Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
40.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

Grafik-matbaa işleri ile uğraşıyorum. Samsung 2333T yi burdaki yorum ve incelemelere göre yaklaşık 2 ay önce aldım. Şu ana kadar da memnunum. Yalnız bugün monitörün renklerinde değişme olmaya başladı. Beyaz olan zemin kısa süreliğine 1-2sn açık krem-gri tonlamalı oluyor, ardından beyaza dönüyor... Varmı böyle bir sıkıntı yaşayan?

nerde oluyor bu ? program oyun vs. ?

Monitörü macintosh G5 bilgisayarda kullanıyorum. Programlarla ilgili olabileceğini düşünmedim ama programlarda çalışırken, webde gezinirken oluyor, oyun için deneme fırsatım olmadı. Aklıma manyetik bir alandan etkilenip etkilenmediği geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidolek -- 31 Mart 2011; 11:28:43 >

• quote:

Monitörü macintosh G5 bilgisayarda kullanıyorum. Programlarla ilgili olabileceğini düşünmedim ama programlarda çalışırken, webde gezinirken oluyor, oyun için deneme fırsatım olmadı. Aklıma manyetik bir alandan etkilenip etkilenmediği geliyor.

magic color özelliği kapalı konumda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidolek -- 31 Mart 2011; 18:15:54 >

Orijinalden alıntı: X-FI

DVI kablo kullanman lazım ama yoksa bu monitoru niye aldınki ?

ben de analog kullanıyorum. eski monitörümün dvi kablosu buna uymadı. ama görüntüde herhangi bir sorun yok. dvi en kısa zamanda alacağım tabi. ne kadar fark ettiğini merak ediyorum. eski monitörümde çok fark ediyordu. analogla bağlayınca ekranda dalgalanma oluyordu. bunda öyle sorunlar yaşamayınca sevindim:)
  • Analog olarak daha öncede DVI çıkışlı bir monitörü kullandım ve herhangi bir sorun ile karşılaşmamıştım. DVI kablo alıp görüntü kalitesini deneyecem. Bu arada bahsettiğim renk dalgalanmaları 1-2 gün oldu ama şu anda gözükmüyor.

Orijinalden alıntı: Hokagé

Dvi kablo önerisi olan var mı bu monitör için , hdmi-dvi kablo almak istiyorum.

ekran kartına bağlayacksan DVI to DVI al. en ucuzunu al. marka falan seçme en ucuzu neyse onu al.
  • bugün monitör elir hevesle kutusu açılır napılır ayağı takılır sonra hevesle kucaklanır... yerine konulur dvi kablosu bağlanır özenle ekran kartına bağlanılır ilk görüntü gelir windows 7 açılır ölü piksel testinde sol atta ölü piksel çıkar heves ahanda kırılı halbuki ne kadar güzel renk skalası ve oyun deneyimi sunmuştur....

Neyseki vatandan internet üzerinden aldım hemen iade lakin kararsızım sizce iade mi talep edeyim yoksa yenisini mi? Bu arada bir kaç şüphem oldu kablolar plastik tutucuyla bağlı değildi sarılmış şekilde idi... ayak kısmının jelatini tam sarılı değildi alan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa memnun olurum

Orijinalden alıntı: faust13

nvidia panel den brightness 52 contrast 55 gamma 1.15 digital vibrance 58
    monitörün ayarlar default
    iyi gibi oldu ama washed out luk seziyorum arada

pek iyi değilmiş
    beyaz testinde çok kötü sonradan baktımda
    default a aldım yine
    black crush ı yoketmek için gamma açıyorum bu sefer renkler hoşuma gitmiyor

quote:

nvidia panel den brightness 52 contrast 55 gamma 1.15 digital vibrance 58
    monitörün ayarlar default
    iyi gibi oldu ama washed out luk seziyorum arada

pek iyi değilmiş
    beyaz testinde çok kötü sonradan baktımda
    default a aldım yine
    black crush ı yoketmek için gamma açıyorum bu sefer renkler hoşuma gitmiyor

Ben de hala tam doğru renkler için uğraşıyorum.
    Son ayarlarımdan sonra kalan tek sıkıntım ekranın sağ tarafının özellikle gir tonlarında sıcağa (kırmızı tonlarına) sol tarafının da hafifçe yeşile çalması giibi bir durum var. Bunun dışında hiç bir sorunum kalmadı. Ama bu bahsettiğim sanırım önündeki polarizer ile alakalı ki ne yapsam değişmiyor. Bunun dışında evet black crush var ama TN panellerle kıyasladığımda bu rahatlıkla göze alınacak biri durum benim için.
    Ama şu sağ ve sol tarafın farklı hue lara sahip olması durumu beni deli ediyor.

Bu forumdan bir arkadaş da bu durumdan yakınmıştı ama onun bahsettiği ya çok abartılı bir durumdu ya da başka bir hataydı. Hatta ürünü arızalı diye değiştirebilmişti. Diğerlerinde olmayıp sadece benimkinde olduğuna bir emin olabilsem değiştirmek için uğraşıcam ben de...

• bazı oyunlarda hareket halinde ghostingle beraber ekranda bi dalgalanma oluşuyor gibi.
    tearing gibi sanki
    hani oyunun tearing sorunu az da olsa bu monitör 10 a katlıyor gibi sanki.
  • Sonunda ben de aldım arkadaşlar Ankara Batıkent Vatan Bilgisayar'dan aldım, kaliteli DVI kablosu ile birlikte 417 TL tuttu peşin. Ölü piksel testi yaptık, tertemiz çıktı. Zaten 1 ay boyunca Vatan Bilgisayar'ın 1 tane ölü pikselde bile değişim garantisi varmış. Üretici firmanın da 3 tane yanyana, ya da 5 tane veya daha fazla rastgele ölü pikselde, 2 sene boyunca garantisi varmış.

Az önce bağladım monitörü, ve sürücüsünü yükledim. Renk ayarlarını mı yapamadım tam anlamış değilim. Biraz fazla parlak gibi sanki. Parlaklığı düşürüyorum, ancak istediğim türde bir düşüş olmuyor. Tavsiye edilmiş ayarları deneyeceğim. Tabi ekran kartımın onboard olmasından da kaynaklanabilir. Renklerin inanılmaz canlı olduğunu söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Sonunda ben de aldım arkadaşlar Ankara Batıkent Vatan Bilgisayar'dan aldım, kaliteli DVI kablosu ile birlikte 417 TL tuttu peşin. Ölü piksel testi yaptık, tertemiz çıktı. Zaten 1 ay boyunca Vatan Bilgisayar'ın 1 tane ölü pikselde bile değişim garantisi varmış. Üretici firmanın da 3 tane yanyana, ya da 5 tane veya daha fazla rastgele ölü pikselde, 2 sene boyunca garantisi varmış.

Az önce bağladım monitörü, ve sürücüsünü yükledim. Renk ayarlarını mı yapamadım tam anlamış değilim. Biraz fazla parlak gibi sanki. Parlaklığı düşürüyorum, ancak istediğim türde bir düşüş olmuyor. Tavsiye edilmiş ayarları deneyeceğim. Tabi ekran kartımın onboard olmasından da kaynaklanabilir. Renklerin inanılmaz canlı olduğunu söyleyebilirim.

Monitör ayarlarından kontrası ve rengi kısmak imkansız gibi. henüz bu forumda bunu yapabilen olmadı :)

Tek çare ekran kartı programı üzerinden oynamak!

• Evet Gamma ayarım yüksekmiş ekran kartı ayarlarında, sanıyorum bazı oyunlar çok karanlık olduğu için artırmıştım. Onu azaltınca on numara oldu görüntü
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.