Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: dedektif
    Hiremco X3'te 576i ve 576p seçenekleri var. TV'ye 576p verince görüntüde titreme filan oluyor. 576i ile kullanıyorum. Uydu alıcıda HDMI çıkışı olması, SD yayını 1080p upscale yapıyor anlamına gelmiyor sanırım. Belki HD uydu alıcılarında olabilir ama Hiremco X3'te olacağını sanmam.
    Scart kablodan aktarılan görüntü zaten TV'ye kalitesi düşük olarak gidiyor. HDMI ile aktarılanda ise kalite kaybı olmadan gidiyor.
    Daha önce altın uçlu scart ile D-smart kullanıyordum, Hiremco X3 çok daha iyi görüntü veriyor.

Ben HDMI çıkışı olan bir cihazın, çıkış sinyali seçenekleri arasında 720p/1080p olduğunu varsayarak yukarıdaki yorumu yaptım. Haklısınız, biraz bakındım ve desteklenen maksimum çözünürlüğün 576p olduğunu gördüm.

HDMI ile dijital sinyali kayıpsız gönderebilirsiniz, doğru. Ancak herhalde bu cihaz analog sinyali dijitale çevirmiyordur. Ön yargılı konuşmayayım ama, görüntü kalitesi iyi olan bir uydu alıcı ile bu cihazın HDMI ve scart çıkışlarını farklı Tv'lerde karşılaştırmadan ben HDMI çıkışının avantaj sağladığına ikna olmam. Belki bazı Tv'ler HDMI girişinden gelen görüntüleri farklı işlemlerden geçirip, nispeten daha iyi görüntü sunuyor olabilir.

• bu LCD işinde samsungda ilerledi ama bence sonyden şaşmamak lazım

Citröen C5 1.6 e-HDİ 112 HP SPORT MCP Black
  • Arkadaşlar merhaba ,
    Sanırım yeri burası değil ama lütfen kusura bakmayın. Acilen cevaba ihtiyacım var. Bir tanıdığım "sen bu işlerden anlarsın" diye bana sordu. Bende bilmediğim için sizlere soruyorum. Tanıdığıma Teknosa çalışanları "Samsung 40B620" usb'den video oynattığını , servisin gizli menülere girerek kapalı olan bu özelliği açtıklarını söylemiş. Lg LH4000 serisinde bu olay oluyor. Acaba Samsung 40B620 'de oluyormu ? Kesin cevap verirseniz çok memnun olurum.

Orjinalden alıntı: Dthbrn

quote:

Orjinalden alıntı: locke78

quote:

Gecen günlerde hiremco x3 receiver kullananipta kanal degıştırırken cıt-pıt ses gelmesının kaynagını buldum arkadaşlar.Aynı sorun bendede vardı.Tvnızın ses menusundekı harıcı yada tv hoparlor kısmında harıcı hoparlöru secersenız ses kayboluyor ancak tv hoparloru secılı ıse o ses tekrar gelmeye devam edıyo.Bızzat kendım denedım sorunun kaynagını bu durum gösteriyor

hımmm güzel bende de aynı ses var deli olcam çat çut deneyelim bakalım ama harici dersek tv ye harici bir hoparlör takmamız gerekmiyormu ozaman tv hoparlötünden gelen sesi kesiyor diye aklımda kalmış

Benım evde z-5500 var önceleri tv hoparlöru secılı bırakıyordum.Cunku tv acılıp kapanınca melodı sesi veriyordu buda hoşuma gıdıyordu baktım receiverdan gelen ses bunla alakalı olunca tv hoparloru olayını kapatmak zorunda kaldım ama su an ses kesildi...

Bu arada eve gıdıp denersen ve sonucunuda yazarsan sevinirim...

denedim harici hoparlör takılması gerek yoksa ses gelmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_ayaz
    artık sd yayın için şu hiremco x3 uydu alıcısı alıp hdmi den bağlamayı düşünüyorum..sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir. ps3 yada xbox3 türü bişeylerde almayı düşünüyorum ilerde.o yüzden lcd de karar kıldım..tekrar teşekkürler.tv gelince yorum ve sorularla burda olucam.

İki konuya değinmem gerekiyor.

Öncelikle SD bir uydu alıcının HDMI çıkışını kullanmak demek, SD yayını 720p'ye veya 1080p'ye uydu alıcının upscale (yukarı ölçeklendirme) yapması demektir. Eğer bir SD uydu alıcıyı Tv'nize scart ile bağlarsanız, bu upscale işlemini Tv yapacaktır. Hiremco X3 denemedim ama, genel olarak ben Tv'nin (özellikle kaliteli bir Tv ise) upscale yapmasını tercih ederim. Özetle, HDMI kablo tek başına bir kalite göstergesi değildir. Sizin için söylemiyorum ama, bu konuda genel bir yanılgı var. Sanki HDMI bağlantı yapıldığında görüntü otomatik olarak yüksek kaliteli olacak gibi düşünülüyor.

"sonuçta tüplüden sonra bu lcd nin sd yayınları tatmin edecektir"
    demişsiniz. Eğer tüplü Tv ile kıyaslama yapacaksanız, malesef SD görüntülerde memnun kalacağınızı hiç sanmıyorum.

Daha önce okumadıysanız, imzamda linki bulunan rehberi müsait bir vaktinizde baştan sona okumanızı öneririm. Böylece yanlış beklentilere sahip olmazsınız.

ayhan dostum signore ustanın dediklerine kulak ver, eğer lcd almaduysan mutlaka gidip bir kaç mağazada plazmalara bak, son dönemde çıkan plazmaların hem performansı yükseldi hemde enerji tüketimi azaldı. lcd tv lerdeki renklerin canlılığına aldanma sd yayında tüplü tv den daha kötü bir görüntü alırsın. amacım seni fikrinden caydırmak değil ben de sd yayon ağrılıklı izliyorum aldık 32b653 ama ne hiremco x3 ne hdmı kablo ile eski tülü tv nin netliğini yakalamıyor. hee durağan sahneler süper ama harektli sahnelerde görüntü bulanıyor,pikselleşiyor. ne yaparsan yap bu nu ancak bir nebze gizleyebilrisin.tamamen yok olmaz. dediğim gibi eğer almadıysan plazma tavisiyesinde de bulunabilirim

• DLNA hakkinda bir iki sey yazayim

- Samsung PC Share Manager v2.1 isterseniz (gecen hafta aldigim 32b653 ile birlikte 2.0 cdsi geliyor)
    http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/200906/20090603164526218/setup.exe

LCDnin DLNA ozelligini kullanarak bilgisayarinizdan film/resim/muzik dosyalarini LCDde izlemek icin bu yazilimi kullanabilirsiniz.
    Illa bu yazilimi kullanmak zorunda degilsiniz, tversity ya da twonkymedia gibi UPNP DLNA media serverlar da is goruyor.

Eger LCD uzaktan kumandasi uzerinde Media Player > kirmizi dugme ye bastiginizda TV,USB disinda yesil logo ile PCniz listeye gelmiyorsa ya da DLNA ozelligini kullanamiyorsaniz:

- network ayarlari dogru yapilmamis olabilir, b60x uzerinede "wireless DLNA" destegi ve ethernet portu var. yani ayni arabalarda cep telefonu on hazirligi olmasi gibi, bu LCDlerde de kablosuz ag teknolojisine hazir ama kablosuz aginiza dahil etmek icin ya ethernet portundan kablo ile baglayacaksiniz ya da, su an Turkiye'de satilmayan Amazon fiyati 80$ olan Samsung WIS09ABGN LinkStick usb wireless dongle'a ihtiyaciniz var. Ethernet kablosu ya da wireless dongle ile fiziksel baglantiyi yaptiktan sonra setup > network setup > Cable network setup menusunden Auto secili iken "Network Test" secerseniz ve test sonucunda 4 adimin ilk 3unu bile basarili olarak tamamlarsa ev networkunuze aleti dahil etmissiniz demektir.
    - yukarida v2.1 versiyonu (vista da test ettim calisiyor) icin link verdigim pc share yazilimini indirip kurduktan sonra, share > sharefolder diyerek icinde mp3/jpg ya da sorun cikarmayacak bir mpg ya da divx-avi dosyasi olan bir klasoru test amacli share edip sonrasinda share > set device policy den LCD ni listede goruluyorsa "accept" diyerek LCDnin pc den icerik almasina izin verin. muhtemelen bu adimdan sonra Media Player > kirmizi dugme size PCnizi getirecektir
    - adsl modem varsa ve PC<--> LCD baglantisini bu cihaz yapiyorsa, upnp ve ya brodcast iceren bir parametrenin acik oldugundan emin olun.

Wireless/Wire'li internete DLNA baglantisi sonrasi gordugum limitler (10010 firmware'inde de gecerli):
    - mkv icindeki altyazilari gostermiyor TV.
    - ileri geri hizli ya da yavas, sarma ozelligi yok
    - Kablosuz 802.11b/g, 720p ve 1080p icin yetersiz kaliyor 802.11n ya da ethernet kablosu ile baglanti şart verim almak icin. ayrica bildigim kadariyla usb diske aktarilan videolari usbden izlenirken yukaridaki sorunlar yasanmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

Arkadaşlar merhaba ,
    Sanırım yeri burası değil ama lütfen kusura bakmayın. Acilen cevaba ihtiyacım var. Bir tanıdığım "sen bu işlerden anlarsın" diye bana sordu. Bende bilmediğim için sizlere soruyorum. Tanıdığıma Teknosa çalışanları "Samsung 40B620" usb'den video oynattığını , servisin gizli menülere girerek kapalı olan bu özelliği açtıklarını söylemiş. Lg LH4000 serisinde bu olay oluyor. Acaba Samsung 40B620 'de oluyormu ? Kesin cevap verirseniz çok memnun olurum.

evet bunu bene duydum. donanımhaber bünyesinde bunla ilgili sayfa varmı bilmiyorum ama avforums da bahsedildiğini biliyorum. avforumsa gir bi bak istersen.
  • locke hocam signore üstadın yazdıklarını okudum.ben tüplüden daha iyi olur derken renk vs kastettim..netlik açısından tabiki tüplü gibi olmayacak...plazma konusunda ise artık yapabileceğim bişey yok:( parasını peşin olarak verdim..apartmandada ortak anten yok sanırım taşınacağım evde.ya çanak alıp uydduya devam edicem.yada artık d smart vs kaydolacam..ancak bayiyi arasamda ben o lcd değilde şu plazmayı istiyorum..fiyat farkı vs neyse versem desem kabul ederler sonuçta malı ordan alıcam..varmı öyle güzel plazma..2699 tl 'ye aldım ben..3000 kadar çıkarım plazmada..varmı locke hoca öyle bildiğin sağlam plazma..tabi samsung olacak..derdime bi çare aga:)
    Bir imzam diğer imzamı tutmuyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: oasisngn

DLNA hakkinda bir iki sey yazayim

- Samsung PC Share Manager v2.1 isterseniz (gecen hafta aldigim 32b653 ile birlikte 2.0 cdsi geliyor)
    http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/200906/20090603164526218/setup.exe

LCDnin DLNA ozelligini kullanarak bilgisayarinizdan film/resim/muzik dosyalarini LCDde izlemek icin bu yazilimi kullanabilirsiniz.
    Illa bu yazilimi kullanmak zorunda degilsiniz, tversity ya da twonkymedia gibi UPNP DLNA media serverlar da is goruyor.

Eger LCD uzaktan kumandasi uzerinde Media Player > kirmizi dugme ye bastiginizda TV,USB disinda yesil logo ile PCniz listeye gelmiyorsa ya da DLNA ozelligini kullanamiyorsaniz:

- network ayarlari dogru yapilmamis olabilir, b60x uzerinede "wireless DLNA" destegi ve ethernet portu var. yani ayni arabalarda cep telefonu on hazirligi olmasi gibi, bu LCDlerde de kablosuz ag teknolojisine hazir ama kablosuz aginiza dahil etmek icin ya ethernet portundan kablo ile baglayacaksiniz ya da, su an Turkiye'de satilmayan Amazon fiyati 80$ olan Samsung WIS09ABGN LinkStick usb wireless dongle'a ihtiyaciniz var. Ethernet kablosu ya da wireless dongle ile fiziksel baglantiyi yaptiktan sonra setup > network setup > Cable network setup menusunden Auto secili iken "Network Test" secerseniz ve test sonucunda 4 adimin ilk 3unu bile basarili olarak tamamlarsa ev networkunuze aleti dahil etmissiniz demektir.
    - yukarida v2.1 versiyonu (vista da test ettim calisiyor) icin link verdigim pc share yazilimini indirip kurduktan sonra, share > sharefolder diyerek icinde mp3/jpg ya da sorun cikarmayacak bir mpg ya da divx-avi dosyasi olan bir klasoru test amacli share edip sonrasinda share > set device policy den LCD ni listede goruluyorsa "accept" diyerek LCDnin pc den icerik almasina izin verin. muhtemelen bu adimdan sonra Media Player > kirmizi dugme size PCnizi getirecektir
    - adsl modem varsa ve PC<--> LCD baglantisini bu cihaz yapiyorsa, upnp ve ya brodcast iceren bir parametrenin acik oldugundan emin olun.

Wireless/Wire'li internete DLNA baglantisi sonrasi gordugum limitler (10010 firmware'inde de gecerli):
    - mkv icindeki altyazilari gostermiyor TV.
    - ileri geri hizli ya da yavas, sarma ozelligi yok
    - Kablosuz 802.11b/g, 720p ve 1080p icin yetersiz kaliyor 802.11n ya da ethernet kablosu ile baglanti şart verim almak icin. ayrica bildigim kadariyla usb diske aktarilan videolari usbden izlenirken yukaridaki sorunlar yasanmiyor.

Evet, bir süredir kullanıyorum bu özelliği samsung pc share ile. Mkv lerde ileri geri sarma yok ama divxlerde ileri geri alabiliyorsunuz.
    Ayrıca wireless ile 720p lerde hiç sorun yok takılmasız izliyorum, hatta hatta bazı 1080p filmler bile sorunsuz çalışıyor, bazı yüksek bitrate 1080p filmlerde çalışıyor ama arada oyun yükleniyor deyip 3-4 sn yükleme yapıp devam ediyor...
    Tv wireless modeme kablo ile bağlı, laptop wireless tan bağlı modeme. Laptop a da harici hdd bağlı usb2.0 dan. Laptop ile tv aynı oda da, belki başka odalar da sorun olabilir mesefa artınca ama aynı oda da 720p ve bazı 1080p lerde sorun yaşamadım...

• quote:

locke hocam signore üstadın yazdıklarını okudum.ben tüplüden daha iyi olur derken renk vs kastettim..netlik açısından tabiki tüplü gibi olmayacak...plazma konusunda ise artık yapabileceğim bişey yok:( parasını peşin olarak verdim..apartmandada ortak anten yok sanırım taşınacağım evde.ya çanak alıp uydduya devam edicem.yada artık d smart vs kaydolacam..ancak bayiyi arasamda ben o lcd değilde şu plazmayı istiyorum..fiyat farkı vs neyse versem desem kabul ederler sonuçta malı ordan alıcam..varmı öyle güzel plazma..2699 tl 'ye aldım ben..3000 kadar çıkarım plazmada..varmı locke hoca öyle bildiğin sağlam plazma..tabi samsung olacak..derdime bi çare aga:)

Yaklaşık fiyatlar

SAMSUNG 50A550 FULL HD PLAZMA TV 3300 eğer bu pahalı dersen

2009 serisi 100 hz samsung 50B450 plazma 2700 TL
    2009 serisi 100 hz samsung 42B450 plazma 1800 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 23 Haziran 2009; 11:12:30 >

• abi ben hemen bi arıyım adamlarıda konuşayım olursa plazma olsun madem...

abi ben hemen bi arıyım adamlarıda konuşayım olursa plazma olsun madem...

seni iraden dışında yönlendirmek istemem, sende git bak sağa sola plazmalara ben sd yayın ağılrıklı izlemek istediğin için plazma öneriyorum sonra araştırmadan etmeden ben bunu beğenmedim deme
  • doğru söylüyon şimdi gelir tv,bakarız beğenmeyiz sonra bi ton tırıvırı olacak..en iyisi artık bundan sd yayını en kalite yapmaya çalışacaz..görmeden alma cesaretini gösteremem şimdi 3 milyarlık tvde..3-4 mesafeden de herhalde bu tvnin görüntüsü bizi doyurur gibime geliyor...adam da abi sen lcd al boşver değiştirme tamam plazma sd için iyi fakat bunun yarınıda var falan dedi..hiç kurcalamayayım haftaya gelicvek zaten..bağlar görürüz..

doğru söylüyon şimdi gelir tv,bakarız beğenmeyiz sonra bi ton tırıvırı olacak..en iyisi artık bundan sd yayını en kalite yapmaya çalışacaz..görmeden alma cesaretini gösteremem şimdi 3 milyarlık tvde..3-4 mesafeden de herhalde bu tvnin görüntüsü bizi doyurur gibime geliyor...adam da abi sen lcd al boşver değiştirme tamam plazma sd için iyi fakat bunun yarınıda var falan dedi..hiç kurcalamayayım haftaya gelicvek zaten..bağlar görürüz..

hayırlı olsun
    dedimya sd yayın için plazma almak daha mantıklı ama ben bilgisayar bağlar mkv oynatır ps3 ve blue ray isterim derseniz tabiki lcd.

yani hem sd hemde full hd aynı anda güzel olsun olmuyor, birinden birini seçmek gerekiyor. lakin sd yayında çok kötü değil aldığınız tv de, lama beni tatmin etmedi o başka.

dün divx olarak knowing (kehanet) filmini izledim 2 cd versiyonu hızlı sahnelerde çok pikseleşme var, bugün biraz arkadaşımın panasonic plazmasında baktık sanki full hd görüntü, dedğim o ki yakın gelecekte sd yayınların 640*480 üzerine çıkması çok zor,

sd yayından kast ettiğim (uydu,kablo tv,digiturk,dsmart,divx dvd) gibi şeyler genelde bunları kullandığımız için plazma daha iyi, çünkü 640*480 görüntüuü 1024*768 yayması ile 1920*1080 yayması aynı şey değil tahmin edersiniz

• quote:

Gecen günlerde hiremco x3 receiver kullananipta kanal degıştırırken cıt-pıt ses gelmesının kaynagını buldum arkadaşlar.Aynı sorun bendede vardı.Tvnızın ses menusundekı harıcı yada tv hoparlor kısmında harıcı hoparlöru secersenız ses kayboluyor ancak tv hoparloru secılı ıse o ses tekrar gelmeye devam edıyo.Bızzat kendım denedım sorunun kaynagını bu durum gösteriyor

Harici hoparlor secince doğal olarak TV'den hiç ses gelmiyor, çünkü benim harici hoparlor yok. Siz TV'ye harici hoparlor mu bağladınız?

bunun için max 50-60 tl para ayırdım

http://www.hepsiburada.com/creative-sbs-a300-21-speaker-siyah/productDetails.aspx?categoryid=256&productid=bd49960
  • arkadaşlar dun locke78 arkadaım mkv filmlerdeki çıkmayan sesi dts den ac3 çevirmemi soyledi yaşnız anlamadığım bir konu var dosya tek sadece mkv yani ses dosyası yok ayruyeten veya varsa nerededir bana yardımcı olabilirmisiniz.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.