Şimdi Ara

Şahin 1.6 i.e LPG Çok Yakıyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
38.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabam 2000 model şahin 1.6 i.e, tek nokta enjeksiyonludur.Araçta 35 Lt simit tüp vardır.Gaz burda bursada 2.250 litresi.yaklaşık 34 litre alıyor ve 77 liraya doluyor.Benzinimizide aldık bakalım kaç yakıcak diye tüpü komple boşalttık 220km yol yaptı ve normal devirde kullandık.Buda demek 77/220=35 kuruş yakıyor.Arkadaşın karbüratörlü şahini yakıyor 200-250 arası,bizim enjeksiyonlu ondan daha az yakması gerekirken daha fazla yakıyor.Sorun nerden olabilir arkadaşlar Paylaş:

yardımlarınızı bekliyorum.Hepinize teşşekkürler...

• bence motorda sorun var subap aşınmış platin meme yapmış b uji eski vesaire bir sürü şeyler sen iyi bir tofaş sevisine götür bakalım ne diyecekler zaten karbüratör ve enjeksiyon arasında fark yok eski verilere 150 kuruş fark var bende kartal var 96s kmde benzinle 11.5 yapıyo sende 1lt benzin al benzin deposu boş olsun 1lt doldur 11 km vaptıysa ii 7 km yaptıysa servise götür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbu53 -- 30 Ocak 2011; 1:53:46 >

• Bende kumpas var bu subab ayarını ben yapamam mı ?
  • vala mo tor yarım acılır yani yarı acıyolar sonra içinde değişecek olabilir devamlı lpg kullandığımız için subap aşınıyo mesela benzinde 15 sene ömrü varsa lpgde 11 sene gibi lpg parfüm gibi gider subaba benzin su gibi doyuruyo subabı sen yapabileceni tahmin etmem ayarı zor ustaya götür işi sağlama al sen ok[ ama önce dediğim gibi 1 litre benzin doldur tam boş olsun depo 1 litre doldur 11 km yaptıysa ii 7 8 daha az yol yaptıysa ustaya git

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbu53 -- 30 Ocak 2011; 4:09:44 >
  • Subap ayarı sizin yapabileceğiniz bir iş değil.Subaplardan şık şık diye ses geliyor mu motoru çalıştırıp kaputu açıp dinleyin bir.
  • şık şık sesi gelmiyor.ama araba taksiden cıkma.Subabları sıfır değiştirsek ve ayarlatsak kaça patlar ?
  • valla ben işcilik subab değişimi 330 za sizin bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rugged

şık şık sesi gelmiyor.ama araba taksiden cıkma.Subabları sıfır değiştirsek ve ayarlatsak kaça patlar ?

İyi bir ustaya inceletin ne söylense olmaz en iyisi gösterip kullanıp ustanın bakması lazım.
  • evt çok ii usta olması lazım
  • Bu subap ayarı kaça yapılıyor yaptıran varmı acaba ?
  • quote:

Bu subap ayarı kaça yapılıyor yaptıran varmı acaba ?

Kardeşim Taksi çıkması araçlar için arkadan yorumda bulunmak pek sağlıklı olmaz, bu arada sibop ayarıyla alakalı önemli bir aktarımda bulunayım ie tofaşlarda sibop ayarı düz motorlardaki gibi sentille gevşet sık yöntemiyle değildir,sibopların altında kalınlık numaraları farklı pullar var eğer ayar gerekliyse o pullardan gerekli olanı gerekli olan numaralı pulla değişilerek yapılıyor,ve bu işlemi rektifiyeciler yapıyor.. Selamlar
  • ben pazartesi yapyırdım 40 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbu53

ben pazartesi yapyırdım 40 tl

Aracının tipi modeli nedir ???
  • burbu53, kardeş senin araç enjeksiyonsuz düz motordur.Ali dayı bu i.e lerin yapılacağı subap ayarı kaça olur bilgin var mı ?
  • kartal s 96 tempra motor
  • quote:

burbu53, kardeş senin araç enjeksiyonsuz düz motordur.Ali dayı bu i.e lerin yapılacağı subap ayarı kaça olur bilgin var mı ?

Rektefiyeciler yapıyor 50-70 arası alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbu53

bence motorda sorun var subap aşınmış platin meme yapmış

Enjeksiyonlu motorda platin olmaz.

rugged@

Sübaplar komple değişirse malzeme+ işçilik 300-350 TL den aşağı çıkmaz.

Çok yakmasına bir çok şey neden olabilir. Görmeden net birşey denemez.

lpg nin hava alması- mikser(diyafram) lpg ayarsızlığı -subaplar-bujiler-trigerin sente atlaması gibi sıralanabilir.

Benzinde de çok yakıyorsa enjektör- hava akış sensörü ve lambda sensör arızası..
  • tahsin053 e katılıyorum. egzos bile yakıtı doğrudan etkiler. birçok sebep olabilir. ancak masrafları göz önüne alarak çok yakma durumlarda ilk bakılacak yer ateşleme sistemidir. orda sorun yoksa yakıt sistemine bakılır. orda sorun yoksa motora bakılır. yani bu şekilde bakarsanız belki de çok ucuza çözülebilecek bir sorun ise az masraf yaparak görmüş olursunuz. motorda sorun varsa yapacak birşey yok. yaptırmak lazım.
  • slm bende de sahin 1.6 ie var 2001 modelyakıtta tamam yakıyo ama bu değerleri duyunca merak ettim 200 km de 45 tl yakmasısizce nasıl 90-120 arası hızla
  • 2001 odeli takside kullandım yakıt problemdi fenni muayene hariç sisteme dispratör takıp ateşleme sağladık ecu fişlerinide çektik bu şekilde istnen rakamlara baya yaklaştık bide buji tırnal aralığı değiştirmek gerek sistem dispratör takılmadan önce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.