Şimdi Ara

## Samsung 60nm DDR-2 Bellek Çiplerini Satışa Hazırlıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Samsung 60nm DDR-2 Bellek Çiplerini Satışa Hazırlıyor ##

Bellek dünyasının lider ismi Samsung, dün yaptığı açıklama ile sene sonunda itibaren 60nm DDR2 çiplerinin satışa başlayacağını duyurdu. Firmanın iddialarına göre yeni hazırlanan 60nm DDR-2 bellek çipleri 80nm DDR-2 bellek çiplerine göre %20 daha yüksek saat hızı sağlayabilecek ve güç tüketimi noktasında çok daha verimli olacak. Yine Samsung'a göre, 60nm ile birlikte çip kapasiteleri de 1GB'dan 2GB'a çıkabilecek.

Özellikle yüksek performanslı bellek segmentinde kullanılması planlanan yeni bellek çipleri DDR-3 belleklerinin pabucunu en azından bir süre daha dama atacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 13 Eylül 2007; 19:16:49 >

• DDR3 alacağıma 60 nm çip ten yapılmış ddr2 alırım bin kat daha iyi..
  • bu haberle birlikte ddr 3 ün tarihi biraz daha ileri atılmış oluyor...

aslında iyide oldu bu sayede ddr2 nin kullanım süresi biraz daha artar...

teşekkürler fx57
  • Ben anlamyıyorum Neden Grafik kartı ayrı , chipsetler ayrı , bellekler ayrı , işlemciler ayrı üretim teknolojisi ile üretiliyor ??? Yok mu üretimin benzer yanları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bwhiteshark

Ben anlamyıyorum Neden Grafik kartı ayrı , chipsetler ayrı , bellekler ayrı , işlemciler ayrı üretim teknolojisi ile üretiliyor ??? Yok mu üretimin benzer yanları.

adamlar bizi Grafik kartında ayrı cipsette ayrı bellekte ayrı öpüyorda onun için ...
  • quote:

Ben anlamyıyorum Neden Grafik kartı ayrı , chipsetler ayrı , bellekler ayrı , işlemciler ayrı üretim teknolojisi ile üretiliyor ??? Yok mu üretimin benzer yanları.

haklısın da adamlar para kazanmanın yolunu bulmuslar kaz gibi yoluyolar işte milleti....
  • quote:

Orjinalden alıntı: DraGonS

DDR3 alacağıma 60 nm çip ten yapılmış ddr2 alırım bin kat daha iyi..

+1.000.000
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakında bunların 45nm çıkarsa şaşırmam
  • 60 nm DDR4 bellekler yaygınlaşsa daha iyi olur performans olarak tabii,fiyat hariç
  • iyide şimdi ddr3 mü ddr2 mi bir ikilemde kaldım.
  • gene ne varsa ddr2 de var uzun bi sure..
  • Elin Samsungları geliştiriyor maşallah
  • ddr2
  • ddr3 yaygınlaşana kadar ben 2 sistem degiştirirmhem ben öle kolay kolayda sistem degiştiren birisi de degilim hala ddr kullanıyorum
  • ddr-3 ler yayılmaya başlıyor derken bu nerden çıktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DraGonS

DDR3 alacağıma 60 nm çip ten yapılmış ddr2 alırım bin kat daha iyi..

kesinlikle haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: subzero_eren

ddr-3 ler yayılmaya başlıyor derken bu nerden çıktı.

Valla arkadaşım yaygınlaştığını sanmıyorum. Olsa olsa parası bol olanlar almaya başlamıştır. Yaygınlaşma şu anki DDR2 gibi olacak.

Ayrıca DDR2 de daha düşük zamanlamalar var. %20 daha hızlı denilmiş. Bu da 1GHz den düşünürsek 1200MHz demek. Ama 1200MHz lik modüller de var o zaman 1450MHz gbi bir hızdan bahsedebiliriz.

Açıkçası hala DDR lar bile yeterliyken DDR3 almak mantıklı değil.
  • Halen DDR kullanıyoruz. Demekki ilerde geçerken piyasada çok kaliteli DDR2 ler olacak.
  • kısaca DDR2 ler daha düşük gecikme süreleri daha yüksek hızlara ulaşabilecek. 1200mhz olanlar vardı. 1500mhz leri de cikacak demek hemde DDR lardaki gecikme süreleriyle 4-4-4-12 değil atıyorum 2.5-3-3-7. Eğer abarttığım gibi olursa ve fiyatlar sabit ya da düşük olursa DDR2 daha uzunca piyasada kalır ki AMD de bunu öngördüğü için DDR3 e geçişi ağırdan alıyor...
  • quote:

bende hep buna takılıyorum namussuzlar tek seferde geçmezler bir arkadaşında belirttiği üzere ayrı ayrı değiştirtip öpmek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.