Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.800
Cevap
128
Favori
508.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung 65MU9000 ve Philips 65PUS8602 arasında gidip gelirken 65XE9005 ile karşılaştım ve tekrar kafam karıştı.
    Tamamen karanlık bir odada, Netflix, puhu dan dizi izleme, onun dışında maç ve ps4 için kullanılan bir televizyon olacak.
    Android stick kullanıyorum, sürekli donuyor takılıyor bir şeyler oluyor.
    Android TV leri bilemiyorum. Sorunsuz, stabil çalışıyor mu? Fikirlerinizi rica ederim
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı amaçlarda kullanıyorum televizyonu.Aydınlık ortamda direk karşıdan ışık geldiğinde ekranda yansıma oluyor ister istemez ama karanlık ortam için görüntü muazzam diyebilirim (kendinize göre ayarları yapmanız gerekiyor renk kont. vs.).

Android'de zaman zaman takılmalar,yavaşlık,kitlenme,internet bağlantısını görmeme(kablolu) gibi sorunlar yaşadım ama anlık sorunla olduğu için çok problem yaratmadı.

Ps4 üzerinden falan kullanırsanız Netflix'i falan bence daha rahat edebilirsiniz.
  • Teşekkür ediyorum.
    Açıkçası PS4 ü netflix için açmak işime gelmiyor.
    Mümkün mertebe az cihazda halletmek istiyorum işlerimi.
    Benim bahsettiğim odada stor perde açıksa güneş tv nin karşısından değil sağ tarafından geliyor. Yani direkt bir yansıma söz konusu değil.
    Philips i eledim, samsung ile sony arasındayım son noktada..
    Samsung'un renkleri çok canlı olmasına karşın gerçekçilikten uzak geldiğinden ben Sony'i tercih ettim.Pişman etmedi açıkçası kullandığım süre zarfında.Arkadaşların evinde genelde Samsung var; uzun süreli izleme şansım olmadı açıkçası ama Fifa bana daha güzel görüntüler veriyor gibi geliyor Sony.Belki göz alıştığı için belkide ben gerçekçiliği sevdiğim için.Umarım sorunsuz bir cihaz alır keyifle izlersiniz.Kampanyaları takip etmenizi öneririm bu arada.
  • Takipteyim, 8.000 TL'nin 1 lira altına düşse alacağım. Öyle bir hedef fiyat belirledim :)

Tekrar teşekkürler
  • Mediamarkt’tan almak isterseniz %10 indirim kuponum var.

10 bin tl’lik ürüne 9bin tl ödersiniz örnek olarak.

Uygun fiyata veriyorum, pm atabilirsiniz.

• Güzel seçim yapmıssınız, hayırlı olsun..Sony üzmez diye tahmin ediyorum..

*Sony Tv yi bilen çok az o sebeple Tv deyince Ya Samsung ya da LG alır insanlar, Türk Malı diyenler de genelde Vestel , Beko, Arçelik..vb

yani etrafta kullanılan markalara göre kıyaslamamak lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Nisan 2018; 23:33:16 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Sony tv yi bilen çok kişi emin olabilirsin buna.
    Ama sizin sony fiyatlarını bilmediğiniz çok açık:)

Tüketicinin banding,clouding pek umrunda değil,umrunda olduğu tek şey kesesinden çıkacak para.
    samsung,lg ve diğer yerli markalar fiyatlarını halkın gelir düzeyine göre gayet ayarlayabiliyor.
    Ama bu sony'nin pekte umrunda olduğu bir durum değil ne yazık ki.
    Zaten her markada genele hitap edecek diye bir kaide de yok.örnek apple,sony.
    parası olan alsın mantığı işliyor.o bakımdan insanlar sony nin farkında ama cüzdan meselesi maalesef.
    zaten ps4 netflix de bug var önermem sürekli olarak hdr açık kalıyor. tv ninki yeterli.
  • arkadaşlar pek vaktim yok, epeydir televizyon almak istiyordum ama bugün gittigidiyor indirimleri varmış ve bir tane seçeceğim. PS4 pro ile de kullanılacak bir televizyona karar vermek istyiorum ve ben de herkes gibi iki televizyon arasında kaldım

xe9005 ve mu9000

PS4 pro oynanacak, maç izlecek ve ara film-televizyon falan da bakılır. Çok amaçlı kullanacağım yani ama ps4 bir tık daha önce gibi.

Aklımı karıştıran nokta şu: Samsung'un input lagı daha düşük diye duydum ve mu9000 bu konuda biraz daha iyi diyorlar. İyi ise ne kadar daha iyi? Ayrıca görüntü olarak hangisi daha iyi görüntü verir ps4te? Ve genel olarak hangisi daha güzel görünüyor?

Bakan arkadaş varsa hızlı cevap verebilirse sevinirim stoklar bitmek üzere.
  • Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt
    bütçe meselesi
    aralarında çok fiyat farkı olmasada eğer xe9005'e çıkabiliyorsanız
    fald yapısından ve görüntü işlemeden dolayı xe9005 daha iyi seçenek
    çok detaycı iseniz sinema ve maçlarda hissedilir fark olur
    prime time televizyonda ise hd/sd iyileştirmesinden dolayı bariz önde
    oyunlardaki input lag değerlerindeki farka takılmanız anlamsız
    ikisini de deneyimleseniz farkı hissedemezsiniz en azından kullanıcı görüşleri bu yönde
    forumda şikayet eden oyuncu okumadım
    oyun oynayan arkadaşlarımız daha detaylı cevaplayacaktır eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 17 Nisan 2018; 16:9:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teemo Erdoğan

arkadaşlar pek vaktim yok, epeydir televizyon almak istiyordum ama bugün gittigidiyor indirimleri varmış ve bir tane seçeceğim. PS4 pro ile de kullanılacak bir televizyona karar vermek istyiorum ve ben de herkes gibi iki televizyon arasında kaldım

xe9005 ve mu9000

PS4 pro oynanacak, maç izlecek ve ara film-televizyon falan da bakılır. Çok amaçlı kullanacağım yani ama ps4 bir tık daha önce gibi.

Aklımı karıştıran nokta şu: Samsung'un input lagı daha düşük diye duydum ve mu9000 bu konuda biraz daha iyi diyorlar. İyi ise ne kadar daha iyi? Ayrıca görüntü olarak hangisi daha iyi görüntü verir ps4te? Ve genel olarak hangisi daha güzel görünüyor?

Bakan arkadaş varsa hızlı cevap verebilirse sevinirim stoklar bitmek üzere.
    2si arasında net Sony X9005 tavsiye ederim. Input lag tek başına motionı iyi idare eden bir tv olmaz ise bir anlam ifade etmez, Sony motionı son derece iyi ve sağlıklı, 8-9ms input lag farkını da asla hissetmezsiniz emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 17 Nisan 2018; 16:39:55 >

Xe9005 konusun da mu9000’i önerecek kişi olacağını sanmıyorum (: siz xe9005’e karar kılmışsınız bence 🕵🏻‍♂️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sony Görüntüsü, Motion Perfonmansı Hareketli görüntülerde takılmadan ghost efekt olmadan oynatma, Upscale-görüntü iyileştirmesi, ve dahi Oyun perfonmansı diğerlerinden daha iyidir..

Bu LAG değerlerini nerden nasıl elde ederler ama inanmayın, o LAG değerlerinin olmasına imkan yok hele Smart+HDR+4K gibi ıvır zıvırlar panele denilenden çok fazla LAG sunar..

Görüntü-Oyun konusunda Sony tercih edilir..

Smart özellik, ıvır zıvır isterseniz Samsung,LG alın ama Görüntüden fedakarlık yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Sony Görüntüsü, Motion Perfonmansı Hareketli görüntülerde takılmadan ghost efekt olmadan oynatma, Upscale-görüntü iyileştirmesi, ve dahi Oyun perfonmansı diğerlerinden daha iyidir..

Bu LAG değerlerini nerden nasıl elde ederler ama inanmayın, o LAG değerlerinin olmasına imkan yok hele Smart+HDR+4K gibi ıvır zıvırlar panele denilenden çok fazla LAG sunar..

Görüntü-Oyun konusunda Sony tercih edilir..

Smart özellik, ıvır zıvır isterseniz Samsung,LG alın ama Görüntüden fedakarlık yaparsınız
    çok teşekkürler. yeni çıkacak olan xf9005'i inceleme fırsatınız oldu mu acaba? Arada ne kadar fark var 2500 liraya değer mi ne diyorsunuz? Ben pek bir şey göremedim ama 2500 liralık sorayım yine de

İnceleme değil ama kağıt üzerindeki bilgilere göre en büyük espirisi Dolby Vision özeliği ama maalesef Dolby Vision da 12 bit panel, 10000 nit IŞIk değeri istediğinden, 10 bit zorla bunlunan ve 4000 nit seviyesinde olan bir Xf9 için ancak yazılımsal bir Dolby Vision konuşulur..

Bunu test edenler de (Dolby Vision yazılım update yapanlar) psikolojik olarak HDR10 dan daha iyi diyorlar..Ben inanmıyorum..

HDR10 ile Dolby visionun farkı 12bit/10000 nit ise, Donanım özelliği olmadan Xf9 da Dolby Vision biraz çakma gibi..

Xf9 model, Xe9005 ile Xe9305 arasında bir model deniliyor
    DisplaySpecifications
    54.6" Sony KD-55XF9005 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/47c210f5
    Display yazan yere tıklarsanız Tüm Xf modelleri gelir altta

49XF9005,55XF9005 modeli Va panel, Direct led ile güzel duruyor ama diğerleri Edge Led ve Motion değerleri düşük

55XF8596,55XF8577,55XF8096,55XF7596 =Edge Led

**Türkiyeye gelecek modellerden Panel Hızı en az 100, Va,Direct led olanlar tercih edilmeli..

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Nisan 2018; 21:42:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

İnceleme değil ama kağıt üzerindeki bilgilere göre en büyük espirisi Dolby Vision özeliği ama maalesef Dolby Vision da 12 bit panel, 10000 nit IŞIk değeri istediğinden, 10 bit zorla bunlunan ve 4000 nit seviyesinde olan bir Xf9 için ancak yazılımsal bir Dolby Vision konuşulur..

Bunu test edenler de (Dolby Vision yazılım update yapanlar) psikolojik olarak HDR10 dan daha iyi diyorlar..Ben inanmıyorum..

HDR10 ile Dolby visionun farkı 12bit/10000 nit ise, Donanım özelliği olmadan Xf9 da Dolby Vision biraz çakma gibi..

Xf9 model, Xe9005 ile Xe9305 arasında bir model deniliyor
    https://www.displayspecifications.com/en/model/47c210f5 Display yazan yere tıklarsanız Tüm Xf modelleri gelir altta

49XF9005,55XF9005 modeli Va panel, Direct led ile güzel duruyor ama diğerleri Edge Led ve Motion değerleri düşük

55XF8596,55XF8577,55XF8096,55XF7596 =Edge Led

**Türkiyeye gelecek modellerden Panel Hızı en az 100, Va,Direct led olanlar tercih edilmeli..

tamamdır hocam teşekkürler. x900e f/p olarak içlerinde en iyisi olmaya devam edecek gibi duruyor, en azından türkiye'de yaşayan biri için

• Merhaba hocam,öncelikle şuan dünyada HDR deneyimini size en iyi sunan TV'ler biri xe93 bunu ben değil bütün profesyoneller söylüyor başta vincent(HDTV Test).Dolby vision'a da kabaca HDR'ın level atlatılmış hali olarak bakarsak gördüğümüz şey psikolojikten ziyade gerçek deneyimlerimiz oluyor keşke yapabilsekte sizi misafir edip farkı size göstersem.Bahsetmiş olduğunuz teknik verilerde haklısınız dolby vision'dan şuan için tam verim alınamıyor çünkü istediği panel gücünde tvler daha üretilmedi.Önümüzdeki yıllarda gelişen teknoloji ile dolby vision'dan tam kapasite verim alacağımız tvler üretilirse ozaman farkını daha çok ortaya koyacaktır.Bugün Sony 10bin nit üzerine boşuna uğraşmıyor yani HDR veya Dolby Vision balon bir teknoloji olsa başta Sony zaten bu topa girmezdi.Son olarak 1500 nit ile 700 nit fark ediyormu evet farkediyor hemde baya farkediyor sadece rakamsal olarak değil xe93 kullanılan işlemci(Object-based HDR remaster) ve özellikle kullandıkları led tekniği ile farkı çok rahat görüyorsunuz ve burda anlık 1500 nit'den değil statik 1500 nitten bahsediyorum ki buda size sahne değişimlerinde stabil bir HDR deneyimi sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 17 Nisan 2018; 23:19:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

Son güncelleme ile tv nin tepkiler hızlanmış ya baya beğendim
    Bana henüz güncelleme gelmedi. Versiyon numarası kaç acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony 65XE9005 7.719 TL ye düşmüş şuan teknosa gg de.. Göz kırpıyor kafa karıştırıyor.. :))
  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.