Şimdi Ara

Şaka gibi ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 1 hafta kadar önce yaşadığım trajikomedi bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum..
    Arkadaşlar bilgisayarda geçen cumartesi yaklaşık 1-2 saat kadar süre takıldım bu süre içerisinde forumlarda dolaştım müzik vs.. Herneyse bilgisayarı açık bırakıp yemek yemek için mutfağa geçtim geldiğimde bilgisayar da tık ses yok, kapanmış açmayı denedim ekranda birazdan aşağıda paylaşacağım görüntüler çıktı noluyor falan derken, onboard kullandım görüntü birimini E-Kartını çıkardım öyle çalıştırdım açıldı sorunsuz. Yani bu ne olabilir ki ekran kartı mı yandı durup dururken nasıl olabilir böyle bir saçmalık bunun bir çözümü olmalı olsun arkadaşlar.. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum... Hiç bir yere götürmedim kartı o günden beri çıkardım kutusunda duruyor.

RESİMLER:..

Bi süre sonra da kendini resetliyor donanım sorunu uyarı çıkıp onarım başlatıyor hiç bir işede yaramıyor ekran öyle onarımda kalıyor.. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim ?

• Bu artifact sorunu kartın bellekleri ile alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Bu artifact sorunu kartın bellekleri ile alakalı

ne yapılması gerekiyor ? onarımı mümkünmüdür
  • fenerliste kullanıcısına yanıt
    Kartı fırına vererek sorunu çözebilenler var işlem düzgün yapılırsa bir süre daha idare eder yapılmazsa komple gider

elindeki kart sanırım tek fanlı gtx570 plastik aksam kalmayacak şekilde sadece pcb kalacak kartı sokeceksin

örnek video
    Jan Chris Tacbiananyoutube
    Jan's Tech Vlog: Video 1 - Attempting to Revive a Dead EVGA GTX 570 HD
    https://www.youtube.com/watch?v=7jUfKK5rhdU

öncelikle sürücüler ile bir sorunun olmadığına emin ol güncel sürücü de böyle bir sorun çıkarabiliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Aralık 2015; 20:15:55 >

• quote:

Kartı fırına vererek sorunu çözebilenler var işlem düzgün yapılırsa bir süre daha idare eder yapılmazsa komple gider

elindeki kart sanırım tek fanlı gtx570 plastik aksam kalmayacak şekilde sadece pcb kalacak kartı sokeceksin

örnek video
    Jan Chris Tacbiananyoutube
    Jan's Tech Vlog: Video 1 - Attempting to Revive a Dead EVGA GTX 570 HD
    https://www.youtube.com/watch?v=7jUfKK5rhdU

öncelikle sürücüler ile bir sorunun olmadığına emin ol güncel sürücü de böyle bir sorun çıkarabiliyor bazen.

Hocam ne yani fırınlıcaz mı bunu proffesyone olarak yapan yer yokmu kesin olarak çözüm sağlanamaz mı. Kısmet diyemi çıkcaz yola, yokmudur bunun elle tutulur bir yolu. bu fırınlama olayı baya komik ama nebiliyim tuhaf evet tek fanlı plastik kasa ilk çıktığında almıştım. aşırı memnun ediyordu hiç sıkıntı yaşamadım onca yıl.

Driverları herşeyi sildim format bile attım bilgisayara sorun aynı

Yapılması gereken işlem çatlayan lehimlerin ısıtılması bizde fırınlama olarak geçiyor doğal olarak

Bunu profesyonel yapıyorum diyen ancak servisi olabilir oda kartın 2 ci el değeri kadar para istemeye kalkabilir yada yapmam der kestrip atar . Kartın zaten ömrü baya dolmuş artık iyi bile dayanmış.
  • quote:

Yapılması gereken işlem çatlayan lehimlerin ısıtılması bizde fırınlama olarak geçiyor doğal olarak

Bunu profesyonel yapıyorum diyen ancak servisi olabilir oda kartın 2 ci el değeri kadar para istemeye kalkabilir yada yapmam der kestrip atar . Kartın zaten ömrü baya dolmuş artık iyi bile dayanmış.

iyide bu kartta sökülmesi imkansız plastik girişler var güç giriş bölümü sökülemez leyimli metal parça üzerine oturtulmuş?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bildiğim kadarıyla o kısımlarında sökülebiliyor olması lazım eğer sökülemiyorsa zaten fırınlanması demek plastiğin eriyip karta akması demek

Bende bu işe girmeyip yeni kart almayı tavsiye ederim bu zaten artık son çare para yok aciliyeti var gibi durumlar için

Lifehacker
    Save a Dying Video Card with a Quick Bake in the Oven
    http://lifehacker.com/5823227/save-dying-video-cards-with-a-quick-bake-in-the-oven

• Bence kartı servise yollayın. Tamir edilebilecek bir sorun ise ücreti dahilinde yaparlar. Fazla ücret isterlerse veya tamiri mümkün değil derlerse, son çare arkadaşın bahsettiği fırınlama yöntemini deneyebilirsiniz. Yani fırınlama en son seçenek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Bence kartı servise yollayın. Tamir edilebilecek bir sorun ise ücreti dahilinde yaparlar. Fazla ücret isterlerse veya tamiri mümkün değil derlerse, son çare arkadaşın bahsettiği fırınlama yöntemini deneyebilirsiniz. Yani fırınlama en son seçenek olur.

ilk etapta bu mantıklı oluyor. bakalım bir yolunu bulamazsam bunu deneyeceğim..
  •  Şaka gibi ekran kartı problemi

ekran kartından durum görüntüleri girişler pilastik ve onların sökülebilmesi imkansız...

nasıl bir mantıkla bunu fırınlama yapıcam işi içinden çıkamadım...

alt tabaka pilastik onu çıkarabileceğim ama şu girişlerin dışı metal işi pilastik ve lehimle montajı yapılmış vida vs.. bir yöntem kullanılmamış çıkması imkansız..

• Fırına atmak o belleklerin ömrünün düşmesi demektir. Isıtılacak bölgeleri Fön makinası ile üfletse sizce olur mu?
    Kartın belleklerinde sıkıntı var hocam genellikle fırınlama teknigi uyguluyolar fakat sen yeni aldıysan garantiye gönder eger garantisi yoksa gerekli videoları paylaşabilirim
  • Biz iş yerinde fön makinesi degilde daha yüksek 400 derece kadar yanlış hatırlamıyosam makine miz vardı onunla 1 2 dakika uyguluyorduk fön makinesinin sıcaklıgı lehimleri eritecek kadar yüksek olurmu bilemiyorum
    Hocam üzerindeki termal macunu güzelce temizleyip eger güçlü bi fön makinesi varsa masanın üstüne ekran kartını koyup 3-5 dakika ısıtınız (yakın ve yayarak aynı yere tutarsanız zarar verebilirsiniz hafif gezdirin)
    Bencede servise bir baktır dostum ne fırını ya hemen ama kart eski yani çok ümitvari olma, durup dururken sorun mu oldu gitti mi ? felan yazmışsın ama olabilir ki bu bir tek senin başına gelmiyor, elektronik şans işi kimisi daha uzun dayanır kimisi daha erken böyle sıkıntı yaşayabilir, er yada geç bozulacak zaten sonsuza kadar kullanmayacağız bu ürünleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Aralık 2015; 5:03:03 >
  • Isı tabancası da iş görebilir ancak dikkatli çalışmak gerek.işin ehli değilseniz fırınlamak da ısıtmak da risk. Hangi parça nedir, nasıl zarar verirsiniz bilemezsiniz. Kek tarifine benzemiyor pcb işleri.kartı gözden çıkarabilirseniz tüm plastik aksamı söküp paylsşılan dökümanlar doğrultusunda fırınlama yapabilirsiniz, gözden çıkarmıyorsanız servise götürün, yapabiliyorlarsa tamir etsinler,

Bu tip parçalar her elim havya tutuyor diyene emanet edilmez. Aselsan kartlarını, komponentlerini görmüş biri olarak, bunları çerez gibi yapacak adamlar var, sana ne var ne yok söksün değiştirsin. Ancak sayıları çoook çok az. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    VRAM yongalarının yada GPU'nun Reballing denen bir işlemden geçmesi gerekiyor. Bu işlem için, fırınlama dediğimiz işlemin profesyonel şekilde yapılanı diyebiliriz. Fırınlama düzgün yapılsa bile çok kısa bir sürede kart eski haline gelecektir ama Reballing işleminde yongaların lehimleri değiştirildiği için kart yeni gibi iş görecektir. Bu herkesin yapabildiği bir işlem değil, konu üzerinde uzman olan teknik servisler yada elektronikçiler yapabilir ve çok teknik bir işlem olduğu için biraz pahalı olacaktır.
  • ekran kartın ömrü bitmiş kardeş yeni kartlara bak
  • Fırınlama niye yapıyorsun garantisi yokmu? Büyük ihtimalle ekran kartı ölmüş benim asus marka gtx 760 ta böyle çizgiler çıkıyordu garantiye verdim para iadesi yapıldı.Kartı alalı 2 yılı geçmişti neyseki Asus'un 3 yıl garanti olayı sayesinde yırttık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.