Şimdi Ara

Kış lastiği için demir jant mı replica jant mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Aracımın orjinal ebatı olan 185 55 R16 lastikler pahalı. Aynı paraya aracımın baz donanımlılarında kullanılan 175 65 15 lastik ve çıkma jant bulmaya çalışıyorum. Jant bakarken nerdeyse çıkma demir fiyatına sıfır replicalar satıldığını gördüm. Replicaları kimse tavsiye etmemiş ama performans beklentisi olmayan, agresif kullanmayan birisi olarak benim için de yine tehlike arz eder mi diye sormak istedim. Tavsiyeniz ne olur? Orjinal ebata devam mı, demir jant mı yoksa replica jant mı? 4x100 15 ya da 14 jant nereden ucuza temin edebilirim?



  • Orjinal kara jantlar replika jantlara göre daha sağlamdır. Kendi aracım için konuşuyorum, yazlık lastikleri replika jant taktım. Kışlıklarda ise orjinal karajant var, kapaklı kullanıyorum. Yani 2 ayrı takım yaptım.

    Birde çelik jantın çizilme ihtimali kışın daha çok diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    tam da bu sebeplerden jant arayışı içindeyim ama, bakalım, kısmet

    bir de kışlıkların taban genişliğini tavsiye edildiği gibi azaltmış olacağım 185'den 175'e, o yüzden de ağır basıyor şimdilik
  • Replika almamalısınız. Sizi yere tutan 4 tane jant lastik. Allah korusun derin bir çukurda kırılabilir. Teneke jant alın kış için. Güvenlik daha önemli. Replika janttan dolayı ağzı yanan çok insan var. Orjinal-replika testleri var. İzlemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbul da kis lastigi zorunlu mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikler önemli hele kışın daha önemli yağmur çamurda çukurlar gorunmuyor girip ciktikca replikalar dağılabilir kara jant daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

    Kara jantı nerde bulurum?(öncelikli Ankara'da) bilginiz var mı? Netten numarasını bulduğum çıkmacıları aradım, hiçbirisinde yok 4x100 kara jant
  • Aramakla değil de bi boşlukta sanayiye gidip dolaşmak daha iyi olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, bijon aralığı 4x100 lazım bana, o da tee Kocaeli'de var :/
  • Sanayi'de bulursunuz teneke jantı, bulamazsanız da lastikçilerden birine sipariş edersiniz, tedarikçiden talep eder. Lastiği almadıysanız, alacağınız yerden sipariş verdirebilirsiniz mesela
  • Kara demir jantları 100TL'den falan satsalar kışın insanlar alacak ama nedense sıfır olarak bunları piyasaya süren yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 olarak 4 adet 15" kara jant var,istanbulda isteyen olursa yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ernn93 kullanıcısına yanıt
    bijon aralığı? ayrıca biliyosanız göbek çapı?
  • Kara jant 10 numara seçim olur. Hatta bi de sprey boyayla dilediğiniz renge boyarsınız ya da kapak takıp kullanırsınız. Kışın yolda biriken karlar jantlarınıza sıçrar. Saf kar olarak gelse yine sorun yok ama yoldaki pisliği, asfalt parçalarını da alıp jantınıza savurur, bu da kışın daha fazla yıpranmaya sebep olur.

    Ayrıca kışın kara jant, yazın çelik jant kullanmak daha mantıklıdır. Hem çelik jantınızın sök-tak yaparak çizilmesini önlersiniz, hem de lastikçiye sadece jant değişimi yaptırırsınız. (ya da kendiniz yaparsınız.)

    Edit: Dostum eğer aracının alt donanımlarında kara jant kullanılan bi model varsa onu tercih et. Çoğu arabanın kara jantları birbirine uyar ama o araba üretilmiş olan markayı takmak daha hoş olur bence. İnternette ya da çıkmacılarda bulabilirsin bu jantları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuckb -- 18 Kasım 2015; 11:21:20 >
  • Honda jazz aracım için, 2005 model honda Cıvıclerin kara jantları uyuyordu. Bende bir lastikçiden takım halinde alıp kış lastiği taktırdım. Şimdi jant değişimi yapıp geçiş yapabiliyorum. Bana maliyeti kapaklar dahil 150 TL oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15x6Jx olarak yazıyor ve 5 bijon. Volkswagen marka araçtan çıkma hiç kullanılmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında cok arastırmıs biri olarak ve simdi cevremde replika tabir edilen jant kullanan kisiler olarak yorumda bulunayım.

    Bulabiliyorsanız en iyisi teneke kara janttır ama görüntü 0 olur. Eger göruntuye duskun iseniz replika tercih edebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus 600 700 liralık sıfır diye satılan jantlardan uzak durmak.

    Arkadasım 4 senedir 17 jant kullanıyor 1200 tl ye almıstı. Ne balans problemi var ne de baska bir sıkıntı.

    Yani burada yazılacak olan replika kötüdür takılmaz gibi laflara aldanmayın. Zamanında kafamı cok bulandırmıstı benim de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.