama bazılarında vasat..
    bu vasatlığın nedeni tabiki tv değil yayının kalitesi ile ilgili ve kablo..
    ama şunu söyleyeyim sd yayın izlerken o kadarda sorun olmayacak doyumlukta benim için..
    ps3 performansını şimdi ben buraya 29 harfi kullanarak ne yazsam haybeye yazmış olurum galiba..
    hdmi kablo ile menülerde gezmek bile tarifsiz güzel..
    lcd tercihlerini yaparken nasıl olsa ps3 var diye usbden film oynatma kriterini atlıyordum..
    filmleri altyazılıda olsa ps3 hddsine atıp yüzlerce filmi izliyordum nasıl olsa.. (ps3 hddsi 500gb)..
    ama sırf film için ps3 aracı yapıp hem elektrik hemde ps3 sesine katlanmak mantıklı gelmedi o zamanlar..(ps3 biraz gürültü yapıyor bendeki..)
    lcdnin oyun performansı benim için bugüne dek olabilecek en keyifli netlik..
    şunuda belirteyim fazla deneyim sahibi değilim farklı farklı lcd deneme açısından..
    aynı filmleri hem direk hddden hemde ps3 aracılığı ile izledim..
    belki bana öyle gelmiştir ama direk hdd netliği sanki daha iyi..
    bu arada tvyi açarken çıkardığı o tatlı ses harika.. ve kapanırken..
    kargo içeriğinde şu meşhur flash bellek çıktı.. 512 mb..
    netten indirdiğim şu yemek tarifleri spor ve oyun verilerini usb ye atıp izlemek güzel..
    nasıl hazırlanmışlarsa biraz araştırıp bazı değişiklikler yapmayı düşünüyorum bu verilerle ilgili..
    küçük flash diskleri takar takmaz tanıması ve film izletmesi cidden büyük pratik..
    bendeki 5 mkvdede sorun çıkarmadı.. mkvdense dzone ripleri avi uzantılılarda hd performansında..(torrentten indirmiştim)
    kumadasınıda sevdim ele tam oturuyor.. tuş acemiliği hala çekiyorum..
    edimax bir wireles adaptörüm vardı denedim olmadı.. tık yok.. kablo ilede uğraşmak istemedim şimdilik net denememsini yapamadım..
    şimdi ben bu yazıları yazarken bile bitsede gidip motorstrom takılsam diye sabırsızlanıyorum..
    başka bir not.. bu kadar didiklemeye değdiğine inanıyorum.. içim rahat..
    forumda görüş belirten, bilgilendiren signore başta olmak üzere ha birde mixenon.. herkesin eline emeğine sağlık..
    iyiki foruma takılmışım.. doğru bir karar..
    Vandan yazan diğer arkaşım umarım senin tvde gelmiştir.. paylaşım için eklersen.. pspem
    yazacak birçok şey var ama uzatmak istemiyorum.. maalesef digital fotograf makinem yok resim çekemiyorum..
    1.3 mp lik tlf fotolarınıda çekmek istemedim tvye hakaret olur.. üzmeyeyim ilk günden..
    saygılarımla..

• Zafer Bey

Belirttiğiniz model firmamız stoklarına 14 Temmuz 2009 ve 23 Temmuz 2009 tarihlerinde iki parti halinde girmiştir.Bunu dilerseniz ibraz edebiliriz direk mağazalarımızı ve firmamızı ziyaret edip belgelenmesini dileyebilirsiniz.Hatta ben bizzat dilediğiniz numaralara faxta cekebilirim.Dolayısı ile YALAN dediğiniz beyanınız aslında GERÇEK olarak sizlere ispatlanabilir.Ancak sizin cümleniz bu sefer yersiz kalmış olacaktır.

Ön ödeme talebi ve rezerve teklifi temsilcilerimizden sizlere yapılmaktadır.Bunu kabul edip etmemek tabiki en doğal hakkınızdır.Ön ödeme yapan musterilerimiz bu ürüne kavuşmuşlardır.Üstteki yorumu yapan kullanıcı sanırım buna örnektir bu partinin beklenenden bir hafta sonra geldiğini ifade etmekte extra fayda vardır.(Bunun yanısıra 40B652 modeli ise yine aynı tarihlerde bu ay iki parti olarak stoklarımıza girmiştir)

Saygılarımızla

Açıkçası tekelciliğe karşı biri olarak ben İstanbul Bilş.mi destekliyorum. birçok yanlışı olabilir ama bu yanlışları görüp kendilerini düzeltmeye çalışan bir firma. İstanbulda olduğum için aslında Sansung 46b651 i İB den alacaktım. ama benim alacağım dönemde Kendilerinde 46" B serisi yoktu ve nezaman geleceği belli değildi. nisan ayıydı ve ürün yeni çıkmıştı. şansıma Darty'den ürünü bulduğum için ve artık daha fazla beklemek istemediğim için Tv yi aldım.

İB gibi firmalar da sonuçta kar elde etmek için kuruluyor. kimse kimseyi İB'den ürün al diye zorlamıyor. Benim gözlemlediğim, İB den ürün alanlar genelde az çok teknolojiden anlayan bilgili kişiler. çünkü yetkili firmalardan daha pahalıya almıyorlar, araştırıp ucuz olduğunu gördükleri için İB yi seçiyorlar. Bir sorun olduğunda da nerelerden bunu duyuracaklarını biliyorlar.

Zafer Bey "paşalar gibi teknosadan aldım" demiş. kusura bakmasın ama bende teknosa hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum. oradan da alışveriş yapmıyorum. tv gönderiminde ya da başka birşekilde sorun yaşamadıysa bu da onun şansı. bu teknosayı mükemmel yapmaz bence. Çünkü yaklaşık 3 sene önce İB den LCd tv almıştım. bende hiçbir şekilde sorun yaşamadım. eğer bir alışveriş ile olay çözülecekse İB de benim gözümde bir numara.

Ama bireysel görüşüm kendime. ben sorun yaşamadım diye kimse yaşamayacak değil.

Neyse konu bu şekilde uzar gider. Ben İB yi uygun fiyat ile Kaliteli hizet vermeye çabalayan (bazen sorunlar yaşansada) , yüksek kar ile satış yapmaya çalışan diğer firmaların biraz olsun fiyat indirmesine neden olması dolayısıyla kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torrentialrun -- 28 Temmuz 2009; 22:33:15 >

• Asıl konuya dönersek, 2 hafta önce izne çıkacağım gün Tv ye son versiyonu yüklemiştim. (2001) ama tam olarak denememiştim.

değişiklikleri görmek için Tvyi adam akıllı bugün kurcaladım. saçma sapan birşey farkettim:

harici 1 kaynağından receiver bağlı ve sinema modunda endi standart ayarlarımı yapmıştım.(dün) bugün tvyi seyrederken görüntü çok kötü geldi ve menüye bastığımda resim modunun dinamik olduğunu ve tüm ayarların sıfırlandığını gördüm. sorun belki bilgisyar bağlantısı ile alkalıdır diye (DVI-HDMI sürekli bağlı tvye) kabloyu çıkarıp tekrar kendi ayarlarımı yaptım. sonra Tvyi kpatıp açtım. bir de ne göreyim, ayarlar yine dinamik olmuş. Tv yibozdum herhalde diye düşündüm

Sonra bir önceki versiyona (1010) geri döndüm ve sorun düzeldi.

Sizlerde de böyle bir sorun oldumu?

izindeyken yazılan birkaç sayfayı okumadım. acaba orada bahsetmişmiydiniz?

• Bu arda panelde bulutlanma (Clouding) problemiyle karsilasan oldumu? Benim Samsung Le 46 B650 de panalin ( CNO 3) sol üst kösesinde TV nin 1-2 saat calismasindan sonra hafif bir aydinlanma olusuyor. Gerci görüntüyü öyle pek etkilemiyor. Bulutlanmayi tamamen karanlik odada Source dan hdmi veya PC cikisini secip ayarlarda sinema modunda arka aydinlatmayi 10 a kadar kademe akademe acip tespit edebilirsiniz. Ekranda isiklanma her tarafa esit olarak dagiliyorsa sorun yok. Ama köselerde veya alta el feneri tutmus gibi isiklar varsa Clouding sorunu var demektir. Yalniz hemen cikmayabilir. TV bir kac saat calistikatan sonra belirebiliyor.

Asagidaki resimde tipik bir bulutlanma sorununu görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunc-68 -- 28 Temmuz 2009; 23:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: br@yn

Arkadaşlar konuyu biraz dağıtmış gibi olacağım ama aklıma takılan bir dosya var. Aşağıda özelliklerini yazdığım dosyayı 40b652 serisi tvler oynatabilir mi?
    Bilgisi olan lütfen paylaşsın.

Body of Lies (2008)
    Release Date........: 02.06.2009
    DXVA Compliant......: Yes
    Container...........: Matroska (MKV)
    Video Encoder.......: x264
    Video Aspect Ratio..: 2.40:1 (1920x800)
    Framerate...........: 23,976
    Audio 1st...........: 640 kb/s 6 chnls AC3 English
    Audio 2nd...........: 384 kb/s 6 chnls AC3 Turkish(External Audio)
    Subtitles...........: English, Turkish, Portuguese, Danish, Arabic, Greek, Vietnamese
    File Size...........: 12,5 GB
    Source..............: BluRay

.mkv uzantılıları oynatıyor.

• Bu dosyada kaynağın bluray olması herhan gi bir sorun olmuyor uzantısı mkv olsun yeter diyorsunuz anladığım kadarıyla. Benim kafamı karıştıran bluray olmuştu.onularında da fazla bilgiye sahip değilim. Forumlardan yeni yeni araştırmaya öğrenmeye başladım. Cevap için teşekkürler Orkun.T

quote:

Orijinalden alıntı: Orkun.T

quote:

Orijinalden alıntı: br@yn

Arkadaşlar konuyu biraz dağıtmış gibi olacağım ama aklıma takılan bir dosya var. Aşağıda özelliklerini yazdığım dosyayı 40b652 serisi tvler oynatabilir mi?
    Bilgisi olan lütfen paylaşsın.

Body of Lies (2008)
    Release Date........: 02.06.2009
    DXVA Compliant......: Yes
    Container...........: Matroska (MKV)
    Video Encoder.......: x264
    Video Aspect Ratio..: 2.40:1 (1920x800)
    Framerate...........: 23,976
    Audio 1st...........: 640 kb/s 6 chnls AC3 English
    Audio 2nd...........: 384 kb/s 6 chnls AC3 Turkish(External Audio)
    Subtitles...........: English, Turkish, Portuguese, Danish, Arabic, Greek, Vietnamese
    File Size...........: 12,5 GB
    Source..............: BluRay

.mkv uzantılıları oynatıyor.

• video uzantılarının mkv olması yeterli değil. üstteki film özelliklerinde bitrate oranı yok. mixenon bu konu ile alakalı birkaç mesaj yazmıştı 20 li sayfalarda.

kural dışı paylaşımlara girmek istemiyorum. bu nedenle çok detaya girmeyeceğim ama belli grupların riplerini indirmeye çalışın.

mkv ler bitrate değerlerine göre yeri gelir bilgisayarları bile zorlar. bazı mkv ler bu nedenler bilgisayar dışındaki oynatıcılarda bile çalışmayabiliyor (popcorn gibi).

Orijinalden alıntı: torrentialrun

Asıl konuya dönersek, 2 hafta önce izne çıkacağım gün Tv ye son versiyonu yüklemiştim. (2001) ama tam olarak denememiştim.

değişiklikleri görmek için Tvyi adam akıllı bugün kurcaladım. saçma sapan birşey farkettim:

harici 1 kaynağından receiver bağlı ve sinema modunda endi standart ayarlarımı yapmıştım.(dün) bugün tvyi seyrederken görüntü çok kötü geldi ve menüye bastığımda resim modunun dinamik olduğunu ve tüm ayarların sıfırlandığını gördüm. sorun belki bilgisyar bağlantısı ile alkalıdır diye (DVI-HDMI sürekli bağlı tvye) kabloyu çıkarıp tekrar kendi ayarlarımı yaptım. sonra Tvyi kpatıp açtım. bir de ne göreyim, ayarlar yine dinamik olmuş. Tv yibozdum herhalde diye düşündüm

Sonra bir önceki versiyona (1010) geri döndüm ve sorun düzeldi.

Sizlerde de böyle bir sorun oldumu?

izindeyken yazılan birkaç sayfayı okumadım. acaba orada bahsetmişmiydiniz?

Tv de güncellesme yapildiginda (Firmware Update) mevcut ayarlar sifirlaniyor, yani fabrika cikisi ayarlarina dönüyor. Bir önceki versiyona dönmekle iyi yapmissin, yeni versiyonla harici usb diskten bagzi büyük boyuttaki mkv filmlerde problem yasaniyor.

• ya arkdaşlar tekrar yazıyorum ayıp olacak ama şu tv ile bilgisayarı bir ağ kurup paylaştırma nasıl oluyor? Bağlantılar ve ayarlar nasıl olacak? anlatabilecek kimse yok mu?

Samsung 40b620 modelini almak istiyorum.Bana Wireless veya int.tv. gerekli degil önemli olan görüntü güzel olsun ve diğer özellikleri bakımından beni tatmin etsin , bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ? Bu modeli önerirmisiniz ve başka model önerirseniz arada fazla fiyat farkı olmayan onu da yazarmısınız buraya, linkde özelliklerini veriyorum Samsung 40b620 herkese çok tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 29 Temmuz 2009; 16:07:19 >

video uzantılarının mkv olması yeterli değil. üstteki film özelliklerinde bitrate oranı yok. mixenon bu konu ile alakalı birkaç mesaj yazmıştı 20 li sayfalarda.

kural dışı paylaşımlara girmek istemiyorum. bu nedenle çok detaya girmeyeceğim ama belli grupların riplerini indirmeye çalışın.

mkv ler bitrate değerlerine göre yeri gelir bilgisayarları bile zorlar. bazı mkv ler bu nedenler bilgisayar dışındaki oynatıcılarda bile çalışmayabiliyor (popcorn gibi).

her .mkv çalışmayabilir diyorsun

peki kriterleri ne ? neye göre çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 29 Temmuz 2009; 19:30:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekos

Merhaba Arkadaşlar ,

Samsung 40b620 modelini almak istiyorum.Bana Wireless veya int.tv. gerekli degil önemli olan görüntü güzel olsun ve diğer özellikleri bakımından beni tatmin etsin , bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ? Bu modeli önerirmisiniz ve başka model önerirseniz arada fazla fiyat farkı olmayan onu da yazarmısınız buraya, linkde özelliklerini veriyorum Samsung 40b620 herkese çok tşk ederim.

B 620 serisi B 650, B651 vs. serilerinden farkliliklar gösteriyor. B620 de Ultra kontras yok ( IST BI. Ultra kontras yazmis ) High Contrast var. B 650 ve B 651 de ultra kontras var. Ayrica B 620 eski DNIe+, B650, B651 vs. de Crystal FHD teknolijisi var. Panelleri farkli B620 mat panel, Wide Color Enhancer 2 digerleri parlak,Ultra Clear Panel ,Wide Color Enhancer 3 gibi farkliliklari var. Bundan dolayi Samsung B serisi düsünüyorsan B 620 yerine B 650 veya B 651 al. Arada fiyat farki cok degil zaten. Samsunga altarnativ düsünüyorsan Sony KDL-40W5500 arastir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunc-68 -- 30 Temmuz 2009; 13:04:20 >

• quote:

quote:

video uzantılarının mkv olması yeterli değil. üstteki film özelliklerinde bitrate oranı yok. mixenon bu konu ile alakalı birkaç mesaj yazmıştı 20 li sayfalarda.

Tv için öyle belli bir kriter yok, bluray filmleri ripleyen mkv yapan gruplar var örneğin, HiDt, eureka, esir vs gibi. Bu tarz grupları takip edeceksin mkv playerlar için riplenenleri indireceksin, çünkü bazıları orjinal blu-ray 6-7 frame se rip i 20 frame yapabiliyor, format profile 4.1 olanları indirmeye çalış 5.1 lerin çoğunu çalıştırmaz. Frame ve format profile e dikkat et en önemlisi. max 4.1 olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

quote:

Tv için öyle belli bir kriter yok, bluray filmleri ripleyen mkv yapan gruplar var örneğin, HiDt, eureka, esir vs gibi. Bu tarz grupları takip edeceksin mkv playerlar için riplenenleri indireceksin, çünkü bazıları orjinal blu-ray 6-7 frame se rip i 20 frame yapabiliyor, format profile 4.1 olanları indirmeye çalış 5.1 lerin çoğunu çalıştırmaz. Frame ve format profile e dikkat et en önemlisi. max 4.1 olsun...

mesela bu filmi çalıştırır mı?

General 
    Complete name : h-jackal1080-x264.mkv
    Format : Matroska
    File size : 10.9 GiB
    Duration : 2h 4mn
    Overall bit rate : 12.6 Mbps
    Encoded date : UTC 2008-10-22 22:26:48
    Writing application : mkvmerge v2.3.0 ('Freak U') built on Sep 8 2008 18:32:16
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 10.8 Mbps
    Nominal bit rate : 11.1 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 816 pixels
    Display aspect ratio : 2.35
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.288
    Stream size : 9.40 GiB (86%)
    Writing library : x264 core 65 r998M 6768543
    Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=16 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11083 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
    Language : English

Audio
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 1 510 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Stream size : 1.31 GiB (12%)

4.1 mi? 5 mi? anlayamadım...

te$ekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 29 Temmuz 2009; 20:34:06 >

• zapatero tekrar teşekkür ederim.

teşhis doğru. hoparlör kablolarının amfiye olan bağlantısında + ve - uçların birbirlerine temasından kaynaklanıyormuş. düzeldi sorun kalmadı.

Orijinalden alıntı: hguclu

teşekkür ederim zapatero,
    cevabınızdan önce hoparlöre olan bağlantı kablolarını + ve - uçlarına göre tek tek kontrol etmiştim. ama amfiye olan bağlantıları kontrol etmemiştim. en kısa zamanda onlarıda kontrol edip sonucu yazarım.

Orijinalden alıntı: zapatero

ses sisteminizi tv den gelen optik kabloyu çıkararak başka bir kaynak oynatırken(mesela dvd filmi) test edin.eğer aynı kapanmayı gene yapıyorsa ki bence yapacaktır, bu ses sistemiyle ilintilidir.Büyük ihtimalle de hoparlör kablolarının hoparlörlere veya amfiye bağlantı kısmında bir kısa devre vardır.hoparlör ve amfi bağlantı terminallerindeki + ve - kabloların uçlarının birbirlerine temas etme durumu buna sebebiyet verebilir,veya ezilmiş bir hoparlör kablosu da buna yol açabilir.bütün bağlantıları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

djalpha,
    cevap için teşekkür ederim.
    denedim ama maalesef olmadı.

Orijinalden alıntı: djalpha

amplifier hoparlör korumak için röleyi kapatıyor sub bassı kısıp deneyin

sayın signore,

bu forumu takip ettiğim kadarıyla samsun b650-651-... serilerinde çok bilgiye sahipsiniz. bu konuyla alakalı benimde bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok memnum olacağım.
    yaklaşık 1,5 aylık samsun b650 sahibiyim. lcd'imden çok memnunum. yalnız bu optik çıkış olayını çözemedim. daha doğrusu çözdüm ama bir sorunla karşılaşıyorum. lcd'nin optik çıkışından optik kaplo ile ses sistemine bağladım. usb'den film izlerken filmdeki herhangi bir sahnede sesin volumü arttığında (mesela patlama sahnelerinde) optik kabloyu bağladığım ses sistemim kendiliğinden kapanıyor. bu durumdan dolayı özellikle Doby Digital 5.1 filmleri izleyemiyorum. ses sisteminin sesini kıstığımda sorun olmuyor. ancak sesi biraz açtığımda ses sistemim kapanıyor. neden kaynaklandığını çözemedim.

yardımcı olabilirmisiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

General 

Video
    Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=16 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11083 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00

Audio

te$ekkürler

Evet, bu filmi çalıştırır ,

Bunlar önemli, yanlız bu film de ses Dts tv nin media playerı ile izleyeceksen ses alamazsın,...

• Yarın vga kablo alıp laptop ile tv'yi bağlayım diyorum.Kablo takıldığı anda tv - laptobu tanıyor mu? yoksa ayrı bir ayar mı gerekiyor.

te$ekkürler...

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

General 

Video

Audio

te$ekkürler

Evet, bu filmi çalıştırır ,

Bunlar önemli, yanlız bu film de ses Dts tv nin media playerı ile izleyeceksen ses alamazsın,...

amaç tv'nin media playerında izlemek

peki seste problem olmaması için formatı ne olması lazım...

edit : AC3,AAC 'de sorun yokmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 30 Temmuz 2009; 3:31:24 >

• Arkadaşlar 40b652 televizyonumun yarın kurulumu gerçekleştirilecek. Kurulum esnasında dikkat edilmesi gereken bir şey var ( ürünün kutudan çıkarılırken düşürülmesi haricinde :))) Mesela servisten ölü piksel testi isteyebiliyormuyuz? Eğer ölü piksel varsa ne yapmamız gerekir? İlk kurulumlarını yaptıran tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.