Şimdi Ara

Samsung - 940BW 19” “Widescreen” 4 ms TFT LCD MONİTÖR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
19.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • erdierdi, evet haklısın digital foto ile çekmek lazım.

yarın zaten exa ya gidip bir de 940BW yi demo edeceğim. titremesi yok ise bunu verip onu alacağım gibi.

atillahan en azından sana sorayım 1440 X 900 lük çözünürlüğün 60 hz de değil mi. peki desktop çalışırken veya kod yazarken titreme hissediyor musun monitörde. yani bunda arada bir su dalgası gibi :) dalgalanma gözüme çarpıyor. ilginç. yarın bakacağız artık ama senin yorumunu alabilirim gitmeden, 940BW nin 1440 X 900 daki titreme durumu konusunda. ve o çözünürlükte kaç Hz de çalışıyor.

sağolasın.
  • valla ben de şimdi almaktan döndüm 20'' 'i, sorun nedir bu 20'' de anlayamadım? başka kullanan yok mu bu 20'' modelini?

19'' olanı 1440x900x75hz olabiliyor... ama 20'' olan modeli olamıyor 60hz üstü... :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 26 Temmuz 2006; 19:12:32 >
  • Ben de 205BW alacaktım yarın. Vazgeçtim şimdi. Ben de 940BW alacam bu sene beni idare etsin seneye 22 inç alırız geliştirdikleri zaman.
  • Sanırım dediğiniz gibi. 205BW maximum ve en iyi görüntü veren çözünürlülüğü 1680x1050 de 60 Hz de çalışabiliyoken 940BW maximum ve en iyi görüntü veren çözünürlülüğü 1440X900 de 75 Hz de çalışabiliyor.
    www.samsung.com da ürün sheet lerinde görünüyor. Titreme olarak hissettiğim şey sanırım gerçekten bir problem bence 20'' için. Sanırım yarın değiştiriyor olacağım 940BW ile. Size kararımı dönerim. Sonuçta iki monitörü de görmüş olacağım.
  • hayali 75 o.. 75e ealdıktan sonra monitörün menüsünden bakınca 60 gözüküyor. ayrıca 75 te tutup oyuna girip oyundan çıkınca sapıtıyor windowsta görüntü.. driverları kaldırıp yeniden kurmam gerekti 60 a döndürmek için..

refresh rate CRT monitörlerde kullanılan bı kavram..
    lcd lerde response time var. 4ms gibi..
  • Arkadaşlar bende yakın zamanda lcd alayı düşünüyorumda wide secreen in ne tür bir avantajı var kavramış değilim. Yeni bir konu açmakta istemedim. Zaten genel olarak oyun düşünüyorum.
  • Samsung 215TW beklemeye devam.
    Yurtdışı fiyatı 500£ seviyelerinde, umarım burada da aynı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hhascelik

erdierdi, evet haklısın digital foto ile çekmek lazım.

yarın zaten exa ya gidip bir de 940BW yi demo edeceğim. titremesi yok ise bunu verip onu alacağım gibi.

atillahan en azından sana sorayım 1440 X 900 lük çözünürlüğün 60 hz de değil mi. peki desktop çalışırken veya kod yazarken titreme hissediyor musun monitörde. yani bunda arada bir su dalgası gibi :) dalgalanma gözüme çarpıyor. ilginç. yarın bakacağız artık ama senin yorumunu alabilirim gitmeden, 940BW nin 1440 X 900 daki titreme durumu konusunda. ve o çözünürlükte kaç Hz de çalışıyor.

sağolasın.

ben 1440*900 60 hz de çalıştırıyorum.. en ufak titreme yok bende hhascelik. 60 hz den yüksek bir değerde yoktu gördüğüm kadarı ile ...yani 75 felan... belki cd sini yükleyince gelir dener haber ederim ama.. görüntüde titreme olmadı için uğraşmadım..20 inç i dün mavide gördüm.. 19 inç le aynı gibi .. 1 inç fark etmek zor belki ondandır..

• bulunduğunuz yerlerde inceleme şansınız varsa philips200w6cs00 (8ms ve 800:1 kontras olanını) incelemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferce

bulunduğunuz yerlerde inceleme şansınız varsa philips200w6cs00 (8ms ve 800:1 kontras olanını) incelemenizi tavsiye ederim.

ya hoparlör olayı kötü bence... yoksa kalitesine diyeceğim bi şey yok... ve biraz da pahallı ...

ayrıca diğer ürünlerin incelemelerini bulabileceğimiz bi forum buldum... sırf Wide Screen LCD'leri inceleyen bi forum, bakmanızı tavsiye ediyorum.

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewforum.php?f=40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 27 Temmuz 2006; 10:55:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oray

ya hoparlör olayı kötü bence... yoksa kalitesine diyeceğim bi şey yok... ve biraz da pahallı ...

evet hoparlörü 1 ytl boyutunda iş olsun diye koymuşlar çalışırken ufaktan tıngırıyor iştediğer özelliklerine göre fiyatı bence normal peşin 837 ytl ye alabiliyorsun.ölü piksel garantisini unutma bu bence önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferce -- 27 Temmuz 2006; 11:10:37 >

• BU SAATTEN SONRA 2000:1 KONTRASTTAN DÜŞÜK KONTRAST VEREN MONİTÖR ALMAM TECRÜBE KONUŞUYOR
  • herkese selamlar. Büyük bir dikkatsizlik ve teknik servisin de yeterince dikkat etmemesi ile 205BW 20'' i biraz kötülemiş olduk. bugün gidip 19'' 940BW yi aldım. ne oldu dersiniz. yine titreme vardı ve daha çok. tabiki sebep iki alt slottaki tv kartına giren kablo tv kablosu imiş. kablodan çıkan sinyalleri bozuyormuş. bunu çıkardım ve sorun kalmadı. titreme yok.

Yani 205BW de problem yoktu aslında. Ancak o metinlerdeki zayıflıklar için birşey diyemem. O da mı bundan dı bilemiyorum ama sonuç olarak 20'' 205BW yi gidip geri almayacağım. 19'' 940 BW bende kalacak. Sebeplerine gelince:

1. 205BW daha büyük olmasına rağmen desktop da çalışırken ciddi bir dikkat kaybı yaratıyor çünkü çok büyük. 940BW nin büyüklüğü ve alanı çok daha normal seviyelerde ve bana daha hoş geldi.
    2. 940BW nin textleri daha iyi gösterdiğini düşünüyorum. 205BW de daha zayıf çıkmışlardı. Windowsdan clear type yapmak zorunda kalmıştım veya sharpness ını azaltmıştım monitörden.
    3. 205BW nin çok güzel özelliği boyu ayarlanabilir ve rahat dönen alt tabanı var. bu çok hoş bir özellik. 940BW de bu yok, yükseklik sabit ama uygun. ama keşke o alt taban 640Bw de olsaymış.
    4. Oyun oynuyor ve bol film izliyosanız 20'' 205BW yi alın diyorum. kod yazıyorsanız ve masaüstünde uzun süre çalışıyorsanız 19'' 940BW yeterli ve dikkat dağıtmıyor.
    5. 940BW de 75 Hz e çıkabiliyorsunuz. Ama optimumu 60 Hz miş. 205BW de 60Hz optimum sadece.

Sonuç olarak 205BW yi ve 940Bw yi birer gün evinde misafir etmiş biri olarak ben şu ayrım ile monitörde karar verebilirsiniz diyorum:

bildisayarınızla daha çok oyun oynayacak ve film izleyecekseniz 20'' 205BW yi alın. masaüstünde programlarla çalışacaksanız 940Bw yi alın derim.

20'' 205BW 710 YTL iken 19'' 940BW 500 YTL.

yazılımcı olarak ben şu an kararımı 19'' 940 Bw den yana veriyorum. ama evlenince oyun ve film için en büyük inç li lcd yi alıcam bilgisayara. büyük LCD de güzel oluyormuş görüntü için.

bu arada EXA bilgisayarın satış ilgisi güzel, bir sorun etmediler.

bu iki monitörde sonuç olarak iyidir diyorum yani. inçin sonu gelmez tabi :)

• Peki 940bw de oyun deneyimi nasıl? Bende ciddi olarak almayı düşünüyorum ama oyunlar ve ölü piksel konusuna takıldım. Ben genelde oyun oynayacağım. Birde bunda dvi çıkışın yanında analog çıkış ve kablosu var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hhascelik

herkese selamlar. Büyük bir dikkatsizlik ve teknik servisin de yeterince dikkat etmemesi ile 205BW 20'' i biraz kötülemiş olduk. bugün gidip 19'' 940BW yi aldım. ne oldu dersiniz. yine titreme vardı ve daha çok. tabiki sebep iki alt slottaki tv kartına giren kablo tv kablosu imiş. kablodan çıkan sinyalleri bozuyormuş. bunu çıkardım ve sorun kalmadı. titreme yok.

Yani 205BW de problem yoktu aslında. Ancak o metinlerdeki zayıflıklar için birşey diyemem. O da mı bundan dı bilemiyorum ama sonuç olarak 20'' 205BW yi gidip geri almayacağım. 19'' 940 BW bende kalacak. Sebeplerine gelince:

1. 205BW daha büyük olmasına rağmen desktop da çalışırken ciddi bir dikkat kaybı yaratıyor çünkü çok büyük. 940BW nin büyüklüğü ve alanı çok daha normal seviyelerde ve bana daha hoş geldi.
    2. 940BW nin textleri daha iyi gösterdiğini düşünüyorum. 205BW de daha zayıf çıkmışlardı. Windowsdan clear type yapmak zorunda kalmıştım veya sharpness ını azaltmıştım monitörden.
    3. 205BW nin çok güzel özelliği boyu ayarlanabilir ve rahat dönen alt tabanı var. bu çok hoş bir özellik. 940BW de bu yok, yükseklik sabit ama uygun. ama keşke o alt taban 640Bw de olsaymış.
    4. Oyun oynuyor ve bol film izliyosanız 20'' 205BW yi alın diyorum. kod yazıyorsanız ve masaüstünde uzun süre çalışıyorsanız 19'' 940BW yeterli ve dikkat dağıtmıyor.
    5. 940BW de 75 Hz e çıkabiliyorsunuz. Ama optimumu 60 Hz miş. 205BW de 60Hz optimum sadece.

Sonuç olarak 205BW yi ve 940Bw yi birer gün evinde misafir etmiş biri olarak ben şu ayrım ile monitörde karar verebilirsiniz diyorum:

bildisayarınızla daha çok oyun oynayacak ve film izleyecekseniz 20'' 205BW yi alın. masaüstünde programlarla çalışacaksanız 940Bw yi alın derim.

20'' 205BW 710 YTL iken 19'' 940BW 500 YTL.

yazılımcı olarak ben şu an kararımı 19'' 940 Bw den yana veriyorum. ama evlenince oyun ve film için en büyük inç li lcd yi alıcam bilgisayara. büyük LCD de güzel oluyormuş görüntü için.

bu arada EXA bilgisayarın satış ilgisi güzel, bir sorun etmediler.

bu iki monitörde sonuç olarak iyidir diyorum yani. inçin sonu gelmez tabi :)

çok sağol yorumların için, ben internetteki yorumları okudum ve 20.1 '' olan versionunu almaya karar verdim, bugün sipariş verdim yarın gelecek, size yorumlarımı yazarım, peşin fiyatları daha düşük bu arada

670 205BW , 470 940BW civarındawww.netsiparis.com, aradım ve ellerinde de mevcut...

• ben 940 BW den oldukça memnunum. Texlerdeki netlik beni tatmin etti oldukça. Diğer görüntülemelerde de herhangi bir problem yok. gayet güzel. ama işte oyun veya film için 20'' daha iyi olabilir. amaca göre almak lazım.
    dvi çıkışı ve kablosu, analog çıkışı ve kablosu var.
  • S@N@Ne!!!
    940Bw de oyun oynamadım ama oyun veya film için alıcaksan bence 20'' i al. daha güzel oluyror büyük ekran. ama sen 20'' yorumları için "oray"ı bekle bakalım. Ben amacıma göre yaptıgım tercihten çok memnunum. bilgisayarımda da hiç oyun yok :) 2003 ten beri oyun oynamadım PC de :)
  • Tamam bu model çok hoşuma gitti yorumlar için sağol oyun deneyimleri için oray arkadaşımızı bekleyelim. Birde ölü piksel konusu nasıl oldu? Eğer ölü piksel garantisi yoksa o zaman deneyipte almak lazım.
  • @hhascelik,
    Açıklamaların için teşekkürler...

20" alacak arkadaşların da inceleme sonuçlarını bekliyoruz.

Ben daha çok film amaçlı alacağım için şimdilik 21" olan 215TW yi beklemeye devam edeceğim...
  • 940 BW 'yi sipariş ettim. Yarına veya sonraki güne gelir bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.