Şimdi Ara

30 yaşında aileyle yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 900 bin lira ile burada hiçbir şey yapamıyorum. Aileyle yaşa yaşa nereye kadar, 30 yaşına geldim. Babam laf sokup duruyor. Barınma garantisi istiyorum. Orta asyada 600 bin lira civarına evler buldum. Kız arkadaşım da oralı. Ne diyorsunuz? Yazın türkiyede çalışıp kışın orda yemek şeklinde planım. İlk etapta 600 bin liraya ev alıcam. 300 bin lira kenarda kalacak. Her sene kız arkadaşımla gelip yazın Antalyada çalışsak her yaz 300 bin lira biriktiririz. Kışın bu para orada hayli hayli yeter. Ne diyorsunuz fikir verin. Aileyle kalıp babamdan laf yemek, annemin hala bizle yaşıyorsun laflarını yemekten yoruldum. Beni evden atacak değiller ama her laf feci gururuma dokunuyor. En ufak bir sözde açıp evsiz videoları izliyorum YouTubedan. O derece psikolojim bozuldu. 1 ekimde 900 bin TL olacak hesabımda, ona göre böyle bir plan düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drogbaba108 -- 29 Haziran 2025; 0:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence mantıklı sen erkeksin biraz daha cesaretli ol ben bile kız halimle aile evinden uzak olmayı düşünüyorum onların senden beklentisi maddi zaten manevî olarak bir bakışları yok ya para verip susturcaksin ya da gidiceksin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Drogbaba108 D kullanıcısına yanıt
    sorun çıkmaz ise mantıklı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim, bu dünya geçici bir imtihan yurdu. Ailenden gelen sözler de sabırla karşılanması gereken birer sınav. Kalbin sıkıştığında yönünü Allah’a çevir, dua et, O seni darda bırakmaz. Huzur bazen uzaklara gitmekte değil, içten bir secdede bulunur

• Saat 40 yılda 1 doğruyu gösterirmiş

• Evde sana laf atılıyorsa artık evde işin olmamalı demektir.

Hazıra tepe dayanmaz bu arada, sürekli çalışacak iş lazım.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Hocam bir de meseleye karşıdan bakalım yani aile açısından

Evde çocuğun var iyisiyle kötüsüyle otuz yaşına gelmiş. Eve katkı olup olmamasını geçiyorum artık kendi ayaklarının üzerinde durduğunu görmek isterler. Biz anne baba olsak biz de çocuğumuzun kendi ayakları üzerinde durduğunu görmek isterdik.

Aile bazen ağır konuşur bazen hafif konuşur ama unutmamak gerekiyor ki her bardak bir gün taşacaktır. O taşma durumu oluşmadan tedbir almak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 yaş altı otelde kalmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 senedir para almıyorum onlardan, eve erzak alıyorum ayrıca. Onların derdi elalem ne düşünecek ne söyleyecek. Olmaz olsun böyle sevgi. Yaşlanınca da çok sevdikleri elalem bakar artık

• limbesh kullanıcısına yanıt

Ev aldıktan sonra sadece yemek sorunu kalıyor geriye hayati olarak

Hocam sen de haklısın. Günümüzde hepimiz (bizim yaş grubu) benzer lafları duyuyoruz. Hele bekarsan duymadığın etmediğin hakaret kalmıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Dediğin gibi her şey günün sonunda "elalem ne der" muhabbetinden oluyor.

Ev alabilmek bile tek başına büyük bir ilerleme, gerisi teferruattır, doğru.

Yazın gelip çalışacaksın ama gidecek olduğun ülkede çalışamayacak mısın ?

Gerekirse orada da iş bulabilmelisin ve bulursun.

Eğer arkadaşın yeterince güvenilir ise,

düşüneceğin tek şey, aileni bırakıp gitmen olacak.

• 3 ay önce de bu konu vardı sanki
    Aynı cevaplar vardı
    Yanlış da hatırlıyor olabilirim

• 30 yaşında aileyle yaşamak
  • quote:

Ev aldıktan sonra sadece yemek sorunu kalıyor geriye hayati olarak

32 yaşımdan beri evim-arabam var, şuanda 39 yaşında bekarım. yemek işinin sonu yok. yemek yap yap bitmiyo. sistem kurmak gerekiyo, şu konularda anlattım az çok:

https://forum.donanimhaber.com/dolap-bostu-haftasonu-birsuru-yemek-yaptim--159009646
    https://forum.donanimhaber.com/tek-yasayanlara-bi-yemek-sistemi-oneri-konusu-daha--159339008

ben bi salata yapacak olursam 4 kere yiyecek kadar yapıp 3'ünü ayrı ayrı kavanozlara koyup dolaba atarım. makarna da öyle.

hayatı kendin yaşamak zor. her şeyin sorumluluğu sende. kendi evini alıyosun, site yönetimi kavga ediyo geliyo sana musallat oluyo sen uğraşıyon. babanın evinde yaşıyo olsan umrumda olmaz baban uğraşır, sen odanda pc oynarsın.

evin temizliği sende, temizlik yap yap bitmez.

baba evinde olsan arabayla baban uğraşır sen kullanırsın sadece, kendin yaşayınca sen koşturuyon.

kendi kendine hem ev hanımlığı hem de ev babalığı yapıyon.

tabii ki tüm bunların karşılığı olarak özgür yaşamın keyfi bambaşka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Haziran 2025; 8:52:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TEHET kullanıcısına yanıt
    fin bi arkadaşım vardı yıllar önce. eleman babasının 2 katlı müstakil evinin üst katını kullanıyodu ve çok rahattı. sonra 10 katlı bi apartmanda daire kiralayıp oraya çıktı, neden diye sordum. Finlandiya'da böyledir dedi, erkenden kendi evimizi tutup ayrılırız aileden dedi.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

seni alan karı yaşadı patron

• Klasik bir türk aileesinde aile ile aynı evde yaşamak antidepresana başlamak için yeterlidir.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

kaç yaşında idi? söylentilere bazı aileler evde kalan çocuklarından oda kirası vs alıyorlarmış...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    evden ayrıldığında sanırım 17 yaşındaydı

• Nasıl mutlu olcağını düşünüyorsan onu yap bro ben 31 yaşındayım yılda 3 aylığına annem babam bana gelir ama ikiside sorunlu insanlar, bende isten istifa ettim zaten birkaç ay sonra Vietnama gidicem o zamana kadar sabahın köründe evden çıkıp gece yatmaya gelcem eve yemin ediyorum bütün huzurumu kaçırıyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.