Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.800
Cevap
128
Favori
508.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana da gelmedi, Sony web sitesinden flash belleğe indirerek yaptım, sizde beklemeyin bence boşuna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir şey merak ediyorum;

içinde 4k film bulunan usb belleği tv ye takıp kodi'yle açtığımızda kodi bunu gerçek kalitesi gibi 4k oynatabiliyor mu yoksa 1080p falan mı oynatıyor?
  • İçerik neyse aynı şekilde oynatıyor.
  • Herkese merhabalar tv de bazen motion standart veya ymusak da olunca su sekilde bir bozulma oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Ctzng4M8KDo

Bunun sebebini bilen varmidir acaba. Motion i trucinema yapinca duzeliyor.
  • merhabalar. bende 9005 alcam da. yapmam gereken testleri söyler misiniz mağazaya gidince ölü piksel çalışma saati bulutlanma vb. gibi bir de nasıl yapacağım konusunda yardımcı olur musunuz
  • xbox2 kullanıcısına yanıt
    Teknik verileri bir kenara koyarsak, 1 ader xe90 1 adet mu9000 tv aldım ve çok dikkatli bir kullanıcı olmamama rağmen xe90 ın verdiği görüntü daha net geliyor gözüme. Oyun oynamam. Sadece fullhd ve 4k içerik seyreden biriyim. Tabi aradaki fiyat farkı da önemli. Samsungların smart özelliği gerçekten çok iyi. Sony anca kendini idare ediyor diyebilirim. Ben bulutlanma, ışık sızması vs. ile uğraşmamak için öncelikli olarak xe90 ı tercih ettim. MU9000 de bu problemler çok sık görülüyor ve benim açımdan film izleme keyfimi azaltıyor.

Tercih sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 19 Nisan 2018; 22:11:27 >
  • 65XE9005 şuan 7.719 TL Teknosa GG'de..

• Ben de bugün itibariyla 55XE90 televizyonuma kavuştum. Hepsisony'den aldım, sıkıntısız, pürüzsüz harika şekilde gelip kurdular. System Check menüsünden kontrol de ettim ve 0 saat kullanım, 2 de açılma sayısı vardı. Yani tamamıyla sıfır bir ürün.

LG SJ800'den sonra Fiat'tan inip Ferrari'ye binmiş gibi oldum. Cinema Pro ayarları kalibrasyon renklerine gayet yakın olduğu için ona ayarlayıp, bazı ayarları zevkime göre düzenledikten sonra Netflix, YouTube vs. denemeler yaptım. Siyahlar inanılmaz. Kuzenimde OLED mevcut, biraz daha zorlasa aynı konumda olacak, gerçekten harika görünüyor.

Sanırım uzun süredir yaptığım en iyi satın alım diyebilirim. Nazar değmesin, bundan sonraki televizyonum Sony OLED olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 19 Nisan 2018; 23:59:29 >
  • Blackworms kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun,

bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.

gittiği yere kadar, sonrasında oled ler gelişmiş ve değişmiş olur.

o zaman alırız.
  • Blackworms kullanıcısına yanıt
    hayrlı olsun iyi günlerde kullanın nazar değmesin
    bir hafta sonra kaliteli alkalin veya şarjlı kumanda pili alın
    kumandanın orjinal pilleri çabuk bitecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 20 Nisan 2018; 17:25:26 >
  • Arkadaşlar merhaba biraz cahilim bu televizyon konusunda. Birkaç tane sorum olacak.

1- Ben şimdi bu aleti PS4 pro'ya bağladım ve enhanced format'a çevirdim 4k alabilmek için. HDMI 2'de takılı bu arada. Fakat çözünürlük tam 4k değil, 3849x2160 -60 hz çözünürlük alıyorum ve bu bildiğim kadarıyla UHD oluyor. 4k olması için 4096x2160 olması lazım değil mi? Bu çözünürlüğü elde etmemin bir yolu var mıdır?

2- Ps4 Pro için game modda vesaire önerilen ayarları nereden bulabilirim? Youtube'da birkaç video izledim, parlaklığı 4'e falan çekmişler çok karanlık geldi bana ben de standart ayarlara geri aldım. Sizin önerdiğiniz bir ayar var mıdır?

3- Bu aletin içindeki uydu alıcısı 4k yayınları destekliyor mu yoksa onun için ayrı bir uydu alıcısı mı almam gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler, bildiğiniz veya fikrinizin olduğu bir konu varsa lütfen geri dönüş yapın dediğim gibi tecrübem sıfır. İlk defa bu kadar teşekküllü bir televizyon aldım

• Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt
    yüzeysel olarak cevaplayacağım bilgim kit olduğundan

soru1 cevap
    ekranlar geniş açı 16/9 standartlaşmıştır bir çok bilgisayar ekranları farklı 16/10 vs. oranlarda olsada tv öyle değil eskiden beri suregelen yayın standardı için yatay satır onemli yani hd icin 1080 4k için 2160 satır sayısı
    16/9=1.77
    hd çözünürlük 1920/1080=1.77
    4k çözünürlük 3840/2160=1.77
    35 mm film gibi düşünün alakası kalmamasına rağmen
    dijital fotoğraf makinesi bu formatta çeker
    tv de 16/9 geniş açı doğal yayın böyle
    4096/2160 16/9 a uymuyor

hdmi usb gibi arayuzlerinin standardını ieee diye uluslararası bağımsız kuruluş belirler
    2.0 standardı 4k veri büyüklüğünü 60hz hızda taşıyabiliyor bant genişliği bukadar
    hd veri 100hz taşınıyor
    4k 100hz taşıyacak 2.1 standardı henuz belli değil kablo pin sayısı kablo kesiti amper ve voltaj besleme şartları kontrolcü entegre değişecek vs.
    örnek usb2 ile usb3 voltaj farkı gibi

soru2 cevap bi fikrim yok internetten hazır ayarları araştırın tavsiye veren siteler rtings avforum vs.
    en iyisi sizin göz zevkiniz

soru3 kendi uydu alıcısı 4k destekliyor
    daha fazla bilgi için tv datasheet te hangi giriş hangi çözünürlük hangi tarama hızında desteklediği yazıyor

yeni tv niz hayırlı olsun iyi günlerde kullanmak nasip olsun
    umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 20 Nisan 2018; 23:3:23 >

• recep R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için. Televizyon gerçekten çok iyi, insan hayrete düşüyor 4K belgesel falan izlerken. Ağzım açık kaldım şaka maka

• Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt
    4k çözünürlükte diğer rakipleride iyidir
    sizde aynı etkiyi yaratacaklardır eminin olabilirsiniz
    bu tvnin asıl farkı daha düşük çözünürlükte iyi olmasıdır
    sd çözünürlükte deneyin mesela çok sevdiğiniz bir film izleyin 720/476 felan
    o zaman görün tv nin gücünü daha önce görmediğiniz detayları görüp şaşıracaksınız
    görüntüyü düzeltmek için resim ve motion ayarları ile azıcık oynarsanız büyük ekranda eski film tadını çıkartırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 20 Nisan 2018; 23:10:12 >
  • Merhaba Dostlar.

Sony 55mu9000, 55pus8602 bu tv nin muadilleri. Anlaşılan bu iki tvden de görüntü kalitesi çok daha iyi. Benim merak ettiğim konu şu Kocaeli de ikamet etmekteyim. Sony nin tv servis kalitesi nasıldır? Deneyimi olan var mı? Telefon konusunda berbat bir servisler var ama tv konusunda ne durumdalar? En çok korktuğum ve merak ettiğim konu bu.

Şimdiden teşekkürler bilgilendirmeler için

• quote:

Orijinalden alıntı: Digital Reaction

Merhaba hocam,öncelikle şuan dünyada HDR deneyimini size en iyi sunan TV'ler biri xe93 bunu ben değil bütün profesyoneller söylüyor başta vincent(HDTV Test).Dolby vision'a da kabaca HDR'ın level atlatılmış hali olarak bakarsak gördüğümüz şey psikolojikten ziyade gerçek deneyimlerimiz oluyor keşke yapabilsekte sizi misafir edip farkı size göstersem.Bahsetmiş olduğunuz teknik verilerde haklısınız dolby vision'dan şuan için tam verim alınamıyor çünkü istediği panel gücünde tvler daha üretilmedi.Önümüzdeki yıllarda gelişen teknoloji ile dolby vision'dan tam kapasite verim alacağımız tvler üretilirse ozaman farkını daha çok ortaya koyacaktır.Bugün Sony 10bin nit üzerine boşuna uğraşmıyor yani HDR veya Dolby Vision balon bir teknoloji olsa başta Sony zaten bu topa girmezdi.Son olarak 1500 nit ile 700 nit fark ediyormu evet farkediyor hemde baya farkediyor sadece rakamsal olarak değil xe93 kullanılan işlemci(Object-based HDR remaster) ve özellikle kullandıkları led tekniği ile farkı çok rahat görüyorsunuz ve burda anlık 1500 nit'den değil statik 1500 nitten bahsediyorum ki buda size sahne değişimlerinde stabil bir HDR deneyimi sunuyor.
    Bilgili adam ile boşa sallayan ne kadar belli ediyor kendini.Sonuçta biri kullanıcı biri yorumcu :))

• Arkadaşlar TV yi alacağım bugün sizce hangi satıcıdan almalıyım. İncehesap mı doğubank bilişimmi?

www.hepsiburada.com
    Sony Bravia KD-55XE9005 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-bravia-kd-55xe9005-55-140-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV000004YJG2

• Dostlar Puhu Tv'de 4k çözünürlüğün nasıl seçildiğini bulan oldu mnu? Opera'dan girince seçiliyor ama kopmalar oluyor. Uygulamadan girince 720-1080p gibi bir şeyde açıyor ve ayar nereden yapılıyor bulamadım, otomatik galiba
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    İncehesaptan direkt 2-3 kez alışveriş yapmışlığım vardır. Memnum kalmıştım hiç birinde sorun yaşamadım. Bu tv yi ben hepsiburadadan almıştım çok sorun yaşadım. Benim tavsiyem direk incehesap.com adresin satın almanız. Tabii yinede araştırmanızı yapın öyle alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu akşam güncelleme geldi. aynısı gelen var mı? ne güncellemesi bu?
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.