Şimdi Ara

Şahin ön taraftan gelen uğultu ve şıkırtı sesi?(Video linki eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 2-5 aydır aracın ön tarafından gelen bir şıkırtı sesi var düşük hızlarda gaza bastığımda duyuluyor. bu sesten çok rahatsız değilim sorduğum kişiler gevşek bir vidadır filan dediler bende bir sorun olmayınca üstüne düşmedim.

şimdi birde geçen hafta komple egzoz takımı, komple yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimi sonrası saniyeden çıkarken gelmeye başlayan bir uğultu sesi ortaya çıktı. araç rolantide iken gaz verdiğimde filan ses yok hızlanmaya başlarken veya yüksek devirlerde aralıklarla geliyor bu ses. parça değişimi sonrası geçicidir diye düşündüm ama bir haftayı geçti halen aynı.

yükleyeceğim videoda iki seste duyuluyor.

aracı şehir içi kullanıyorum lakin yakın zamanda uzun yola gideceğim bir probleme yaşamak istemiyorum. ne olabilir bu sesler?

not:ben saniyede değişen parçalardan birine bağlıyorum çünkü öncesinde yoktu daha ustadan çıkar çıkmaz gelmeye başladı.

http://tinypic.com/r/iz9sti/8

videonun başında şıkırtı sesi daha belirgin devir arttıkça videonun ortalarında ve sonunda da uğultu sesi çok belirgin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi işlergüçler -- 20 Nisan 2015; 1:29:21 >

• _____________________________
  • _____________________________
  • öncelikle geçmiş olsun. gelişmiş bir memlekette olsa çoktan hurdaya ayrılıp mutfaklarımıza tava tencere olarak girip de içinde yemek pişireceğimiz bu demir yığınları hala araba olarak kullanılıyor düzen çok bozuk arkadaş...

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • videoyu izlemeden ve yazıyı okumadan yazıyorum; lastik bilyelerin değişecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Teker bilyaların dağılmıştır. Şahinlerde kronik sorun denilebilir. Bende de olmuştu değiştir kurtul . Mesela 60 la falan giderken boşa attığında yapıyor mu? Yapıyorsa kesin bilyalardan uzun yolda sakata gelme hemen değiştir. Onun dışında gaza basınca geliyorsa sübap ayarı aklıma geldi onu da araç olduğu yerde 4.000-5000 devir çevir bakalım şıkır şıkır ses yine gelirse sübap ayarındandır.

Son olarak egzozu takan usta sanırım yanlış bişey yaptı egzozun bir yerlere sürtüyor ve o ses çıkıyor. Sesi iyice dinlemen lazım. Araç olduğu yerde yaparsa egzoz veya sübap. Ama yolda giderken yaparsa kesin bilya dır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.