Siz bir arkadaşınıza 28 bin tl borç verseniz. Bu şahıs 3.2 sene borcunu ödemese ne rakam talep ederdiniz Bu durumda, borcun aynen geri ödenmesini mi yoksa enflasyon oranına göre güncellenmiş bir rakam mı talep ederdiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 7 Ocak 2025; 16:46:30 > |
Sadece emin olmak için soruyorum
-
-
Aynı rakamı alırdım ama
Ticari kafan varsa
O günkü
Dolar Kuru ile
Anlaşmış olmalısın
Yoksa
Böyle kalırsın
Dinen anlasirken
Dolar Kuru üzerinden qnlasmadiysan
Hakkın sadece 28k
Ancak
E devletten
2021 28k
Günümüzde ne kadar eder
Bakıp
O değeri istemen hakkın -
borç vermezdim -
Bekleticeğini düşünmedim işten çıktım diyip uzattıkça uzattı bahaneler uydurdu bende ödemesini bekledim 3 sene geçti
ama dolar bozduğumu borsadan aldığımı biliyordu oda 300 dolar daha eksik demişti öyle hatırlıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 7 Ocak 2025; 16:50:19 > -
Anladım
Borç verirsin sonra geçen 88 den 220 ye çıkan solonadan para kazanırsın
Allah bir yerden alır verir
Tabi bu benim görüşüm
Öte yandan
Bu konu özelinde konuşmak için birçok detay gerekli işin içinden sen bile cikamiyorsan
Ben pek dahil olmak istemem
-
45 k -
2x katını -
düzgün biriyse kendisi zaten dolar ya da altın'a dayalı geri öder. düzgün biri değilse zaten yokuş yapar. -
Borsada değerlendiremedin. Altın alamadın. Mal sahibi olamadın. Her türlü zarardasın bunun telafisi yok ancak bunları hesaba katmadan bile en az 150 bin olarak geri alman lazım ki o paranın bugünkü karşılığı buralara denk geliyordur. Resmi enflasyon oranı yalan, o yüzden ona göre hesap yapma. Sonuç olarak o parayı unut, arkadaşını da hayatından çıkar.
-
28 bin lira borcu 3 senedir vermeyen adamdan o borcu alacağını pek sanma bence
-
Tefe tüfe ortalaması -
En doğru yorum bu olmuş en başta borcu altın olarak verip altın olarak alman lazımdı
-
Elemanin yazdigi
Bana borcu varken dis bakimini unutmuyor ahh vahh ehli keyif implant yaptırmış
[03.12.2024 22:45]tedavi sürecim biraz uzadı onla ugrasiyordum yazamadım
[03.12.2024 22:47] Zaten tedavim bitip iş konusunu hallettigim gibi elime ne geçerse hepsini sana atmayı düşünüyorum merak etme yani
[03.12.2024 22:50] Bu arada tabiki unutmadım aklımda sadece sürecin bitmesini bekliyorum haberdar edecegim seni, elimde olmayan sebeplerden dolayı uzadığı içinde kusura bakma tekrardan idare ettiğin içinde teşekkür ederim
[03.12.2024 22:50] İyi akşamlar
Eline ne gecerse 3 senede yan gelip yat umursama utanmadan gel konuş
Boyle insanlara birsey verilmez
28 bin tl versinde :D 😀 demi geri kalan ustunu verirmi allah kerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 8 Ocak 2025; 19:31:0 > -
borç alanın bahanesi bitmez. Türk insanının ciddi bi kısmı böyle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X