Şimdi Ara

Samsung - 940BW 19” “Widescreen” 4 ms TFT LCD MONİTÖR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
19.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir de bu monütörü 1440*900 dışında bir çözünülükte kullanacaksınız refresh rate'i 60hz e ayarlayın görüntü oldukça netleşiyor. 75hz yapıp aradaki farkı kendinizde gözleyebilirsiniz.
  • hayırlı olsun. güle güle kullanın. filmlerin haricinde çizim yada animasyon programı kullanıyormusunuz biligisayarınızda... bunları kullanıyorsanız nasıl bir görüntü elde ediyorsunuz.? teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden al�nt�: sendorm

bir de bu mon�t�r� 1440*900 d���nda bir ��z�n�l�kte kullanacaks�n�z refresh rate'i 60hz e ayarlay�n g�r�nt� olduk�a netle�iyor. 75hz yap�p aradaki fark� kendinizde g�zleyebilirsiniz.

Crt monitorlerde tarama yapildigi icin refresh rate denilen kavram vardir. Yani saniyede kac kere tarama yapildigini gosterir. Lcd teknolojisinde tarama olayi yoktur. Tum transistorler kendilerine verilen isi yaparlar. Ama benim anlamadigim lcd monitorlerde enden refresh rete denen bir olay var? Yani teoride hicbir deisiklik yaratmamasi gerekiyor. Bilen varsa aciklasin. Birde bu monitoru alanlar en yuksek cozunurlukte refresh rate yi degistirince goruntude farklilik filan oluyor mu? Birde kutudan dvi kablosu cikiyor da analog kablo cikiyor mu?

• refresh rate, lcd lerde crtlerdeki gibi çalışmıyor ama etkisi var halen.
    Ayrıca windows altında monitor ayarlarında refresh rate halen mevcut, ekran lcd olsada. Dediğim gibi denerseniz farkı göreceksiniz.

http://erms.samsungusa.com/customer/sea/jsp/faqs/faqs_view.jsp?PG_ID=1&AT_ID=5654&PROD_SUB_ID=28&PROD_ID=-1

bu sayfada yazan:
    The optimal refresh rate for all Samsung LCD monitors is 60 Hz, regardless of resolution.

Yani samsung monitorler için en uygun refresh rate'in 60hz olduğunu yazmışlar. Denedim cidden de fark yaratıyor, 1024*786 yaptım samsung 940bwyi, 60hz e getirince görüntü oldukça berraklaştı.
    Halen anakartım tamirde olduğu 1440*900 de 75hzs veyahut 60hz in farkı olacak mı bilemiyorum ki tahminimce fark olmaması gerek. Aynı şekilde anakart gelsin dvi-analog farkını da test edecem :)

edit: hem analog hem de dijital kablo, kutuda mevcut.

edit2: aynı olayı başka bir makine ile denedim bu sefer birşey değişmedi. Tahminimce ilk makinedeki ekran kartı ile alakalı. Yine de samsung sayfasında dendiği gibi 60hz e ayarlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 3 Ağustos 2006; 0:45:22 >

• güzel seçim güle güle kullanman dilleğiyle.
  • O zaman ben linca test edeyim diyecem ama imzamdaki kart ile pek performansli olmaz
  • Hocam donanım blümüne açtığım konuda bu soruma cevap gelmedi. Mümkünse sizler yanıtlayabilir misiniz?

ASUSTEK M2NPVVM NF6150 DDR2 VGA+LAN+SATA2 16X 940p anakartın Tümleşik çıkışlar bilgisinde
    1 x VGA/DVI çıkış var deniyor. Bu anlamda bu anakartla harici bir ekran kartı almadan
    geniş ekran LCD ye DVI çıkiş sağlamam mümkün olur mu? Oyunu ikinci plana alan biri olarak
    ilerde iyi bir ekran kartı takviyesi yaparak şimdiki kullanım için yeterli olur mu?
    GIGABYTE M55P-S3G AMD ATHLON 64 ANAKART modelinde DVI çıkış yok zannedersem, öyle mi?

Yani yukarıdaki anakartı aldığımda DVI çıkışı özellikle belirtiliyor mudur? Yani bilgisayarcının
    LCD monitörü VGA mı yoksa DVI çıkışına mı bağladığını nasıl görebilirim?
    Bu sayede geniş ekran LCD de DVI netliği yaşayabilir miyim?

Bu arada ben hala karar veremedim. 250 veya 300 GB lık HDD ye divx filmler yükleyeceğim.
    Divx film izleme keyfi için bunun 20 inçliğini mi alayım? 20 inçlik alırsam bu sefer başka bir topicde
    BenQ'nun 20 inçliğini tavsiye edenler var. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

• Sorularıma yanıt veren olmamış. Küstüm vallahi size.
  • Benim duyduğum en ucuz peşin fiyat netsiparişteki.. 463 yazmış arkadaş.. ;)
  • bu 940w bilgisayar oyunlarında nası arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

bu 940w bilgisayar oyunlarında nası arkadaşlar

+1?
  • Ben 1.5 ay kadar önce 920n aldım. Ben aldığımda 940bw yoktu. olsaydı kesinlikle onu alırdım. görüntü kalitesi açısından pek farkları yok ama widescreen benim gibi masaüstü kullanıcılarına çok geniş bir alan sunuyor... wide screen bir monitörde internet keyfi gerçektende güzel olur. hele hele 20" olursa tadından yenmez...
  • mewluth,
    arkadsım hayrılı olsun....

biras daha yorum yapma sansın varmı monitor hakkında?
  • philips 190c kullanıyorum(19"). samsung 940bw almayı düşünüyorum. çünkü elimdeki monitör kareye yakın , dolayısıyla filmlerde (divx) üstte ve altta boşluk kalıyor. 940bw yine 19" ama "geniş" olduğundan , filmin görüntülendiği alan artacak diye düşünüyorum, her ne kadar monitörün toplam alanı azalacaksa da .

ilk sorum :
    940BW 439 x 360.7 x 200 mm (tabanla birlikte)
    190c 442 x 420 x 201 mm (tabanla birlikte)
    nasıl oluyor da 190c'nin eni daha fazla? bunlar "ekran"ın boyutları değil dış boyutlar dicez ama, sizce bu kadar fark yapar mı?
    190c'nin Efektif İzleme Alanı: 376,3 x 301,1 mm imiş. ama aradım taradım 940bw'ninkini bulamadım. zahmet olmazsa bi ölçer misiniz? :)

ikinci sorum:
    190c'nin panel tipini bilmiyorum ama .. samsung 940bw , TN panel imiş .. zaferce'nin bu konuda yaptığı alıntıdan alıntılayarak:
    Şu anda piyasadaki hızlı olan LCD monitörlerin çoğunda TN Paneller kullanılıyor.TN paneller gerçekten 16.7 milyon vermiyorlar. "Dithering" metoduyla 256k rengi 16.2 milyon renk üretmek için kullanıyorlar. Tabi bu da filmlerde bahsedilen twinkling-sparkling karıncalanma ve fotoğraflarda kimi tonlar arası geçişlerde belirginlik-çizgilenmelere neden oluyor.
    denmiş
    bu durum, film seyrederken kendini farkettirmiyor mu ? bu önemli çünkü film için büyük monitör istiyorum.

şimdilik başka sorum yok, cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum, sonra yine teşekkür edicem :)

• bak sana basit bi hesap yapiyim...376.3 = 14.81 inch || 301.1 = 11.85 inch
    14.81^2 + 11.85^2= 219.3 + 140.4 = 359.7 = köşegen karesi...

yani 18.98 karekökü... yani 19'', Aynı hesabı Samsung için yaparsan yine 19'' bulacaksın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oray

bak sana basit bi hesap yapiyim...376.3 = 14.81 inch || 301.1 = 11.85 inch
    14.81^2 + 11.85^2= 219.3 + 140.4 = 359.7 = köşegen karesi...

yani 18.98 karekökü... yani 19'', Aynı hesabı Samsung için yaparsan yine 19'' bulacaksın...

alisezai arkadaşın sormak istediği tam olarak o değil bence;

190c normal 19" iken 940bw ise widescreen 19",
    ama ona rağmen enine boyutu daha küçük,
    yani 19" normal ile 19" wide farkı boydan kısa ama enden daha geniş olması gerekmiyo mu?

yoksa tabii ki diagonel olarak 19" ikiside...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 9 Ağustos 2006; 13:42:07 >
  • Aslında arkadaş belirtmiş
    "bunlar "ekran"ın boyutları değil dış boyutlar dicez ama, sizce bu kadar fark yapar mı?", verilen bilgiler dış boyutlar ve fark yapıyor işte.

Çünkü samsungun kenarlarındaki kasa kısmı oldukça dar, bu da ekranın nerdeyse hepsi görülebilir alanmış izlenimi veriyor. Bu şekilde de oldukça şık ve profesyonel görünüyor ekran.
    görülebilir alan olarak samsung 940bw nin eni daha geniştir.

5:4 ekranlar 14.83'' * 11.86'' , widescreenler 16.11'' * 10.6'' inch.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Aslında arkadaş belirtmiş
    "bunlar "ekran"ın boyutları değil dış boyutlar dicez ama, sizce bu kadar fark yapar mı?", verilen bilgiler dış boyutlar ve fark yapıyor işte.

Çünkü samsungun kenarlarındaki kasa kısmı oldukça dar, bu da ekranın nerdeyse hepsi görülebilir alanmış izlenimi veriyor. Bu şekilde de oldukça şık ve profesyonel görünüyor ekran.
    görülebilir alan olarak samsung 940bw nin eni daha geniştir.

5:4 ekranlar 14.83'' * 11.86'' , widescreenler 16.11'' * 10.6'' inch.

+1
  • arkadaşlar pek film izlemem ama oyun oynarım

nedersiniz wide mı alayım yoksa normalmi

yani oyunlarda wide nasıl mesela 1440*900 19'' wide ekranın max çözünürlüğü mesala ben bunula 1280*1024 de oyun oynayabilirmiyim

nedersiniz?
  • widescreen ekranda oranları koruyarak istediğin çözünürlükte oynayabilirsin.
    bunun anlamı 1280*1024 oynamayacağındır. Zira oranı 5:4, 1024* 768 de oynayamazsın (4:3). Oynarsın da görüntü orantısız olur.

Ama 1440*900, 1280:800, 1120:700(hepsi de 16:10) oynayabilirsin ve kare bir ekrandan çok daha kaliteli bir görsellik yaşarsın. Özellikle fps oyunlarda bu daha net.

http://www.widescreengamingforum.com/screenshots/

bu adresten nerdeyse her oyunun 4:3 hali ile 16:10 halini karşılaştırabilirsin. Fark ortada. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.