Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
770.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: br@yn

Arkadaşlar 40b652 televizyonumun yarın kurulumu gerçekleştirilecek. Kurulum esnasında dikkat edilmesi gereken bir şey var ( ürünün kutudan çıkarılırken düşürülmesi haricinde :))) Mesela servisten ölü piksel testi isteyebiliyormuyuz? Eğer ölü piksel varsa ne yapmamız gerekir? İlk kurulumlarını yaptıran tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ölü piksel testi yaptir. Zaten bunun icin ayrica bir alete gerek yok.Tespit etmek icin ekrani önce tamamen karanlik (siyah) sonra tamamen aydinlik (beyaz) yaparak ölü pikseller tespit ediliyor. Ölü piksel cikarsa Tv yi geri gönder degistirt. Ayrica daha önce belirtigim ve kimseden ses cikmadigi olayi, panelde (clauding) bulutlanma olusup olmadigini kontrol et (tamamen karanlik bir ortamda) böyle bir seyle karsilasirsan 14 günlük geri verme hakkindan faydalanip TV yi degistir. Daha sonra garanti kapsaminda Samsung paneli degistirmek icin cok nazlaniyor. Birde sesi kontrol et ugultu vizilti gelmesin.

• benim 46b650 de bugün geldi. servis gelecek kurmaya.

servisin ne yapması lazım.
    neler isteyebilirim.

bana da bir yardım...

40B653 ve 46b653 ün ömürleri ne kadardır bilen var mı ?
  • arkadaşlar benim sorunum sanırım scart kablosundan kaynaklı 3 günlük bir samsung le 40b530 var testlerde kalite mükemmelken uydudan gelen görüntü insanın canını aşırı derecede sıkıyor acaba altın uçlu bi scart kablo alsam sorunum gider mi ? O kablodan bir örnek >>> http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270892&CS_Category=_SBAD_892_1992_835&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892

• al hacım altın uçlu skarttan ben memnunum hama proclass aldım 33 lira
  • Dostum bende aynı kabloya baktım ama biraz gözüme ince gözüktü yani normal scart kablodan tek farkı ucu gibi görünüyordu. Bence daha göz dolduran bir kablo bak derim çünkü tecrübeli arkadaşların önerdiği diğer kablolara bakınca hama,philips gibi daha kalın görünüyor. Bu konuyla ilgili önceki sayfalarda çeşitli yorumlar yapılmıştı ve tc tavsiyeler bölümünde ayrı bir konu başlığı var oralara da bakmanı tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: elbasan

arkadaşlar benim sorunum sanırım scart kablosundan kaynaklı 3 günlük bir samsung le 40b530 var testlerde kalite mükemmelken uydudan gelen görüntü insanın canını aşırı derecede sıkıyor acaba altın uçlu bi scart kablo alsam sorunum gider mi ? O kablodan bir örnek >>> http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270892&CS_Category=_SBAD_892_1992_835&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892

• Arkadaşlar profigold kablolara bakın yoksa ttaf a bakabilirsiniz, ben dm600 uydu alıcısı ile bir ucu konponent-bir ucu scart altın uçlu ttaf kablo aldım memnunum, ama en iyisi profigold muş.

Orijinalden alıntı: Tunc-68

quote:

Arkadaşlar 40b652 televizyonumun yarın kurulumu gerçekleştirilecek. Kurulum esnasında dikkat edilmesi gereken bir şey var ( ürünün kutudan çıkarılırken düşürülmesi haricinde :))) Mesela servisten ölü piksel testi isteyebiliyormuyuz? Eğer ölü piksel varsa ne yapmamız gerekir? İlk kurulumlarını yaptıran tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ölü piksel testi yaptir. Zaten bunun icin ayrica bir alete gerek yok.Tespit etmek icin ekrani önce tamamen karanlik (siyah) sonra tamamen aydinlik (beyaz) yaparak ölü pikseller tespit ediliyor. Ölü piksel cikarsa Tv yi geri gönder degistirt. Ayrica daha önce belirtigim ve kimseden ses cikmadigi olayi, panelde (clauding) bulutlanma olusup olmadigini kontrol et (tamamen karanlik bir ortamda) böyle bir seyle karsilasirsan 14 günlük geri verme hakkindan faydalanip TV yi degistir. Daha sonra garanti kapsaminda Samsung paneli degistirmek icin cok nazlaniyor. Birde sesi kontrol et ugultu vizilti gelmesin.

Kısmetse benim 40b652 de yarın geliyor. En iyi görüntü için ayarları nasıl yapmalıyım? Deneyip iyi sonuç alan arkadaşlar ayarlar için öneri verebilir ler mi?

• bugun philips marka component 1.8 metre uzunlugunda altın uçlu kablo aldım.next 2000 cx superplus cihazıma baglayarak izledim.görüntüde %20 lik bir düzelme var.ntvsporun kayan yazılarını ve tvlerin logolarında ki pikselleşme olayı tamamen ortadan kalktı.Kabloyu vatan bilgisayardan peşin 52 liraya aldım.Teknosada ki philips kablolar bu kadar kalın degildi hemde 4metre idi.Yada benim gözüme öyle geldi.
  • Bende 46b650 sipariş etmiştim istanbul bilişimden yarın için gelecekti ama az önce yaptığın tel konuşmasında gelmeyeceğini öğrendim canım sıkıldı. Üstüne basa basa ellerinde olup olmadığını sordum var kesin yollayacağız dediler bende havaleyi geçtim şimdi ise karşıklık oldu sizinkini yollayamayacağız diyorlar. Bende paramı geri istedim. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar çok da istiyorum tv yi

Orijinalden alıntı: the_jackall

Bende 46b650 sipariş etmiştim istanbul bilişimden yarın için gelecekti ama az önce yaptığın tel konuşmasında gelmeyeceğini öğrendim canım sıkıldı. Üstüne basa basa ellerinde olup olmadığını sordum var kesin yollayacağız dediler bende havaleyi geçtim şimdi ise karşıklık oldu sizinkini yollayamayacağız diyorlar. Bende paramı geri istedim. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar çok da istiyorum tv yi

the_jackall aynı şeyler benim başımada gelmişti.
    46b651 siparişi vermiştim. siparişi verdiğimde ellerinde 3 tane olduğunu ve göndereceklerini söylemişlerdi. lcd'nin gelmesini istediğim gün akşama kadar evde bekledim. gelmeyince aradım. karışıklık olduğunu benim sipariş verdiğim 46b651'in yanlışlıkla başka bir müşteriye gittiğini ve ellerinde 46b650 olduğunu söylediler. önce siparişimi iptal ettim. ama daha sonra vazgeçip 46b650 yi istedim. yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum. ama tv'den. ib'den değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kavanoz

quote:

Orjinalden alıntı: horozorhan

Arkadaşlar ben 40 B 653 aldım. Çok güzel bir LCD. Wireless modemime LCD'yi ağ kablosu ile bağladım. Ağ ayarlarınıda yaptım. Ağ'ın kontrolunü yaptığımda TV her şeyi okeyliyor . Laptop'ada, TV ile birlikte verilen "SAMSUNG PC Share Manager" programını kurdum . Bir kaç video dosyasınıda paylaşıma açtım. Fakat bir türlü LCD ile Lap top ' u birbirine bağlayamadım. yani dosya paylaşımını yapamadım. LCD ile Laptop'un birbirine nasıl bağlanacağını bilen veya beceren varsa lütfen buraya yazsın.

Samsung PC Share Manager programında, Share menüsünde Set Device Policy'yi seç. Oradan Samsung TV'yi Accept etmen gerekiyor. Program çalışır durumda kalmalı.

Daha sonra TV'den Media Player'a girip, kırmızı tuşa (Internet tuşunun altındaki) basarak PC'nin ismini seçeceksin.

bunların hepsini yaptım ekranda DLNA: wiselinkpro pc server yazısını aldım ve kırmızı tuşa basıp seçtim. ancak paylaştığım video için media play da movie a ok diyince "istek yerine getirilemiyor. media play ana ekrana geri dönecek" hata mesajı alıyorum. yardım edebilecek kimse var mı??

• video dosyalarının özelliklede mkv formatlı filmlerin video özelliklerini bu şekilde nasıl görebilirim?

mesela bu filmi çalıştırır mı?

General 
    Complete name : h-jackal1080-x264.mkv
    Format : Matroska
    File size : 10.9 GiB
    Duration : 2h 4mn
    Overall bit rate : 12.6 Mbps
    Encoded date : UTC 2008-10-22 22:26:48
    Writing application : mkvmerge v2.3.0 ('Freak U') built on Sep 8 2008 18:32:16
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 10.8 Mbps
    Nominal bit rate : 11.1 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 816 pixels
    Display aspect ratio : 2.35
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.288
    Stream size : 9.40 GiB (86%)
    Writing library : x264 core 65 r998M 6768543
    Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=16 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11083 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
    Language : English

Audio
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 1 510 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Resolution : 24 bits
    Stream size : 1.31 GiB (12%)
    Language : English

• quote:

Orijinalden alıntı: bianca

quote:

quote:

Kısmetse benim 40b652 de yarın geliyor. En iyi görüntü için ayarları nasıl yapmalıyım? Deneyip iyi sonuç alan arkadaşlar ayarlar için öneri verebilir ler mi?

Ben Hdmi üzerinden (DVD Player ve PopCorn haur A110) HDTV Test in ayarlarini kullaniyorumhttp://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/Settings.htm daki ayarlar gayet iyi .(Arka aydinlanma oda aydinlatmasina bagli olarak degisir.)
    SD TV programlarinda ise tam tatmin edici bir ayar icin sürekli denemek gerekiyor. Ama kesin olarak titreme sorununa karsi en iyi cözüm 100 Hz motion plusu ya kapamak yada kisisel ayarlarda Blur 8 Judder 0 olarak ayarlamak.

• kimse bilmiyor mu ömürlerini tvlerin ? :(

Ancak teknik olarak bırak 60bini 30bin bile gitmez!

Burada bahsedilen "ömür" ise Modülün süresidir,TV nin değil!!!

Örneğin Modül 60bin gitti(gitmeyecek ama biz gitti kabul edelim)iyide panel içindeki bir dünya eleman o kadar süre yaşayacakmı

Panel kullananlar ömür konusuna hiç girmesinler,sadece PDP si olanlar ömür konusunda biraz daha uzun süreye sahip olacaklar ama
    onlarda dendiği gibi 100bin saat değil 50/60binde su koyvereceklerdir(şansı olanlar tabiki!)

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • yani 20-30bin diyelim ?
  • Merhaba arkadaşlar,bende 40B651 modelini almayı düşünen birisi olarak forumu başından buraya kadar okudum:) İ.B de haftaya cuma stoklarında olacakmış,bakalım her geçen günde fiyatını artırıyorlar aletin
  • Arkadaşlar nihayet TV (40b652) ve ses sistemime (ht-tz315t) kavuştum. Bu sabah servis gelip ürünleri kurdu. TV için ilk izlenim olarak çok çok adi 2 senedir kulladığım scart ile bağlamama rağmen uydu yaklaşık 2.5-3 metreden TV üzerinde herhangi bir ayar yapmadan çok net görüntü seyredebiliyorum. Ses sistemi için ise oldukça tatmin edici bir sesi var. Bir apartman dairesi için 1000w'lık bu sistem bile fazla ama uygun fiyatı ve kablosuz seçeneği olması açısından iyi bir tercih oldu benim için. Henüz fotoğraf çekemedim ama en kısa zamanda ortalık biraz toparlanınca ürünlerin fotoğraflarını yayınlayacağım.

Orijinalden alıntı: bianca

quote:

quote:

Kullanıp memmnun olduğunuz ayarları yazabilir misiniz? Yoksa foruma baştan itibaren mi bakayım

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.