Şimdi Ara

Sadece trapez çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar vg ile alakalı bi sorum olacak size. benim trapez kaslarında doğuştan güçsüzlük var.doktor antrenman yapmamı önerdi.benim sorum eğer ben bu antrenmanı ciddiye alıp piramit setlerde fazla ağırlıklarla devam ettirirsem normal düzeye getirdikten sonra,bir kaç ay sadece trapez çalışsam büyüme görür müyüm gözle görülür şekilde? doğru olan tüm vücut çalşmak tabi biliyorum ancak bu zorunlu olarak yapmam gereken bişe ve sorunumu çözüp üstüne + bişe kazanabilr miyim diye soruyorum. yardımlarınız,fikirlenizi,tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

• Sadece bir kası geliştirebilirsin tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Sadece bir kası geliştirebilirsin tabi ki.

dostum şahit oldun mu hiç ya da gördün mü yapabilen?
  • fastrap450 F kullanıcısına yanıt
    trapezler için i,ki hareket var kolaylıkla yapabileceğin.birisi damdılları tutup omuzlarını banane banane diye silkmek.diğer ise yien dambılları tutup ip çeker gibi aşağıdan yuakrı çekmek.ha başlamışken komple çalış tam olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

trapezler için i,ki hareket var kolaylıkla yapabileceğin.birisi damdılları tutup omuzlarını banane banane diye silkmek.diğer ise yien dambılları tutup ip çeker gibi aşağıdan yuakrı çekmek.ha başlamışken komple çalış tam olsun

dostum komple için yeterli beslenmeyi sağlayamicam o yüzden komple yapamyorm. bu türlü gelişir mi ben onu merak ediyorum
  • O kadar komik tarif etmişsin ki güldürdün beni valla.

Upright Row
    Shrug

Bunları 4x12 olacak şekilde max ağırlıkta çalış.
  • aga ben böyle aklımd atutuyorum.mesela forearm için gel bana diyorum hareketin adına.hem herkes anlıyo hem komik

@fastrap450 gelişir.ben zamanında çok alet çantası taşıdım.omuzlarımda kas değil kemik var desem yeridir.ha ozamanalr cahildik bileydik protein ağırlıklı besleniridk.gelişir ancka senin isteiğin nedir?bu kaslarla süperman olamazsın.ve ağırlık kaldırma genel olarka güçlü olma gibi konular tüm kas gruplarını ilgilendirir.o yüzden sadece buraya güvenme.birde testere hareketi var.onuda yap.kanatların çalışır.bunun yanında kollar ve sırtın tamamı da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani işe yarar mı diyosunuz?
    oturarak bişey olmadığı kesin.şöyle diyeyim 2 hafta boyunca sadece sırtıma ve kanatlara çalıştım.zaten yan olarak neredeyse tüm kaslar çalışıyor.şimdi kanatlar daha belirgin oldu.özellikle 20 kglik dambılları alınca,testere hareketinde, kasların şekli hemen belli oluyor.tabi burda 3x10 olarka çalışmadım.2x20 15kg 1x10 17 kg 1x10 20 kg ile testere yaptım.son seti süper set yaptım ve peşpeşe 10 ar tekrar ile ara vermeden üç ağırlığıda çalıştım.tabi hal kalmıyo bunları yapınca.ayaklarımı belli bi yüksekliğe koyup,sehpa gibi,yarım barfiks çektim 3x10 olarak.halter yada z abr ile yien testere hareketini yaptım ki kilolar 20 den başlayıp 50 ye bir kaç seferde 60 a çıktım.bunalrda yine 3x10 şeklinde idi.özellikle http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/dumbell-single-arm-row/ tek kol ile çekme,yani testere, çok işe yarıyor.hem yapımı kolay hem tüm sırt çalışıyor.haftada 6 gün açlışırsan ,biraz ağır olur gerçi ,kısa zamanda etkisini görürsün.

• .
     Sadece trapez çalışmak

• o kadar da olmaz heralde
  • ne kadar protein yeterli peki o kas için
    70 kiloluk bir sporcu 120-150gr alıyorsa siz 50-60 alsanız da yeter. Vücut zaten spor yapılmasa da proteine ihtiyaç duyuyor sonuçta.
  • teşekkürler dostum.acaba aha önec tek bölge çalşmış biri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastrap450

teşekkürler dostum.acaba aha önec tek bölge çalşmış biri var mı?

Ben varım. Hatta tek bölge üstüne bir de tek kol çalışıyorum. İki aydır sadece sağ trapez az biraz deltoid çalışıyorum. Başka hiç bir şey yapmıyorum.

Gerçi benim yaptığıma fizik tedavi deniyor ama prensip aynı - amaç trapez kaslarını güçlendirmek. Sorduğun şey gayet mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

quote:

Orijinalden alıntı: fastrap450

teşekkürler dostum.acaba aha önec tek bölge çalşmış biri var mı?

Ben varım. Hatta tek bölge üstüne bir de tek kol çalışıyorum. İki aydır sadece sağ trapez az biraz deltoid çalışıyorum. Başka hiç bir şey yapmıyorum.

Gerçi benim yaptığıma fizik tedavi deniyor ama prensip aynı - amaç trapez kaslarını güçlendirmek. Sorduğun şey gayet mümkün.

peki hocam gözle görülür bir değişme oldu mu sende?

• Pek öyle geliştim mi gelişmedim mi takip eden birisi değilim. Ağrılar sızılar bayağı azaldı, muhtemelen o bölgedeki kaslar güçlenip omuzu daha fazla desteklediği için. Doktor da kas kütlesi inşa etmişsin diye teyit etti muayne sırasında. Bir test aleti var kuvvet ölçen, onda da ilerleme sağladığım görülüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.