Şimdi Ara

Sadece emin olmak için soruyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _THANOS_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siz bir arkadaşınıza 28 bin tl borç verseniz. Bu şahıs 3.2 sene borcunu ödemese ne rakam talep ederdiniz

Bu durumda, borcun aynen geri ödenmesini mi yoksa enflasyon oranına göre güncellenmiş bir rakam mı talep ederdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 7 Ocak 2025; 16:46:30 >

• Aynı rakamı alırdım ama
    Ticari kafan varsa
    O günkü
    Dolar Kuru ile
    Anlaşmış olmalısın
    Yoksa
    Böyle kalırsın
    Dinen anlasirken
    Dolar Kuru üzerinden qnlasmadiysan
    Hakkın sadece 28k

Ancak
    E devletten
    2021 28k
    Günümüzde ne kadar eder
    Bakıp
    O değeri istemen hakkın
  • borç vermezdim
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

Bekleticeğini düşünmedim işten çıktım diyip uzattıkça uzattı bahaneler uydurdu bende ödemesini bekledim 3 sene geçti

ama dolar bozduğumu borsadan aldığımı biliyordu oda 300 dolar daha eksik demişti öyle hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 7 Ocak 2025; 16:50:19 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Anladım

Borç verirsin sonra geçen 88 den 220 ye çıkan solonadan para kazanırsın

Allah bir yerden alır verir

Tabi bu benim görüşüm

Öte yandan

Bu konu özelinde konuşmak için birçok detay gerekli işin içinden sen bile cikamiyorsan

Ben pek dahil olmak istemem

• 45 k
  • 2x katını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzgün biriyse kendisi zaten dolar ya da altın'a dayalı geri öder. düzgün biri değilse zaten yokuş yapar.
  • Borsada değerlendiremedin. Altın alamadın. Mal sahibi olamadın. Her türlü zarardasın bunun telafisi yok ancak bunları hesaba katmadan bile en az 150 bin olarak geri alman lazım ki o paranın bugünkü karşılığı buralara denk geliyordur. Resmi enflasyon oranı yalan, o yüzden ona göre hesap yapma. Sonuç olarak o parayı unut, arkadaşını da hayatından çıkar.

• 28 bin lira borcu 3 senedir vermeyen adamdan o borcu alacağını pek sanma bence

• Tefe tüfe ortalaması
  • Donald Trump kullanıcısına yanıt

En doğru yorum bu olmuş en başta borcu altın olarak verip altın olarak alman lazımdı

• Elemanin yazdigi
    Bana borcu varken dis bakimini unutmuyor ahh vahh ehli keyif implant yaptırmış

[03.12.2024 22:45]tedavi sürecim biraz uzadı onla ugrasiyordum yazamadım
    [03.12.2024 22:47] Zaten tedavim bitip iş konusunu hallettigim gibi elime ne geçerse hepsini sana atmayı düşünüyorum merak etme yani
    [03.12.2024 22:50] Bu arada tabiki unutmadım aklımda sadece sürecin bitmesini bekliyorum haberdar edecegim seni, elimde olmayan sebeplerden dolayı uzadığı içinde kusura bakma tekrardan idare ettiğin içinde teşekkür ederim
    [03.12.2024 22:50] İyi akşamlar

Eline ne gecerse 3 senede yan gelip yat umursama utanmadan gel konuş

Boyle insanlara birsey verilmez

28 bin tl versinde :D 😀 demi geri kalan ustunu verirmi allah kerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 8 Ocak 2025; 19:31:0 >
  • borç alanın bahanesi bitmez. Türk insanının ciddi bi kısmı böyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.