Şimdi Ara

Şahıs şirketi için muhasebe ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ocakta şahıs şirketi açacağım ancak muhasebe ücretine baktığımda aylık 464 lira bir ücret gösteriyor bu çok fazla değil mi? Halihazırda işletmesi olan arkadaşım 150 veriyormuş aylık. Önerebildiginiz bir sistem varmı veya mükellef gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sanırım raici 150-200 arası. Biz 200 ödüyoruz.

  • Merhabalar,


    Tanıdık bir muhasebeci bulursanız aylık 100 TL' ye bile muhasebeci ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz ancak unutmamak gerekir ki hem ucuz etin yahnisi yavan olur hem de muhasebeci bir şirketin bel kemiğidir.

  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız, ancak ilk oluşumda kâr elde edip edemeyeceğimiz tam olarak belli değilken de aylık 400 küsur liralar oldukça fazla bir miktar. Cevabınız için teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 3-4 ayda bir 400-500 veriyorduk. Ama bizim şirketin üzerinden çok bir iş dönmüyordu, mobil bir iş için kurulmuş şirketti.

  • biz 1000 tl veriyoruz aylık, hatta muhasebecimizin en az para aldığı müşteri biziz. verdiğimiz paraya değiyor, işlerimizi eksiksiz hallediyor, tıkandığımız yerde yol gösteriyor.

  • bizim ltd şirketimiz var. pazarlıkla aylık 590 tl ödüyoruz muhasebeye. kendisi mali müşavir, ufak bir ofisi ve 5-6 kişilik ekibi var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 17 Aralık 2020; 13:2:47 >
  • Al Sat yapıcam hocam bende e ticaret olarak internette464 TL görünce ister istemez fazla geldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rumpel Von Stiltskin kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de e-ticaret işi için home office şahıs şirketi kurmak istiyorum. Eğer iş hacmim ileride yükselirse limited şirkete de dönebilirim. Şahıs şirketi kurmak istememin sebebi kuruluş maliyeti olarak 800 TL'lik bir masrafa katlanmam, aylık olarak da 157 TL'lik asgari muhasebeci ücreti ödemek istememdir. Eğer limited şirket olsaydı kuruluş maliyeti 2000 TL ve muhasebeci ücreti asgari olarak aylık 577 TL olacak. 1235 TL de aylık bağkur ücreti ödenecek. Yani özetle şahıs şirketi kursarsam ilk yıl minimum cebimden çıkacak tutar 800+157*12+1235*12=17504 TL olacak. Vergisi sergisi otu çöpü 20000 TL olarak hesaplamak gerekiyor.


    Eğer anneniz babanız emekli ise onların üzerine şirket kurabilirsiniz. Bu sayede aylık bağkur primini ödemek zorunda değilsin.


    Ve eğer yaşınız 18-29 aralığındaysa ilk yıl vergi de bağkur primi de ödemeyeceksiniz.


    Özetle eğer bir fikriniz varsa şirket kurmaktan çekinmeyin. Yarın şirketi kurmak için başvuruda bulunacağım. Eğer zarar edersem veya şirketi kapatırsam da buradan sizi bilgilendiririm.





  • umityilmax U kullanıcısına yanıt

    İyi giderse de yaz kardeşim, örnek olur bize

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.