Şimdi Ara

Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- 5 saklama kabı kuru fasulye,
    - 5 saklama kabı kıymalı türlü,
    - 3 saklama kabı fırında balık+patates,
    - 3 saklama kabı pilav.

saklama kapları 425 cl, yani her kap tek öğünlük (1 porsiyon) yemek içermekte.

bulaşıkları da makineye attım keyfime diycek yok bide Slovakya İngiltere'yi elerse çal keke çal

--------------------------

istek üzerine SS'ler:

türlüler:

Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)

kuru fasulyeler:

Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)

pilavlar: mor kapalı kaplarda pilav var, bir porsiyonluk pilav da tavanın içinde:

fırında balık+patates ikililerinin bulunduğu kaplar:

son olarak buzluğa 1 kap balık koydum ama bunda patates yok, sadece balık:

--------------------------------

sonraki gün eklenen: enginar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Temmuz 2024; 19:56:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizinle biraz vakit geçirmemiz lazım hocam beğeniyorum yemek işlerinizi ben de yapmak isterim biraz yardımcı olur musunuz Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemek yapmak zor iş çünkü sonu yok. bide benim gibi sürekli salata yapıp yiyen biriysen ekstradan uğraşıyosun..

mutfakta çok vakit geçirdiğim için bi tane android tablet aldım. mutfak bankosunun arkasındaki duvara, fayansın üzerine monte ettim (mıknatıslı yani takıp çıakrtaibliyom) maç yayınını açtım tabletten, onu izleye izleye işlendim. önce türlüyü yaptım, o pişmeye başlayınca salatayı yaptım.

16:50'de mutfağa girip türlüyü yapmaya koyulmuştum sıfırdan. 1850'te yani tam iki saat sonra yemeği yemiş ve bulaşıkları atmıştım. yani 2 saatte hem türlüyü, hem salatayı yaptım, hem yemeğimi yedim, hem tenceredeki yemeği kaplara doldurup dolaba attım, hem de tencere+bulaşıkları durulayıp makineyi çalıştırdım.

mutfaktaki tablet olmasa bunlar çekilmez. youtube'dan izlemesırası yapıyom ne zaman mutfaya girecek olsam. videolar arka arkaya oynuyo, tabletin hoparlörleri de iyi, ben de işleniyom.

• Yalnız yaşadığım günler aklıma geldi, her işi kendim yapardım, spor yaparken 400 gr eti tereyağıyla pişirip soslarla gömdükten sonra aşırı sağlıksız beslenme olduğunu bağırsaklardaki poliplerden sonra anladım. Siz yine sebze falan iyi yapıyonuz.

• Yarım kilo dana eti alıp en az 15 porsiyonluk et suyu çorbası yapardım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Sen de çok yemek konusu açıyordun değil mi hocam

• Aynen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev'de Dondurma Yaptım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt
    eti seviyorum ama kırmızı eti az kullanmaya çalışıyorum. genelde fırında balık yapıyorum. tavuk eti hiç almıyorum yani sıfır. kırmızı eti de, az miktarda kıyma olarak kullanıyorum. mesela bugün toplam 6 porsiyon türlü yemeği çıktı, bu yemek için tencereye sadece 200 gram kıyma koydum. yetiyo zaten tadını veriyo.

etsiz de çok yemek yaparım. baklagilleri yaparım. taze fasulye + kuru börülce kullanarak cevizli ve ekşili soğuk tüketilen börülce yaparım, tek yapışta 8-9 kap dolusu çıkıyo hem de, çok iyi oluyo bekar için. mantar yaparım. pazı, ıspanak gibi otları alıp ot yemeği yaparım bazen.

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    ben zamanında kırmızı eti alıp pişirmeyi denedim, ne denediysem olmadı. sonunda pes ettim. artık sadece kıyma alıyom.

• Keşke konu görseller ile tatlandırılsaydı :)

Buralarda bir laf vardır Joe
    No ss no güven 🤣

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    yarın dolabın içini çekip koyayım :)

• yaz ayına uygun yemekler, başarılı Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi) 

• dfk24 kullanıcısına yanıt

istek üzerine SS'ler:

türlü:

türlü:

kuru fasulyeler:

türlü:

pilavlar: mor kapalı kaplarda pilav var, bir porsiyonluk pilav da tavanın içinde:

fırında balık+patates ikililerinin bulunduğu kaplar:

son olarak buzluğa 1 kap balık koydum ama bunda patates yok, sadece balık:

• bugün de enginar yaptım. 1 porsiyon yedim, 4 kap dolaba attım:

• sana 1 hafta yeten yemek bana 2 gun anca yeter Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi) 

sende yemek yediginimi zannediyorsun Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 1 Temmuz 2024; 22:31:20 >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    yeme bizi Şoroooşş

• Halen bunların bozulmadan durduğuna inanasım gelmiyor

• yeni pişmiş sıcak yemeğin içinde canlı bakteri olmaz. soğutmadan saklama kabına koyup dolaba atınca, kapağını açmadığın kap 2-3 hafta dayanır.

kurban bayramında tam iki hafta yani 14 gün memlekete gittim. gitmeden önce yaptığım iki kap mercimek yemeği dolapta kalmıştı çünkü yiyemedim (çok yemek vardı, sıra gelmedi) bayram dönüşü ikisini sırayla yedim birer gün arayla. ikisi de sapasağlamdı.

bu yemekleri iki haftada yerim ben. hep böyle yapıyorum. daha bozulan bi yemek olmadı.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Bizim büyükler yemek soğumadan dolaba koymazlardı o neden peki? Siz sıcak sıcak kaba alıp dolaba mı koyuyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.