Şimdi Ara

Sahibinden.com’daki tacizi ifşa etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahibinden.com adlı satış sitesindeki bir telefon satıcısının, kendisini taciz ettiğini belirten 15 yaşındaki bir çocuk mesajları ifşa etti.

15 yaşındaki Ada adlı çocuk, “Merhaba ben Ada. 15 yaşındayım. 14.09.2020 tarihinde https://www.sahibinden.com/ üzerinden telefon satın almak için irtibata geçtiğim bu şahıs, bana görselde paylaştığım şekilde

söylemlerde bulunarak beni taciz etmeye çalışmıştır. İsmi Fatih Büyük'tür. #pedofilisuçtur” mesajını paylaştı.

“Bu şahıstan şikayetçiyim, ailemin de bilgisi vardır ve arkamdadır. Benim gibi başkaları da böyle çirkin bir muamele ile karşılaşmasın ve dikkatli olsun diye bu sapığı buradan ifşa ediyorum. Sesimi duyurmama destek olursanız sevinirim” diyen çocuğun yayımladığı mesajlar şöyle:

“Ben bu kişiden sadece kendim için değil, tanıdığım veya tanımadığım benim gibi kimler varsa korkmasın diye şikayetçi oldum. Birbirimize destek olalım, ailelerimiz arkamızda dursun. Benim ailem arkamda bu sapkınlığa sessiz kalmayacağım siz de sesime ses verin” diyen 15 yaşındaki Ada adlı çocuk, ifade tutanağını da yayımladı.

İşte o ifade tutanağı:

Sahibinden.com adlı site de çocuğun şikayeti üzerine “Şikayetiniz hakkında işlemleriniz sürmektedir. En kısa sürede bilgilendirilmeniz için konuyu ilgili birimlerimize ilettik. İyi günler dileriz” açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama:

https://odatv4.com/sahibinden.comdaki-tacizi-ifsa-etti-16092011.html

• Taciz olayi da önemli ama 15 yaşında Bir çocuğun internetten kendi başına telefon almasına müsaade eden ailesini de sorguya alsınlar.

Şimdi bu çocuk ile aynı yerde olsa gel buluşalım cihazı dene dese kaçırsa ailesinin hiç suçu olmayacak mı?

Yada cebinde parasıyla gitti başka cihaz verdiler bunu al diye çocuk direndi dövdüler parasını aldılar ailesi suçlu olmayacak mı?

Aileler uyumasın ya gözü açık olsun. Şu forumda sayfalarca konu var alışverişte kandırılanlar ile ilgili.

15 yaşında olan çocuk telefonu alacak olsa, tek başına göndermezlerdi herhalde.

15 yaşında bir oğlum var. Letgo'dan ürün satmasına izin veriyorum. Ticareti öğrensin, artık kullanmadığı bir ürünün başka birinin kullanabileceğini ve çöp haline gelmediğini öğrenmesini istiyorum.

Letgo'dan insanlarla kontrolümüz altında yazışıyor, telefon numarası vermesi gerektiğinde benim veya eşimin telefon numarasını veriyor. Eğer anlaşırlarsa şirketimden biri ile cihazı gönderip parayı alıyor, oğluma veriyorum.

Logitech direksiyonu satmak istedi, yeni modelini almak için. Letgo'da ilanı koydu, insanlarla yazıştı. Sonunda biri 10 yaşındaki oğluna almak istedi ve geldiler.

Çocuklar alışverişi kendi aralarında yaptılar. Kapıda oğlum direksiyonu babasıyla gelen çocuğa verdi. Çocuk parayı oğluma verdi. O da oğlunun ticareti öğrenmesini istiyormuş. Oğluma parayı yerde bulsa bile saymasını söyledim. Alışverişi bitirdiler.

En son kızımın İphone 6S'ini 900 tl'ye sattı. Teslime pazarlamadan bir çalışanımı gönderdim. Bir avukat kızına almış. Avukat yazıştığı kişinin, yani oğlumun 20'li yaşlarında olduğunu sanmış, o kadar düzgün yazıyordu demiş. İnsanlarla iletişimi/yazışmayı gençlerin bu yaşlarda öğrenmesi lazım. İleride özgüveni olan ve insanlardan çekinmeyen bireyler olması için

Demem o ki, 15 yaşında biri, bir yetişkinin/ebeveyninin kontrolünde internetten alışveriş için yazışabilir.

Bu olayda da çocuk çok doğru yazışmış, ve sonrasında da o sapık heriften şikayetçi olmuşlar.

Bu olayda beni üzecek ve düşündürecek tek olay bu sapığın ya çok ceza alması, ya da almayacak olması.

Selamlar

• boydan foto istememiş bir şey çıkmaz Sahibinden.com’daki tacizi ifşa etti 

şaka bir yana artık şerefsizler yaş filan hiç takmamaya başladılar 12 yaşında, geçen 9 yaşında kıza dinci görünenler tacizde bulundu bu da 15 yaşındaki kıza iş atıyor.

• Taciz olayi da önemli ama 15 yaşında Bir çocuğun internetten kendi başına telefon almasına müsaade eden ailesini de sorguya alsınlar.

Şimdi bu çocuk ile aynı yerde olsa gel buluşalım cihazı dene dese kaçırsa ailesinin hiç suçu olmayacak mı?

Yada cebinde parasıyla gitti başka cihaz verdiler bunu al diye çocuk direndi dövdüler parasını aldılar ailesi suçlu olmayacak mı?

Aileler uyumasın ya gözü açık olsun. Şu forumda sayfalarca konu var alışverişte kandırılanlar ile ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Taciz olayi da önemli ama 15 yaşında Bir çocuğun internetten kendi başına telefon almasına müsaade eden ailesini de sorguya alsınlar.

15 yaşında bir oğlum var. Letgo'dan ürün satmasına izin veriyorum. Ticareti öğrensin, artık kullanmadığı bir ürünün başka birinin kullanabileceğini ve çöp haline gelmediğini öğrenmesini istiyorum.

Letgo'dan insanlarla kontrolümüz altında yazışıyor, telefon numarası vermesi gerektiğinde benim veya eşimin telefon numarasını veriyor. Eğer anlaşırlarsa şirketimden biri ile cihazı gönderip parayı alıyor, oğluma veriyorum.

Logitech direksiyonu satmak istedi, yeni modelini almak için. Letgo'da ilanı koydu, insanlarla yazıştı. Sonunda biri 10 yaşındaki oğluna almak istedi ve geldiler.

Çocuklar alışverişi kendi aralarında yaptılar. Kapıda oğlum direksiyonu babasıyla gelen çocuğa verdi. Çocuk parayı oğluma verdi. O da oğlunun ticareti öğrenmesini istiyormuş. Oğluma parayı yerde bulsa bile saymasını söyledim. Alışverişi bitirdiler.

En son kızımın İphone 6S'ini 900 tl'ye sattı. Teslime pazarlamadan bir çalışanımı gönderdim. Bir avukat kızına almış. Avukat yazıştığı kişinin, yani oğlumun 20'li yaşlarında olduğunu sanmış, o kadar düzgün yazıyordu demiş. İnsanlarla iletişimi/yazışmayı gençlerin bu yaşlarda öğrenmesi lazım. İleride özgüveni olan ve insanlardan çekinmeyen bireyler olması için

Demem o ki, 15 yaşında biri, bir yetişkinin/ebeveyninin kontrolünde internetten alışveriş için yazışabilir.

Bu olayda da çocuk çok doğru yazışmış, ve sonrasında da o sapık heriften şikayetçi olmuşlar.

Bu olayda beni üzecek ve düşündürecek tek olay bu sapığın ya çok ceza alması, ya da almayacak olması.

Selamlar

• bal974 B kullanıcısına yanıt

Sizim yaptığınız doğru bende bunu anlatmak istedim.

Ama başıboş bırakmış olsanız karşı tarafa ben 15 yaşındayım dese işler çok değişik olur.

Karşı tarafta; benimde çocuğum senin yaşlarında istersen bize gel denesin.. tarzi şeyler yazsa çocukta gitse olacakları kestirmek çok güç.

Ailelerin kontrolü çok önemli. Şimdi bu taciz olayında yazışmaları aile mi tesbit etmiş çocuk Kendi mi ailesine söylemiş orasını göremedim.

Ama sizin yaptığınız olması gereken ve böyle bilinçli ebeveyn olduğunuz için tebrik ederim.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Sizim yaptığınız doğru bende bunu anlatmak istedim.

Ama başıboş bırakmış olsanız karşı tarafa ben 15 yaşındayım dese işler çok değişik olur.

Karşı tarafta; benimde çocuğum senin yaşlarında istersen bize gel denesin.. tarzi şeyler yazsa çocukta gitse olacakları kestirmek çok güç.

Ailelerin kontrolü çok önemli. Şimdi bu taciz olayında yazışmaları aile mi tesbit etmiş çocuk Kendi mi ailesine söylemiş orasını göremedim.

Ama sizin yaptığınız olması gereken ve böyle bilinçli ebeveyn olduğunuz için tebrik ederim.

Saygılarımla.

• İşin içi iğrenç ama..

ama 15 yaşında birinin böyle bir satın alım ehliyeti var mı (18 ve üstü yaşında ki gibi) ? ve sahibinden de yaş sınırı yok mu? (emin değilim)

ailenin de sorumsuzluluğu var gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni nesil zehir gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Selamlar

Alıntıları Göster

Davranışın çok takdir edilesi forumdaşım

• Bu olayın ifşa edilmesi iyi oldu ama bu çocuğun yaptığı da Sahibinden.com sözleşmesine göre yasak.

"

4. Üyelik Şartları

4.1 "Portal"a üye olabilmek için reşit olmak ve “SAHİBİNDEN” tarafından işbu “Üyelik Sözleşmesi” kapsamında geçici olarak üyelikten uzaklaştırılmamış, üyeliği askıya alınmamış veya üyelikten süresiz yasaklanmamış olmak gerekmektedir.

"

• quote:

Orijinalden alıntı: Kruath

Davranışın çok takdir edilesi forumdaşım

Alıntıları Göster

• Ben bu konuyu yeni gördüm.
    Asıl vahim olan yorumlarda herkes bu yaşta çocuk telefon mu satar demiş.
    Tacizci şerefsize laf eden yok gibi.Mevzu taciz pedofili sahibinden falan hikaye çocuk bakkala giderkende başına gelebilirdi.Yarın bir gün başınıza gelirse anlarsınız...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Yeni nesil zehir gibi.

tiktokcukar haric :)

• Onu yazmayı unutmuşum.

• Güzel ülkemde caydırıcı cezalar olsa bunlar olmaz. Bugün bu çocuğa sanaldan yürüyen, yarın gerçek hayatta birine tecavüz eder. Bu adamı alıp 5 yıl içeri tıkacaksın ki ses getirsin.

• aralarında mizojinistler de bulunan birçok kişi tacizci hakkında iki kelam etmek yerine çocuğun yaşına takılmış...

o 18 yaş ve üzeri muhabbeti dünyada biteli yıllar oldu. hatta gelişmiş ülkelerde reşitlik yaşı 16'ya kadar düşürülmüştü. tabi eski kafalı boomerlar ne anlar bundan.

"akıl yaşta değil, baştadır" atasözünü asla unutmayınız efendiler.

kız 18 yaş ve üzeri olsaydı, mizojinistler bu sefer "kız başına internette ne işi varmış? otursun pasta börek açsın, ailesine/kocasına hizmet etsin. böyle kadınlardan vatana millete gram hayır gelmez" diye sızlanırdı. çok gördük bu tarz öldürülen, sakatlanan kadınlar hakkındaki yazıları.

Tanrı kadın milletini mizojinilerden korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 10 Ekim 2020; 9:35:16 >
  • Ailesiyle ne alakası var ailesi gayet güzel yetirmiş bu kızı. Hem tacizci sapığa akıllı cevaplar vermiş hem bana bir şey olmadı demeyip herifi mahkemeye verip başkaları yanmasın diye işin peşini bırakmamış.

Allah herkese böyle akıllı çocuklar nasip etsin.

• Sitenin mesajlama bölümü mevcut. Madem mesajlaşacaksın niye telefon numarası verirler anlamam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.