Şimdi Ara

Sadece ön lastiklere kış lastiği alsam??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolay gelsin herkese. Aracıma kış lastiği bakıyorum, fiyatlar pahalı geldi ucuzlardan bile alsam 4 tanesi 1200e falan denk geliyor. 600-700 liraya iki tane alıp sadece ön lastiklere taksam (Araç önden çeker) nasıl olur? Yol tutmada veya frenlemede sıkıntı olur mu? Viraj dönerken ön taraf tutunup arkadan kayma gibi şeyler yaşar mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem sözünü ettiniz banada cevap hakkı doğuyor. Şöyle anlatayım :

1- Günlük kullanılan araçların neredeyse hiç biri 85 km/s hız üstünde o bahsettiğiniz esp testlerinden geçemiyor. Demekki siz 85i geçmiyorsun.

2- Diyelim ki bu esp testlerini çok kâale alıyorum. Şu videolara bakınca benim aracımın esp si gayet iyi. Ama kâale almıyorum.

Mercedea C serisi hybrid

https://youtu.be/NbpWpFj4JY4

Çoğu arabadan daha hızlı olan Tesla Model X

https://youtu.be/Sv9Oo5TMiWw

Yol tutuş diyince akla gelen Fordun Kugası

https://youtu.be/T4V7J93x8Xc

3- Hâla ısrarla konuyu istediğiniz yere çekmeye çalışıyorsunuz. Ben 70 ile giderim demeden kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Yakışık almıyor.

İyi geceler dilerim. Hayatınızda başarılar.
  • Arkadan kayma yasarsiniz...4 lastik almalisiniz..Tabi Buzlu ve bol karli zeminler de gecerli..

Hafif karli hava kosullarin da idare eder yalniz bu sefer de On taraf kislik-Arka taraf yazlik..Yol tutus guvenliginiz minumuma iner..

• Ateca konusunda sizle biraz tartışmıştık. 70 ile gidersem ESP konusunda sorun yaşamam diyordunuz.

Kış lastiği de almıyorsunuz 10 ile mi gideceksiniz ?
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Madem sözünü ettiniz banada cevap hakkı doğuyor. Şöyle anlatayım :

1- Günlük kullanılan araçların neredeyse hiç biri 85 km/s hız üstünde o bahsettiğiniz esp testlerinden geçemiyor. Demekki siz 85i geçmiyorsun.

2- Diyelim ki bu esp testlerini çok kâale alıyorum. Şu videolara bakınca benim aracımın esp si gayet iyi. Ama kâale almıyorum.

Mercedea C serisi hybrid

https://youtu.be/NbpWpFj4JY4

Çoğu arabadan daha hızlı olan Tesla Model X

https://youtu.be/Sv9Oo5TMiWw

Yol tutuş diyince akla gelen Fordun Kugası

https://youtu.be/T4V7J93x8Xc

3- Hâla ısrarla konuyu istediğiniz yere çekmeye çalışıyorsunuz. Ben 70 ile giderim demeden kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Yakışık almıyor.

İyi geceler dilerim. Hayatınızda başarılar.

• Bu ülkenin sorunu zaten bu. Bir kişi bir şeyi aldığı zaman en iyisi o oluyor. Yanlışlarını görmüyor. Kuzeni olan Tiguan aynı hızda aaa geyik mi o da ne derken Ateca'nın içindekiler çoktan film şeridini görmüş oluyor.

Kaza testleri de ona bakarsanız belirli hızlarda oluyor peki 100 ile giden herkes vurduğunda ölüyor mu ?

Bu arada göreceli olarak Kuga sizin aracınızdan daha başarılı videoda

Son olarak. En iyi arazi aracını da alsanız yere basma kuvvetiniz kadarsınız. 4 Kış lastiği almadığınız zaman arka taraf kopup geldiğinde burada yine konuşalım sizle Ayrıca başkasını da tehlikeye atıyorsunuz.

Ben hiçbir markadan veya modelden para kazanmıyorum eleştiririm küsmeye gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 23 Kasım 2017; 0:28:11 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Tamam.

• 4 tane temiz çıkma al malum siteden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önden çekişli araçlar böyle bulunmuş olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI
    Lastiklerin yarısının farklı diğer yarısının daha farklı tutuş yapmasını kendi gözünüzde canlandırın yeterli..
  • Özellikle karlı buzlu zeminde frenlemede çok ciddi sorun yaşarsınız. Onun dışında ön ile arka lastikleriniz farklı olacağl için kuru ve ıslak zeminde de fark edilebilir düzeyde yok tutuşunuz azalır.

• Amaca bagli mumkun ise hepsine almak lazim ama 2 kis lastigi sifirdan iyidir.

Kar yagdiginda araci cikarmam ve her zaman kullanmak zorunda degilim diyorsaniz yolda kalmamak adina 2 adet isinizi gorur.Buzda zaten kis lastigide cok iddiali degil, zincirleride ceken lastiklere taktigimizi hatirlayalim.

Son yorumum ise az kullanilmis 2. El lastik bakmaniz, gecen yil yaklasik 2 ayda 2k kullandim ve bu yilda 3-4 k kullanirim.Aracimi satarsam bunlarida yari fiyatina satarim.Bu sekilde dusunup kullanan cok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Kolay gelsin herkese. Aracıma kış lastiği bakıyorum, fiyatlar pahalı geldi ucuzlardan bile alsam 4 tanesi 1200e falan denk geliyor. 600-700 liraya iki tane alıp sadece ön lastiklere taksam (Araç önden çeker) nasıl olur? Yol tutmada veya frenlemede sıkıntı olur mu? Viraj dönerken ön taraf tutunup arkadan kayma gibi şeyler yaşar mıyım?

İstanbul gibi çok az gün kar yağan bir ilde, hiç bir sorun olmaz. Ben 10 yıldır sadece önlere takarım. en ufak bir tehlikesini görmedim. Zaten karlı yolda çok dikkatli araç sürüyoruz. denemek için frene de asıldım. esp ebd gibi sistemler aracın kıç atmasını önlüyor zaten. boşa masrafa 4 teker sök taka gerek yok.
    ama Arkadan itiş de 2 tekere takılmaz. çünkü frenlemede ön teker önde öncelik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Kolay gelsin herkese. Aracıma kış lastiği bakıyorum, fiyatlar pahalı geldi ucuzlardan bile alsam 4 tanesi 1200e falan denk geliyor. 600-700 liraya iki tane alıp sadece ön lastiklere taksam (Araç önden çeker) nasıl olur? Yol tutmada veya frenlemede sıkıntı olur mu? Viraj dönerken ön taraf tutunup arkadan kayma gibi şeyler yaşar mıyım?

İstanbul gibi çok az gün kar yağan bir ilde, hiç bir sorun olmaz. Ben 10 yıldır sadece önlere takarım. en ufak bir tehlikesini görmedim. Zaten karlı yolda çok dikkatli araç sürüyoruz. denemek için frene de asıldım. esp ebd gibi sistemler aracın kıç atmasını önlüyor zaten. boşa masrafa 4 teker sök taka gerek yok.
    ama Arkadan itiş de 2 tekere takılmaz. çünkü frenlemede ön teker önde öncelik.

gizli buzlanma diye bişey de var. esp falan devreye girene kadar iş işten geçmiş olur

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    En ufak tehlike görmedin çünkü riskli bir durum yaşamadın, şehir içinde düşük hızla geziyorsun belli ki. Kemer muhabbeti olsa ben hiç kemer takmadım şimdiye kadar da ölmedim diyecen heralde. Unuttuğun şey belli hızların üzerinde çok soğuk asfaltta gizli buzlanma. Arka taraf sarkaç gibi kopar adamı yolun dışına atar. Böyle şeyleri deneyip sorun yaşamadıysanız bile tavsiyesi verilmez, vebal alırsın kendinize gelin. Sen 2 lastiğe mi takarsın tekine mi takarsın ne yaparsan yap.
  • Karlı zeminde ani fren yaptığınızda önler tutar arkalar tutmaz spin atarsınız Allah vermesin
  • Kışın üste mont alta kapri giymek gibi birşey olsa gerek

• dünyanın parası verip güzelz araba alıyorsunuz Allah Kaza bela vermesin hiç kimseye ama o kadar para verip alıyorsanız bir zahmet te 4 tane alın hem kendiniz hem başkası için , yok pahalı alamam diyorsanız , karlı buzlu havalarda lütfen trafiğe çıkmayın
  • Bitane sağ öne bitane sol arkaya tak simetrik olur ne güzel
    2 lastiğin illaki faydası olur ama güven vermez kesinlikle.
  • 4 kış lastiği alın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.