Şimdi Ara

Sadece Kürtleri suçlu gören zihniyetlere...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede bir çok olay yaşandı. İnsanlar öldürüldü. Masumlar öldürüldü. Haklı haksız bir çok olay oldu. Şimdide olaylar olmakta ve yaşananların tek sorumlusu Kürt'ler olarak görülmekte.

Size bir örnek vereyim. Tarihe Zilan Katliamı olarak geçmiş bir olay. Bilenleriniz elbet vardır ama bilmeyenler çoktur. Öyle tarih kitaplarımızda bulamazsınız. Zaten orada işimize gelmeyen hiç bir şey yazmazda ... neyse konu bu değil.

Sadece Kürtleri suçlu gören zihniyetlere...

1930 yılında :" Ferik Salih Omurtak komutasındaki 9. Kolordu tarafından Üçüncü Ağrı Harekâtı'nın başlatılmadan önce Van ilinin Erciş ilçesinde yer alan Zilan Deresi'ne (günümüzde "Hatun Çukurovası" olarak da bilinir) sığınan Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği katliam.[12][13] Temmuz 16, 1930 tarihli Cumhuriyet gazetesine göre, 15,000 kişi,[1][14][15] bizaat Ağrı isyanında da yeralan Kürt yazar Hesen Hîşyar Serdî (1907-Eylül 14, 1985)'ye göre, Ademan, Sipkan, Zilan ve Hesenan aşiretlerden oluşan 18 köyden 47.000 köylüsü[16] Ermeni araştırmacısı Garo Sasuni'e göre, 5.000 kadın, çocuk, ve yaşlının öldürülmüştür,[17] Ekim 3, 1930 tarihli Berliner Tageblatt gazetesi ise, Türkler, Zilan bölgesinde 220 köyü imha etti ve 4.500 kadın ve yaşlı katletti şeklinde aktardı.[18] Sovyetler Birliği Bilimler Akademisi ise, Zilan Bölgesi vadilerinden birinde 1.550 kişi kesildi, Erciş bölgesinde 200 köy yakıldı, Patnos sahasında yakılıp yıkılmayan tek köy kalmadı, Türk askerleri, Kürtlerin hayvanlarını da alıp aşırdılar. şeklinde aktarmaktadır.[19]"

Bu vahim bir olaydı. Peki sonrasında dönemin başbakanı hazretleri İsmet İnönü bey olay hakkında ne demiş:
    " Bu ülkede sadece Türk ulusu etnik ve ırksal haklar talep etme hakkına sahiptir. Başka hiç kimsenin böyle bir hakkı yoktur. Aslı astarı olmayan propagandalara kanmış, aldanmış, neticede yollarını şaşırmış Doğu Türkleridir."

Yani diyor ki Türkden başka kimsenin konuşmaya hakkı yok. Ne kadar faşist bir görüş olduğunu aslında anlamanızı beklemiyorum. Nede olsa bu ülkenin %75 i Türk geri kalanlar için ne kadar vahim bir cümle...

Bu vahim cümleden sonra bölge halkının tüm mallarına el konuldu, 1950 yılında Erciş Asliye Ceza Mahkemesi'ne mallarını geri almak için başvuran köylüler, herhangi bir sonuç alamadı ve 2012 yılında konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındı. Şuan halen mahkeme devam etmekte...

İşin özü , bu ülkede kötü olayları sadece Kürtler yapmadı. Türklerden çok Kürtler bu ülkede eziyet yaşadı. Fakat her ne olursa olsun ölen can geriye getirilmez. Ne Kürt , ne Türk , bu ülkede birlikte , barış içinde , ırk ayrımı yapılmaksızın yaşanmalı. Hiç bir şey ölüp giden canlardan daha değerli değil. O yüzden klavyeden şöyle asarız , böyle keseriz demek kolay. Bu olaylardan sonra geride kalan insanların yaşadıklarını , yaşayacaklarını bir düşünün. Kimse ölmeyi hak etmez. Birazcık insaf ve vicdan lazım savaş değil barış lazım.

• Kardeş yalnız Kürtler mi öldürüldü? Darbe dönemlerinde dindarlar, sağcılar, solcular onlarca kişi öldürüldü. Her kesim eline silah alıp çıksa ne olur?

İnsansan, vicdanın varsa cevapla. Halk otobüsüne molotof atıp sivil öldürmeyi ne gibi bir hak arayışı meşrulaştırır? Aşırılıklarınıza kılıf aramayın. Çözüm sürecinde silahı bırakacaktı Pkk. Madem bırakmadı şimdi ağlamayın. Bu ülkeyi bu devleti bu milleti suçlamayın. Artık olacakların sorumlusu biz değiliz.
  • cumhuriyet kurulduktan sonra düşman devletler kürtleri kullanarak bir çok isyan gerçekleştirdi.

o günden bu güne kürt halkı hala kullanılmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Kardeş yalnız Kürtler mi öldürüldü? Darbe dönemlerinde dindarlar, sağcılar, solcular onlarca kişi öldürüldü. Her kesim eline silah alıp çıksa ne olur?

İnsansan, vicdanın varsa cevapla. Halk otobüsüne molotof atıp sivil öldürmeyi ne gibi bir hak arayışı meşrulaştırır? Aşırılıklarınıza kılıf aramayın. Çözüm sürecinde silahı bırakacaktı Pkk. Madem bırakmadı şimdi ağlamayın. Bu ülkeyi bu devleti bu milleti suçlamayın. Artık olacakların sorumlusu biz değiliz.

Farkındaysan ben hiç bir can gitmesin istiyorum yazdım. Kimin öldürülmesinin haklı sebebi olur ? Sorumlusu biz değiliz diyosunda bi tek karşı taraf zarar görüyor sanki bu olaydan sende en az karşı taraf kadar zarar görüceksin ve görüyorsunda. Bu kan ile temizlenmez bu yol yanlış

• Türkler olmasaydı şimdi Kürt diye bir kavram yoktu Ermeniler sizi kesip doğrayacaktı Türk'lerin sırtına yaslandınız şimdi de ihanet ediyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: basaranofficial

quote:

Kardeş yalnız Kürtler mi öldürüldü? Darbe dönemlerinde dindarlar, sağcılar, solcular onlarca kişi öldürüldü. Her kesim eline silah alıp çıksa ne olur?

Farkındaysan ben hiç bir can gitmesin istiyorum yazdım. Kimin öldürülmesinin haklı sebebi olur ? Sorumlusu biz değiliz diyosunda bi tek karşı taraf zarar görüyor sanki bu olaydan sende en az karşı taraf kadar zarar görüceksin ve görüyorsunda. Bu kan ile temizlenmez bu yol yanlış

Kardeşim kanla temizlenmezse neden Türkiye operasyonları bıraktığı zaman Pkk öldürmeye devam etti? Silahsız çözüm için yeterince taviz verildi. Ama Pkk kan diyorsa bu ülke insanlarını katletmesini mi izlesin?

• Yönetim artık şu adamı banlasa be pkk destekçisi olan forumda durmamalı bunlar bundan anlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ülkenin yeni nesli biz değilmiyiz,

dede lere bile saygınız yokken,dedelerin günahını günümüze taşımakta üstünüze yok

kötülük hiç bir zaman yok edilemez, iyiliğin gölgesinde düşmanlar her zaman saklancaktır önemli olan,içimizdeki iyiliği unutmamak,

benim ağzımdan kardeşlik kelimesi çıkarken,

hdpkk : lıların ağzından ne çıkıyor.

biz ikimilyon kişi :hdp,chp,akpartisiyle toplansak tomanın arkasından yürüyüp molotof-bomba atan ve insanları apartman içinde döven herkezi etkisiz hale getirsek,

onları kim savunur sizce :teröristler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 27 Temmuz 2015; 0:05:27 >
  • tamam 90 larda faşik yapı vardı kürtçe konuşan bile yolda çevrilip hapse atılıyordu kürt olsam bende bozulurdum sen kimsinde benim dilimi yasaklıyon derdim yani ama 2015 türkiyesinde kürtleri zorla türkleştirme adına hiçbirşey yok kimse dilinize geleneğinize karışmıyor pkk nın tek derdide şu an free kürdüstan olduğuna gore geç kalınmış bir operasyon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Temmuz 2015; 0:12:42 >
  • Geçmişte size kötülük yapıldı diye şimdi de sizin kötülük yapma hakkınız mı doğmuş oluyor?

Ülkede şapka giymediler diye hamidiye zırhlısıyla rizeyi bombaladı hükümet geçmişte. Bir tane rizeli çıkıp da ben gerillayım dedi mi?
    Çingeneler yıllardır itilen topluluk olmuştur ülkede. Yıllardır kendilerini temsil eden bir insan bile yoktu mecliste. İstanbulda koskoca çingene mahallesi kaçak yapılaşma sebebiyle yıkıldı birkaç yıl önce. Yıllardır bir çingene çıkıp bırak terörü, kamu malına en küçük zarar verecek eylemde bulundu mu?
    Daha bir çok etnik unsur var hangisi devlete başkaldırdı?

O bahsettiğin olaylar 1918de devlet düşmüşken " bir tekme de biz atalım" diyen kürtlerin Kürdistan hayali için kurduğu Kürt Teali cemiyetinin acısını çıkarmak olmasın?
    İsmet Paşanın eline sağlık ağzına sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 27 Temmuz 2015; 0:07:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu pkk sempatizanları neden banlanmıyor?
  • En nihayetinde pkk şerefsizlerinin amaci zaten ulkeyi bolmek degil cahil kurtleri olmayan amac ugruna olmicak devlet kurma hayaliyle kendi orgutune baglayip harcamaktan baska bisey yapmayan halkini cahillik ve fakirliginden beslenen ve kurtlerin hala anlayamadigi profosyonel dusunen ar damari olmayan illegal bir orgut.

• Bkz; Kemalizm

• quote:

http://www.cnnturk.com/haber/guncel/idris-naim-sahin-serap-eseri-olduren-molotof-kokteylini-atan-mitciydi at gözlüğünü sevdiğim

• quote:

Orijinalden alıntı: -banderas

quote:

http://www.cnnturk.com/haber/guncel/idris-naim-sahin-serap-eseri-olduren-molotof-kokteylini-atan-mitciydi at gözlüğünü sevdiğim

Evet aslında Pkk diye bir şey yok. Devletin kendi içindeki çatışmaları bunlar. Hep Mitçilerden oluyor zaten. Bak bunlar da mitçi.

http://www.ensonhaber.com/teroristler-izmirde-otobuse-molotof-atti-2015-07-26.html

• http://m.youtube.com/watch?v=OSeb3OvAVPY bunun gibiler çok. Halkı zıtlaştırmaya çalışıyorlar ne zaman uyanacaksınız

• quote:

http://m.youtube.com/watch?v=OSeb3OvAVPY bunun gibiler çok. Halkı zıtlaştırmaya çalışıyorlar ne zaman uyanacaksınız

İnanıyorum ve her türlüsüne karşı olduğumu söylüyorum. Bunu 3 yıldır devlet de söyledi. Sonuç? O yüzden bu saatten sonra barış naraları atmaya gerek yok kim ne yapıyorsa karşılığını almalı.
  • Neye inanıyor neye karşı çıkıyorsun? 1 yöneticinin gazıyla kaç masum daha ölsün? Ülke İran Kanada ve Amerika ajanı dolmuş bu devletler kendi çıkarı için neler yaptı bana sana mı acıyacaklar?

• quote:

Neye inanıyor neye karşı çıkıyorsun? 1 yöneticinin gazıyla kaç masum daha ölsün? Ülke İran Kanada ve Amerika ajanı dolmuş bu devletler kendi çıkarı için neler yaptı bana sana mı acıyacaklar?

Kardeş anlamıyor musun PKK son 7 ayda 1083 eylem yaptı hem de ateşkes şartlarında neyin gazı neyin barışı yahu hiç mi vicdan yok? Neyin çıkarı kimin çıkarı artık sokağa kalabalığa çıkamıyoruz ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humoral Immunity -- 27 Temmuz 2015; 2:53:04 >
  • quote:

quote:

Neye inanıyor neye karşı çıkıyorsun? 1 yöneticinin gazıyla kaç masum daha ölsün? Ülke İran Kanada ve Amerika ajanı dolmuş bu devletler kendi çıkarı için neler yaptı bana sana mı acıyacaklar?

Kardeş anlamıyor musun PKK son 7 ayda 1083 eylem yaptı hem de ateşkes şartlarında neyin gazı neyin barışı yahu hiç mi vicdan yok? Neyin çıkarı kimin çıkarı artık sokağa kalabalığa çıkamıyoruz ya.

Abartı! Benim katıldığım Soma anmasına bile toma ve biber gaziyla müdahale edildi . Akşam haberde pkkliller miting yaptı diye çıktı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.