Şimdi Ara

Şahıs Şirketi ve İcra Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Bir yakınımın küçük bir dükkanı var kredi ve kredi kartları borçlarını ödeyemediği için icra süreci başlatılmış. emekli maaşı ve dükkan dışında hiçbir şeyi yok ev, araba..vs yok. Dükkan kendi adına şahıs firması levhası var ve dükkanda bulgur, prinç, turşu, peynir tarzı ürünler var. pos cihazında çektiği ödemelere haciz konulur mu bilgisi olanlar cevaplayabilir mi? Dükkandaki bu mallara haciz konulur mu? Ben bilgisayar gibi demirbaşlara haciz konulur diye biliyorum ama deneyimi ve bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Biz elimizden geldiğince yardım ettik fakat dolandırılma olayı olduğu için maalesef borçların tamamı eritilemedi.

• İlk öncr ne kadar borcu var .

Kime var 1 bankaya mı bir karta mı

Avukat ile konuşmaya calustınız mı .

Vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suratsızadam -- 11 Mayıs 2025; 17:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suratsızadam kullanıcısına yanıt

400 bin, üç banka. inanır mısınız 5 avukatın söylediğini buraya yazsam kafayı yedirtir. Hiçbiri net bir şeyle gelmedi. Sanırım bu konuda deneyimsizlere denk geldik.

• Linuxxer L kullanıcısına yanıt

Ben zamanında plasiyerlik yaparken bir müşterim vardı .

Senetini bankaya vermişlerdi onlarda pos cihazlarına bloke koydular sonra onları taksite bagladı vs vs dükkana gelip mallara el koymadılar

Şimdi burada ki en önemli nokta ne

Sen aileni nasıl gecindiriceksin orda ki mallara el koyarlarsa mal satmazsan nasıl nasıl borcunu ödiceksin

Benim düşüncem sadece pos cihazına bloke koyarlar oda ödeme almak için köşeye sıkıştırmak için

Bu linki iyi okuyun lütfen . baştan sonra kadar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Borçlunun emekli maaşı, 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesi uyarınca haczedilemez; yalnızca borçlunun açık yazılı muvafakati halinde hacze konu olabilir. Ancak emekli maaşının yattığı banka hesabına başka gelirler (örneğin POS cihazı tahsilatları) da giriyorsa, bu hesabın sadece emekli maaşına ait olduğunun ispatlanamaması halinde hesap haczedilebilir. POS cihazı aracılığıyla tahsil edilen ödemeler ticari faaliyet kapsamında olduğundan, ilgili banka hesabına ve içerikteki tutarlara haciz uygulanabilir. Şahıs işletmesine ait dükkândaki ürünler (gıda malları, demirbaşlar vb.) kural olarak hacze tâbidir; ancak İcra ve İflas Kanunu’nun 82. maddesi uyarınca borçlunun ve ailesinin zorunlu geçimi için gerekli eşyalar ile ticari faaliyetin sürdürülmesi için zaruri olan mallar (örneğin küçük bir esnafın geçimini sağladığı sınırlı demirbaşlar) haczedilemez. Bu kapsamda, dükkândaki tüm malların değil, ancak işletme dışı ve lüks nitelik taşıyanların haczi gündeme gelebilir. Yine de her somut olayda icra memurunun takdiri ve borçlunun haczedilmezlik şikayeti hakkı saklı

• Avukat beyin son sözünde söylemek istediği, eğer dükkandaki mallarınız ticari faaliyetinizi devam ettiremeyecek şekilde haczedilir ve muhafaza altına alınırsa, dava açarak bu işlemin iptalini isteyebilirsiniz. Mallar üzerine haciz konulabilir ancak muhafaza altına alınamaz, yine taktir icra memurunda elbette burada. Örneği siz fotokopi makinesinden geçimini sağlıyorsanız ve bunu beyan etmenize rağmen icra memur bu malı muhafaza altına alıyorsa dava açmanız ve bunu dava aşamasında kanıtlamanız gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.