Şimdi Ara

'' SAKIZLI KAHVE NASIL YAPILIR?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
19.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bi anlatın hele ama sorun şu ben kahve yapmayı da bilmiyorum ama sakızlı kahve yapmak istiyom...

• merat ettim SS atsana
  • ilk önce kahve yapmayı öğren sonra sakızlısını öğretiriz

• Sakızlı kahvenin yapılışı:
    1- Alaçatının hemen karşısındakı Sakız Adasından damla sakızı alınır.(Bu arada sakız ağacı Türkiye'de sadece Alaçatı'da ve çok az sayıda kalmış durumda)
    2-DİKKAT: İŞİN SIRRI BURDA Damla sakızımız havanda özenle ufalanır, eğer çok ufalarsanız kahveyi içerken azınıza sakız parçaları gelmez sadece kokusunu alırsınız ki bu bizim istediğimiz birşey değil. Kahveyi içerken o sakız parçalarını hissetmek harika birşey..
    3-Bundan sonrası kolay türk kahvesi yapıyoruz. sadece sakızı kahveyle beraber aynı anda atın. Sakızlı kurabiyemizi ve içinde limon kabuğu parçaları olan suyumuzu yanında servis yapmayı unutmayın
  • bi kahve yapcaz ağaç istiyo ya, sakız ağacı nerden bulam ben...
  • Sakızlı değilde , salçalısını çok güzel yaparm
  • Damla sakızı sadece alaçatıda bulunmaz.Çeşmenin her yerinde az sayıda sakız ağacı vardır.Çeşmenin sakızı güzel olmaz biz yunanistandan gelen sakızı beğeniyoruz.Sakız ağaçtan koparılacak veya toplanacak bir madde değil ağacın gövdesini çizersin zamanla sakızı yere konulan mermere akar damla sakızı böyle elde edilir.Ama bunlarla uğraşılmaz eskiden bakkallarda küçük paketlerde damla sakızı satılırdı şimdi var mı bilmem.Bulursan kahve yaparken içine atarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nescafe 3 ü bir aradanın içine şıpsevdi at.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spawn34

Nescafe 3 ü bir aradanın içine şıpsevdi at.

Düşünmedim değil
  • Gidip kaveciden sakızlı kahve alıyon ve normal kahve gibi yapıyon sona büyük bir hevesle hüüp diye içtikten sonra fürsssst diye geri püskürtüyon ve bu kahveyi icat edene küfredip kahveyi döküyon. Son.gif
  • Şu damla sakızı aromalı firstlerden al.Bide kahve al.Annene söyle yapsın foruma dağıtsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

bi kahve yapcaz ağaç istiyo ya, sakız ağacı nerden bulam ben...

Nescafe 3ü1arada al bi paket..Suyu kaynat,bardağa falım sakız ile kahveyi boşalt ve üstüne kaynar suyu boşalt..Sakız zaten eriyecektir..Al sana sakızlı kahve..
  • 3 ü bir aradanın lütfen içindekiler kısmını bir okuyun kahve dışında ne ararsan var hindistan kabuğu bile tamamen zehir içindekiler ben anında bıraktım okuduktan sonra...
  • Offf MUJIM çok pis özendirdin beni...

Sinirsel bir bozukluktan dolayı 1 aydır çay , kahve , kola ve diğer kafein içeren şeyleri içemiyorum...

Meyve çayı içmekten , papatya bahçesi gibi kokmaya başladım
  • sakız adasında damla sakızının 500 gr lık kutusunun ne kadar olduğunu bilen varmı aceba?
  • güzel bişeye benziyo.. ağacı şimdi dikersem seneye kahveyi yaparmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: krokodil06

sakız adasında damla sakızının 500 gr lık kutusunun ne kadar olduğunu bilen varmı aceba?

150 TL filandır. İzmir' de de var ama iki misli, hatta daha pahalı olabilir. İzmir' e de Yunanistan' dan geliyor zaten. Genelde 500 Gr yada Kilo olarak değilde, küçük paketler halinde satılır. Onlarda 20 milyon filandır heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 5 Ocak 2010; 1:30:53 >
  • sakızlı kahve satılırken....
  • Büyük bir hevesle taaa Denizlilerden gelen sevgilimi havaalında sakızlı kahvenin vermiş olduğu heyecanla karşıladım.. Eve geldiğimizde bir yorgunluk kahvesi içelim derken bu kahve kesinlikle "sakızlı kahve olmalıdır." dedik.. Ama ağzımız yapış yapış oldu, suratımız ekşidi. Bizi tanımayanlar o esnada o kahveden içtiğimiz bilmeyip, bizi görselerdi "bunlar garanti birbirlerine surat asıyor." derlerdi. Halbuki alakası yoktu.. Sakızlı kahve iğrençti..

Not: Birbirimizi hala çok seviyoruz. Bütün suç kahvenin.

HN10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necosarac -- 2 Mayıs 2010; 18:21:09 >
  • Horted
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.