Şimdi Ara

Samet Aybaba Kariyerinden İnciler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adana Demirspor

    1994-95 sezonunda 1. Lig'e yeni çıkan Adana Demirspor'un teknik direktörü oldu. Sezona galibiyet ile başlasalar da ADS dönemi Aybaba için parlak geçmedi. Eylül ayında hak mahrumiyeti cezası alarak bir süre maçları tribünden izledi. Ligin ilk 5 haftasından üç galibiyet çıkardıktan sonra hiç galibiyet alamayarak düşüş yaşadı. 29 Ocak 1995'te eski takımı Kayserispor'a yenildikten sonra istifa etti. Adana Demirspor o sezon, başka galibiyet alamayarak lig sonuncusu olarak küme düştü.
    Vanspor

    1999-2000 sezonunda Vanspor'u çalıştırdı. Ancak Vanspor dönemi ekonomik sorunlar nedeniyle sancılı geçti. Sezon başlarında istifa edip sonra geri dönse de, 14. haftada aldıkları Galatasaray yenilgisi sonrası istifa etti. Vanspor sezon sonu lig sonuncusu olarak küme düştü.

    2004'te Aybaba'nın yeni durağı o sene Süper Lig'e yükselen Ankaraspor oldu. Ligi yedinci olarak bitirip, UEFA Intertoto Kupası'na katılmaya hak kazandılar. Ancak Slovak FC Dubnica takımına 0-4 ve 1-0'lık skorlar ile elendiler. Ligde 12. hafta sonunda takım düşme potasından kurtulamayınca istifa etti.

    Çaykur Rizespor

    2006-07 sezonunda takım çalıştırmayan Aybaba, 2007-08 sezonu için Çaykur Rizespor ile anlaştı. Sezona çeşitli özel turnuvalara katılarak hazırlandılar. Ancak sezona 4-0'lık Galatasaray mağlubiyeti ile başladılar. İkinci maçta da alınan mağlubiyet sonrası Aybaba'nın yaptığı açıklamalar nedeniyle yönetimle arasında problem oluştu. Aybaba, bu sorunlar nedeniyle istifa etti.

    Başka Teknik Direktörmü Yoktu Acaba Merak Ettim Yönetime Tebrikler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Buca'yı düşürdü bir de
  • Kim gelecekti bu ekonomik krizde? Gençlerbirliği ve Trabzon ile aldığı 2 tane de Türkiye Kupası var. Ertuğrul Bursa'yı şampiyon yapmadan, Aykut fb'yi şampiyon yapmadan çok mu başarısı varmış?
  • Hiç olur mu destek olmak sabır göstermek.Yerin dibine sokun adamı.Bravo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Kim gelecekti bu ekonomik krizde? Gençlerbirliği ve Trabzon ile aldığı 2 tane de Türkiye Kupası var. Ertuğrul Bursa'yı şampiyon yapmadan, Aykut fb'yi şampiyon yapmadan çok mu başarısı varmış?

    Ertuğrul Sağlam la Samet Aybaba arasında 15 yaş var. Aykut Kocaman la arasında da 10 yaş. Ertuğrul Sağlam ın 15 sene sonraki haliyle Samet Aybaba nın şuanki halini kıyaslarsan 15 sene sonra o zaman farkı görürüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Kim gelecekti bu ekonomik krizde? Gençlerbirliği ve Trabzon ile aldığı 2 tane de Türkiye Kupası var. Ertuğrul Bursa'yı şampiyon yapmadan, Aykut fb'yi şampiyon yapmadan çok mu başarısı varmış?

    kim gelecekti kısmı doğru ama ertuğrul sağlam ile sameti kıyaslamak bence yersiz olmuş
    samet den bi cacık olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Kim gelecekti bu ekonomik krizde? Gençlerbirliği ve Trabzon ile aldığı 2 tane de Türkiye Kupası var. Ertuğrul Bursa'yı şampiyon yapmadan, Aykut fb'yi şampiyon yapmadan çok mu başarısı varmış?

    Ertuğrul Sağlam la Samet Aybaba arasında 15 yaş var. Aykut Kocaman la arasında da 10 yaş. Ertuğrul Sağlam ın 15 sene sonraki haliyle Samet Aybaba nın şuanki halini kıyaslarsan 15 sene sonra o zaman farkı görürüz

    Kimin ne olacağı belli olmaz. Uçan kuşa borcumuz var hala beklentilerin bu kadar yüksek olmasını anlayamıyorum. Önce kulübü kurtarmaya çalışıyoruz, ondan sonra futbol oynayacak bu takım.
  • Fenerbahçe oldukça iyi durumda olmasına rağmen çekinmedi Aykut Kocaman'ı getirdi ki kariyerine baktığınızda Kocaman'ın ligden düşürmediği takım kalmamıştı neredeyse. BJK şimdi oldukça zor durumda, ekonomik koşullarını sıkıp iyi bir teknik adam getireyim dese bile her teknik adam bu kadar zor koşullar altında çalışmayı kabul etmeyebilir, tıpkı Orman gibi Aybaba da şu anda elini taşın altına sokmuş durumda. Tabi Kocaman örneğinde olduğu gibi 3 büyüklerde deyim yerindeyse "takımı teknik direktörsüz oynatsan ilk üçe oynar" gibi bir durum da vardır, istisnalar kaideyi bozmaz ama yayıncı kuruluş istediği için mi dersiniz yoksa başka türlü pis ilişkiler sebebiyle mi maalesef hal böyledir. Dolayısıyla yerli teknik direktörlerin anadolu takımlarındaki başarısızlıkları 3 büyüklerde ortaya koyabilecekleri performans bakımından doğru bir değerlendirme imkanı sunmaz. Tam tersi de geçerlidir, işte kariyerleri başarı dolu onca yabancı teknik adam, ki en güncel örneği mevcut avrupa kupası yarı finalisti takımları teknik direktörleridir; Löw ve del Bosque ülkemizde neredeyse karga tulumba takımlarından yollanmış adamlardır. Bu yüzden Samet Aybaba'ya bir fırsat sunulması taraftarıyım.
  • YA bişey söylicem, siz Vansporun başına Capello yu koyarsanız, Manisasporun başına Mourinho yu getirirseniz , takımları şampyonlar ligini alır falan mı sanıyorsunuz?

    Öyle bi anlatmışsınız ki, yani sanki takımları adam düşürdü. TS ile kötü bir performans sergilemedi adam. Sonuçta bu eldeki malzemeye bakar. Takımın bütçesine bakar.... 40 yılda bir olur, birisi çıkar, tanınmamış oyuncularla şampiyonluğa oynar, ama onda da yine takım kalitesi uyumu 1. etkendir.

    Ben de Samet Aybaba'nın ÇOK iyi bir TD olduğunu düşünmüyorum o ayrı konu ama, bu konu da çok yersiz olmuş. yanlış bir karşılaştırma yani.
  • Senede 100 bin kazanan Slaven Bilic bile Lokomotif Moskova'yla yıllık 3 milyona (€) anlaştı. Şu durumda en son eleştirilecek şey yönetimin teknik direktör kararı.
  • Ligin ilk 3 haftası mağlup olursak, yönetim içinde çatırdamalar başlayacak gibi geliyor.Ardından istifalar.
  • yazıyı sözlükten almıştım fenev yazıyor.ben yazmadım görmemişim kusura bakmayın
  • Samet Aybaba'nın transfer ettirdiği bomba yabancı oyuncuların listesini paylaşmıştı birisi. O mesajı bir bulabilsem, tam bu başlığa uygundu açıkçası.
    Transfer konularında Samet Aybaba kesinlikle tek başına bırakılmamalı.
  • ya bizim taraftara, tuzu kuru olanlara, hayattan bihaber olanlara şaka geliyor ama takım resmen batıyor. gelir yok, bi ton gider var. bizimkiler senede 8 trilyon para alıp, yatan adam gidiyor diye kendinden geçiyor. yine bizimkiler, samet aybaba beğenmiyor. denizli neden gelmedi? transfer bütçesi düşüktü, kariyerimi zedelemek istemiyorum dedi gelmedi. sen adama bütçe vermiyorsun, üstüne şu şu gidecek, sana şunlar kalacak. kabul ediyorsan böyle edeceksin diyor. kim kabul eder? kim bunun altına girer? bunun altına girip, sorumluluk alan adama saygı duyacaksın, sabır göstereceksin. bekleyeceksin. öyle daha bir maç izlemeden ötmeyeceksin.
  • vanspor'u ferguson,mourinho,guardiola üçlüsü ortak çalıştırsa yine düşerdi 2.lige
    geçen seneki kadroyu koruyabilirlerse ilk 5 3 girer beşiktaş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.