Şimdi Ara

Saç Uzatmak İsteyenler İçeri Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar konumuz saç uzatmak. Saç uzatmaya hevesli ya da uzatmakta olan tüm arkadaşlar kafalarındaki soruları sorabilirler. Diğer tecrübeli arkadaşlarda dahil soru cevap şeklinde birbirimize yardımcı olmaya çalışıp, sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmanın yollarını arayacağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun sac daha cabuk dokuluyomus o yuzden uzatmaya korkuyorum zaten yanlar baya acildi. Uzatmak istiyorum omuzlara kadar bi de uzamasi birbucuk sene suruyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçının ss sini de ataydin

• Bi kaç ay önce 3 e vurmuştum saçları şimdi uzadıkça yanları ve arkayı kısalttırıyorum üste dokunmuyorum şu an küçükte olsa bağlanabilir bence ama beceremiyorum nasıl yapıcam

• Saçlarım eskiden yağlı değildi artık yağlı. Bunun sebebi nedir ve ne yapmalıyım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer hormonal olarak normal seviyeden fazla yağlanma söz konusu ise bu etkeni en aza indirgemek açısından bazı önlemler almalısın.

Yağ salgısını artıran sebeplere bakalım;

Hormonlar Ergenliğe geçiş döneminde cinsiyet hormonları devreye girer bu hormonlar kişide yağ salgısında artış yapar (muhtemel sebebi koku artışının sağlanmasıdır)

Aşırı temizlik Cilt kuruduğunu algılar ve yeniden yağ salgılar, cilt gereğinden sık ve fazla temizlenirse bu yağ bezini sürekli uyardığı için salgı miktarı çok artar.

Uzun saç burada aslında yağ salgısı arttırmaz ama yağın tutunduğu alan arttığı için yağlanma fazla algılanır.

Krem kullanımı kesin olmamakla birlikte bu ürünler yağ bezlerini uyarabilir

Masaj kafa derisine yapılan masaj yağ bezlerini uyarabilir.

Bunlara dikkat ettiğin taktirde yağ oranını düşürmüş olursun.

Diğer bir husus saçın kendi yağsına da ihtiyacı vardır.

Saçın doğal şartlara (rüzgar,toz,güneş ışını vs) dayanma gücünü artırır.

Saçın kayganlaşmasını sağlayarak kırılmasını güçleştirir.

Deriye zararlı olabilecek mikroplardan korumaktadır.

İzolasyon sağlamak (yağ soğuk ve sıcağın iletimini azaltır)

Sadece bunu dengede tutmak önemli olan. Yukarıda belirttiğim şeylere dikkat ederek bunu dengeleyebilirsin.

• Hocam 3 ay önce 4 numara vurdurdum ama halen daha uzamadı gibime geliyor sence doğal mı bu durum kaç ayı geçmesi lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Uzatmak Serbest mi Oldu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçımı uzatıyorum baya dökülmeye başladı çok seyrekleşti araları bundanmı oluyor bilmiyorum
  • jonsnow1453 kullanıcısına yanıt
    Şimdi saçını görmeden bir şey diyemiyorum fakat daha çok erken zaten. Ortalama bir erkeğin sağlıklı saçı ayda 1-1.5 cm arası falan büyüyor. Gayet doğal.

• hernos2 kullanıcısına yanıt
    Günde 50-100 arası saç sökülmesi normal. Kızlara nazaran erkeklerde daha fazla dökülme görülür. Sebebi erkeklerin testesteron seviyesi kızlara göre daha fazla olduğundan kaynaklanıyor. Bunları düşünüp strese kapılırsan zararlı çıkarsın. Kafana bu kadar takma. Psikoloji de önemli rol oynuyor dökülmede.

• Saçım dalgalı şekil almayan kabaran türden hergun düzleştirmek istemiyorum nasıl uzatabilirim

• Saçlarımın boyu çenemi 4 parmak geçiyor. Arkaya doğru atınca güzel duruyor ama sürekli önüme düşüyor. İnek yalamış gibi kafama yapışmasın ama arkaya doğru dursun istiyorum bunu nasıl yaparım?

2 gün bağlı durunca çok güzel oluyor arkaya doğru taranmış gibi ama yağlı oluyor. Ben duştan çıkar çıkmaz öyle durmasını ve önüme düşmemesini istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

Saçımı uzatıyorum baya dökülmeye başladı çok seyrekleşti araları bundanmı oluyor bilmiyorum

mastürbasyon yapmakta saç dökülmesi sebeplerinden biridir.
  • 1aderim şimdi saç uzatmayı çok istiyorum geçen sene baya yaklaşmıştım ama aile çevre baskısı vs dayanayamayıp kestirmek zorunda kaldım saçım çok kabarıyor aşırı ama ve şekil almıyor o yüzden biraz uzayınca kesmek zorunda kalıyorum şuan yanlar kısa önler uzun gidiyorum önler 10 cmden fazla varmı bir önerin saç uzayıp tam kıvama gelene kadar ne yapabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.