Şimdi Ara

Sahte Senet / Yardımınıza İhtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dedem 70 yaşında. Ev yaptırırken çalıştığı müteahhitlik firması tarafından adına (kendisi adına fatura düzenlendiğinden dolayı) bilgileri bu şekilde çalınarak senet hazırlanmış.
    Adresi, adı soyadı, Tc'si belli haliyle.
    Ancak şöyle bir sıkıntı var;
    Senette yer alan imza, kesinlikle dedeme ait değil.
    Kaldı ki bu konuyla ilgili Adliye'ye yaptığımız itirazda da, alınan 3 sayfalık imza örneğinde de bu açık bir biçimde belirgin.
    Söylediğim gibi, senet üzerinde bulunan imza, adliye'de alınan imza örnekleriyle hiçbir koşul ve biçim altında uyuşmuyor.

    Yani, firma büyük ihtimalle faturaya veya farklı bir evrağa imza attıramamış, dedemin yaşı itibariyle de tahmini bir imza karalamış ancak belirttiğim gibi imzayı tutturamamıştır.

    Biz itirazımızı yapmış ve imza örneklerimizi vermiş olmamıza rağmen, banka düzenlenmiş olan senet ile ilgili icra takibine başlamış.

    Bu konu ile ilgili izlenmesi gereken farklı bir adli yol var mıdır?
    Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Hocam takibe itiraz vs etmeniz lazım. Önemli bir mesele bir avukata vekalet verin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödeme emri tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün içinde icra dairesinde imzaya itiraz ediyorsunuz.Sonrasını icra mahkemesi inceleyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 25 Nisan 2016; 17:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kambiyo senetlerine mahsus icra takibinde itiraz 5 gündür. İtiraz da İcra Mahkemesine yapılır.Ancak, itiraz icra takibini durdurmaz.Onun için 5 günlük süre içerisinde icra mahkemesine dilekçe verirken, icra takibinin durdurulması talep edilebilir mahkemede uygun görürse belirli bir oranda sizden teminat karşılığında icra takibini durdurabilir veya hiç teminat almadan icra takibinin dava sonuçlana kadar durdurulmasına karar verebilir.Karar yetkisi hakimdedir.Ya teminat alır yada resen durdurma kararı verir.Ancak, uygulamada hep belirli bir teminat veya icra dosyası borcunun tamamı dava sonuçlanıncaya kadar her iki tarafa da ödenmemek üzere bir teminat alınıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_yıldırım -- 4 Mayıs 2016; 15:37:34 >
  • Bu arada evrakta sahtecilikle ilgili soruşturma açıldı mı ? Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.